counter

 • Zondag 2 mei PK Wezembeek - Oppem

  Zondag 2 mei 2010
  Provinciaal Kampioenschap in Wezembeek - Oppem
  Elite z.c./U23 
  Afstand 144 km - 11 x 13,1 km
  Start 14h00 

 • Dimitri alweer teruggeslagen door pech

  Pech onderweg en de ploegwagen was net weg

  Net voor het ingaan van de laatste ronde,op slechts 16km van het einde, had Dimitri weer af te rekenen met pech. Spaakbreuk en een lekke band waren het gevolg van een lichte aanrijding met een collega. Enkele seconden hiervoor reed de ploegwagen naar de kop van de wedstrijd en was het voor Dimitri meteen duidelijk dat hij de strijd moest staken.

  IMG_3626

  Na 10km werd een vroege vlucht op touw gezet door een 10-tal renners met hierbij al enkele grote namen als Verbist,Vanbilsen,Driesen,Geysen,Debaene(1e jaars belofte) en ploegmaat Ludovic Mottet. Vooraan werd er goed samengewerkt en ontwikkelden ze een hels tempo(meer dan 43 km/u gemiddeld). Na de beklimming van de Bosberg groeide de kopgroep uit tot een 20-tal renners. De maximale voorsprong bedroeg anderhalve minuut. Maar bij het ingaan van de plaatselijke ronden zakte de voorsprong al snel tot onder de minuut. Dimitri bleef tot dan attent voorin zitten en koerste vol mee. Samen met Tom Vermeiren en Sean De Bie plaatste Dimitri een bommetje op de Eksterenberg. In de afdaling reed Vermeiren weg met nog 3 metgezellen. Zij slaagden erin om de kopgroep nog bij te benen. Net voor het ingaan van de laatste ronde sloeg het noodlot zoals eerder al vermeld weer toe. Einde wedstrijd dus. De GP Affligem werd in een spurt met 5 betwist en deze werd gewonnen door Evert Verbist voor Kenneth Vanbilsen en Kurt Geysen. Tom Vermeiren en Ludovic Mottet volgden in het eerste achtervolgende groepje en mochten spurten voor de resterende ereplaatsen. Ploegmaat Jeroen Socquet eindigde in het uitgedunde peloton.

  Klik op de link hieronder voor de uitslag.

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/AffligemElite25-04-2010.pdf

 • Zondag GP Affligem

  Zondag 25 April om 13h30 GP Affligem.

  Elite z/c + beloften U23

  Afstand 150 km - 1 x 102 km + 3 x 16 km

  http://www.tistaertvrienden.be/

 • Dimitri herstelt goed na val in Zellik - Galmaarden.

  Eén dag na de toch wel zware valpartij gaat het al een stuk beter met Dimitri. Buiten een paar blauwe plekken en wat schaafwonden aan de knie valt het al bij al nog mee. Met zijn fiets daarentegen is het erger gesteld want deze heeft heelwat schade opgelopen en is nog niet helemaal in orde. Hopelijk komt de voorbereiding naar zondag hierdoor niet in het gedrang want dan staat met de GP Affligem alweer een grote koers op het menu.

 • Valpartij aan voet van de Muur.

  Dimitri werd onderuit gereden aan de voet van de Muur (Geraardsbergen)

  Na precies 43 km kwam er een einde aan Zellik - Galmaarden voor Dimitri nadat hij langs achter werd aangereden en tegen de grond smakte. Het peleton maakte zich klaar voor de beklimming van de muur en zoals altijd ging het er zenuwachtig aan toe. Plots voelde Dimitri zijn fiets achteraan de lucht in gaan en enkele seconden later lag hij op de grond. Schaafwonden over beide benen, schoen uit, wiel geplooid en versnellingsapparaat volledig stuk en dat betekende einde wedstrijd. Niets aan te doen alhoewel de teleurstelling groot was door deze vroege opgave. Hopelijk vallen de letsels een beetje mee want 's avonds kloeg Dimitri toch over pijn aan de linker heup. We houden jullie verder op de hoogte.

  IMG_3440
   Terwijl het peleton een eerste keer de muur beklom was Dimitri reeds uitgeschakeld.

 • Dimitri start in Zellik - Galmaarden.

  Aanvankelijk zou Dimitri niet starten in Zellik - Galmaarden maar door het uitvallen van Sven Neckebroeck (zware val vorige week) is hij nu toch geselecteerd. Dit is ook de tweede wedstrijd meetellend voor de Topcompetitie U27. Zellik Galmaarden gaat over Muur van Geraardsbergen, Bosberg en Congoberg als voornaamste hellingen en is 174 km lang.

   http://www.zellik-galmaarden.be/

 • 4e plaats voor Dimitri in PK tijdrijden te Hoxem

  Dimitri grijpt juist naast het podium in Hoxem.

