counter

 • Ronde van Vlaams - Brabant start woensdag in Lubbeek

  De ene wedstrijd volgt de andere in sneltempo op want vanaf woensdag tot en met zondag rijdt Dimitri de ronde van Vlaams - Brabant. Omdat er zoveel informatie is over deze wedstrijd verwijs ik graag naar de onderstaande link.

   http://www.rondevanvlaamsbrabant.be/

  Ronde van Vlaams-Brabant

  Uitslag 1e rit - Lubbeek

  IMG_7927.JPG

  Uitslag 2e rit - Wilsele   

  IMG_8179.JPGDe 2e tweede rit in de Ronde van Vlaams - Brabant eindigde op een massaspurt en werd meesterlijk afgemaakt door Joeri Stallaert, Frederique Robert werd 2e en Timothy Dupont 3e. Dimitri deed mee op de tweede lijn en perstte er een knappe 20e plaats uit. Daardoor schuift hij ook op naar de 23e plaats in de algemene rangschikking. De tweede rit werd gekenmerkt door twee grote ontsnappingen, na 40km wedstrijd reden 15 renners weg uit het peleton (maximale voorsprong 1'30) met daarin heelwat grote namen, maar nog voor het einde van de 3e grote ronde liep alles terug samen. De tweede ontsnapping met zes renners leek de goede te zijn. Stijn Steels (beste renner in koers) deed er alles aan om uit de greep van het peleton te blijven maar bij het ingaan van de laatste rechte lijn stormde het peleton over hen heen. Joeri Stallaert maakte het heel mooi af. Dimitri reed een heel goede wedstrijd en was steeds vooraan in het peleton te vinden, ook zijn spurt mocht gezien worden want het was niet simpel om helemaal voorin mee te strijden voor een dichte ereplaats. Nicky Coquyt blijft de rangschikking aanvoeren en vertrekt morgen als laatste aan de individuele tijdrit van 11,6 km in Rotselaar. Onze favoriet is Maarten Vlasselaer die op slechts 3 seconden van de leider staat . Dimitri mag door zijn twee goede uitslagen tussen de grote jongens vertrekken en zal supergemotiveerd zijn om een goede tijdrit af te werken. Dimitri start om 15h51 net voor Stijn Steels, da wordt gazze geven.  

  Uitslag Tijdrit - Rotselaar

  IMG_8233.JPG

  Dimitri reed zoals we hadden voorspeld een geweldige race tegen de klok in Rotselaar. Met een tijd van 14' 23 kwam hij uit op de 22e plaats en duikt hij ook de top 20 binnen (18e plaats) in de algemene rangschikking. Jonathan Breyne reed nog 48" sneller en won de tijdrit. In de algemene rangschikking blijft Nicky Coquyt op de eerste plaats staan, Maarten Vlasselaer volgt op slechts 4" en de nummer 3 Jeroen Lepla volgt op 18". Dimitri staat op de 18e plaats op 1'09" en is ook 3e in het klassement van de "Beste Vlaams Brabander" na Maarten Vlasselaer en Mattie Stiens. Met nog twee ritten te gaan focust Dimitri nu op een goede klassering en kan hij hopelijk zijn plaats in de top 20 vasthouden. Zaterdag start rit 4 om 13h30 in Betekom, afstand 144,8 km.  

  Uitslag 4e rit - BetekomIMG_8581.JPG

  Dimitri schittert in Betekom en eindigde op de 10e plaats. De zege was voor Stef Van Zummeren die een late aanval van Dimitri counterde en succesvol afrondde. In de algemene rangschikking staat Dimitri nu op de 4e plaats op slechts 31" van de nieuwe leider Stijn Steels. Dimitri voert ook het klassement van Beste Vlaams Brabander (grijze trui) aan en staat ook nog eens 2e in het jongerenklassement (witte trui) de trui die hij ook in de laatste rit in Dilbeek zal dragen. Later meer ...

