counter

 • Uitnodiging Eetfestijn

  31 Okt & 1 Nov 3de Steakfestijn

 • Dimitri meent afscheid van Junioren met 2 lekke banden.

  Wat een pech voor Dimitri dit weekend.

  Het werd een tegenvaller dus dat laatste weekend bij de junioren want tweemaal lek in evenveel dagen is toch wel een beetje teveel van het goede. De hemelsluizen stonden helemaal open in Achene en de 64 renners vertrokken pas om 16h00 aan hun laatste opdracht van het seizoen. Dimitri wou nog een laatste keer alles geven en een mooi resultaat neerzetten maar het werd hem niet gegund en dat is toch wel een beetje jammer. Net aan de aankomststreep op het einde van de derde ronde opeens een luide knal in het peleton en weer was het prijs voor Dimitri, lekke band vooraan en het was voorbij. Maar het is mooi geweest de afgelopen weken en maanden, na de tegenslag in het voorjaar heeft hij toch nog een super seizoen gereden. De komende dagen maken we nog een overzicht van het afgelopen seizoen en krijgen jullie nog veel meer nieuws over de plannen voor het volgende seizoen want dan maakt Dimitri de grote stap naar de beloften en in een nieuwe ploeg. Oh ja, de wedstrijd in Achene eindigde in een groepsspurt en die werd gewonnen door de supersnelle Andres Pieters, Frederik Frison eindigde als 8e en Rutger Roelandts werd 11e. Tot later.

   IMG_7149

  Dimitri trok nog flink door op de klim maar even verder was het afgelopen. 

 • Jasper Stuyven wint zijn eigen Criterium in Heverlee.

  Dimitri reed lek net op het moment dat hij in de kopgroep zat.

  IMG_7136

  Dimitri in het spoor van Guillaume Van Keirsbulck.

  IMG_7138

  Het is en blijft een schitterend renner onze wereldkampioen bij de junioren en hij krijgt ook het respect dat hij verdiend onder de renners. Bovendien gaf hij de wedstrijd ook kleur door steeds in de aanval te koersen, zelfs een lekke band kon Jasper niet stoppen in dit criterium. Het begon allemaal met een stortbui net voor de start van de wedstrijd en de renners mochten starten op een kletsnat parcours. Daardoor kwam Dimitri in de eerste ronde al serieus in de problemen. Dimitri koos het fietspad in de afdaling vlak naast de hoofdbaan en dat hij beter niet gedaan want zo verloor hij de aansluiting met het peleton. Hij begon aan een helse rit die bijna drie ronde lang duurde maar ze bracht Dimitri weer vooraan in het peleton. Het kostte krachten en vooraan waren de vogels al aan gaan vliegen. Jasper Stuyven, Sean De Bie, Tim Wellens, Jonas Cortoos, Kevin De Jonghe en Guillaume Van Keirsbulck waren de vluchters. Dimitri bleef niet bij de pakken zitten en trok in de tegenaanval. Eerst zonder succes maar de tweede poging was wel de goeie en iets voor halfweg wedstrijd zat Dimitri weer helemaal vooraan in de wedstrijd. Twee ronde later was alles voorbij, een lekke voorband net voor de afdaling en game over voor Dimitri. Jammer voor al de geleverde inspanningen maar niets aan te doen. Vooraan reden even later zes renners weg met alweer de wereldkampioen die niet afgaf. Ook Kevin De Jonghe en Sean De Bie waren steeds attent mee voorin en het waren ook deze drie renners die de finale introkken. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde ging de wereldkampioen er weer vandoor, de supporters schreuwden Jasper naar de zege en Kevin en Sean vonden het ok. Zelden zagen we de afgelopen jaren zo een wielertalent de kop opsteken en we mogen nu al zeggen en schrijven dat dit goudklompje ooit een heel groot wielrenner zal worden mocht hij dit nu nog niet zijn. Nogmaals proficiat Jasper. Kevin De Jonghe klopte Sean De Bie in de spurt voor de tweede plaats en enkele seconden later won Guillaume Van Keirsbulck de spurt voor de vierde plaats voor Fredrik Frison en Tim Wellens.

 • Laatste koersweekend van het seizoen.

  Zaterdag 10 oktober Heverlee - Leuven Regenboogkoers (Jasper Stuyven)

  Start 14h30

  Criterium - 60 Km (40 x 1,5 km)

   http://www.jasperstuyven.be/regenboogkoers/index.html

  zondag 11 oktober - Achene

  start 15h00

  afstand 76 Km (9 x 8,4 Km)

 • Dimitri spurt zich op de 9e plaats in Nieuwrode.

  Bram De Kort (NL) verschalkte het ganse peleton.

