counter

 • Dimitri strandt op 2e plaats in Flawinne.

  Wat scheelt het !

  IMG_0572

  Ongelooflijk maar waar de tweede finishfoto in twee dagen om een winnaar te kennen en het viel tegen voor Dimitri want hij werd tweede achter de Nederlander Bram Nolten. Geen tweede zege dus voor Dimitri maar wel een zeer goede wedstrijd op een aartsmoeilijk parcours. In de derde van de 8 af te leggen ronden ontsnapte Dimitri samen met Bart Peuters en de Nederlander Bart Nolten. Niemand kon nog terugkomen en met z'n drieën gingen ze de laatste ronde in met 40 seconden voorsprong. Op 2 km van de aankomst trok Bart Peuters door en nam een kleine voorsprong maar het noodlot sloeg toe en Bart reed lek op minder dan 1 km van de aankomst. Dimitri en Nolten lieten Peuters achter en spurten om de zege. Daarin leek Dimitri het eerst te gaan halen maar de nederlander kwam terug en glipte in de laatste meters nog over Dimitri. Het scheelde slechts 10 cm maar een tweede zege kwam er dus net niet. Bart Peuters eindigde 6 seconden later op de derde plaats de vierde plaats was voor Angelo De Clerck (zoon van Mario). Dimitri blijft het proberen en zal nog vier koersen rijden dit seizoen hopelijk lukt het hem toch nog een keertje.    

 • Wereldkampioen Jasper Stuyven wint in Angreau - Honnelles, Sean De Bie wint Beker van België

  Dimitri rijdt lek maar eindigde nog in het peleton (54e plaats). 

  Reeds in de 2e ronde leek het er op dat de wedstrijd voor Dimitri voorbij was. Vlak na de kasseistrook kwam Dimitri met achterstand door en had achteraan een lekke band. Het was nog even wachten op de volgwagen maar dan kwam een achtervolging van 12 km om weer aansluiting te krijgen met het peleton. Daar zaten ze natuurlijk ook niet stil en kwam de ene aanval na de andere. De opdracht vooraf was niet simpel, proberen Sean De Bie aan de overwinning te helpen in de Beker van België en als het kon ook nog enkele jongens mee hebben in de goede ontsnapping. Halfweg koers reden een 12 tal renners weg en daarbij zaten twee renners van Balen BC Tim Vanspeybroeck en Fredrik Frison. Een ronde later kregen we een nieuwe situatie de kopgroep kreeg het gezelschap van Martin Debaene en Jasper Stuyven. Tim Vanspeybroeck had zich laten uitzakken en werd bijgehaald door het peleton. De goede trein was nu wel echt vertrokken want het peleton liet begaan. Even moesten de jongens van Balen nog eens alles geven toen Sean Van De Water in de aanval trok want dat was één van de renners die niet voor Sean De Bie mocht eindigen. De andere Yannick Vanbrabant zat stevig in het wiel van Sean. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong opgelopen tot meer dan 2’ de winnaar zat bij de 8 overgebleven koplopers. De finish was adembenemend met een krachtexploot van Wereldkampioen Jasper Stuyven. Het was pas na het bekijken van de fotofinish dat duidelijk werd wie de wedstrijd had gewonnen, zo klein was het verschil. Met 1/100 van een seconde won Jasper voor Ludwig Verstraete die nog ontsnapt was in de laatste km. Martin Debaene werd 5 en Frederik Frison kwamals 8 over de eindstreep. Meer dan 2’ later spurtte Sean De Bie zich naar winst in de Beker van België door zijn twee concurrenten achter zich te houden. Dimitri eindigde eveneens in het peleton maar had de kracht niet meer om voorin mee te spurten en kwam als 54e over de eindstreep. Na de wedstrijd mocht hij toch meegenieten van een flesje champagne op de overwinning van Sean De Bie. Meteen ook het afscheid van de interclubwedstrijden voor Dimitri bij Balen BC. Vooral ook sportdirecteur Marcel Hannes en zijn begeleiders wil Dimitri nog eens bedanken omdat zij ook zijn blijven geloven in hem toen het begin dit jaar helemaal foutliep met die enkelbreuk. Eind goed al goed dus en nu op naar de resterende wedstrijden van het seizoen.

  IMG_7054

  De spurt van het jaar in Angreau - Honnelles...

   

 • Kalender volgend weekend

  zaterdag 26/09/09 Beker van België in Angreau - Honnelles

  Start 14h00 - afstand 123 km

  -----------------------------------

  zondag 27/09/09 Flawinne

  start 12h30 - afstand 72 km 

 • 9e plaats voor Dimitri in Hoeselt.

  Rune Van Der Meyden zegeviert in Hoeselt, Dimtri 9e.