  Uitslag 5e rit - Dilbeek

  IMG_8624.JPGDimitri begaf niet in de afsluitende 5e rit van de Ronde van Vlaams Brabant in Dilbeek en pakte zo de 4e plaats in het eindklassement. Bovendien was hij ook de beste Vlaams Brabander (Grijze Trui) en eindigde hij ook nog op de 2e plaats in het jongerenklassement achter de absolute nr 1 van deze ronde Stijn Steels. Dimitri had ook veel woorden van lof voor zijn ploegmakkers van Terra Footwaer die er voor zorgden dat de 13 vluchters werden gegrepen en dan ook nog de boel samenhielden zodat een massaspurt onvermijdelijk was. Een hele speciale attentie toch ook voor Jeroen Socquet die misschien wel de allerbeste renner in koers was maar alweer pech kende toen in de 3e ronde zijn ketting in tweeën spatte, geen nood echter Jeroen pakte een andere fiets en dichtte de kloof in een mum van tijd om even later het peleton weer op sleeptouw te nemen. Dimitri (vandaag in de witte Trui) voelde zich sterk en bleef ook naar het einde toe alle gaten mee dichten zodat een massaspurt mogelijk werd. Daarin toonde kersvers prof stagiar Joeri Stallaert nog maar eens zijn snelle benen en won hij na Wilsele vandaag in Dilbeek zijn 2e ritzege in de ronde van Vlaams Brabant. Dimitri kwam in de buik van het peleton als 44e over de eindmeet en wist meteen dat zijn 4e plaats in het eindklassement een feit was. Deze toch wel zeer opmerkelijke prestatie van de nog steeds maar 18 jarige belofte uit Hoeilaart heeft indruk gemaakt op de volgers en alweer blijkt dat Dimitri na Valromey (6e plaats) vorig jaar en nu deze ronde (4e plaats) een echte ronderennner aan het worden is.  Na de wedstrijd zagen we dan ook alleen maar gelukkige mensen op en voor het podium van de gelauwerden en daar tussen in onzen Dimitri, Bravo .. moatje

  Eindklassement

 • Signaalgever stuurt Dimitri uit de wedstrijd.

  Het was me de wedstrijd wel daar in Falmagne. Eerst wisten de renners niet in welke richting ze moesten vertrekken (volgwagens stonden geparkeerd in alle richtingen). En wat wij ook vreesden voor de start gebeurde ook tijdens de wedstrijd, wegvergissingen. De ene keer komen de renners van links, de volgende ronde komen ze van rechts en nog een ronde later moeten ze op diezelfde plaats rechts afslaan en als er dan een signaalgever langs het parcours gaat staan i.p.v. in het midden van de weg, tja dan rijden de renners gewoon rechtdoor. Dimitri was zich van geen kwaad bewust toen hij na 110 km wedstrijd plots een delegue naast zich zag verschijnen die hem kwam vertellen dat hij uit de wedstrijd was gehaald wegens het verlaten van het parcours. Op dat ogenblik reed Dimitri alleen in de achtervolging op een klein peletonnetje dat hij even vordien had moeten laten gaan op één van de vele hellingen. Nochtans heeft de wedstrijd in Falmagne een prachtige omloop maar volgens ons onmogellijk om goed te organiseren. Dinant in rijden op een zonnige zondagnamiddag in het midden van de maand juli is vragen om problemen en renners tot driemaal toe op dezelfde plek in een andere laten rijden is dat ook. Maar goed, onze mening is gezegd en we moeten ook eerlijk kunnen toegeven dat Dimitri niet echt meer vooraan zat in de koers op het ogenblik van de feiten. Even voordien was hij lek gereden en terug komen aansluiten in het peleton dat toen jacht maakte op de vroege vluchters, op de steile klim van Waulsort verachterde hij terug een beetje en brak het peleton in twee stukken. Hij probeerde dan nog de sprong te maken naar het eerste peleton maar toen liep het verkeerd met de gekende afloop. Vooraan kwam een grote groep renners terug samen en in de finale van de wedstrijd konden uiteindelijk zes renners ontsnappen die streden voor de overwinning. Opvallend daarbij Dimi's trainingmaat Bart Peuters die als 5e over de finish kwam, Ludovic Mottet (ploegmaat) eindigde op de 7e plaats en Jeroen Socquet die ook een sterke wedstrijd reed eindigde als 32e. De overwinning was voor de 29 jarige Thomas Ongena die in een spurtje met twee Tom Oerlemans kon afhouden.    

  http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=16513

 • Zondag 25 juli - 7ème Mémorial Henry Garnier - Falmagne (Beker van België)

  IMG_4212-1.JPGDimitri neemt zondag deel aan de Interclubwedstrijd in Falmagne meetellend voor de Beker van België. De start wordt gegeven om 14h20 en de koers loopt over een afstand van 165 km. Onderweg zijn er de beklimmingen in Beauraing, Hastière, Dinant en Onhaye, in totaal zijn er 13 beklimmingen te nemen. De aankomst is voorzien rond 18h30.

   http://www.cyclingnews.nu/BVBELITE2010/Info%20Falmagne%202010.pdf

   

 • Tour des Deux Sèvres zit erop

  Alle uitslagen van deze rittenkoers zijn terug te vinden op onderstaande link. Dimitri reed zich enkele keren in de kijker maar verloor ook vele minuten in enkele ritten.

  http://www.tour79.fr/

 • Dimitri zit in Frankrijk - 14 tot en met 18 juli Tour des Deux Sèvres

  Dimitri rijdt de deze week in Frankrijk een vijfdaagse rittenwedstrijd samen met zijn team Terra Footwear - Bicycle line. Alle informatie over deze ronde kan je terugvinden door op onderstaande link te klikken. 

   http://www.tour79.fr/

   

 • Dimitri finishte op de 69e plaats in Geel.