  81 deelnemers kwamen in Nieuwrode aan de start voor een supersnelle wedstrijd op een vlak parcours. Het was dan ook heel moeilijk om weg te rijden uit het peleton. Dimitri zat enkele keren in een kleine ontsnapping maar ver geraakten ze niet. Op 3 ronde van het einde reden er 3 renners weg en het was beuken om 10 seconden voorsprong te behouden. Pas in de laatste km werden de vluchters teruggehaald en terwijl iedereen zich al opmaakte voor de massaspurt glipte er toch nog ééntje weg. Dimitri had zich in een goeie positie geplaatst en spurtte mee op de voorste lijn. De zege ging dus naar Bram De Kort, clubmaat Frederik Frison die pas werd begehaald op 500m van de streep perstte er nog een laatste inspanning uit en werd beloond met een 3e plaats. Dimitri kwam als 9e over de eindstreep en kon hiermee best vrede nemen want wegrijden was onbegonnen werk. Alweer een toptien plaats erbij (de 22e al dit seizoen) maar geen tweede zege dit weekend. Volgend weekend zijn we aan het slot van dit seizoen. Dimitri rijdt zaterdag nog mee in de regenboogwedstrijd in Leuven (criterium voor wereldkampioen Jasper Stuyven) en zondag de afsluitende wedstrijd van het seizoen in Achene.

   IMG_0761
     

      

  Aantal deelnemers: 81
  1.  DE KORT BRAMWV DE JONGE RENNER02:00:00
  2.  DE PAUW MorenoAVIA CYCLING TEAM:00:10
  3.  FRISON FrederikKON. BALEN B.C. V.Z.W.
  4.  BELMANS RutgerDCM-GB VORSELAAR CYCLING TEAM VZW
  5.  WELTEN KayTWC PIJNENBURG
  6.  PIET SullyvanDCM-GB VORSELAAR CYCLING TEAM VZW
  7.  ROOSEN SJORSTWC PIJNENBURG
  8.  DAMEN KevinKEMPENS WIELERVERBOND- TURNHOUT V.Z.W.
  9.  PEYSKENS DimitriKON. BALEN B.C. V.Z.W.
  10.  SCHOEP GlennKEUKENS REDANT CYCLING TEAM

 • 4e plaats voor Dimitri in Jumet.

  Wielbreuk kost Dimitri waarschijnlijk de zege in Jumet.

  Een woedende Dimitri keerde onmiddellijk na de aankomst naar de wagen om de gemiste kans in Jumet. Eerst zeggen dat je niet meer kan en dan je mooi komen verslaan in de spurt, is niet netjes. De verstandhouding in de finale was helemaal zoek toen David Desmecht in de afdaling zomaar wegreed en niemand nog kon of nog wou reageren. Dimitri deed het dan maar zelf maar standde in het zicht van de eindstreep. Bovendien gingen zijn twee medevluchters hem nog voorbij in de spurt. Het zag er nochtans een hele tijd heel goed uit voor de vier koplopers. Reeds in de tweede van de vijftien af te leggen ronden waren ze ontsnapt en de voorsprong groeide snel tot boven de minuut. De achtervolging met nochtans heelwat goede renners kwam niet op gang en de wedstrijd lag in de beslissende plooi. Met meer dan twee minuten voorsprong trokken de vier leiders de laatste ronde in en Dimitri voelde zich sterk. In de laatste km liep het dus mis. Bovendien stelde Dimitri pas na de wedstrijd zijn wielbreuk vast, een kapotte spaak zorgde ervoor dat zijn wiel klemde tussen de rem. Ik hoorde reeds in de derde ronde een knal in mijn achterwiel maar dacht dat een takje van een boom in mijn wiel was terechtgekomen achteraf bleek het een spaak te zijn die het had begeven met alle gevolgen vandien. Dit maakte de pil achteraf nog wat zuurder

  IMG_7112
  .  Dimitri aan de leiding met achteraan de latere winnaar David Desmecht.

    03/10/09 JUMET 47 deelnemers 

  1 DESMECHT David (VZW Wielerclub)
  2 BUEKEN Joeri (Leenhaag)
  3 BORCY Quentin (CC Chevigny) 10''
  4 PEYSKENS Dimitri (V.Z.W)
  5 SERRY Florent (VC Ardennes) 1'35""
  6 PIETERS Andres (Keukens Rendant) 2'40''
  7 BREYNE Jonathan (Sprint 2000) 2'45''
  8 PESTIAUX Loïc (VC Ardennes) 3'25''
  9 SCHILS Dominic (England) 4'
  10 SAELENS Andres (Keukens Rendant) 5'30''
    

   

 • Kalender 3 & 4 oktober

  zaterdag 3 oktober

  Jumet - start 14h00

  afstand 76 km

  ----------------------------------------

  zondag 4 oktober

  Nieuwrode - start 15h00

  afstand 84 km