counter

 • Dit weekend is het Luik - La Gleize.

  Van vrijdag tot zondag zit Dimitri samen met zijn ploegmakkers van Kon. Balen Bc in deze internationale driedaagse rittenwedstrijd. Vrijdag is er de eerste etappe met start en aankomst in Aubel. Zaterdag rijden de renners eerst een ploegentijdrit over 12 Km en in de namiddag is er de tweede etappe in Thimister. Op zondag trekt de hele caravaan dan richting Stoumont voor de afsluitende rit La Gleize - La Gleize. Het mag duidelijk zijn dat er in deze rittenwedstrijd weer heelwat moet geklommen worden en we zijn benieuwd of Dimitri zijn prestatie van in Frankrijk nog eens kan herhalen. Afgaande op de resultaten van de vorige weken ziet het er nog steeds goed uit. Er zijn niet minder dan 31 ploegen en meer dan 200 renners ingeschreven, daarbij zitten alle beste junioren van Europa en ook één Amerikaanse en één Zuid - Afrikaanse ploeg. Op de erelijst van Luik - La Gleize staan heelwat bekende namen,1992 Franck Vandenbroucke, 1995 Leif Hoste, 1998 Jurgen Van Goolen en in 1962 ene Eddy Merckx. Voor alle info over deze driedaagse kan je hieronder op de link klikken.

  http://www.fleche-ardennaise.be/

  IMG_8198

   

 • Een weekend vol ereplaatsen voor Dimitri.

   Zaterdag reed Dimitri de Juniorenwedstrijd in Tourinnes - Saint - Lambert (nabij Waver). Er kwamen 46 renners aan de start en met minder dan een toptienplaats zou Dimitri niet tevreden zijn alhoewel de wedstrijd van zondag in Leuze toch nog iets belangrijker was. Al vrij snel vormde er zich een kopgroep van Twaalf renners en het zou niet simpel worden om hieruit nog te ontsnappen want het parcours toonde niet zo veel mogelijkheden. Het werd dan ook een spurt met 12 renners voor de overwinning. Dimitri koos een beetje het verkeerde spoor en kwam helemaal buitenom in de laatste rechte lijn. De overwinning was toen al weg en uiteindelijk reed Dimi als achtste over de streep. De overwinning was voor Florent Serry. Misschien toch een gemiste kans maar het hoofd stond toen al helemaal op zondag gericht. (klik op de foto's voor meer)

  IMG_8280

  Tourinnes - Saint - Lambert - 46 deelnemers

  1ste  Serry Florent

  8ste  Peyskens Dimitri

  Jammer, jammer, jammer, dichter bij de overwinning kan je niet komen want dan win je. Dat was het overheersende gevoel bij Dimitri vlak na de aankomst in Leuze. Een pak frustatie moest eerst worden verwerkt om de gemiste kans maar dan kwam de nuchterheid snel terug. "Ik had vandaag de benen om te winnen" zei Dimi na afloop, maar de koelbloedigheid ontbrak een beetje in de spurt. 's Ochtends reed Dimi al een sterke tijdrit waarin hij op de 4de plaats eindigde op slechts 18 sec van de winnaar. Maar in de rit in lijn was Dimitri misschien wel de beste renner van het pak. Van meetafaan trok hij het peleton op sleeptouw en in de tweede ronde was de eerste schifting een feit, 12 renners konden zich losmaken van het peleton. Dat waren er blijkbaar nog wat teveel voor Dimitri en een ronde later trok hij in de aanval samen met Thomas Wertz (winnaar van de tijdrit). Drie ronden lang leverden ze een gevecht tegen een achtervolgend drietal dat uiteindelijk toch kon aansluiten. Met vijf renners trokken ze de laatste kleine ronde in en daarin trok Dimitri nog tweemaal ten aanval maar het was telkens Gianni Schellens die counterde. Op 500 meter van de finish zette Dimitri een laatste aanval in maar de felle tegenwind en de alweer aanklampende Schellens beletten een kloofje, dan maar voluit tot aan de finish dacht Dimitri maar op 60 meter van het spandoek kwam Gianni Schellens er over. Een versnelling zat er niet meer en zo ging ook nog de tweede plek verloren. Even raasde het in het hoofd van Dimitri maar al snel kwam het gezond verstand terug en kon hij de nederlaag (want zo voelde het toch een beetje) al relativeren.

  IMG_8383

  IMG_8330

  Leuze - Individuele Tijdrit - 8,9 Km

  4de Peyskens Dimitri      11' 48

  Leuze - Rit in lijn - 35 deelnemers

  1ste  Schellens Gianni

  2de  Stilite Mikaël

  3de Peyskens Dimitri

 • Geen Ronde van Vlaanderen voor Dimitri

  Zoals eerder al vermeld zouden de plaatsjes duur zijn voor een selectie voor de Ronde van Vlaanderen. Maar met de huidige conditie en de goede resultaten had Dimitri er toch nog een beetje op gerekend. Niet dus, dan maar focussen op andere wedstrijden dit weekend. Zondag trekt Dimi naar Vieux Leuze (Leuze en Hainaut) waar er om10h30 een individuele tijdrit van 8,9 km op het progamma staat. Om 15h00 is er een rit in lijn over 85 km. Dit is een goede voorbereidingswedstrijd op het drieluik van volgende week in Luik. Want van vrijdag 31/07 tot zondag 2/08 rijdt Dimitri de driedaagse Luik - La Gleize. Geen wedstrijd in Tombeek dus en dat is wel heel jammer voor de organisatoren van Tombeek en supporters uit de streek maar de selectie voor Luik kan Dimitri niet weigeren. In Overijse op 08/08 zal Dimitri wel starten. 