  De Nederlander Van Der Meyden slaagde erin om nog net uit de greep van het peleton te blijven en zegevierde met een kleine voorsprong in Hoeselt. Enkele tellen later was het Dylan Theuns die tweede werd voor Janis Dakteris en Nick Van Stappen. Het peleton spurtte een tiental seconden later voor de vijfde plaats en Dimitri zat net zoals daags voordien in Kortijs in een gunstige positie en eindigde knap 9e. De wedstrijd zelf werd snel afgewerkt en grote ontsnappingen kwamen er niet. Op vier ronde van het einde konden toch vier renners een kloofje slaan en daarbij zat ook al de latere winnaar Van Der Meyden. Het ging blijkbaar nog niet snel genoeg voor de Nederlander en op 2 ronden van het einde ging hij nogmaals versnellen en bleef hij vooraan alleen over. Drie renners gingen nog in de tegenaanval maar ook zij kwamen niet  meer in de buurt van de Nederlander. Dimitri had zich ook een paar keer in de aanval gestort maar zag weinig slaagkansen en zette dan alles op een mogelijke massaspurt. Die kwam er dus uiteindelijk niet, maar toch alweer een toptien plaats voor Dimitri, de negentiende al dit seizoen. Volgende week wil Dimitri nog eens pieken met zaterdag de Beker van België wedstrijd in Angreau-Honelles en zondag in Flawinne.  

  IMG_0259

  klik op foto voor meer...

  Uitslag 

  1. Rune Van Der Meyden (Ned) de 86 kilometer 2u03’02"

  2. Dylan Theuns op 12"

  3. Janis Dakteris

  4. Nick Van Stappen op 22"

  5. Ricky Smits

  6. Jonas Cortoos

  7. Jasper Mandjes

  8. Kristof Slingers

  9. Dimitri Peykens

  10. Tom Secretin

 • Dimitri spurt naar de 5e plaats in Kortijs (Gingelom)

  Massaspurt in Kortijs (Gingelom) en de 5e plaats voor Dimitri.

  IMG_0129-1

  Dimitri is tweede van links.

  Later meer..

  1.  VAN LAER GlennKEMPENS WIELERVERBOND- TURNHOUT V.Z.W.01:59:54
  2.  LODEWIJKS GertCYCLING TEAM CRABBE-PERFORMANCE GORSEM
  3.  MANNAERTS JelleKON. BALEN B.C. V.Z.W.
  4.  SCHEPMANS PieterCYCLING TEAM CRABBE-PERFORMANCE GORSEM
  5.  PEYSKENS DimitriKON. BALEN B.C. V.Z.W.
  6.  PUTZEYS Kevin-
  7.  LEYSEN KenCYCLING TEAM CRABBE-PERFORMANCE GORSEM
  8.  SLINGERS KristofCYCLING TEAM CRABBE-PERFORMANCE GORSEM
  9.  FRISON FrederikKON. BALEN B.C. V.Z.W.
  10.  CORTOOS JonasCYCLING TEAM CRABBE-PERFORMANCE GORSEM

 • Kalender 19/09 & 20/09

  IMG_8359-1

  zaterdag 19/09/09 Kortrijs (Gingelom) - 88,4 km - start 15h00

  zondag 20/09/09 Hoeselt - 85 km - start 15h00

 • Eetfestijn Dimitri Peyskens

  Dia1

 • Dimitri strandt op de 4e plaats in Maleizen.

  Zico Waeytens kwam om te winnen in Maleizen.

  Vijf renners ontsnapten in de tweede ronde en ook Dimitri kon nog net zijn wagonnetje aanpikken samen met de westvlaming Van Coppernolle. De goede vlucht was vertrokken en de winnaar zou bij de zeven koplopers moeten gezocht worden. Het peleton kon niet meteen reageren en de voorsprong liep al snel op tot boven de minuut. Iets voorbij halfkoers glipte Gerry Druyts toch weg uit het peleton maar de achterstand was toen al opgelopen tot meer dan 1'30 en voor Gerry bleek dit een onmogellijke opdracht. Vooraan bleven de zeven ronddraaien en op drie ronden van het einde was de achterstand van het peleton meer dan 3' en moesten zij de wedstrijd verlaten ook Gerry Druyts verachterde en werd uit de wedstrijd gehaald in 8ste positie. Zico Waeytens schudde een paar keer aan de boom en de kopgroep spatte uit mekaar. Enkel Fredirik Frison kon het wiel van Waeytens volgen, Dimitri volgde samen met Van Raepenbusch op korte afstand. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong van de koplopers opgelopen tot 1 minuut, zij gingen spurten om de zege. Daarin toonde Waeytens zich de sterkste, geen tweede zege op twee dagen voor Frison maar wel weer een knappe race. Dimitri spurtte voor de derde plek maar zag Van Raepenbusch nog over zich heen komen. Eén minuut later kwamen de drie resterende renners in koers over de eindstreep Van Coppernolle spurtte hier sneller dan De Vos en Heyns. Jan Charlier mistte de goede vlucht en kloeg alweer over hevige rugpijn en zag het even niet meer zitten. Ook Jelko Vanderveken vond zijn eigen prestatie niet goed maar beide jongens hebben toch al laten zien dat ze heelwat in hun mars hebben. 

  IMG_6929 

  1.  

  WAEYTENS Zico

  DCM-GB VORSELAAR CYCLING TEAM VZW

  02:06:53

  2.  

