counter

 • Bekijk alle foto's van Driedaagse Axel

  IMG_5424              IMG_5463

  1e etappe                                                    2e etappe

  IMG_5495             IMG_5541

  3e etappe                                                   4e etappe 

 • Dimitri eindigt sterk in slotrit op 33ste plaats.

  De driedaagse van Axel zit erop en voor Dimitri begon het pas nu vlot te draaien. In Strijpen vielen de maskers af en dat waren er heel veel want van de 156 resterende renners in koers bereikten er nog slechts 74 de aankomst. Een ware afvallingswedstrijd kregen we te zien met de beklimmingen van Valkenberg, Leberg en Langendries in het parcours vielen de renners met bosjes uit de kopgroep. Dimitri had vandaag geen enkel probleem en bleef vlot meedraaien op alle hellingen en kwam met het fel uitgedunde peleton op 1"15 van de zwitserse winnaar Jan Keller over de eindstreep. Daardoor maakte Dimitri ook nog een reuze sprong voorwaarts in het eindklassement, gisteren nog op de 95ste plaats en vandaag op de 44ste. De winnaar van deze driedaagse is de nederlander Jasper Bovenhuis geworden en onthoud die naam want hij is de allereerste renner die de driedaagse twee  jaar na mekaar kan winnen. Dit is zijn voorgangers nooit gelukt en als we zien wie in het verleden deze ronde al won kan dit wel tellen. Tom Boonen staat op de lijst van winnaars maar ook ene Davide Rebellin, Servais Knaeven en Andreas Klier om er maar enkele te noemen, onthouden dus die naam Jasper Bovenhuis. Dimitri is heel blij met het resultaat in deze driedaagse en hoopt hiermee een stevige basis te hebben gelegd voor de komende weken en maanden. Dit was een wedstrijd van internationaal niveau en dat hebben de beentjes goed gevoeld, maar het eindresultaat was heel mooi.

  http://www.juniorendriedaagse.nl/welkom/

  IMG_5510
         

  Dimitri voor de start van de laatste etappe in Strijpen in internationaal gezelschap.

  IMG_5552

   Het eindpodium met winnaar van de driedaagse Jasper Bovenhuis (zittend) Winnaar van de slotrit Jan Keller (zwitserland) 2de plaats Niklaas Arndt (Duitsland) 3de Plaats en beste jongere Jasper Stuyven (België). 

   

 • Dag twee zit erop voor Dimitri

  Met een individuele tijdrit van 8 km en een rit over 105 km zit dag twee erop in de driedaagse van Axel. Voorlopig staat Dimi op de 96ste plaats in de rangschikking en zijn er nog 156 renners in de wedstrijd. De tijdrit in de ochtend werd niet zomaar een gezondheidswandeling als je ziet dat de winnaar er met een gemiddelde snelheid van Bijna 49km/h doorheen ging begrijp je het wel. Dimi klokte af op 11.08 en werd daarmee 126ste, geen nood echter want het zwaarste moest nog komen. Om 17h30 vertrokken de renners aan de 3° etappe en ze waren amper weg en de hemelsluizen gingen open in zeeland. De regen viel met bakken uit de lucht maar Dimi begaf niet en bleef het hoge tempo van de grote groep volgen. In de laatste ronde en op minder dan 3 km van de eindstreep was er een grote valpartij in het peleton. Dimi bleef recht maar kwam in een tweede groepje terecht dat op enkele seconden van het grote peleton de aankomst bereikte. Omdat de valpartij gebeurde in de laatste 3 km werden alle renners in dezelfde tijd als het peleton geklasseerd. Uiteindelijk kwam Dimitri als 95ste over de eindstreep. Opdracht volbracht en nu trekt de ganse caravaan naar België voor de laatste etappe in de buurt van Zottegem (Stijpen). Een rit die Dimitri beter moet liggen met hellingen als Leberg en Valkenberg in het parcours. Maar we mogen nu al zeggen dat deze driedaagse voor Dimitri geslaagd is. Het doel was om de laatste etappe in Strijpen te halen en zoveel mogelijk wedstrijdritme opdoen. Morgen krijgen jullie het eindverslag van deze driedaagse met hopelijk nog een mooi einde. Tot dan.

