counter

Algemeen

 • Zondag 11 juli Grote Prijs Stad Geel

   

  Zondag 11 juli
  Grote Prijs stad Geel
  Elite z.c./U27 (Topcompetitie)
    Start 12h30 (Dr Vandeperrestraat) 
  Afstand 164 km 1x103km + 5x12,4km
  Geel
 • Dimitri koerst woendag 7 juli om 18h00 in Herenthout

  Dimitri kwam als 45ste over de eindstreep in Herenthout na een snelle wedstrijd waarin 170 deelnemers kwamen opdagen. Voor Dimitri was dit een voorbereidingswedstrijd met het oog op zondag in Geel (topcompetitie). Joren Segers won de wedstrijd en rondde zo een lange ontsnapping succesvol af.

  1.12B - ind.reg.wedstr.(100-120 km) Elite z.c./U23
  Aantal deelnemers: 171
  1.  SEGERS JorenDAVO - LOTTO - DAVITAMON02:30:00
  2.  WAGEMANS JorisDAVO - LOTTO - DAVITAMON
  3.  LEMBRECHTS NicolaasW.C. VOS SPORTIEF SINT- LENAARTS
  4.  HUYBRECHTS LeopoldVLAAMS-BRABANTSE AFDELING
  5.  VAN ELST JonathanSNAKE CYCLING TEAM V.Z.W. KONINGSHOOIKT
  6.  DE BAERDEMAEKER KjellVAN GOETHEM - PRORACE - CYCLING TEAM
  7.  VAN LOOY RoelSNAKE CYCLING TEAM V.Z.W. KONINGSHOOIKT
  8.  HEREMANS KoenATLETIEK HULSHOUT V.Z.W.
  9.  JANSSENS JimmyBIANCHI NIEUWE HOOP TIELEN VZW

  10. 

  45. 

  LAUWERS Valentijn

   Peykens Dimitri

  KON. W.C. STEEDS VOORAAN - KONTICH

   Terra Footwear - Bicy 

   

   

  Om de conditie nog een beetje aan te scherpen koerst Dimitri op woensdag 7 juli in Herenthout (Vonckstraat). De start is voorzien om 18h00 en de wedstrijd gaat over een afstand van 113 km verdeelt over 14 ronden . Zondag zal Dimitri deelnemen aan de topcompetitiewedstrijd in Geel. Later meer hierover.

 • Omloop Het Nieuwsblad kwam nog te vroeg voor Dimitri

  Na drie uur wedstrijd en 130km in de regen te hebben gekoerst ging het licht uit bij Dimitri en zat de wedstrijd erop. Nog niet helemaal hersteld van de zware trainingsweek in de alpen kwam deze wedstrijd voor hem nog iets te vroeg. Toen de renners om 13h00 in Zottegem vertrokken gingen de hemelssluizen open, weg was de hitte van de afgelopen dagen en in de plaats daarvan kregen we gladde wegen met enkele valpartijen tot gevolg. Aanvankelijk liep het vlot maar gaandeweg de wedstrijd vorderde kreeg Dimitri het steeds moeilijker om zich in de kop van het peleton te handhaven. De eerste twee uren van de koers werd er ook heel hard gefietst en verdwenen er heelwat renners uit het peleton. Ook Dimi moest de rol lossen en voelde zijn benen helemaal vollopen. Toen hij tussen de wagens terechtkwam knalde hij ook nog tegen een volgwagen aan die een bruusk remmaneuver maakte, toen brak de veer helemaal en was de wedstrijd voorbij. Toen de renners spurtten voor de zege kwam de zon weer tevoorschijn en was het Jarl Salomein die het sterke ploegwerk afrondde. Dimitri gaat het nu nog enkele dagen rustig aan doen om zo de vermoeidheid uit zijn lichaam helemaal weg te krijgen. Mogelijk volgt er een kleinere wedstrijd ergens halfweg de week. Wij houden jullie zeker op de hoogte.

   http://www.cyclingnews.nu/TopU272010/Uitslag%20Zottegem03-07-2010.pdf     

 • Zaterdag Omloop Het Nieuwsblad voor beloften

  Zaterdag 3 juli trekt Dimitri ten strijde in de Omloop Het Nieuwsblad te Zottegem. Dit is de zesde manche van de Topcompetitie.  De wedstrijd wordt om 13u op gang geschoten voor een tocht over 167 kilometer. Vanuit Zottegem krijgen de renners 12 hellingen te verwerken. Dat zijn de Volkegemberg (22 km), de Eikenberg (32 km), Ten Bosse (47 km), Muur van Geraardsbergen (59 km), Kleiberg (80 km), Leberg (89 km), Hostellerie (94 km), Grotenberge (104 km), Hostellerie (126 km), Grotenberge (135 km) die allen in de lus van 136 kilometer opgenomen zijn. Aan de aankomstzone in de Zottegemse Parkstraat wacht de renners nog een plaatselijke ronde van zowat 30 kilometer met daarin opnieuw de beklimmingen van de Hostellerie en de Grotenberge. Tot donderdag zit Dimitri nog samen met Bart Peuters in de franse alpen (les deux alpes). Heelwat klimwerk hebben zij ondertussen al in de benen en daarmee zou de conditie voor het tweede deel van het seizoen op scherp moeten staan.

