counter

 • Un petit résumé pour nos amis de Wolkrange et Ludovic

  MAGNIFIQUE !

  C’est main dans la main que les deux coureurs de Terra franchissent la ligne d’arrivée à Wolkrange après avoir dominé toute la course.Wolkrange est une course avec un parcours formidable et une parfaite organisation qui mérite plus de participants que les 32 coureurs qui se sont présentés au départ.Après 2 kms Ludovic Mottet place un démarrage qui n’échappe pas à Dimitri Peyskens.Tour après tour leur avance ne fait que grandir et aucun des autres 30 coureurs du peloton ne parvient à les reprendre.  A l’arrivée, une avance de 3 minutes pour les 2 équipiers qui la semaine dernière étaient encore camarades de chambre  au Tour du Loiret (FR).Dans le 7e tour Dimitri est contraint à changer de vélo après un problème au changement de vitesse. Mais Ludovic l’attend et à partir de ce moment-là on peut dire que les 2 oiseaux se sont vraiment envolés.Ludovic, plus fort que Dimitri sur les côtes empoche le GP de la montagne et une victoire finale bien méritée, sa première victoire après de très beaux résultats depuis le début de la saison.Dimitri quant à lui termine sa première partie de saison avec une magnifique 2e place, il remporte également la prime du meilleur jeune, gagne le prix du meilleur espoir U23 et la 2e place du GP de la montagne. Nous souhaitons beaucoup de courage et de chance à Dimitri pour les examens !

 • 2e plaats voor Dimitri in Wolkrange.

  Schitterend !

  IMG_5972

  Hand in hand reden beide renners van Terra Footwear - Bicycle Line naar de eindstreep maar het was Ludovic Mottet (de beste renner in koers) die zegevierde. Ludovic en Dimitri domineerden de wedstrijd van start tot finish en hadden meer dan 3 minuten voorsprong bij de aankomst in Wolkrange (Lux). Reeds na 2 km wedstrijd stak Mottet het vuur aan de lont, Dimitri zag het gevaar en glipte meteen mee en weg waren ze. Op een schitterend en heuvelachtig parcours begonnen beide renners aan een sterk nummertje. Niemand van de resterende 30 renners slaagde er nog in om ook maar één metertje terug te komen. Ronde na ronde werd de kloof groter om uiteindelijk met meer dan 3 minuten voorsprong aan de laatste ronde te beginnen. Even was er nog opschudding toen Dimitri bij het begin van de 7e ronde plots niet meer kon schakelen en de klim in een veel te grote versnelling moest nemen pas helemaal boven op de top kon hij van fiets wisselen. Mottet hield even de benen stil en enkele honderden meters verder reden beide koplopers alweer samen. In de laatste ronde was het beste er een beetje af bij Dimitri en was het worstelen tegen de opkomende kramp. Toch bleven beide renners samen en reden zij naar de aankomst zoals ze dit al de ganse wedstrijd hadden gedaan. Onderweg pakte Mottet ook nog de bergprijs mee nadat hij het merendeel van het klimwerk voor zijn rekening had genomen. Ludovic vorige week nog kamergenoot van Dimitri in de Tour du Loiret was de sterkste en dat had Dimitri heel goed begrepen. Hij werd de verdiende winnaar maar hij gunde ook Dimitri zijn moment van glorie door hem mee te nemen naar de aankomst en hand in hand over de eindmeet te rijden, heel knap van Ludovic die in Wolkrange zijn eerste zege van het seizoen behaalde na een heel sterk voorjaar met heelwat ereplaatsen. Voor Dimitri is deze 2e plaats het beste resultaat van het seizoen, ook pakte hij nog de premie van beste jongere, winnaar van de beloften U23 en de 2e plaats in het bergklassement. Dit zal zeker een opsteker zijn nu er een periode van relatieve rust aan komt en alles in het teken van de examens staat. Eind juni zal hij de competitie terug hervatten en dan zullen de batterijen weer opgeladen zijn voor het tweede deel van het seizoen, en nu Dimitri, even genieten van deze zeer opmerkelijke prestatie. 