  Met een 4e plaats was Dimitri meer dan tevreden over zijn tijdrit in Hoxem. Op een licht heuvelachtig en bochtig parcours van 23 km kwam Dimitri binnen met een tijd van 33'15 sec. Onderweg zag hij de 1 minuut later gestartte Kenny Terweduwe naderen maar het duurde nog een hele tijd alvorens de inmiddels 22 jarige  Terweduwe Dimitri kon bijhalen. Maarten Vlasselaer de specialist bij uitstek die 2 minuten na Dimitri was vertrokken ging nog sneller en ging in het slot nog over beide renners. Het werd dan bang afwachten naar het eindklassement maar wat bleek, Dimitri moest enkel winnaar Vlasselaer (31' 13),Uyttersprot (32'07) en Terweduwe (32'14) voor laten gaan. Als eerstejaarsbelofte legde hij meteen beslag op een mooie 4e plaats en dat was precies wat Dimitri voor ogen had. Voor de wedstrijd zei hij nog " topvijf moet lukken" en het werd een vierde plaats. Zondag start Dimitri in Zellik - Galmaarden (Topcompetitie).

  De volledige uitslag:

  1.  VLASSELAER MaartenROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL00:31:13
  2.  UYTTERSPROT DieterVAN EYCK SPORT:00:54
  3.  TERWEDUWE KennyJONG VLAANDEREN-BAUKNECHT:01:02
  4.  PEYSKENS DimitriTERRA FOOTWEAR - BICYCLE LINE:02:02
  5.  VAN ROY StijnPROFEL CYCLING TEAM:02:08
  6.  DE BIE SeanPWS EIJSSEN CYCLING TEAM:02:20
  7.  SEGHERS TimROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL:02:29
  8.  MASSIE NielsSCOTT USA CYCLING TEAM:02:47
  9.  DE WITTE YannickVL TECHNICS - ABUTRIEK CYCLING TEAM:02:49
  10.  ERTVELDT JulienROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL:03:10
  11.  REINQUIN GeoffreyWIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN:03:47
  12.  DENYS GeoffreyVAN EYCK SPORT:04:05
  13.  VAN DE PERRE DimitriWIMI-GAMES - ST MARTINUS CT - KERKSKEN:05:48

  IMG_7973

  Dimitri in volle voorbereiding op zijn race tegen de klok.

  IMG_7979

  Opwarming tot 4' voor de start.

  IMG_3311

  Dimitri in volle actie door één van de vele bochten op het parcours.

  IMG_3319

  Maarten Vlasselaer op weg naar de overwinning.

 • PK Tijdrijden in Hoxem

  Dimitri gaat om 14h48 van start in PK tijdrijden

  Op donderdag 15 april zal Dimitri deelnemen aan het provinciaal kampioenschap tijdrijden in Hoxem nabij Hoegaarden. De tijdrit gaat over een afstand van 22 km (2 x 11 km). Dimitri zal er voor het eerst rijden met zijn splinternieuwe tijdritfiets (Ridley - Dean) en hij wil ook wel eens weten hoe het zit met zijn tijdritkwaliteiten. 

  de volledige startlijsten kan je terugvinden door op onderstaande link te klikken.

  http://www.wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be/

  IMG_7686
   Time Trial Bike  Ridley - Dean. 

  http://www.ridley-bikes.com/pd/be/nl-be/3/69/triathlon-tt/Dean

 • 14e plaats voor Dimitri in Hoeilaart.