  IMG_5468
      

  Dimitri in actie tijdens de tijdrit toen nog volop in de zon.

  IMG_5506

   Even later was de pret over en werd het zwoegen in de regen. 

  http://www.juniorendriedaagse.nl/welkom/

 • Wat een helse rit in Zeeland !

  Een ganse wedstrijd afgezien was het eerste wat Dimitri vertelde na de aankomst in Axel. Met een gemiddelde snelheid van meer dan 42km/h en nog wat materiaalpech in het eerste deel van de wedstrijd was het voor Dimi zijn beste dag niet. Toch bleef hij aanklampen om uiteindelijk op één ronde van het einde de rol te lossen en in een tweede peletonnetje op enkele minuten van winnaar en clubmaat Jelle Mannaerts te eindigen. Dit was echt afzien van start tot finish vertelde hij na de wedstrijd. Uiteindelijk bleven er nog 165 renners over van de 189. Dimitri hoopt nu goed te herstellen om een degelijke tijdrit en een goede 2e etappe af te werken zodat hij zondag toch nog iets kan laten zien in de laatste etappe in de buurt van Zottegem.

  Wij houden u verder op de hoogte.

  IMG_5412

  Dimitri voor de start in Philippine.

  IMG_5435

  Afzien, afzien en nog eens afzien.

   

 • Rittenschema driedaagse Axel

  28ste Internationale Junioren Driedaagse - Axel

  IMG_6153

  1e etappe Philippine - Axel

  22 mei 2009 - start 17h00

  Totale afstand          : 109,1 km
  Totale tijd                : 02:40 u
  Gemiddelde snelheid: 41 km/u

   

  2e etappe Axel-Axel - individuele tijdrit

  23 mei 2009 - 1ste start 10h00

  Totale afstand          : 7,8 km
  Totale tijd                : 00:11.25 u
  Gemiddelde snelheid: 41 km/u

   

  3e etapppe Hulst-Axel

  23 mei 2009 - start 17h30

  Totale afstand          : 104,3 km
  Totale tijd                : 02:33 u
  Gemiddelde snelheid: 41 km/u

    

  4e etappe Strijpen-Strijpen

  4e etappe 24 mei 2009 - start 13h00

  Totale afstand          : 104,4 km
  Totale tijd                : 02:40 u
  Gemiddelde snelheid: 40 km/u

   

 • Dimitri trekt naar Nederland voor internationale wedstrijd

                                   

  28ste Internationale Junioren Driedaagse van Axel (NL)

  Vrijdag , zaterdag en zondag neemt Dimitri met zijn club Balen BC deel aan de 28ste internationale junioren driedaagse van Axel. Later meer.

  http://www.juniorendriedaagse.nl/welkom/

 • 15de plaats voor Dimitri in PK te Kraainem.