   

   

 • Baaldag voor Dimitri in Ottenburg

  Dimitri heeft de wedstrijd in Ottenburg vroegtijdig moeten staken na dubbele pech. Hij was niet de enige renner die had af te rekenen met pech; heelwat renners reden lek op het stuk verschrikkelijk slechte weg in de veeweide. Het begin van de wedstrijd was nochtans veelbelovend want Dimitri kon zich makkelijk handhaven in het peleton, maar na de eerste fietswissel in de 4e ronde en de snelle terugkeer in het peleton liep het wat minder. Dit was ook het moment dat de koers heel hard werd gemaakt want de negenkoppige kopgroep zag een eerste deel van het peleton terug naderen. Dimitri was toen al teruggezakt in een derde peletonnetje, alle ellende was daarmee nog niet voorbij want een ronde later zat zijn voorwiel van de reservefiets helemaal los en moest hij ook deze groep laten rijden. Ontchoochelt stapte hij dan uit de wedstrijd en keerde met de fiets huiswaarts, onderweg reed hij dan ook nog eens lek om maar te zeggen dat het een echte baaldag was. Tom Vermeiren (ploegmaat van Dimitri) was alweer onklopbaar en boekte in Ottenburg zijn vierde zege van het seizoen. Twee weken geleden in de Grote prijs Van Coningslo leek hij op weg naar de zege toen werd hij in volle spurt en op minder dan honderd meter van de finish nog gegrepen, ook daar was hij de beste renner in koers. Voor Dimitri komt de laatste examen er aan op woensdag en vanaf donderdag vertrekt hij dan voor één week op stage naar de Franse Alpen. Op 3 juli zal Dimitri starten in de Omloop Het Nieuwsblad te Zottegem.

  IMG_6459

  Dimitri in het spoor van Kevin Dejonghe die ook de strijd moest staken na een lekke band

 • Dimitri hervat zaterdag in Ottenburg.

  Een beetje vroeger dan eerst was aangekondigd hervat Dimitri zaterdag de competitie in Ottenburg. Omdat het al enkele weken geleden is, omdat hij na een examen toch steeds een 4 tal uur gaat trainen en omdat het in eigen streek is. Enkele redenen waarom Dimitri zaterdag heel graag weer wil koersen. Vanaf 25 juni trekt hij dan op stage naar Frankrijk samen met studiegenoot Bart Peuters om dan op zaterdag 3 juli klaar te staan aan de start van Omloop Het Nieuwsblad voor beloften. Maar eerst dus Ottenburg waar hij de plaats van de plaatselijke belofte Jeroen Socquet zal innemen want die zit op datzelfde ogenblik samen met zijn ploegmakkers van Terra Footwear in de Franse rittenwedstrijd Tour du Savoie (Alpen). Om 14h30 gaat de wedstrijd van start en er moeten 120 km worden afgelegd verdeelt over 12 ronden.

 • Un petit résumé pour nos amis de Wolkrange et Ludovic

  MAGNIFIQUE !

  C’est main dans la main que les deux coureurs de Terra franchissent la ligne d’arrivée à Wolkrange après avoir dominé toute la course.Wolkrange est une course avec un parcours formidable et une parfaite organisation qui mérite plus de participants que les 32 coureurs qui se sont présentés au départ.Après 2 kms Ludovic Mottet place un démarrage qui n’échappe pas à Dimitri Peyskens.Tour après tour leur avance ne fait que grandir et aucun des autres 30 coureurs du peloton ne parvient à les reprendre.  A l’arrivée, une avance de 3 minutes pour les 2 équipiers qui la semaine dernière étaient encore camarades de chambre  au Tour du Loiret (FR).Dans le 7e tour Dimitri est contraint à changer de vélo après un problème au changement de vitesse. Mais Ludovic l’attend et à partir de ce moment-là on peut dire que les 2 oiseaux se sont vraiment envolés.Ludovic, plus fort que Dimitri sur les côtes empoche le GP de la montagne et une victoire finale bien méritée, sa première victoire après de très beaux résultats depuis le début de la saison.Dimitri quant à lui termine sa première partie de saison avec une magnifique 2e place, il remporte également la prime du meilleur jeune, gagne le prix du meilleur espoir U23 et la 2e place du GP de la montagne. Nous souhaitons beaucoup de courage et de chance à Dimitri pour les examens !

 • 2e plaats voor Dimitri in Wolkrange.

  Schitterend !

