counter

 • Zondag koerst Dimitri in Frankrijk

  66e GRAND PRIX INTERNATIONAL

  de la ville de Nogent-sur-Oise

  Zondag 4 april 2010

  Start 13h00

  Afstand 178,8 Km

  http://ccnogentsuroise.over-blog.fr/

   

 • Dimitri zakt één plaatsje in uitslag van Florennes

  Reeds in ons verslag van gisteren over de wedstrijd van Florennes maakten we melding van heelwat problemen bij het uitreiken van de prijzen. Groot was onze verbazing toen we vanmorgen de krant opensloegen en zagen dat Dimitri plots op de tiende plaats stond. Blijkbaar zijn er toch nog renners geweest die hun beklag hebben gedaan over de niet correcte uitslag na het defect raken van de fotofinish. Wij willen zeker geen verkeerde informatie geven en gaan dus ook deze uitslag aanvaarden, alhoewel wij na het bekijken van verschillende foto's toch nog tot de vaststelling zijn gekomen dat de uitslag zoals hij nu is opgemaakt zeker nog twee fouten heeft. Eén ding is zeker Dimitri kreeg na afloop van de wedstrijd in Florennes de enveloppe van de 9e plaats en dat blijft voor de renner zelf het allerbelangrijkste. Kukeleku...

    http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=15539

 • 9e plaats voor Dimitri in Florennes

  Na een ware afvallingskoers kon Dimitri zich in het Waalse Florennes naar een schitterende 9e plaats spurten. Na vier zware interclubwedstrijden in de openingsmaand van het wielerseizoen was het meteen prijs in de eerste regionale wedstrijd die Dimitri reed. Van bij het begin ging het snoeihard en werden er tientallen renners gelost uit het peleton, ronde na ronde bleef het aanvallen regenen maar een echte grote ontsnapping zat er op een licht golvend parkoers niet echt in. Dimitri reed vanaf het begin steevast in de kop van het peleton en mengde zich meermaals in de debatten. Van de 110 deelnemers bleven er halfweg nog slechts 50 over, ook heelwat renners hadden af te rekenen met lekke banden en dat overkwam Jeroen Socquet ook even voor halfweg. Jammer voor Jeroen die ook al de dag voordien in Pellenberg in volle spurt ten val kwam toen voor hem een renner onderuit ging. Ook Dimitri riep ons vijf ronde voor het einde toe dat hij niet meer kon schakelen maar durfde niet meer van fiets veranderen omdat het tempo toen nog veel te hoog lag. Het was behelpen op de 15, 14 en 13 maar hij gaf geen krimp. Drie renners ontsnapten op drie ronden van het einde maar na een valpartij van twee van hen bleef de uiteindelijke winnaar Kevin Van Melsen alleen over. Hij reed solo en op een lekke band naar zijn eerste zege van het seizoen, 20 seconden later spurtte Jonas Van Genechten (2e van Druivenkoers 2008)naar de 2e plaats voor Sean De Bie die beslag legde op 3e plaats. Dimitri zat heel goed vooraan in het peleton en kwam als 9e over de eindstreep en zette daarmee de kroon op een hele knappe wedstrijd. We zagen het al een beetje aankomen de voorbije weken maar dat het zo vlug ging gebeuren hadden we eerlijk gezegd toch niet verwacht. De eerste toptien plaats is binnen en dat na amper vijf wedstrijden bij de beloften. De prijsuitdeling na de wedstrijd liep niet van een leien dakje daar de finishfoto het had begeven. Toch kreeg Dimitri zijn welverdiende enveloppe van de 9e plaats.

  IMG_2365

  Een zeer sterk rijdende Dimitri in de kop van het peleton.

  IMG_2221

  Dimitri solo in de aanval.

  IMG_2407

  Met een laatste krachtinspanning in een spurt bergop naar de  9e plaats.

 • Volgende wedstrijd

   zondag 28/03/2010 FLORENNES (Namen)

  start 15h00

  120 km (19 x 6,3 km) 

  Place de la Chapelle, Florennes 

 • Dimitri spurt zich na een slopende wedstrijd naar 35e plaats.