  FRISON Frederik

  KON. BALEN B.C. V.Z.W.

   

  3.  

  VAN RAEPENBUSCH Ruben

  C.T.- DJ.MATIC-KORTRIJK

  :01:31

  4.  

  PEYSKENS Dimitri

  KON. BALEN B.C. V.Z.W.

   

  5.  

  VAN COPPERNOLLE Francesco

  ISOREX CYCLING TEAM

  :02:31

  6.  

  DE VOS Gertjan

  AVIA CYCLING TEAM

   

  7.  

  HEYNS Nils

  KON. W.C. STEEDS VOORAAN - KONTICH

 • Geen loon naar werken voor Dimitri in Diegem

  Van Keirsbulck was de sterkste in Curitas Classic in Diegem.

  Na een ganse wedstrijd in de aanval te hebben gereden ging het in de finale mis voor Dimitri. Tot op 2 ronde van de finish zat een dichte ereplaats er nog in maar dan liep het fout, even uitblazen van de geleverde inspanningen en weg waren ze. Een kopgroep van 20 man reed weg en geen Dimi daarbij. Helemaal voorin was Guillaume Van Keirsbulck weggereden van zijn twee medevluchters Kevin Dejonghe en Martijn Debaene. Van Keirsbulck bleek heel sterk en reed in zijn ééntje de tegenstand weg. Rutger Roelandts (ploegmaat van Dimitri) spurtte knap naar de 7de plaats en Martijn Debaene eindigde als 14e. Dimitri moest zich tevreden stellen met de 37e plaats en was niet tevreden, de ploegtactiek werd blijkbaar niet door iedereen nageleefd en dat valt te betreuren in een interclub wedstrijd. Na de wedstrijd ging Dimi zich nog wat losrijden en zaten zijn gedachten al bij de volgende wedstrijd.

  IMG_9912-3

  Een attente Dimitri op de Regimentsberg in Diegem. 

   Foto's zijn toegevoegd, klik op foto

 • zaterdag Curitas Classic Diegem en zondag Maleizen - Overijse

  Zaterdag 12/09/09 14h00 Diegem - Curitas Classic - 125 Km

  Zondag 13/09/09 15h00 Maleizen - Overijse - 85 Km

  IMG_8750

 • Jelle Lugten (NL) spurt sneller dan Sean De Bie in Remouchamps

  Dimitri hield stand op La Redoute en eindigde op de 19e plaats.

  De eerste aanvaller van de dag was het rugnummer 10 en dat was het nummer van Dimitri. Tot 50 seconden liep Dimitri en zijn twee metgezellen uit maar lang duurde het avontuur niet want op de eerste klim van de dag zat het peleton hen al terug op de hielen. Halfweg de wedstrijd gingen een 12 tal renners in de aanval en daarbij heelwat favorieten maar geen Dimitri en ook geen enkele renner van de Kon. Balen Bc. Net voor de beklimming van Xhierfomont bedroeg de voorsprong 30 seconden. Maar toch werd de kopgroep teruggegrepen. Dat was het sein voor Sean De Bie om ten aanval te trekken ook Jelle Lugten (winnaar Valromey) en Gabriel Forget sloten aan en weg waren ze. Met 50 km/h raasden ze naar Remouchamps en naar de voet van de laatste klim van de dag. Een fel uitgedund peleton met ook nog Dimitri en drie andere ploegmaats begonnen aan La Redoute met 30 seconden achterstand. De drie koplopers bleven samen op de klim en behielden op de top ook nog een kleine voorsprong net voldoende om te spurten om de zege. In het achtervolgende peleton ging men fel tekeer o.a. Zico Waeytens sleurde nog eens aan de boom en alles verbrokkelde. Dimitri kon nog net zijn wagonnetje aanpikken en dook in 30 stelling naar beneden richting aankomst. De spurt was er teveel aan voor Sean De Bie want krampen net voor de laatste 300 meter belette hem om voluit te gaan. Jelle Lugten won voor Sean De Bie en Gabriel Forget, 19 seconden later legde Zico Waeytens beslag op de 4e plaats. Dimitri zat in de eerste groep achtervolgers (20 renners) die waren overgebleven na La Redoute en spurtte voor de 8e plaats. In de spurt was het beste eraf en kwam hij als 19e over de eindstreep net één plaatsje achter clubmaat Martin Debaene. De andere Balenaars eindigden wat verderop, Frison 30e, Wynants 47e en Vanspeybroeck 67e. Balen Bc eindigde hiermee op de 2e plaats in het clubklassement. Volgend weekend trekken onze junioren naar Diegem voor de interclub Curitas Classic.

  IMG_6838

    Dimitri aan de voet van Xhierfomont.

  Uitslag: Remouchamps - Ferreires - Remouchamps. klik op link 

  http://www.cyclingnews.nu/BVBJun2009/Uitslag%20Remouchamps%202009.pdf

 • Zondag 06/09/09 Remouchamps

  Zondag 06/09/09

  Remouchamps - Ferreires - Remouchamps (beker van België).

  Start 14h00 - Afstand  118 km