  Na een heel zware wedstrijd en totaal leeggereden kwam Dimitri als 15de over de eindstreep in Kraainem. Het werd een heel zware wedstrijd want slechts een dertigtal renners bereikten de aankomst. De favorieten waren op de afspraak want de overwinning ging naar Niels Van Laer voor een beresterke Jasper Stuyven en het podium werd compleet gemaakt door nog een andere favoriet Joaquim Durant. Uittredend kampioen Sean De Bie was ietsje minder en eindigde niet in de toptien. Voor Dimitri was het pas de tweede wedstrijd en meteen al eentje die kon tellen. Hij had ook de afgelopen week de favorieten gezien in de kranten en kon maar één ding vaststellen, zonder dat zware ongeval in januari stond ik daar ook tussen. Niet geheel onterecht trouwens want gezien de wedstrijd die Dimi zondag reed moeten wij ook vaststellen dat hij een pak sterker is geworden dan vorig jaar en toen al waren de resultaten meer dan bevredigend. Van in het begin van de koers zat hij mee in de kop van de wedstrijd en bleef hij dat doen tot op één ronde van het einde, de gevreesde terugval kwam er niet en Dimi had nog de kracht en de moed om zich in de laatste ronde met nog twee andere renners los te wrikken uit de kopgroep om uiteindelijk als vijftiende over de streep te komen. Bovendien reed hij ook nog eens lek in de allereerste ronde. Niets dan positiefs nieuws dus  ook opmerkelijk was de prestatie van Jan Charlier uit Eizer die beslag kon leggen op de 10de plaats en daarmee bewijst dat hij helemaal terug is, want we mogen ook niet vergeten dat Jan vorig jaar geen wielrenner meer was door allerlei ziektes. Bravo voor Jan en zeker ook voor onze Dimitri die beiden nog voor een mooie wielerzomer in de druivenstreek kunnen zorgen.

  IMG_5375
    

  Dimitri in mooi gezelschap bij het ingaan van de laatste ronde (clubgenoten Roelandts, De Bie).

  IMG_5378
   

  Nog een laatste spurtje goed voor de 15de plaats.

 • Dimitri start in pk te Kraainem

  Niet met de allergrootste ambities staat Dimitri zondag aan de start van het pk in Kraainem. Toch hoopt hij stiekem op een ereplaats maar met een goede wedstrijd zou Dimi ook al heel blij zijn. De renners gaan om 14h00 van start voor een afstand van 120 km en de aankomst is voorzien rond 17h00.

  Dimitri 02

 • Dimitri komt binnen in grote groep in Nieuwrode

  De kop is eraf en het viel heel goed mee, de eerste wedstrijd van het seizoen pas rijden begin mei is altijd moeilijk en zeker als het gebeurt na een lange revalidatie. We mogen ons allen gelukkig prijzen dat Dimi nu al terug in het peleton zit want eind januari zag het er helemaal anders uit. Dat hoofdstuk kunnen we nu wel achter ons laten en enkel vooruit kijken nu is de boodschap. Er zat zelfs al een beetje ontgoocheling in na de wedstrijd omdat het misschien iets beter kon maar rustig blijven en stap voor stap vooruitgang maken is belangrijk. Uiteindelijk eindigde Dimitri op de 58 ste plaats in de grote groep, de overwinning ging naar clubgenoot Dieltjens Gert.

  Uitslag: 92 deelnemers

    1. Dieltjens Gert            91 Km in 2h12

  58. Peyskens Dimitri   

  Dimitri
                   

 • Dimitri maakt vandaag wederoptreden in Nieuwrode

  Vandaag start Dimitri in Nieuwrode zijn wielerseizoen. Dankzij zijn club Balen BC was woensdag de spiksplinternieuwe Noah Ridley klaar en werd er van dan af gefocust op zaterdag. Straks krijgen jullie het resultaat van deze eerste wedstrijd.

  Grtz, 

 • Dimitri voor training

  Dimi

  Dimitri voor zijn trainingstocht

   

 • Dimitri aangereden tijdens training

  Alweer pech voor Dimitri Peyskens. De trainingstocht van zaterdagochtend werd abrupt afgebroken wanneer hij werd aangereden door een auto. Voor Dimitri viel het al bij al nog mee, met zijn fiets daarentegen is het minder goed gesteld. Hierdoor zal de terugkeer in de competitie nog even moeten worden uitgesteld. Het ging nochtans de goede richting uit, want Dimitri stond er op gebrand om volgende week zich terug te mengen in het peloton. Hopelijk valt de schade goed mee en zijn de materiële problemen snel op te lossen, want zonder een fiets staat een wielrenner nergens.

  Groetjes