  IMG_5834

  IMG_5910

  IMG_6012

 • Kurt Van Goidsenhoven wint in Linden, Dimitri 39e plaats

  Met 138 renners begonnen ze in Linden aan de 110 km lange wedstrijd op een pittig en lastig parcours. In de 3e ronde ontsnapten 9 renners waaronder Jeroen Socquet. Rondenlang bleef de voorsprong schommelen rond de 30 seconden en werd er in een hels tempo gekoerst. Een tweede groepje van een vijftiental renners rukte zich dan los uit het peleton en dat bleek het keerpunt in de wedstrijd want een ronde later fietsten 21 renners voorop en was de voorsprong meteen opgelopen tot 1'10. Dimitri moest zich beperken tot een rol in het peleton en kon op geen enkel moment aanspraak maken op een tegenaanval. Vooraan bleek de verstandhouding goed en ronde na ronde liep de voorsprong op. Jeroen Socquet reed voorin heel ontspannen mee en dat zag er goed uit. Op twee ronde van het einde ontsnapten vooraan twee renners van het Davo team maar zij werden weer teruggehaald nog voor het ingaan van de laatste ronde. Dan was het de beurt aan Kurt Van Goidsenhoven ook Bart De Clercq glipte mee, zij zouden onder hun beiden spurten voor de zege en daarin bleek Kurt Van Goidsenhoven de sterkste. Jeroen Socquet zag nog net veteraan Dany Verelst en Flavio Pasquino op 3 en 4 finishen maar de 5e plaats was voor hem. Eindelijk de beloning voor Jeroen na heel wat pech in de vorige wedstrijden. Dimitri kon in de laatste ronde nog uit de grote groep wegrijden en kwam met een twintigtal renners naar de eindstreep, daarin spurtte hij naar de 39e plaats. "Er werd heel hard gefietst" zei Dimitri na de aankomst en er zat echt niet meer in vandaag toch glipte ik nog mee in de laatste ronde om alzo nog als 39e te finishen.

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/Linden22-05-2010.pdf

  IMG_5640

  Dimitri moest zich beperken tot een koers in het peleton

  IMG_8411

   Jeroen Socquet was heel sterk in Linden en finishte op de 5e plaats

  IMG_8427

  Kurt van Goidsenhoven behaalde in Linden zijn 3e zege van het seizoen.

 • Linden op zaterdag en Wolkrange op maandag

  Dit weekend gaat Dimitri er nog eens volle bak tegenaan maar dan gaat voor vier weken de riem eraf en krijgen de examens de volle aandacht. Op zaterdag 22 mei start Dimitri in Linden (Vl. Br.) en op maandag 24 mei trekt hij naar Wolkrange nabij Aarlen. In deze twee regionale wedstrijden wil hij er nog eens vol tegenaan gaan om dan een eerste rustperiode in te lassen na een toch wel zwaar voorjaar.

  Zaterdag 22 mei - Linden (VB)

  afstand 110 km (13 x 8,5 km) 

  start 15h00

  -

  Maandag 24 mei - Wolkrange (lux)

  afstand 107 km (10 x 10,7 km)

  start 14h30

   

 • Terra Footwear was top in Tour du Loiret

  Dimitri Spurt in 3e etappe naar 5e plaats.
  http://www.directvelo.com/direct-velo/club/284/tour-du-loiret.html

  Dimitri heeft er zijn eerste rittenkoers bij de beloften en elite z/c opzitten en kan tevreden terugblikken. Jammer van de mindere 2e etappe waarin Dimitri veel minuten verloor door darmklachten want anders zat er ook nog een mooi klassement in. In de eerste etappe reden er 14 renners voorop met 2 minuten voorsprong waaronder 2 ploegmakkers van Dimitri. In de peletonspurt zat Dimi nog goed voorin en kwam hij als 25e over de eindstreep. De 2e rit over 163 km liep het minder goed voor Dimitri, darmklachten en een mindere dag zorgden ervoor dat hij heelwat tijd verloor en een goed klassement mocht vergeten. Toch klonk hij strijdvaardig na de aankomst en zou hij de laatste twee ritten nog eens alles geven, en dat deed hij ook. In de ochtendrit kwamen de resterende 58 renners aan in een massaspurt, met een gemiddelde wedstrijdsnelheid van 46km/h slaagde er niemand in om weg te rijden. Dimitri reed nog lek net voor het ingaan van de laatste ronde van 16 km maar zat 2 km verder al terug in het peleton. Nog net op tijd om naar voren te trekken en in de kop van de groep te postvatten. Tom Vermeiren leek op de overwinning af te stevenen maar werd nog net op lijn geklopt, Dimitri spurtte naar een knappe 5e plaats en zonder die lekke band had er waarschijnlijk nog meer ingezeten. Zondagnamiddag eindigde de Tour du Loiret met een individuele tijdrit over 7,8 km en ook daarin zette Dimitri nog eens alles op alles. Met een doorgedreven opwarming en volle concentratie ging hij ertegenaan. Na 6 km liep hij reeds een voor hem gestrartte renner in en na minder dan 10 minuten (9'58) reed hij over de eindstreep. Deze tijd bracht hem uiteindelijk de 15e plaats op. In het eindklassement eindigde Dimitri op de 40e plaats, ploegmaat Tom Vermeiren pakte de groene trui (punten) en Tom Goovaerts eindigde in de top 10 van het eindklassement. Later volgen alle uitslagen, klassementen en foto's.    

