counter

 • Woensdag 1 september koerst Dimitri in Geraardsbergen

  Stadsprijs - Geraardsbergen

  Elite m.c./z.c./U23

  start 14h00 

  afstand 168 km - 17 x 9,8 km

  IMG_0944.JPG
 • Zondag 29 aug. koerst Dimitri in Perwez (wb)

  Dimitri geeft forfait voor de koers in Perwez wegens zware verkoudheid.

  Zondag 29 aug.

  Elite z/c + beloften U23

  Perwez (WB) Rue des Marronniers15

  Afstand 123 km - 11 x 11,2 km

  Start 14h30

 • Kevin Van Melsen wint solo in Orp-Jauche.

  IMG_0962.JPG

  Kevin Van Melsen behield 15" voorsprong op het peleton na een solo van 20 km. Hij was de enige die erin slaagde om weg te rijden uit het peleton na een hele bizarre wedstrijd die nooit openbrak. Op een licht golvend parcours met heel veel lange rechte stukken bleek het bijna onmogelijk om weg te rijden uit het peleton. Elke poging tot aanval werd aanvankelijk door een hele orde Russen teniet gedaan, deze renners verdedigden de leidersplaats van hun landgenoot in de tweedaagse. Hierdoor zagen we een wedstrijd in de wedstrijd en bleek het vooral een tactisch gedoe. Dimitri schoof enkele malen mee in een ontsnapping maar ook hij zag het jagende peleton steeds terugkomen. Tot op 5 ronden van het einde een duo (2 Russen) vertrok en uitliep tot 1'15". Dit bleek de ideale springplank voor Kevin Van Melsen die alleen in het tegenoffensief trok en in een mum van tijd was genaderd tot op 15". Toen vooraan dan ook nog de beste van de twee Russen lek reed bleek Kevin plots in pole positie te zitten voor de zege. Dimitri reed attent mee vooraan in het peleton want de voorsprong van Van Melsen was slechts 35" bij het ingaan van de laatste ronde. Toch hield hij stand en boekte hij niet alleen een knappe overwinning maar pakte hij ook nog de overwinning in de tweedaagse mee. 15" later spurtte het peleton voor de 2e plaats maar daarin was Dimitri kansloos nadat hij vol in de remmen moest na een gevaarlijk maneuvre van enkele renners. Geen ereplaats dus maar wel een goed gevoel op de fiets nadat hij zondag toch een ferme tuimeling had gemaakt op het BK. Zondag probeert Dimitri het opnieuw in Perwez.

  http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=16839  

 • Laurens De Vreese is de nieuwe Kampioen van België bij de Beloften U23

  Dimitri eindigde op de 51e plaats nadat hij reeds in de eerste ronde spectaculair ten val was gekomen.

  IMG_0094.JPG

  Na amper 6 km wedstrijd was het BK van Dimitri bijna afgelopen en kregen zijn ambities reeds een flinke knauw. Vier valpartijen werden er genoteerd in de eerste ronde en in ééntje daarvan was Dimitri betrokken. Met een ferme koprol sloeg hij tegen het asfalt en duurde het even alvorens hij zijn weg kon verder zetten. Armen, benen en billen stonden vol schaafwonden maar hij bleef gespaard van erger. Een halve ronde (5 km) verder kon hij zijn plaats in het peleton terug innemen waar ondertussen de koers reeds helemaal was opengebroken. Rondenlang bleef Dimitri achteraan bengelen en even zag het er niet goed uit toen hij kloeg over hevige rugpijn maar Dimitri beet door en gaandeweg ging het beter. De Gitsberg zorgde voor kleine versnipperingen maar grote ontsnappingen kwamen er niet. Op 6 ronden van het einde ontsnapten een 12 tal renners en dit bleek wel de goede ontsnapping te zijn, Laurens De Vreese en Yannick Eijssen maakten nog de sprong naar voren en konden aansluiten, het peleton volgde op slechts een handvol seconden. Jonathan De Witte zette alles op alles en ging op één ronde van het einde in de aanval, een mislukte gok echter want Yannick Eijssen kreeg de hulp van ploegmakker en grote uitblinker Martijn Debaene om de bres te dichten. Dimitri had zich ondertussen naar voren gereden in het peleton en hoopte nog op een sterke eindjump. Vooraan trokken De Vreese en Eijssen ten aanval en zij zouden onder hun beiden uitmaken wie de opvolger zou worden van tweevoudig uittredend kampioen Dimitri Claeys. Het werd Laurens De Vreese die daarmee nogmaals bewees dat hij de beste renner is van het afgelopen seizoen want na winst in de Topcompetitie pakt hij nu ook nog de titel bij de beloften. Yannick Eijssen werd 2e en Jochen Vankerckhoven maakte hij podium kompleet. Dimitri zat door zijn beste krachten heen en kon niet meer op de eerste rij meespurten. Na de wedstrijd bleken de sporen van zijn val pas echt duidelijk en hopelijk hersteld hij hier goed van want een paar flinke kneuzingen begonnen zich te laten voelen. De volledige uitslag van het BK kan je hieronder terugvinden.

      http://www.cyclingnews.nu/BK%202010/Hooglede%202010/Uitslag%20BK%20U23%202010.pdf  

 • Uitslagen van Tielt-Winge en Wervik zijn eindelijk verschenen.