  IMG_5972

  Hand in hand reden beide renners van Terra Footwear - Bicycle Line naar de eindstreep maar het was Ludovic Mottet (de beste renner in koers) die zegevierde. Ludovic en Dimitri domineerden de wedstrijd van start tot finish en hadden meer dan 3 minuten voorsprong bij de aankomst in Wolkrange (Lux). Reeds na 2 km wedstrijd stak Mottet het vuur aan de lont, Dimitri zag het gevaar en glipte meteen mee en weg waren ze. Op een schitterend en heuvelachtig parcours begonnen beide renners aan een sterk nummertje. Niemand van de resterende 30 renners slaagde er nog in om ook maar één metertje terug te komen. Ronde na ronde werd de kloof groter om uiteindelijk met meer dan 3 minuten voorsprong aan de laatste ronde te beginnen. Even was er nog opschudding toen Dimitri bij het begin van de 7e ronde plots niet meer kon schakelen en de klim in een veel te grote versnelling moest nemen pas helemaal boven op de top kon hij van fiets wisselen. Mottet hield even de benen stil en enkele honderden meters verder reden beide koplopers alweer samen. In de laatste ronde was het beste er een beetje af bij Dimitri en was het worstelen tegen de opkomende kramp. Toch bleven beide renners samen en reden zij naar de aankomst zoals ze dit al de ganse wedstrijd hadden gedaan. Onderweg pakte Mottet ook nog de bergprijs mee nadat hij het merendeel van het klimwerk voor zijn rekening had genomen. Ludovic vorige week nog kamergenoot van Dimitri in de Tour du Loiret was de sterkste en dat had Dimitri heel goed begrepen. Hij werd de verdiende winnaar maar hij gunde ook Dimitri zijn moment van glorie door hem mee te nemen naar de aankomst en hand in hand over de eindmeet te rijden, heel knap van Ludovic die in Wolkrange zijn eerste zege van het seizoen behaalde na een heel sterk voorjaar met heelwat ereplaatsen. Voor Dimitri is deze 2e plaats het beste resultaat van het seizoen, ook pakte hij nog de premie van beste jongere, winnaar van de beloften U23 en de 2e plaats in het bergklassement. Dit zal zeker een opsteker zijn nu er een periode van relatieve rust aan komt en alles in het teken van de examens staat. Eind juni zal hij de competitie terug hervatten en dan zullen de batterijen weer opgeladen zijn voor het tweede deel van het seizoen, en nu Dimitri, even genieten van deze zeer opmerkelijke prestatie. 

  IMG_5834

  IMG_5910

  IMG_6012

 • Kurt Van Goidsenhoven wint in Linden, Dimitri 39e plaats

  Met 138 renners begonnen ze in Linden aan de 110 km lange wedstrijd op een pittig en lastig parcours. In de 3e ronde ontsnapten 9 renners waaronder Jeroen Socquet. Rondenlang bleef de voorsprong schommelen rond de 30 seconden en werd er in een hels tempo gekoerst. Een tweede groepje van een vijftiental renners rukte zich dan los uit het peleton en dat bleek het keerpunt in de wedstrijd want een ronde later fietsten 21 renners voorop en was de voorsprong meteen opgelopen tot 1'10. Dimitri moest zich beperken tot een rol in het peleton en kon op geen enkel moment aanspraak maken op een tegenaanval. Vooraan bleek de verstandhouding goed en ronde na ronde liep de voorsprong op. Jeroen Socquet reed voorin heel ontspannen mee en dat zag er goed uit. Op twee ronde van het einde ontsnapten vooraan twee renners van het Davo team maar zij werden weer teruggehaald nog voor het ingaan van de laatste ronde. Dan was het de beurt aan Kurt Van Goidsenhoven ook Bart De Clercq glipte mee, zij zouden onder hun beiden spurten voor de zege en daarin bleek Kurt Van Goidsenhoven de sterkste. Jeroen Socquet zag nog net veteraan Dany Verelst en Flavio Pasquino op 3 en 4 finishen maar de 5e plaats was voor hem. Eindelijk de beloning voor Jeroen na heel wat pech in de vorige wedstrijden. Dimitri kon in de laatste ronde nog uit de grote groep wegrijden en kwam met een twintigtal renners naar de eindstreep, daarin spurtte hij naar de 39e plaats. "Er werd heel hard gefietst" zei Dimitri na de aankomst en er zat echt niet meer in vandaag toch glipte ik nog mee in de laatste ronde om alzo nog als 39e te finishen.

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/Linden22-05-2010.pdf

  IMG_5640

  Dimitri moest zich beperken tot een koers in het peleton

  IMG_8411

   Jeroen Socquet was heel sterk in Linden en finishte op de 5e plaats

  IMG_8427

  Kurt van Goidsenhoven behaalde in Linden zijn 3e zege van het seizoen.

 • Linden op zaterdag en Wolkrange op maandag

  Dit weekend gaat Dimitri er nog eens volle bak tegenaan maar dan gaat voor vier weken de riem eraf en krijgen de examens de volle aandacht. Op zaterdag 22 mei start Dimitri in Linden (Vl. Br.) en op maandag 24 mei trekt hij naar Wolkrange nabij Aarlen. In deze twee regionale wedstrijden wil hij er nog eens vol tegenaan gaan om dan een eerste rustperiode in te lassen na een toch wel zwaar voorjaar.

  Zaterdag 22 mei - Linden (VB)

  afstand 110 km (13 x 8,5 km) 

  start 15h00

  -

  Maandag 24 mei - Wolkrange (lux)

  afstand 107 km (10 x 10,7 km)

  start 14h30

   

 • Terra Footwear was top in Tour du Loiret

  Dimitri Spurt in 3e etappe naar 5e plaats.
  http://www.directvelo.com/direct-velo/club/284/tour-du-loiret.html

