counter

 • Dimitri behaalt alweer een mooie ereplaats in Falmagne

  Dimtri eindigde op een mooie 4de plaats in de klimkoers van Falmagne. Slechts een dertigtal deelnemers namen deel aan deze toch wel zware wedstrijd. 5 ronden moesten er worden gereden met daarin telkens een stevige beklimming met stukken tot 20%. Sean De Bie was de sterkste en ook de attentste want het slot van de wedstrijd bracht nog heelwat chaos met zich mee. De renners werden in het slot van de wedstrijd nog even de verkeerde weg opgestuurd, omdat de aankomststreep niet op het parcours lag moesten de renners vlak voor de finish een andere richting uit en daar liep het even mis. Gelukkig reageerden de renners attent en zagen zij de wegvergissing snel in. Sean De Bie kwam als eerste over de eindstreep en ook Dimitri had snel door dat ze even de verkeerde kant uit reden en kon zo toch nog zijn vierde stek behouden, verderop begon dan de discussie over de uitslag omdat niet alle renners de plaats in de rangschikking kregen waarop zij dachten recht te hebben. Uiteindelijk viel alles min of meer in de plooi en werden de prijzen toch uitgedeeld.

  Dinsdag start Dimitri zoals voorzien in Herbeumont en ook daar zal alweer flink moeten geklommen worden. De start is voorzien om 15H00 en wedstrijd gaat over een afstand van 82 Km. 

  IMG_7074

 • Zondag koerst Dimitri in Falmagne en dinsdag in Herbeumont.

  A.s. zondag rijdt Dimitri de afwachtingswedstrijd in Falmagne (Dinant). De start is reeds om 14h00 en de renners moeten er 5 ronden van 12 km afleggen. Dus slechts 60 km maar het zal niet van het poezeke zijn. 

  Op dinsdag 30 juni trekt Dimitri naar Herbeumont (Bertix) voor alweer een zware klimwedstrijd over 82 Km en dit allemaal in voorbereiding op de vierdaagse rittenwedstrijd Tour du Valromey (Frankrijk) van 11 tot en met 14 juli. Het zijn dus drukke tijden voor onze renner en hopelijk zien we Dimitri dan in grote vorm terugkeren. 

 • Dimitri start opnieuw in Tour du Valromey (Frankrijk)

  Op 11,12,13 en 14 juli zal Dimitri opnieuw deelnemen met zijn club Balen BC aan de internationale rittenwedstrijd Tour du Valromey in Frankrijk. Deze wedstrijd gaat over 4 etappes in het franse departement de l'Ain in de buurt van Lyon en Aix-Les-Bains. In totaal moeten er 402 km worden afgelegd verdeeld over vier ritten met daarin telkens wat klimwerk. Een volledig overzicht van de verschillende etappes kan je terugvinden door op deze onderstaande link te klikken.

  http://www.tour-valromey-organisation.com/Files/tvo2009_parcours.pdf

   IMG_6985-1

 • Krampen nekken Dimitri in de finale in Sterrebeek.

  Na de knalprestatie van vorige week in Eizer kregen we vandaag alweer een beresterke Dimitri te zien in Sterrebeek. Van meet af aan trok hij in de aanval en in de derde ronde was de goede vlucht vertrokken. Eerst met negen renners maar door pech vielen er twee renners voorin weg. Drie ronde later was de voorsprong al opgelopen tot meer dan één minuut. Met zeven koplopers gingen ze de finale in en dan was het peleton reeds uit de wedstrijd verdwenen wegens te grote achterstand (meer dan 3'). Krampen staken de kop op bij Dimitri op het ogenblik dat hij in de tegenaanval wou gaan op de latere winnaar (de duitser Tobias Lergenmuller) en er bleef niets anders over dan te blijven zitten en er in de spurt nog het beste van te maken. Uiteindelijk legde Dimitri beslag op de zesde plaats na een alweer knappe wedstrijd. Voor de vele supporters was het leuk nagenieten na een prachtige wedstrijd.
  IMG_6940

  Klik op foto voor meer foto's

 • Dimitri rijdt zaterdag in Sterrebeek

  Zaterdag 13 juni rijdt Dimitri in Sterrebeek. Meteen na de wedstrijd van vorige zondag in Eizer konden we al iets opvangen van Sterrebeek. De examens verlopen naar wens en zaterdag kan er nog één wedstrijd bij maar dan is het wel gedaan voor twee weken. Ook wil Dimitri zijn conditie nog wat verbeteren en dat kan hij het best doen met zoveel mogelijk wedstrijden te rijden. Om 15h00 starten de renners voor een wedstrijd over 90 Km.

  Dimi Eizer

 • Dimitri is 4de in Eizer - Overijse

  Na een ganse wedstrijd in de aanval te hebben gereden eindigde Dimitri uiteindelijk op de 4de plaats. In Eizer zagen we dit jaar voor het eerst de echte Dimitri aan het werk en dat was vanaf het startschot tot aan de finish in de aanval. Het was een beresterke Gerry Druyts die de wedstrijd won hij gooide zijn drie metgezellen in de laatste ronde los en kwam met een twintigtal seconden voorsprong als eerste over de eindstreep. De tweede plaats was voor Stef Van Zummeren en 5 seconden later moest Dimi de duimen leggen in een spurt voor de derde plaats. Dimitri was ontgoocheld na de spurt want hij had zo graag die derde plaats bemachtigd maar moest ook eerlijk toegeven dat er niet meer in zat. Voor de vele supporters was het super dat hij hier in eigen streek zo goed voor de dag kwam. Voor Jan Charlier uit Eizer was het afzien na een week van ziekte. Hij probeerde het vaak om een tegenaanval op te zetten maar werd telkens terug bijgehaald. Nu komen de examens eraan en zal het een beetje rustiger worden alhoewel de wedstrijd van aanstaande zaterdag in Sterrebeek toch misschien iets is voor Dimitri. Wij houden jullie op de hoogte.

  Grtz,

  IMG_6881

  Dimitri in het spoor van latere winnaar Druyts en Van Zummeren

  IMG_6848
  Dimitri neemt de leiding in de Koestraat. 

  IMG_6920

  De spurt om de derde plaats en de ontgoocheling.

 • Dimitri eindigt 27e in Cras Avernas

  Vorige zaterdag reed Dimitri in Cras Avernas waar 105 deelnemers van start gingen. Op vijf ronden van het einde zat Dimitri in een kopgroepje van vier renners helaas werden zij een ronde later weer ingelopen. Op twee ronden van het einde viel dan de beslissing, jammer genoeg was Dimi dit maal niet bij de goeie vlucht. Met slechts een handvol seconden bleven de late vluchters uit de greep van het peleton dat uiteindelijk spurtte voor de dertiende plaats. Met het gekende resultaat. Een beetje ontgoocheling na de aankomst bij Dimitri voor het missen van de goeie vlucht want hier zat zeker meer in vandaag, zo zei hij. Volgende zondag is er de wedstrijd in Eizer - Overijse en daar wil hij het opnieuw proberen want dan gaat de riem eraf voor drie weken en komen de examens op de eerste plaats. Op 1 juli zou Dimitri de competitie dan opnieuw hervatten.

  IMG_5491