counter

 • Start van het nieuwe wielerseizoen

  Dimitri start zondag in Gent - Staden

  Het openingsweekend van het nieuwe wielerseizoen komt eraan. Voor Dimitri begint het seizoen op zondag 28/02/2010 met Gent - Staden en dus niet in Oud - Heverlee zoals eerder al werd aangekondigd. Een eerste verplicht nummertje van de nieuwe ploeg Terra Footwear - Bicycle line. De wedstrijd start om 13h30 in Gent (Blaarmeersen) en komt na 140 km aan in Staden (W-Vl). 

  http://www.gentstaden.be/

 • Persvoorstelling Terra Footwear - Bicycle line

  Zaterdagavond werd in Mechelen de ploegvoorstelling gehouden van Dimitri's nieuwe ploeg. Wij tonen jullie hier enkele beelden van deze avond.

  20100221_37-1

  20100221_26

  20100221_44-1

  Dimitri samen met ploeg en streekgenoot Jeroen Socquet uit Ottenburg

  voor meer info over Terra Footwear - Bicycle line verwijzen we u naar de link : http://www.handi-ness.be/?node=1

 • Dimitri op trainingstocht

  Afgelopen zaterdag maakte Dimitri voor de tweede dag op rij een 5 uur durende trainingstocht over waalse en vlaams brabantse wegen. Wij keken mee hoe Dimitri werkt aan de laatste voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen. 20100221_17-1


  20100221_3-1

  20100221_11-1

  20100221_8-1

  20100221_15-1

 • stage dag 9

  De stage in het Franse Gramat is zoals gezegd één dag vroeger afgelopen dan oorspronkelijk was voorzien. De barre wintertoestanden hebben daarvoor gezorgd. Met ochtendtemperaturen van - 11° C waren  trainingstochten van 4 tot 5 uur echt uitgesloten. Vrijdagnamiddag hebben de renners toch nog een trainingsritje van 2h30 gemaakt en daarmee werd de stage dan ook afgesloten. Zaterdagavond is het ganse gezelschap dan terug in België aangekomen om ook hier te moeten vaststellen dat de winter nog helemaal niet voorbij is. Er blijven nu nog twee weken over voor de start van het wegseizoen 2010 en het zal nog tot dinsdag duren vooraleer ook hier de wegen overal berijdbaar zullen zijn. En dan valt maar af te wachten in welke staat ons Belgisch wegennet er zal bijliggen want als we de media mogen geloven is dat catastrofaal, dat beloofd !  Toch klonk Dimitri heel positief en voelde hij dat al de geleverde trainingsinspanningen van deze winter beginnen te lonen. Zondag 28 februari is er dan de eerste grote test met de openingswedstrijd in Oud - Heverlee maar dan moet eerst nog die (veel te lange) winter het land uit zijn. 

 • stage dag 7 & 8

  Voorlopig is er van trainen op de weg geen sprake meer in Gramat. Sneeuw en ijzel gijzelen de renners voor de tweede dag op rij. Trainen op de rollen dan maar, jammer dat dit moet gebeuren op 900 km van het eigen nest en daarom heeft de ploegleiding ook besloten om een dag eerder terug te keren naar België. De stage zal dus eindigen op zaterdag en niet zoals oorspronkelijk was voorzien op zondag. Maar ook hier in België is de toestand alles behalve om een behoorlijke wegtraining te doen en zal het dus afwachten worden tot na het weekend. Het voorjaar voorspeld niet veel goeds en het weer zou nog wel eens kunnen tegenvallen in maart en april "daar wordt ge een beer van" zou Stijn Devolder zeggen. Morgen nog een laatste keer nieuws vanuit Gramat. Tot dan.

    

 • Stage dag 6

  Het kon niet uitblijven, ook in Gramat heeft de winter toegeslagen. Sneeuw en temperaturen onder het vriespunt zorgden ervoor dat de renners een dagske moesten binnen blijven. Er werd dan maar weer op de rollen gereden. Verder wou Dimitri ons ook nog laten weten dat de sfeer er heel goed inzit en dat het aftellen naar de koers nu echt begonnen is. Hopelijk hebben de renners morgen en overmorgen nog de kans om wat kilometers te malen zodat de basis is gelegd voor een stevig wielerjaar. Tot later.

 • stage dag 5

  Voorlopig nog geen wintertoestanden in Gramat zoals in België. Dat betekent dat er op de vijfde dag van de stage alweer flink werd getraind op franse bodem, 4h30 zaten de renners op de fiets goed voor +/- 145 km. Bij Terra Footwaer - Bicycle line maken ze zich voorlopig over niets zorgen en kunnen de renners nog enkele dagen leven als echte profs. Hopelijk mogen we ook in België vanaf volgende week de winter definitief achter ons laten want de start van het nieuwe wielerseizoen komt nu toch heel dichtbij. Tot morgen.     

 • stage dag 4

  Na een trainingstochtje van 4h45 over meer dan golvende wegen met twee flinke beklimmingen stond het tellertje op 148 km. "Toch wel afgezien op de bergskes" zei Dimitri, maar het was een hele goeie training klonk het achteraf. De komende dagen gaat het ook in de Midi Pyrénées flink afkoelen en dan is het maar te hopen dat het droog blijft. Tot mogen ! 

 • Stage dag 3

  Na een vermoeiende eerste reisdag naar het franse Gramat zijn de renners op zaterdag niet echt aan trainen toegekomen. De weersomstandigheden lieten enkel wat fietsen op de rollen toe. Zondag lukte het wel en werd het een pittige training van 135 km op een heuvelachtig parcours en in totaal zaten de renners zo'n 4h30 op de fiets. De weersomstandigheden vielen heel goed mee en dat zou ook de volgende dagen zo blijven alhoewel de temperatuur ook daar de komende dagen een flinke duik naar beneden neemt. Morgen veneemt u meer over dag 4, Tot dan.  

 • 10-daagse wielerstage Terra Footwear - Bicycle Line in Gramat (Fr)

  Van vrijdag 5 februari tot en met zondag 14 februari zit Dimitri samen met zijn ploegmakkers in het Franse Gramat (regio Midi Pyrénées) voor een tiendaagse trainingstage. Daarmee worden de laatste loodjes gelegd in de voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen dat eind deze maand van start gaat. De afgelopen week zijn de trainingsplannen van Dimitri serieus in de war gestuurd door het slechte weer en daarom komt deze stage ook net op tijd. Op 20 februari is er de ploegvoorstelling en één week later start het wielerseizoen, voor Dimitri is dat op zondag 28 februari in Oud - Heverlee. 

  Een week later op zondag 7 maart is Dimitri geselecteerd voor Brussel - Zepperen (http://www.united-ct.be/brusselzepperenbeloften.php) met start in Diegem en aankomst na 150 km in Zepperen.

  IMG_1340

  wedstrijdfiets van Dimitri (BH bikes - teamfiets)