  IMG_5103
   Een ontspannen Dimitri in het peleton

  IMG_5471
   Dimitri samen met ploegmaat Tom Goovaerts

  IMG_5490

   Terra Footwear met Tom Vermeiren op de 2e plaats en Dimitri op de 5e plaats in de derde etappe.

  IMG_5524

   Dimitri eindigde in de tijdrit op de 15e plaats met een gemiddelde snelheid van bijna 46 km/h

 • Dimitri start vrijdag 14 mei in Tour du Loiret (Fr)

  Tour du Loiret van 14 tot en met 16 mei.

  Vanaf vrijdag 14 mei zal Dimitri uitkomen in de Franse driedaagse rittenwedstrijd Tour du Loiret in de Buurt van Orleans. De eerste etappe gaat over een afstand van 154 km van Orleans naar Gien. Op zaterdag rijden de renners van Artenay naar Malhesherbes (163 km) en op zondag is er een korte etappe van 91 km tussen Cravant en La Ferté Saint Aubin. In de namiddag wordt de Tour du Loiret afgesloten met een korte individuele tijdrit van 7,8 Km. Dimitri zal er deelnemen met zijn ploeg Terra Footwear - Bicycle Line.

  Vrijdag 14 mei Orleans - Gien 158 km - start 14hoo

  zaterdag 15 mei Artenay - Malhesherbes 163 km - start 12h30

  zondag 16 mei Cravant - La Ferté Saint Aubin 91 km - start 9h00

  zondag 16 mei Ormes - Ormes (Ind. tijdrit) 7,8 km - 15h30

 • Thomas Degand wint Circuit de Wallonie in Lambusart.

  Dimitri eindigde in het fel uitgedunde peleton op de 46e plaats.

  De 24 jarige Thomas Degand (Verandas Willems) klopte zijn zes metgezellen in de spurt van een fel geanimeerde wedstrijd, Jerome Giaux werd 2e en Dries Hollanders legde beslag op de 3e plaats Achter hen eindigde 4 renners van de Wielergroep Beveren 2000 die daarmee alweer naast de overwinning grepen. Circuit de Wallonie is een prachtige wedstrijd over meestal mooie brede en hellende wegen, eens de plaatselijke ronden bereikt zijn verandert het decor in een echte klimkoers met viermaal de Cote du Petit Try (17%) met de top op minder dan 1 km van de aankomst. 25 renners reden in de grote ronde van 133 km weg uit het peleton en kregen maximaal 1' 10 voorsprong. Dimitri hield zich in het peleton en zag daar heelwat renners uit lossen. Met een 100 tal renners (174 deelnemers) begonnen ze aan de plaatselijke omlopen en vooraan spatte de kopgroep helemaal uit elkaar. Het waren vooral de jongens van Beveren 2000 die de forcing voerden maar een beresterke Dries Hollanders zat steeds mee en ook de latere winnaar Thomas Degand gaf geen krimp. Het peleton volgde op minder dan 1' maar terugkomen zat er niet meer in. Ook Dimitri hield goed stand en ging nog vlot mee over de steile klim in lambusart. Een hoofdrol was er evenwel niet meteen weggelegd voor hem maar de wedstrijd ging dan ook over een afstand van 176 km. In de laatste ronde reden zeven renners voorop met daarbij vier jongens van Beveren 2000, toch konden zij de wedstrijd niet meer naar hun hand zetten, de steile slotklim bracht geen afscheiding meer want alle krachten waren opgebruikt. In de spurt toonde Thomas Degand zich de sterkste, Dimitri kon zich niet al te best meer plaatsen in de spurt en kwam uiteindelijk als 46e op 1'40 van de winnaar over de eindstreep. Toch is dit alweer een heel opmerkelijke prestatie van Dimi want deze wedstrijd meetellend voor de Topcompetitie is een echte klassieker bovendien kwam Dimitri als 5e eerstejaarsbelofte over de eindstreep. Opmerkelijk was ook de eindjump van Sean De Bie die in de laatste ronde nog een sterke remonte maakte en zich naar de 11e plaats spurtte. 