  Dimitri heeft er zijn eerste rittenkoers bij de beloften en elite z/c opzitten en kan tevreden terugblikken. Jammer van de mindere 2e etappe waarin Dimitri veel minuten verloor door darmklachten want anders zat er ook nog een mooi klassement in. In de eerste etappe reden er 14 renners voorop met 2 minuten voorsprong waaronder 2 ploegmakkers van Dimitri. In de peletonspurt zat Dimi nog goed voorin en kwam hij als 25e over de eindstreep. De 2e rit over 163 km liep het minder goed voor Dimitri, darmklachten en een mindere dag zorgden ervoor dat hij heelwat tijd verloor en een goed klassement mocht vergeten. Toch klonk hij strijdvaardig na de aankomst en zou hij de laatste twee ritten nog eens alles geven, en dat deed hij ook. In de ochtendrit kwamen de resterende 58 renners aan in een massaspurt, met een gemiddelde wedstrijdsnelheid van 46km/h slaagde er niemand in om weg te rijden. Dimitri reed nog lek net voor het ingaan van de laatste ronde van 16 km maar zat 2 km verder al terug in het peleton. Nog net op tijd om naar voren te trekken en in de kop van de groep te postvatten. Tom Vermeiren leek op de overwinning af te stevenen maar werd nog net op lijn geklopt, Dimitri spurtte naar een knappe 5e plaats en zonder die lekke band had er waarschijnlijk nog meer ingezeten. Zondagnamiddag eindigde de Tour du Loiret met een individuele tijdrit over 7,8 km en ook daarin zette Dimitri nog eens alles op alles. Met een doorgedreven opwarming en volle concentratie ging hij ertegenaan. Na 6 km liep hij reeds een voor hem gestrartte renner in en na minder dan 10 minuten (9'58) reed hij over de eindstreep. Deze tijd bracht hem uiteindelijk de 15e plaats op. In het eindklassement eindigde Dimitri op de 40e plaats, ploegmaat Tom Vermeiren pakte de groene trui (punten) en Tom Goovaerts eindigde in de top 10 van het eindklassement. Later volgen alle uitslagen, klassementen en foto's.    

  IMG_5103
   Een ontspannen Dimitri in het peleton

  IMG_5471
   Dimitri samen met ploegmaat Tom Goovaerts

  IMG_5490

   Terra Footwear met Tom Vermeiren op de 2e plaats en Dimitri op de 5e plaats in de derde etappe.

  IMG_5524

   Dimitri eindigde in de tijdrit op de 15e plaats met een gemiddelde snelheid van bijna 46 km/h

 • Dimitri start vrijdag 14 mei in Tour du Loiret (Fr)

  Tour du Loiret van 14 tot en met 16 mei.

  Vanaf vrijdag 14 mei zal Dimitri uitkomen in de Franse driedaagse rittenwedstrijd Tour du Loiret in de Buurt van Orleans. De eerste etappe gaat over een afstand van 154 km van Orleans naar Gien. Op zaterdag rijden de renners van Artenay naar Malhesherbes (163 km) en op zondag is er een korte etappe van 91 km tussen Cravant en La Ferté Saint Aubin. In de namiddag wordt de Tour du Loiret afgesloten met een korte individuele tijdrit van 7,8 Km. Dimitri zal er deelnemen met zijn ploeg Terra Footwear - Bicycle Line.

  Vrijdag 14 mei Orleans - Gien 158 km - start 14hoo

  zaterdag 15 mei Artenay - Malhesherbes 163 km - start 12h30

  zondag 16 mei Cravant - La Ferté Saint Aubin 91 km - start 9h00

  zondag 16 mei Ormes - Ormes (Ind. tijdrit) 7,8 km - 15h30

 • Thomas Degand wint Circuit de Wallonie in Lambusart.

  Dimitri eindigde in het fel uitgedunde peleton op de 46e plaats.

  De 24 jarige Thomas Degand (Verandas Willems) klopte zijn zes metgezellen in de spurt van een fel geanimeerde wedstrijd, Jerome Giaux werd 2e en Dries Hollanders legde beslag op de 3e plaats Achter hen eindigde 4 renners van de Wielergroep Beveren 2000 die daarmee alweer naast de overwinning grepen. Circuit de Wallonie is een prachtige wedstrijd over meestal mooie brede en hellende wegen, eens de plaatselijke ronden bereikt zijn verandert het decor in een echte klimkoers met viermaal de Cote du Petit Try (17%) met de top op minder dan 1 km van de aankomst. 25 renners reden in de grote ronde van 133 km weg uit het peleton en kregen maximaal 1' 10 voorsprong. Dimitri hield zich in het peleton en zag daar heelwat renners uit lossen. Met een 100 tal renners (174 deelnemers) begonnen ze aan de plaatselijke omlopen en vooraan spatte de kopgroep helemaal uit elkaar. Het waren vooral de jongens van Beveren 2000 die de forcing voerden maar een beresterke Dries Hollanders zat steeds mee en ook de latere winnaar Thomas Degand gaf geen krimp. Het peleton volgde op minder dan 1' maar terugkomen zat er niet meer in. Ook Dimitri hield goed stand en ging nog vlot mee over de steile klim in lambusart. Een hoofdrol was er evenwel niet meteen weggelegd voor hem maar de wedstrijd ging dan ook over een afstand van 176 km. In de laatste ronde reden zeven renners voorop met daarbij vier jongens van Beveren 2000, toch konden zij de wedstrijd niet meer naar hun hand zetten, de steile slotklim bracht geen afscheiding meer want alle krachten waren opgebruikt. In de spurt toonde Thomas Degand zich de sterkste, Dimitri kon zich niet al te best meer plaatsen in de spurt en kwam uiteindelijk als 46e op 1'40 van de winnaar over de eindstreep. Toch is dit alweer een heel opmerkelijke prestatie van Dimi want deze wedstrijd meetellend voor de Topcompetitie is een echte klassieker bovendien kwam Dimitri als 5e eerstejaarsbelofte over de eindstreep. Opmerkelijk was ook de eindjump van Sean De Bie die in de laatste ronde nog een sterke remonte maakte en zich naar de 11e plaats spurtte. 