  IMG_8175-1

       

 • Dimitri pakt nipt naast de zege in Alt - Hoeselt

  Dimitri zit in topvorm.

  Enkel de Zuid-Afrikaan Christopher Jennings kon Dimitri van de zege houden in Alt - Hoeselt. Het begon al tamelijk goed voor Dimi met de proloog over een afstand van 4,7 Km. Daarin reed Dimi de 12de tijd op slechts een handvol seconden van de winnaar Kevin De Jonghe. De rit in lijn beloofde een boeiende wedstrijd te worden met kleppers als Van Zummeren (2de in Eizer), Jelle Mannaerts, Moreno Hofland (NL) Kevin De Jonghe (winnaar Tombeek 2008) en een vijftal Zuid - Afrikanen (afgelopen zaterdag in Herk De Stad met drie in de top vier). Tot halfweg de wedstrijd gebeurde er niet zo heelveel, enkel de nederlander Bob Schoonbroodt trok in zijn ééntje in de aanval maar zag geen versterking opduiken en hield het halfweg de koers dan ook voor bekeken. Plots uit het niets doken dan Dimitri en de Zuid - Afrikaan Jennings op, meteen hadden zij 35 sec. voorsprong en leek de goede ontsnapping in de maak. Toen één ronde later de voorsprong al was opgelopen tot meer dan één minuut zag het er heel goed uit. In de achtervolging kwam er niet onmiddellijk schot in de zaak en de voorsprong bleef maar groeien naar maximaal 1'50. Het was nu duidelijk dat de zege voor één van de twee koplopers zou worden. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam er dan toch een tegenreactie van een zevental renners maar die bleek echter te laat te komen. Vooraan trok de Zuid - Afrikaan alle registers open en ook Dimitri moest er aan geloven met een tiental seconden voorsprong won Christopher Jennings voor onze Dimitri die de kramp voelde opkomen toen hij nog even weerwerk wou bieden, op 20 sec van Dimi spurtte Niels Reynvoet zich naar de derde plek voor Moreno Hofland en François Meurisse.

  IMG_8212

  Dimitri in het spoor van de Zuid - Afrikaan Christopher Jennings.

  IMG_8113

   Dimitri in actie tijdens de proloog.

  IMG_8234

  In het eindklassement eindigde Dimitri tenslotte op een mooie 7de plaats (vanwaar kennen we dit nog). De overwinning was voor Niels Reynvoet voor de nederlander Moreno Hofland.        

   

 • Dinsdag trekt Dimitri naar Alt - Hoeselt

  Na vijf dagen van verplichte rust is het dinsdag weer koers voor Dimitri. In Alt - Hoeselt rijden de renners om 14h00 eerst een proloog van 4,7 Km, om 15h30 is er dan een rit in lijn over 87 Km. Wij kijken uit naar deze eerste wedstrijd na de toch wel loodzware week in Frankrijk maar Dimi voelt zich goed en de moraal staat op top na de mooie resultaten in Valromey.

  IMG_7476-1

 • Tour du Valromey 2009

   IMG_5901             IMG_7366

               1ste etappe                                               2de etappe

    IMG_5967            IMG_6047

                  3de etappe                                            4de etappe                      

  Dimitri Valromey 2009

   

 • Dimitri zit in Spanje en gaat dan naar Frankrijk.

  Inderdaad sinds vanochtend is Dimitri vertrokken naar Spanje in de buurt van Gerona om aldaar te genieten van een korte fietsvakantie. Van Spanje gaat het dan rechtstreeks naar Frankrijk want daar start op zaterdag 11 juli de Internationale 4 daagse rittenwedstrijd "Tour du Valromey". Geen Dimitri dus dit weekend op belgische bodem. De wedstrijd in frankrijk is ook te volgen via internet want dagelijks zijn uitslag en de klassementen te zien op de site van de rittenwedstrijd.

  http://www.tour-valromey-organisation.com/ain_ternational_valromey_tour_5467.htm

  IMG_7179

 • Tim Wellens was de beste klimmer in Herbeumont.

  Met 113 deelnemers kwamen ze aan de start in Herbeumont en daarvan bereikten er slechts 43 de finish. Tim Wellens was veruit de beste renner in de wedstrijd en trok meermaals in de aanval, in de finale bleek hij ook de sterkste en won na een krachtige spurt bergop van brabants kampioen Niels Van Laer. De derde plaats was voor de nederlander Moreno Hofland die ook nog voor de spurtende kopgroep binnenkwam. Dimitri ging mee tot op minder dan 7km van de aankomst maar moest dan de kopgroep laten gaan om uiteindelijk als 26ste te finishen met een kleine minuut achterstand. Toch was zijn prestatie uitstekend met het oog op wat nog komen moet in Valromey (Frankrijk). De wedstrijd was loodzwaar in Herbeumont met 7 hellingen waarvan er een paar tot meer dan 3 km lang waren, bovendien moesten de renners in de drie plaatselijke ronden nog een 1,5 km lange klim aan een gemiddelde van 15% bedwingen en net daar ging het mis voor Dimi bij de allerlaatste klim. Toch grote tevredenheid na de wedstrijd want ook toppers als Sean De Bie en Jonas Cortoos moesten al eerder de rol lossen. Nu begint de voorbereiding op de Tour du Valromey met een weekje fietsvakantie in Spanje en vandaar gaat het dan rechtstreeks richting Valromey.  

  IMG_7189

  Tim Wellens was oppermachtig in de spurt en won vlot van Niels Van Laer.