  IMG_4211-2
  Dimitri in de buik van het peleton samen met maatje Sean De Bie (uiterst rechts)

  IMG_4303-2
   De leiders op de Cote du Petit Try met vooraan Jerome Giaux en Dries Hollanders (rood)

  IMG_4393-2
   Dimitri op de Petit try  

  IMG_4398-2
   Thomas Degand (centraal) haalt het nipt in een fel spurtje

   http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=15860     

 • Zondag 9 mei Circuit de Wallonie

  Zondag 9 mei

  Circuit de Wallonie (Topcompetitie)
  Elite z.c. / U27
  Start 12h00 Fleurus (Lambusart)
  Afstand 176 km - 133 km in lijn + 3 plaatselijke ronde
  Aankomst 16h30 Lambusart (Rue de la Fraternelle)
  http://rcsb.wifeo.com/
  deelnemerslijst
  http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf/10TOPU27FleurusDeeln.pdf
   
 • PK in Wezembeek - Oppem.

  Dimitri reed een fantastische wedstrijd in Wezembeek - Oppem en eindigde op de 9e plaats.

  Met veertien renners stormden ze naar de aankomst maar in de spurt bergaf was Dimitri kansloos tegen de meer ervaren renners. Toch kon hij zich nog net in de toptien spurten en dat na een wedstrijd waar hij van in de eerste ronde reeds in de aanval was getrokken. Met 150 renners begonnen ze aan dit provinciaal kampioenschap van 144 km lang en na amper een halve ronde wedstrijd was de goede vlucht reeds vertrokken. Niet toevallig kwam deze tot stand door Dimitri die op de eerste helling in Kraainem fors doortrok en meteen een paar metgezellen meekreeg. Een halve ronde later reden er 15 renners voorop en de goede trein was vertrokken. Sean De Bie was zowat de enige van de favorieten die de goede vlucht had gemist en besefte meteen dat het een moeilijke opdracht ging worden om nog vooraan te geraken. Ploegmaat Jeroen Socquet uit Ottenburg was wel mee en daarmee zat Terra Footwaer met twee renners vooraan. De voorsprong groeide al snel tot boven de minuut maar halfweg wedstrijd trok Sean De Bie alle registers nog eens open en slinkte de voorsprong tot minimaal 25 sec. Even leek het erop alsof ze nog zouden aansluiten maar een ronde later liep de voorsprong alweer op tot 1'15 en waren de vluchters voorgoed vertrokken. Dimitri keek naar de tegenstanders en wist van waar het gevaar zou komen, opletten dus was de boodschap. Op anderhalve ronde van het einde achtte Maarten Vlasselaer zijn moment gekomen en trok in de aanval. De reactie liet niet lang op zich wachten en Maarten werd terug bijgehaald. Dan was het de beurt aan veteraan Van Goidsenhoven maar ook hij kreeg geen vrijgeleidde en zo bleven de koplopers samen. Enkel Nick De Block had de rol vooraan moeten lossen waardoor er nog 14 renners naar de finish reden. In de spurt toonde Simon Van Roy (elite z.c.) zich de snelste voor Steve Schets en Kurt Van Goidsenhoven. Broer Stijn (Van Roy) werd vierde en was daarmee ook de eerste belofte en de nieuwe kampioen. Zoals gezegd spurtte Dimitri zich naar de 9e plaats net voor Jeroen Socquet die ook een zeer knappe wedstrijd had gereden. De eerste achtervolgers hadden meer dan 2'30 achterstand. Op het podium dus de twee broertjes Van Roy als kampioen, Dimitri eindigde als 6e belofte en werd 3e eerstejaarsbelofte. Na de wedstrijd niets dan blije gezichten bij de vele supporters die naar Wezembeek - Oppem waren afgezakt dat voor één keer nog een echte vlaamse gemeente was en waar de niet benoemde burgemeester in geen velden te zien was.

  IMG_3959
   De kopgroep van 15 met Jeroen Socquet in het spoor van Dimitri.

  IMG_3845
  Tussen de regenbuien door Niels Schepmans voor Dimitri en Stijn Van Roy.  

  IMG_4028
  Simon Van Roy klopt Steve Schets en Kurt Van Goedsenhoven in de spurt.