  IMG_4211-2
  Dimitri in de buik van het peleton samen met maatje Sean De Bie (uiterst rechts)

  IMG_4303-2
   De leiders op de Cote du Petit Try met vooraan Jerome Giaux en Dries Hollanders (rood)

  IMG_4393-2
   Dimitri op de Petit try  

  IMG_4398-2
   Thomas Degand (centraal) haalt het nipt in een fel spurtje

   http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=15860     

 • Zondag 9 mei Circuit de Wallonie

  Zondag 9 mei

  Circuit de Wallonie (Topcompetitie)
  Elite z.c. / U27
  Start 12h00 Fleurus (Lambusart)
  Afstand 176 km - 133 km in lijn + 3 plaatselijke ronde
  Aankomst 16h30 Lambusart (Rue de la Fraternelle)
  http://rcsb.wifeo.com/
  deelnemerslijst
  http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf/10TOPU27FleurusDeeln.pdf
   
 • PK in Wezembeek - Oppem.

  Dimitri reed een fantastische wedstrijd in Wezembeek - Oppem en eindigde op de 9e plaats.

  Met veertien renners stormden ze naar de aankomst maar in de spurt bergaf was Dimitri kansloos tegen de meer ervaren renners. Toch kon hij zich nog net in de toptien spurten en dat na een wedstrijd waar hij van in de eerste ronde reeds in de aanval was getrokken. Met 150 renners begonnen ze aan dit provinciaal kampioenschap van 144 km lang en na amper een halve ronde wedstrijd was de goede vlucht reeds vertrokken. Niet toevallig kwam deze tot stand door Dimitri die op de eerste helling in Kraainem fors doortrok en meteen een paar metgezellen meekreeg. Een halve ronde later reden er 15 renners voorop en de goede trein was vertrokken. Sean De Bie was zowat de enige van de favorieten die de goede vlucht had gemist en besefte meteen dat het een moeilijke opdracht ging worden om nog vooraan te geraken. Ploegmaat Jeroen Socquet uit Ottenburg was wel mee en daarmee zat Terra Footwaer met twee renners vooraan. De voorsprong groeide al snel tot boven de minuut maar halfweg wedstrijd trok Sean De Bie alle registers nog eens open en slinkte de voorsprong tot minimaal 25 sec. Even leek het erop alsof ze nog zouden aansluiten maar een ronde later liep de voorsprong alweer op tot 1'15 en waren de vluchters voorgoed vertrokken. Dimitri keek naar de tegenstanders en wist van waar het gevaar zou komen, opletten dus was de boodschap. Op anderhalve ronde van het einde achtte Maarten Vlasselaer zijn moment gekomen en trok in de aanval. De reactie liet niet lang op zich wachten en Maarten werd terug bijgehaald. Dan was het de beurt aan veteraan Van Goidsenhoven maar ook hij kreeg geen vrijgeleidde en zo bleven de koplopers samen. Enkel Nick De Block had de rol vooraan moeten lossen waardoor er nog 14 renners naar de finish reden. In de spurt toonde Simon Van Roy (elite z.c.) zich de snelste voor Steve Schets en Kurt Van Goidsenhoven. Broer Stijn (Van Roy) werd vierde en was daarmee ook de eerste belofte en de nieuwe kampioen. Zoals gezegd spurtte Dimitri zich naar de 9e plaats net voor Jeroen Socquet die ook een zeer knappe wedstrijd had gereden. De eerste achtervolgers hadden meer dan 2'30 achterstand. Op het podium dus de twee broertjes Van Roy als kampioen, Dimitri eindigde als 6e belofte en werd 3e eerstejaarsbelofte. Na de wedstrijd niets dan blije gezichten bij de vele supporters die naar Wezembeek - Oppem waren afgezakt dat voor één keer nog een echte vlaamse gemeente was en waar de niet benoemde burgemeester in geen velden te zien was.

  IMG_3959
   De kopgroep van 15 met Jeroen Socquet in het spoor van Dimitri.

  IMG_3845
  Tussen de regenbuien door Niels Schepmans voor Dimitri en Stijn Van Roy.  

  IMG_4028
  Simon Van Roy klopt Steve Schets en Kurt Van Goedsenhoven in de spurt. 

 • Zondag 2 mei PK Wezembeek - Oppem

  Zondag 2 mei 2010
  Provinciaal Kampioenschap in Wezembeek - Oppem
  Elite z.c./U23 
  Afstand 144 km - 11 x 13,1 km
  Start 14h00 

 • Dimitri alweer teruggeslagen door pech

  Pech onderweg en de ploegwagen was net weg

  Net voor het ingaan van de laatste ronde,op slechts 16km van het einde, had Dimitri weer af te rekenen met pech. Spaakbreuk en een lekke band waren het gevolg van een lichte aanrijding met een collega. Enkele seconden hiervoor reed de ploegwagen naar de kop van de wedstrijd en was het voor Dimitri meteen duidelijk dat hij de strijd moest staken.