  IMG_7574-1.JPGNa een supersnelle wedstrijd bleven de koplopers nog net buiten de greep van het aanstormende peleton. De zege was voor Timothy Dupont van het team Jong Vlaanderen die zijn 6 metgezellen geen schijn van een kans gaf, 15 seconden later won Jonas Vangenechten de spurt van het peleton met daarin ook onze Dimitri. Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde van 12 km had Dimitri zich nochtans helemaal vooraan in het peleton genesteld maar halfweg de laatste ronde stormden ze hem langs alle kanten voorbij en zat een dichte ereplaats er niet meer in. Toch mag Dimitri terugblikken op een goede wedstrijd want er werd aan een heel hoog tempo gekoerst in Geel (wedstrijdgemiddelde van 46 km/u) en dit over een afstand van 164 km.

   

  IMG_7441-1.JPG
 • Zondag 11 juli Grote Prijs Stad Geel

   

  Zondag 11 juli
  Grote Prijs stad Geel
  Elite z.c./U27 (Topcompetitie)
    Start 12h30 (Dr Vandeperrestraat) 
  Afstand 164 km 1x103km + 5x12,4km
  Geel
 • Dimitri koerst woendag 7 juli om 18h00 in Herenthout

  Dimitri kwam als 45ste over de eindstreep in Herenthout na een snelle wedstrijd waarin 170 deelnemers kwamen opdagen. Voor Dimitri was dit een voorbereidingswedstrijd met het oog op zondag in Geel (topcompetitie). Joren Segers won de wedstrijd en rondde zo een lange ontsnapping succesvol af.

  1.12B - ind.reg.wedstr.(100-120 km) Elite z.c./U23
  Aantal deelnemers: 171
  1.  SEGERS JorenDAVO - LOTTO - DAVITAMON02:30:00
  2.  WAGEMANS JorisDAVO - LOTTO - DAVITAMON
  3.  LEMBRECHTS NicolaasW.C. VOS SPORTIEF SINT- LENAARTS
  4.  HUYBRECHTS LeopoldVLAAMS-BRABANTSE AFDELING
  5.  VAN ELST JonathanSNAKE CYCLING TEAM V.Z.W. KONINGSHOOIKT
  6.  DE BAERDEMAEKER KjellVAN GOETHEM - PRORACE - CYCLING TEAM
  7.  VAN LOOY RoelSNAKE CYCLING TEAM V.Z.W. KONINGSHOOIKT
  8.  HEREMANS KoenATLETIEK HULSHOUT V.Z.W.
  9.  JANSSENS JimmyBIANCHI NIEUWE HOOP TIELEN VZW

  10. 

  45. 

  LAUWERS Valentijn

   Peykens Dimitri

  KON. W.C. STEEDS VOORAAN - KONTICH

   Terra Footwear - Bicy 

   

   

  Om de conditie nog een beetje aan te scherpen koerst Dimitri op woensdag 7 juli in Herenthout (Vonckstraat). De start is voorzien om 18h00 en de wedstrijd gaat over een afstand van 113 km verdeelt over 14 ronden . Zondag zal Dimitri deelnemen aan de topcompetitiewedstrijd in Geel. Later meer hierover.

 • Omloop Het Nieuwsblad kwam nog te vroeg voor Dimitri

  Na drie uur wedstrijd en 130km in de regen te hebben gekoerst ging het licht uit bij Dimitri en zat de wedstrijd erop. Nog niet helemaal hersteld van de zware trainingsweek in de alpen kwam deze wedstrijd voor hem nog iets te vroeg. Toen de renners om 13h00 in Zottegem vertrokken gingen de hemelssluizen open, weg was de hitte van de afgelopen dagen en in de plaats daarvan kregen we gladde wegen met enkele valpartijen tot gevolg. Aanvankelijk liep het vlot maar gaandeweg de wedstrijd vorderde kreeg Dimitri het steeds moeilijker om zich in de kop van het peleton te handhaven. De eerste twee uren van de koers werd er ook heel hard gefietst en verdwenen er heelwat renners uit het peleton. Ook Dimi moest de rol lossen en voelde zijn benen helemaal vollopen. Toen hij tussen de wagens terechtkwam knalde hij ook nog tegen een volgwagen aan die een bruusk remmaneuver maakte, toen brak de veer helemaal en was de wedstrijd voorbij. Toen de renners spurtten voor de zege kwam de zon weer tevoorschijn en was het Jarl Salomein die het sterke ploegwerk afrondde. Dimitri gaat het nu nog enkele dagen rustig aan doen om zo de vermoeidheid uit zijn lichaam helemaal weg te krijgen. Mogelijk volgt er een kleinere wedstrijd ergens halfweg de week. Wij houden jullie zeker op de hoogte.

   http://www.cyclingnews.nu/TopU272010/Uitslag%20Zottegem03-07-2010.pdf