  Met 162 deelnemers kregen de organisatoren van Hoeilaart een schitterend deelnemersveld voor hun 16e wielerwedstrijd voor Elite z/c en beloften. Daaronder heelwat bekende namen, Kevin De Jonghe (winnaar Tombeek 2009), Niels Vandyck (winnaar Tombeek 2008), Niels Van Laer (Brabants Kampioen Junioren 2009) Seppe Odeyn (winnaar criterium Hoeilaart 2009) en nog vele anderen en natuurlijk ook Dimitri en clubmaat Jeroen Socquet uit Ottenburg. Het was een beetje afwachten hoe het zou lopen met Dimitri want sinds afgelopen woensdag had hij een vervelende blessure aan het zitvlak en was er van trainen geen sprake meer. Een doktersbezoek op donderdag stelde Dimitri ietwat gerust, na een kleine ingreep en een antibiotica kuur zou de grootste pijn moeten verdwenen zijn. Vandaag liep het alvast goed en voelde Dimi geen pijn meer aan het zitvlak, koersen dan maar dacht hij en dat deed hij ook. Op zijn gekende manier reed hij steeds in de voorste gelederen maar hield hij het hoofd koel toen vier renners ontsnapten en meer dan 1'30 voorsprong namen. Rustig blijven dacht Dimi want er zat nog veel kwaliteit in het ondertussen fel uitgedunde peleton. Op vier ronden van het einde trok hij in de tegenaanval samen met Niels Vandyck en Matti Helminen en dat bleek meteen de goeie te zijn want slechts één ronde later was de voorsprong van de leiders al gehalveerd. Het was duidelijk dat de vroege en lange aanval van de vier vluchters niet zou standhouden, enkel Stijn Ennekens zette nog even door en werd pas op anderhalve ronde voor het einde gegrepen. De kopgroep was ondertussen aangedikt tot een 12 tal renners. Jeroen Socquet miste op een haar na de aansluiting met de kopgroep, toen Niels Van Laer nog de sprong naar voren maakte kon Jeroen het laatste gaatje niet meer dichten. Bij het ingaan van de laatste ronde reden er 5 renners met een kleine voorsprong (10 seconden) voorop, daarachter volgde Dimitri met 7 metgezellen en een eerste peletonnetje volgde amper 10 sec later. De spanning steeg want alles was nog mogelijk in de laatste ronde. De 5 bleven echter voorop en spurten voor de overwinning en die ging naar de 26 jarige ex prof Kenny Van Braeckel die het haalde voor Kenneth Van Bilsen en Reno De Keulenaer. Leefdaalnaar Maarten Vlasselaer kwam als 6e over de eindmeet en Dimitri volgde in een klein groepje op 15 seconden van de winnaar. De krampen schoten in zijn benen tijdens de spurt en mede daardoor zag hij een toptien plaats wegglippen. Toch alweer een heel sterke wedstrijd van Dimitri en dit na een heel zware koers want dat mag wel gezegd worden over Hoeilaart. Ook wil Dimitri zijn trouwe supporters langs deze weg bedanken voor de vele aanmoedigingen die hij kreeg tijdens de wedstrijd.

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/Hoeilaart11-04-2010.pdf

  IMG_2752

  Dimitri steeds attent voorin te vinden in het peleton.

  IMG_2950

  Samen met Niels Vandyck in de tegenaanval.

  IMG_3018

  Na de wedstrijd met zijn meest fanatieke supporters en ex-medestudenten van het SMO.

 • Foto's van Flecha's fiets voor Parijs - Roubaix

  http://www.cyclingnews.com/features/photos/pro-bike-juan-antonio-flechas-team-sky-pinarello-kobh-60-1

 • Zondag koerst Dimitri in Hoeilaart

  Zondag koerst Dimitri in zijn eigen Hoeilaart de eerste thuiswedstrijd in zijn eerste seizoen als belofte. Voor Dimitri is dit een wedstrijd als een andere maar toch wil hij ook hier laten zien dat het menens is. De afgelopen weken hebben getoond dat de conditie in stijgende lijn zit en dat hoopt hij ook in Hoeilaart te kunnen tonen.

  zondag 11/04/2010 Hoeilaart

  Elite z.c./U23

  17 x 6,5 km - 110 km

  start 14h30

 • 47ste plaats voor Dimitri in frankrijk

  Dimitri beëindigde de wedstrijd in Nogent-sur-Oise op een 47e plaats. Reeds na enkele kilometers reed Dimitri lek en was hij op achtervolgen aangewezen. De aansluiting kwam er na lange achtervolging want alle volgwagens werden weggestuurd en Dimi moest het alleen doen. Toen de wedstrijd helemaal openbarstte deed Dimi terug mee en dichtte hij de kloof naar een eerste kopgroep. Naar het einde toe gingen de Russen en Fransen nog wat harder op de pedalen duwen en dan kreeg Dimi het moeilijk om het hoge tempo (55 km/h) te blijven volgen. Toch kon de schade worden beperkt en bereikte hij de aankomst na een wedstrijd van 178 km op de 47ste plaats. De overwinning ging naar de Litouwer Kaupas die zijn 16 metgezellen klopte in de spurt. Later meer ....

  http://www.cyclingnews.com/races/grand-prix-de-la-ville-de-nogent-sur-oise-1-2/results

  IMG_2425

  Terra Footwear - Bicycle line voor de start in Nogent-sur-Oise

  IMG_2544

  Dimitri dicht de kloof op de kopgroep