  IMG_3626

  Na 10km werd een vroege vlucht op touw gezet door een 10-tal renners met hierbij al enkele grote namen als Verbist,Vanbilsen,Driesen,Geysen,Debaene(1e jaars belofte) en ploegmaat Ludovic Mottet. Vooraan werd er goed samengewerkt en ontwikkelden ze een hels tempo(meer dan 43 km/u gemiddeld). Na de beklimming van de Bosberg groeide de kopgroep uit tot een 20-tal renners. De maximale voorsprong bedroeg anderhalve minuut. Maar bij het ingaan van de plaatselijke ronden zakte de voorsprong al snel tot onder de minuut. Dimitri bleef tot dan attent voorin zitten en koerste vol mee. Samen met Tom Vermeiren en Sean De Bie plaatste Dimitri een bommetje op de Eksterenberg. In de afdaling reed Vermeiren weg met nog 3 metgezellen. Zij slaagden erin om de kopgroep nog bij te benen. Net voor het ingaan van de laatste ronde sloeg het noodlot zoals eerder al vermeld weer toe. Einde wedstrijd dus. De GP Affligem werd in een spurt met 5 betwist en deze werd gewonnen door Evert Verbist voor Kenneth Vanbilsen en Kurt Geysen. Tom Vermeiren en Ludovic Mottet volgden in het eerste achtervolgende groepje en mochten spurten voor de resterende ereplaatsen. Ploegmaat Jeroen Socquet eindigde in het uitgedunde peloton.

  Klik op de link hieronder voor de uitslag.

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/AffligemElite25-04-2010.pdf

 • Zondag GP Affligem

  Zondag 25 April om 13h30 GP Affligem.

  Elite z/c + beloften U23

  Afstand 150 km - 1 x 102 km + 3 x 16 km

  http://www.tistaertvrienden.be/

 • Dimitri herstelt goed na val in Zellik - Galmaarden.

  Eén dag na de toch wel zware valpartij gaat het al een stuk beter met Dimitri. Buiten een paar blauwe plekken en wat schaafwonden aan de knie valt het al bij al nog mee. Met zijn fiets daarentegen is het erger gesteld want deze heeft heelwat schade opgelopen en is nog niet helemaal in orde. Hopelijk komt de voorbereiding naar zondag hierdoor niet in het gedrang want dan staat met de GP Affligem alweer een grote koers op het menu.

 • Valpartij aan voet van de Muur.

  Dimitri werd onderuit gereden aan de voet van de Muur (Geraardsbergen)

  Na precies 43 km kwam er een einde aan Zellik - Galmaarden voor Dimitri nadat hij langs achter werd aangereden en tegen de grond smakte. Het peleton maakte zich klaar voor de beklimming van de muur en zoals altijd ging het er zenuwachtig aan toe. Plots voelde Dimitri zijn fiets achteraan de lucht in gaan en enkele seconden later lag hij op de grond. Schaafwonden over beide benen, schoen uit, wiel geplooid en versnellingsapparaat volledig stuk en dat betekende einde wedstrijd. Niets aan te doen alhoewel de teleurstelling groot was door deze vroege opgave. Hopelijk vallen de letsels een beetje mee want 's avonds kloeg Dimitri toch over pijn aan de linker heup. We houden jullie verder op de hoogte.

  IMG_3440
   Terwijl het peleton een eerste keer de muur beklom was Dimitri reeds uitgeschakeld.

 • Dimitri start in Zellik - Galmaarden.

  Aanvankelijk zou Dimitri niet starten in Zellik - Galmaarden maar door het uitvallen van Sven Neckebroeck (zware val vorige week) is hij nu toch geselecteerd. Dit is ook de tweede wedstrijd meetellend voor de Topcompetitie U27. Zellik Galmaarden gaat over Muur van Geraardsbergen, Bosberg en Congoberg als voornaamste hellingen en is 174 km lang.

   http://www.zellik-galmaarden.be/

 • 4e plaats voor Dimitri in PK tijdrijden te Hoxem

  Dimitri grijpt juist naast het podium in Hoxem.

  Met een 4e plaats was Dimitri meer dan tevreden over zijn tijdrit in Hoxem. Op een licht heuvelachtig en bochtig parcours van 23 km kwam Dimitri binnen met een tijd van 33'15 sec. Onderweg zag hij de 1 minuut later gestartte Kenny Terweduwe naderen maar het duurde nog een hele tijd alvorens de inmiddels 22 jarige  Terweduwe Dimitri kon bijhalen. Maarten Vlasselaer de specialist bij uitstek die 2 minuten na Dimitri was vertrokken ging nog sneller en ging in het slot nog over beide renners. Het werd dan bang afwachten naar het eindklassement maar wat bleek, Dimitri moest enkel winnaar Vlasselaer (31' 13),Uyttersprot (32'07) en Terweduwe (32'14) voor laten gaan. Als eerstejaarsbelofte legde hij meteen beslag op een mooie 4e plaats en dat was precies wat Dimitri voor ogen had. Voor de wedstrijd zei hij nog " topvijf moet lukken" en het werd een vierde plaats. Zondag start Dimitri in Zellik - Galmaarden (Topcompetitie).

  De volledige uitslag:

  1.  VLASSELAER MaartenROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL00:31:13
  2.  UYTTERSPROT DieterVAN EYCK SPORT:00:54
  3.  TERWEDUWE KennyJONG VLAANDEREN-BAUKNECHT:01:02
  4.  PEYSKENS DimitriTERRA FOOTWEAR - BICYCLE LINE:02:02
  5.  VAN ROY StijnPROFEL CYCLING TEAM:02:08
  6.  DE BIE SeanPWS EIJSSEN CYCLING TEAM:02:20
  7.  SEGHERS TimROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL:02:29
  8.  MASSIE NielsSCOTT USA CYCLING TEAM:02:47
  9.  DE WITTE YannickVL TECHNICS - ABUTRIEK CYCLING TEAM:02:49
  10.  ERTVELDT JulienROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL:03:10
  11.  REINQUIN GeoffreyWIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN:03:47
  12.  DENYS GeoffreyVAN EYCK SPORT:04:05
  13.  VAN DE PERRE DimitriWIMI-GAMES - ST MARTINUS CT - KERKSKEN:05:48

  IMG_7973

  Dimitri in volle voorbereiding op zijn race tegen de klok.