  Misschien nog niet de meest tot de verbeelding sprekende ereplaats maar je moet het toch nog altijd maar doen als jonge gast van 18 jaar . Regen en wind maakte de wedstrijd in de Hesbaye een stuk zwaarder dan ze al is, 189 renners kwamen er aan de start en daar bleven er na 152 km wedstrijd nog 65 van over om u maar te zeggen dat het in Trognee zeker geen massaspurt is geworden. Na 40 km brak de wedstrijd reeds helemaal open en werden er waaiers getrokken, het peleton brak in drie stukken en deze keer zat Dimitri mee vooraan in de eerste groep. Net voor de heuvelzone aan de boorden van de Maas kwam een tweede peleton terug aansluiten en gingen een 100 tal renners samen de eerste klim van de dag op in Stockay. Dimitri kwam na 2 km klimmen in de kop van het peleton boven en van dan af volgden de klimmetjes mekaar in sneltempo op. Achteraan lostte de ene renner na de andere en werd het deelnemersveld flink uitgedund. Twaalf renners reden licht afgescheiden richting Trognee waar nog vier plaatselijke moesten worden afgewerkt. De voorsprong slinkte elke ronde en bij het ingaan van de laatste ronde (7,5 km)hadden de koplopers nog slechts 30 seconden voorsprong. De spanning steeg maar de vluchters werden niet meer gegrepen en spurten uiteindelijk voor de overwinning. Evert Verbist bleek de sterkste in een machtspurt en won met een paar fietslengten voorsprong voor Yannick Wellens. Een 10 tal renners hadden zich ook nog kunnen ontdoen van het peleton en daarin perstte Dimitri er nog alles uit en kwam als 12e van dit fel uitgedund peleton (36 renners) over de eindstreep. Zwaar getekend door regen, koude en wind maar toch heel tevreden eindigde hij als 3e eerstejaarsbelofte deze wedstrijd. Martin Debaene (ex ploegmaat - vorig jaar) reed als eerstejaarsbelofte een erg knappe wedstrijd en eindigde op de 7e plaats, Bart Peuters (Dimi's trainingsmaat) werd 31e en was 2e eerstejaarsbelofte. Het zware trainingswerk en de doorgedreven inspanningen van de afgelopen weken beginnen nu toch te lonen en dat geeft Dimitri een morele opstoot en laat het beste vermoeden voor de toekomst. De volledige uitslag van deze wedstrijd kan je hieronder vinden door op onderstaande link te klikken.

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/Hesbaye21-03-2010.pdf

  IMG_1910

  Dimitri heel attent vooraan in het peleton

  IMG_2011

  Dimitri in het spoor van Bart Peuters op de cote de Marneffe

  IMG_2035

  Bij het binnenkomen van Trognee na 122 km

  IMG_2110

  Het gezicht van de echte Flandrien na de wedstrijd

   

 • Challenge de Hesbaye (trognee) is de volgende opdracht.

  Zondag rijdt Dimitri de interclubwedstrijd Challenge de Hesbaye met start en aankomst in Trognee(L). De renners moeten eerst een rit in lijn afwerken van 122 km en dan nog 4 plaatselijke ronde van 7,5 km in totaal 152 km. Onderweg zijn er zes hellingen en ook de wind zal weer een belangrijke rol spelen. Dimitri heeft zich alvast goed voorbereid op deze wedstrijd en trainde afgelopen woensdag meer dan 6 uur en maalde 185 km af, muur van Geraardsbergen en Bosberg lagen in het parcours. Ook dinsdag en donderdag trainde Dimitri nog een aantal uren bij. De wedstrijd gaat van start om 13h30 en de aankomst is voorzien om +/- 17h15. Meer info over deze wedstrijd vind je op de link hieronder.

  http://www.velowallon.be/photos/dossier/CHALLENGE%20DE%20HESBAYE%202010.PDF

   IMG_1555-1

 • Dimitri haalt finish in Deinze - Ieper (Kattekoers).

