counter

 • Zaterdag Omloop Het Nieuwsblad voor beloften

  Zaterdag 3 juli trekt Dimitri ten strijde in de Omloop Het Nieuwsblad te Zottegem. Dit is de zesde manche van de Topcompetitie.  De wedstrijd wordt om 13u op gang geschoten voor een tocht over 167 kilometer. Vanuit Zottegem krijgen de renners 12 hellingen te verwerken. Dat zijn de Volkegemberg (22 km), de Eikenberg (32 km), Ten Bosse (47 km), Muur van Geraardsbergen (59 km), Kleiberg (80 km), Leberg (89 km), Hostellerie (94 km), Grotenberge (104 km), Hostellerie (126 km), Grotenberge (135 km) die allen in de lus van 136 kilometer opgenomen zijn. Aan de aankomstzone in de Zottegemse Parkstraat wacht de renners nog een plaatselijke ronde van zowat 30 kilometer met daarin opnieuw de beklimmingen van de Hostellerie en de Grotenberge. Tot donderdag zit Dimitri nog samen met Bart Peuters in de franse alpen (les deux alpes). Heelwat klimwerk hebben zij ondertussen al in de benen en daarmee zou de conditie voor het tweede deel van het seizoen op scherp moeten staan.

   

   

 • Baaldag voor Dimitri in Ottenburg

  Dimitri heeft de wedstrijd in Ottenburg vroegtijdig moeten staken na dubbele pech. Hij was niet de enige renner die had af te rekenen met pech; heelwat renners reden lek op het stuk verschrikkelijk slechte weg in de veeweide. Het begin van de wedstrijd was nochtans veelbelovend want Dimitri kon zich makkelijk handhaven in het peleton, maar na de eerste fietswissel in de 4e ronde en de snelle terugkeer in het peleton liep het wat minder. Dit was ook het moment dat de koers heel hard werd gemaakt want de negenkoppige kopgroep zag een eerste deel van het peleton terug naderen. Dimitri was toen al teruggezakt in een derde peletonnetje, alle ellende was daarmee nog niet voorbij want een ronde later zat zijn voorwiel van de reservefiets helemaal los en moest hij ook deze groep laten rijden. Ontchoochelt stapte hij dan uit de wedstrijd en keerde met de fiets huiswaarts, onderweg reed hij dan ook nog eens lek om maar te zeggen dat het een echte baaldag was. Tom Vermeiren (ploegmaat van Dimitri) was alweer onklopbaar en boekte in Ottenburg zijn vierde zege van het seizoen. Twee weken geleden in de Grote prijs Van Coningslo leek hij op weg naar de zege toen werd hij in volle spurt en op minder dan honderd meter van de finish nog gegrepen, ook daar was hij de beste renner in koers. Voor Dimitri komt de laatste examen er aan op woensdag en vanaf donderdag vertrekt hij dan voor één week op stage naar de Franse Alpen. Op 3 juli zal Dimitri starten in de Omloop Het Nieuwsblad te Zottegem.

  IMG_6459

  Dimitri in het spoor van Kevin Dejonghe die ook de strijd moest staken na een lekke band

 • Dimitri hervat zaterdag in Ottenburg.

  Een beetje vroeger dan eerst was aangekondigd hervat Dimitri zaterdag de competitie in Ottenburg. Omdat het al enkele weken geleden is, omdat hij na een examen toch steeds een 4 tal uur gaat trainen en omdat het in eigen streek is. Enkele redenen waarom Dimitri zaterdag heel graag weer wil koersen. Vanaf 25 juni trekt hij dan op stage naar Frankrijk samen met studiegenoot Bart Peuters om dan op zaterdag 3 juli klaar te staan aan de start van Omloop Het Nieuwsblad voor beloften. Maar eerst dus Ottenburg waar hij de plaats van de plaatselijke belofte Jeroen Socquet zal innemen want die zit op datzelfde ogenblik samen met zijn ploegmakkers van Terra Footwear in de Franse rittenwedstrijd Tour du Savoie (Alpen). Om 14h30 gaat de wedstrijd van start en er moeten 120 km worden afgelegd verdeelt over 12 ronden.