  IMG_7979

  Opwarming tot 4' voor de start.

  IMG_3311

  Dimitri in volle actie door één van de vele bochten op het parcours.

  IMG_3319

  Maarten Vlasselaer op weg naar de overwinning.

 • PK Tijdrijden in Hoxem

  Dimitri gaat om 14h48 van start in PK tijdrijden

  Op donderdag 15 april zal Dimitri deelnemen aan het provinciaal kampioenschap tijdrijden in Hoxem nabij Hoegaarden. De tijdrit gaat over een afstand van 22 km (2 x 11 km). Dimitri zal er voor het eerst rijden met zijn splinternieuwe tijdritfiets (Ridley - Dean) en hij wil ook wel eens weten hoe het zit met zijn tijdritkwaliteiten. 

  de volledige startlijsten kan je terugvinden door op onderstaande link te klikken.

  http://www.wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be/

  IMG_7686
   Time Trial Bike  Ridley - Dean. 

  http://www.ridley-bikes.com/pd/be/nl-be/3/69/triathlon-tt/Dean

 • 14e plaats voor Dimitri in Hoeilaart.

  Met 162 deelnemers kregen de organisatoren van Hoeilaart een schitterend deelnemersveld voor hun 16e wielerwedstrijd voor Elite z/c en beloften. Daaronder heelwat bekende namen, Kevin De Jonghe (winnaar Tombeek 2009), Niels Vandyck (winnaar Tombeek 2008), Niels Van Laer (Brabants Kampioen Junioren 2009) Seppe Odeyn (winnaar criterium Hoeilaart 2009) en nog vele anderen en natuurlijk ook Dimitri en clubmaat Jeroen Socquet uit Ottenburg. Het was een beetje afwachten hoe het zou lopen met Dimitri want sinds afgelopen woensdag had hij een vervelende blessure aan het zitvlak en was er van trainen geen sprake meer. Een doktersbezoek op donderdag stelde Dimitri ietwat gerust, na een kleine ingreep en een antibiotica kuur zou de grootste pijn moeten verdwenen zijn. Vandaag liep het alvast goed en voelde Dimi geen pijn meer aan het zitvlak, koersen dan maar dacht hij en dat deed hij ook. Op zijn gekende manier reed hij steeds in de voorste gelederen maar hield hij het hoofd koel toen vier renners ontsnapten en meer dan 1'30 voorsprong namen. Rustig blijven dacht Dimi want er zat nog veel kwaliteit in het ondertussen fel uitgedunde peleton. Op vier ronden van het einde trok hij in de tegenaanval samen met Niels Vandyck en Matti Helminen en dat bleek meteen de goeie te zijn want slechts één ronde later was de voorsprong van de leiders al gehalveerd. Het was duidelijk dat de vroege en lange aanval van de vier vluchters niet zou standhouden, enkel Stijn Ennekens zette nog even door en werd pas op anderhalve ronde voor het einde gegrepen. De kopgroep was ondertussen aangedikt tot een 12 tal renners. Jeroen Socquet miste op een haar na de aansluiting met de kopgroep, toen Niels Van Laer nog de sprong naar voren maakte kon Jeroen het laatste gaatje niet meer dichten. Bij het ingaan van de laatste ronde reden er 5 renners met een kleine voorsprong (10 seconden) voorop, daarachter volgde Dimitri met 7 metgezellen en een eerste peletonnetje volgde amper 10 sec later. De spanning steeg want alles was nog mogelijk in de laatste ronde. De 5 bleven echter voorop en spurten voor de overwinning en die ging naar de 26 jarige ex prof Kenny Van Braeckel die het haalde voor Kenneth Van Bilsen en Reno De Keulenaer. Leefdaalnaar Maarten Vlasselaer kwam als 6e over de eindmeet en Dimitri volgde in een klein groepje op 15 seconden van de winnaar. De krampen schoten in zijn benen tijdens de spurt en mede daardoor zag hij een toptien plaats wegglippen. Toch alweer een heel sterke wedstrijd van Dimitri en dit na een heel zware koers want dat mag wel gezegd worden over Hoeilaart. Ook wil Dimitri zijn trouwe supporters langs deze weg bedanken voor de vele aanmoedigingen die hij kreeg tijdens de wedstrijd.

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/Hoeilaart11-04-2010.pdf

  IMG_2752

  Dimitri steeds attent voorin te vinden in het peleton.

  IMG_2950

  Samen met Niels Vandyck in de tegenaanval.

  IMG_3018

  Na de wedstrijd met zijn meest fanatieke supporters en ex-medestudenten van het SMO.