  Het was nog geen dichte ereplaats voor Dimitri maar toch wel heel knap om deze zware en vooral heel lange wedstrijd tot een goed einde te brengen. Met 186 renners vertrokken ze in Deinze aan de 70ste editie van de Kattekoers. De aanloop ging over veelal vlakke wegen richting Ieper waar de renners een eerste doortocht maakten na ongeveer 60 km. Van Ieper trokken de renners dan naar Heuvelland met daar vooral de Kemmelberg als voornaamste en zwaarste helling. Het peleton brak al even in twee stukken nog voor de eerste beklimming van de Kemmelberg maar Dimitri kon nog net voor aanvang van de klim weer aansluiting krijgen. Op de klim zelf liep het heel goed en in de afdaling kwam het er vooral op aan om geen kloofje te laten. Vooraan waren het de mannen van Beveren 2000 die de wedstrijd hard maakten en met drie renners in de aanval trokken. Het peleton viel dan helemaal uit mekaar mede door de felle wind die steeds in het nadeel blies. Dimitri zakte even weg maar knokte zich terug naar voren en ging ook de tweede beklimming van de Kemmel nog vlot naar boven, toen al stond de teller op 150 km. Na die beklimming was er van een groot peleton helemaal geen sprake meer, vooraan reed Jens Debusschere (leider in topcompetitie) alleen in de aanval en daarachter lag het hele veld uit elkaar. Dimitri moest nu heel zuinig met de krachten omspringen en reed samen met een tiental renners richting aankomst in Ieper. De aankomst lag pal in het centrum van Ieper aan de grote markt en een massa toeschouwers zagen een spannend slot van de wedstrijd. Met een dertigtal renners gingen ze naar de finish tot Frederique Robert zijn kans zag en een laatste aanval plaatste. Het was ongelooflijk hoe hij (helemaal kapot zat) toch nog stand hield tegen een spurtende groep renners die steeds dichter kwamen. Dimitri kon als 18 jarige eerstejaars belofte de wedstrijd helemaal uitrijden (178 km) en hield er een heel goed gevoel aan over "over twee jaar moet ik hier ook meedoen voor de ereplaatsen" klonk het heel overtuigend en deze afspraak willen we dan ook heel graag maken. 

  IMG_1810
   Dimitri tijdens de beklimming van de Kemmelberg

  IMG_1801-1

  Latere winnaar Frederique Robert in volle inspanning op de Kemmelberg

  IMG_1861-1

  Dimitri op weg richting finish in Ieper

   http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/IeperU2714-03-2010.pdf

 • Dimitri rijdt zondag Deinze - Ieper (Kattekoers)

  De tweede wedstrijd van de topcompetitie bij de U27 is zondag Deinze - Ieper.

  Dimitri start voor het eerst in de topcompetitie in zijn eerste jaar als belofte. De Kattekoers is zowat de Gent - Wevelgem van de beloften. Met start in Deinze en aankomst in Ieper en de beklimmingen van Monteberg en Kemmelberg als voornaamste hellingen is deze wedstrijd over een afstand van 178 km waarschijnlijk één van de zwaarste voorjaarswedstrijden van allemaal. Het zal er voor Dimitri weer op aankomen om goed mee te zijn in het begin van de wedstrijd en daar niet al teveel krachten te verbruiken om dan hopelijk zover mogelijk mee te gaan. Aan toppers zal het in deze wedstrijd niet ontbreken, vorig jaar ging de zege naar de intussen prof geworden Sander Armee en ook dit jaar zullen de mannen van Wielergroep Beveren 2000 maar al te graag de overwinning binnen de ploeg houden. De start is om 12h30 in Deinze en de aankomst wordt verwacht omstreeks 17h00 in Ieper. Meer info vind je hieronder door te klikken op de link.

   http://www.deinze-ieper.be/

 • Nicolas Vereecken wint Brussel - Zepperen.

  Dimitri kreeg hongerklop na 90 km.

  De schrale noordoostenwind kreeg Dimitri klein na een kleine 100 km. Plots gingen de benen niet meer mee, een hongergevoel stak de kop op en dan weet je als renner hoe laat het is. Tot dan reed Dimitri de perfecte wedstrijd, 13 koplopers en daarachter een fel uitgedund peleton van slechts een 50 tal renners met daarin ook Dimitri. Op de kasseistrook van Jodoigne reed Dimitri zelfs ligt afgescheiden voor het peleton uit. Daar waren de 13 vluchters al gaan vliegen en lag de wedstrijd reeds in een beslissende plooi. Van de meer dan 180 deelnemers bleven er slechts nog één derde over. In een vliegende vaart reden de renners dan richting Zepperen met steeds die beukende schrale noordoostenwind in de flank. Het was steeds rijden op het randje en dat werd uiteindelijk ook fataal voor Dimitri. Nog voor hij het besefte dat de voorraadtank moest bijgevuld worden sloeg de man met de hamer genadeloos toe. Amper vijf kilometer verder was het over en uit. Aandringen had totaal geen zin meer want de benen gingen niet meer rond. Jammer toch en alweer een les bijgeleerd "dit gaat me geen tweede keer overkomen" klonk het meteen na de wedstrijd. Vooraan reden de jongens van PWS Eijsen en Beveren 2000 de tegenstand op een hoopje en kon Nicolas Vereecken het werk knap afronden. In een spurt met drie versloeg hij Guilaume Vankeirsbulck en Dries Hollanders. De volledige uitslag vind je hieronder.