 • Foto's van Flecha's fiets voor Parijs - Roubaix

  http://www.cyclingnews.com/features/photos/pro-bike-juan-antonio-flechas-team-sky-pinarello-kobh-60-1

 • Zondag koerst Dimitri in Hoeilaart

  Zondag koerst Dimitri in zijn eigen Hoeilaart de eerste thuiswedstrijd in zijn eerste seizoen als belofte. Voor Dimitri is dit een wedstrijd als een andere maar toch wil hij ook hier laten zien dat het menens is. De afgelopen weken hebben getoond dat de conditie in stijgende lijn zit en dat hoopt hij ook in Hoeilaart te kunnen tonen.

  zondag 11/04/2010 Hoeilaart

  Elite z.c./U23

  17 x 6,5 km - 110 km

  start 14h30

 • 47ste plaats voor Dimitri in frankrijk

  Dimitri beëindigde de wedstrijd in Nogent-sur-Oise op een 47e plaats. Reeds na enkele kilometers reed Dimitri lek en was hij op achtervolgen aangewezen. De aansluiting kwam er na lange achtervolging want alle volgwagens werden weggestuurd en Dimi moest het alleen doen. Toen de wedstrijd helemaal openbarstte deed Dimi terug mee en dichtte hij de kloof naar een eerste kopgroep. Naar het einde toe gingen de Russen en Fransen nog wat harder op de pedalen duwen en dan kreeg Dimi het moeilijk om het hoge tempo (55 km/h) te blijven volgen. Toch kon de schade worden beperkt en bereikte hij de aankomst na een wedstrijd van 178 km op de 47ste plaats. De overwinning ging naar de Litouwer Kaupas die zijn 16 metgezellen klopte in de spurt. Later meer ....

  http://www.cyclingnews.com/races/grand-prix-de-la-ville-de-nogent-sur-oise-1-2/results

  IMG_2425

  Terra Footwear - Bicycle line voor de start in Nogent-sur-Oise

  IMG_2544

  Dimitri dicht de kloof op de kopgroep

 • Zondag koerst Dimitri in Frankrijk

  66e GRAND PRIX INTERNATIONAL

  de la ville de Nogent-sur-Oise

  Zondag 4 april 2010

  Start 13h00

  Afstand 178,8 Km

  http://ccnogentsuroise.over-blog.fr/

   

 • Dimitri zakt één plaatsje in uitslag van Florennes

  Reeds in ons verslag van gisteren over de wedstrijd van Florennes maakten we melding van heelwat problemen bij het uitreiken van de prijzen. Groot was onze verbazing toen we vanmorgen de krant opensloegen en zagen dat Dimitri plots op de tiende plaats stond. Blijkbaar zijn er toch nog renners geweest die hun beklag hebben gedaan over de niet correcte uitslag na het defect raken van de fotofinish. Wij willen zeker geen verkeerde informatie geven en gaan dus ook deze uitslag aanvaarden, alhoewel wij na het bekijken van verschillende foto's toch nog tot de vaststelling zijn gekomen dat de uitslag zoals hij nu is opgemaakt zeker nog twee fouten heeft. Eén ding is zeker Dimitri kreeg na afloop van de wedstrijd in Florennes de enveloppe van de 9e plaats en dat blijft voor de renner zelf het allerbelangrijkste. Kukeleku...

    http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=15539

 • 9e plaats voor Dimitri in Florennes

  Na een ware afvallingskoers kon Dimitri zich in het Waalse Florennes naar een schitterende 9e plaats spurten. Na vier zware interclubwedstrijden in de openingsmaand van het wielerseizoen was het meteen prijs in de eerste regionale wedstrijd die Dimitri reed. Van bij het begin ging het snoeihard en werden er tientallen renners gelost uit het peleton, ronde na ronde bleef het aanvallen regenen maar een echte grote ontsnapping zat er op een licht golvend parkoers niet echt in. Dimitri reed vanaf het begin steevast in de kop van het peleton en mengde zich meermaals in de debatten. Van de 110 deelnemers bleven er halfweg nog slechts 50 over, ook heelwat renners hadden af te rekenen met lekke banden en dat overkwam Jeroen Socquet ook even voor halfweg. Jammer voor Jeroen die ook al de dag voordien in Pellenberg in volle spurt ten val kwam toen voor hem een renner onderuit ging. Ook Dimitri riep ons vijf ronde voor het einde toe dat hij niet meer kon schakelen maar durfde niet meer van fiets veranderen omdat het tempo toen nog veel te hoog lag. Het was behelpen op de 15, 14 en 13 maar hij gaf geen krimp. Drie renners ontsnapten op drie ronden van het einde maar na een valpartij van twee van hen bleef de uiteindelijke winnaar Kevin Van Melsen alleen over. Hij reed solo en op een lekke band naar zijn eerste zege van het seizoen, 20 seconden later spurtte Jonas Van Genechten (2e van Druivenkoers 2008)naar de 2e plaats voor Sean De Bie die beslag legde op 3e plaats. Dimitri zat heel goed vooraan in het peleton en kwam als 9e over de eindstreep en zette daarmee de kroon op een hele knappe wedstrijd. We zagen het al een beetje aankomen de voorbije weken maar dat het zo vlug ging gebeuren hadden we eerlijk gezegd toch niet verwacht. De eerste toptien plaats is binnen en dat na amper vijf wedstrijden bij de beloften. De prijsuitdeling na de wedstrijd liep niet van een leien dakje daar de finishfoto het had begeven. Toch kreeg Dimitri zijn welverdiende enveloppe van de 9e plaats.

  IMG_2365

  Een zeer sterk rijdende Dimitri in de kop van het peleton.

  IMG_2221

  Dimitri solo in de aanval.

  IMG_2407

  Met een laatste krachtinspanning in een spurt bergop naar de  9e plaats.