    http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/Brussel-Zepperen07-03-2010.pdf

  IMG_1586

  Dimitri op de kasseien van St-Remy-Geest (Jodoigne)

  IMG_1627

  De kopgroep van 13 met de latere winnaar Nicolas Vereecken (links)

  IMG_1638

  Bart Peuters (witte trui en helm) reed een knappe wedstrijd en eindigde als 25e

  IMG_1671

 • Zondag is het Brussel - Zepperen.

  Zondag rijden de beloften een nieuwe voorjaarsklassieker Brussel - Zepperen met start in Diegem en aankomst in Zepperen (Sint - Truiden). De wedstrijd gaat over een afstand van 148 Km en heeft een rit in lijn van 125 km en 4 plaatselijke omlopen. Dimitri wil niets aan het toeval overlaten en trok woensdagmorgen samen studiegenoot en eerstejaarsbelofte Bart Peuters op verkenning. Om 7 uur in de ochtend met een temperatuur van - 3° C ging het richting Neerijse om aldaar in te pikken op het parcours van Brussel - Zepperen. De rit liep over Neerijse, Meerdaalbos, Jodoigne, Melin, Outgaarden, Helecine, Waremme, Berloz, Borgloon en zo naar de aankomstplaats in Zepperen. Vandaar bleven er nog een 50 tal km te fietsen richting Leuven. Na 6 uur en 180 km zat de trainingstocht erop en om 14h00 zaten beide studenten op de KUL. De verkenning was zeer nuttig want de wegen in Waals Brabant liggen er verschrikkelijk slecht bij, ook de kasseistrook in Melin zal heel lastig zijn want die lijkt heel sterk op een stukje Parijs - Roubaix. Dimitri voelde zich goed afgelopen woensdag en is heel gemotiveerd om deze wedstrijd te rijden. Hopelijk zitten de weersomstandigheden een beetje mee want ook dat is nog niet helemaal zeker. Hieronder kan je via de link ook het volledige parcours van Brussel - Zepperen inkijken.

      http://www.united-ct.be/brusselzepperenbeloften.php 

  IMG_1485-1

  IMG_1493

  IMG_1505-1

  IMG_1511-1

  IMG_1518-1

  Dimitri op pad samen met Bart Peuters

   

 • Dimitri betaalt leergeld in onmenselijke Gent - Staden.

  Daar stonden ze dan met 220 deelnemers aan de Blaarmeersen in Gent voor de opener van het seizoen. Het zou een nooit geziene afvallingswedstrijd worden in apocalyptische weersomstandigheden waarin enkel de sterksten overleefden. Ongeveer 60 km moesten er gereden worden van Gent naar Staden met de wind pal op de kop en onophoudende regenval. Resultaat, na 43 km nog slechts 100 renners in koers en een gemiddelde snelheid van 32 km/h. Dimitri reed nog mee maar was in een derde peletonnetje verzeild geraakt en zwoegde en sleurde zich voort alsof er honderd man aan zijn broek hing. De wind bleef maar beuken tegen de renners op en het slagveld werd alleen maar groter. Bij de eerste doortocht in Staden na 57 km bleven er nog slechts 60 renners in koers en ook voor Dimitri was de wedstrijd daar reeds afgelopen. Verkleumd van de kou en op een te grote achterstand verdween hij samen met 25 renners uit de wedstrijd. Het was een oneerlijke strijd voor onze jonge renner (pas 18 jaar) uit Hoeilaart die hier moest opboksen tegen natuur en renners die zoveel sterker waren dan hij. Nogmaals vinden wij het jammer dat de ploegleiding hiervoor geen begrip heeft kunnen opbrengen door hem te sparen voor deze loodzware opdracht. Want eerlijk gezegd "hier is niemand wijzer van geworden". Slechts een tiental renners reed de wedstrijd volledig uit, die ook nog eens met één ronde (11 km) werd ingekort. Winnaar Jelle Wallays deed er bijna 4 uur over om na 130 km solo aan te komen. Hopelijk laat dit geen sporen na en komt Dimitri hier gezond uit.

  IMG_1478-3

  Dimitri in het midden met gele helm.