  Na bijna een week wachten is men er toch nog in geslaagd om de uitslag van Tielt-Winge te publiceren, ook de uitslag van Wervik is nu pas verschenen op de website van WBV. Via onderstaande link kan je deze bekijken.

  http://www.wielerbondvlaanderen.be/startwbv/main/uitslagenvandeweek/default.aspx

 • Wouter Wippert (Davo - Lotto) won De omloop van de grensstreek in Wervik

  Dimitri schreef ons dit verslag van de wedstrijd.

  Kemmelberg.JPGVandaag de laatste voorbereidende wedstrijd voor het BK. Voor mij was dit (bewust) de 3e koersdag in 6 dagen. Dit om de laatste botte kantjes aan mijn conditie aan te scherpen met het BK in het vooruitzicht. In de interclubwedstrijd in Wervik over 175km in de Westhoek waar al de topploegen met een zeer sterke selectie aan de start stonden eindigde ik als 34e op 150. De wedstrijd ging over de Monteberg,Kemmelberg en de Rodeberg. Naast de bergprijsbergen ging het parcours altijd wel op en af. Voor de 1e beklimming van de Kemmel reed al een groepje van 11 weg met hierbij ploegmaat Mottet. Op de Kemmel, die moeilijk berijdbaar was door de gladde kasseien, reden 9 renners naar de kop van de wedstrijd. Nu dus 20 man voorin met grote namen als Kuypers,Wippert,De Bie,Lietaer en de Franse kampioen Anthony Colin. Deze 5 en Brecht D’Haene reden later weg van de kopgroep en namen snel 1min op het peloton . Dit alles met nog 90 km voor de boeg. De rest van de kopgroep werd terug ingehaald. In 2 schuifjes reden dan nog 22 renners weg. Door een onoplettend moment miste ik de goede bus en zat dus samen met nog enkele andere goede renners in het achtervolgend peloton. In de 2e groep vielen nog 4 renners weg en zo reden wij voor de 25e plaats. In de laatste ronde reden nog 7 renners weg van bij mijn groep en ik spurtte me naar een 2e plaats van de rest van mijn groep goed voor een 34e plaats in totaal. Maar het doel van de wedstrijd was volbracht. Het gevoel tijdens en na de wedstrijd was goed en ik had de kilometers goed verteerd. Met een goed gevoel zal ik dus zondag starten te Hooglede-Gits aan het BK. Ik ben er klaar voor !!!


 • Dimitri toont nogmaals zijn uitstekende vorm in Tielt - Winge met een 3e plaats

  Tielt-Winge.JPGHet zit nog steeds snor met de conditie van Dimitri en dit bewees hij nogmaals in Tielt - Winge met een 3e plaats. De hemelsluizen stonden helemaal open in Vlaams - Brabant maar dat belette Dimitri niet om mee te doen voor de zege. Het was echter de 45 jarige Leopold Huybrechts die iedereen te snel af was, Joeri Beyens eindigde op de 2e Plaats en Dimitri op de 3e na een felle spurt. Anderen (120 deelnemers) zoals Olivier Pardini (winnaar zavelenborre), Simon Van Roy en Seppe Odeyn volgden verderop. Op één week tijd reed Dimitri driemaal binnen de topvijftien, 1e plaats in Overijse, 14e plaats in Lessines en een 3e plaats in Tielt-Winge en daarmee zit hij in bloedvorm voor de titelstrijd van a.s. zondag in Hooglede. Maar eerst is er nog de Interclubwedstrijd in Wervik op dinsdag 17 augustus.    

 • 14e plaats voor Dimitri in Lessines.

  Lessines.JPGOp een golvend parcours en met 111 deelnemers bleek wegrijden heel moeilijk, toch slaagden 7 renners er nog in om in de laatste ronde een klein kloofje te slaan en met 15" voorsprong te finishen. Guy Smet behaalde in Lessines zijn 16e overwinning van het seizoen na een incidentrijke spurt. De Pool Adam Gowlik werd naar de tweede plaats verwezen na een klacht van Guy Smet wegens onreglementair spurten.  Dimitri eindigde 15" later in een eerste achtervolgend groepje van een 20 tal rennners en spurtte zich daar naar de 14e plaats. . Een goed resultaat en wat vooral belangrijk was de benen voelden nog steeds goed aan. Zondag rijdt Dimitri in Tielt -Winge en daar zal hij opnieuw proberen om voorin te eindigen.

    http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=16692

 • Wielerklub Molenhoek mocht bloemen schenken aan Dimitri

  Dimitri behaalde in Overijse zijn allereerste overwinning bij de Beloften U23

  Overijse 2.JPGWat we vorige week al een beetje voorspelden is uitgekomen. Overijse is en blijft een speciale wedstrijd voor Dimitri en dat bleek afgelopen zaterdag nog maar eens. Dimi en Jeroen Socquet waren ongetwijfeld de 2 beste renners in koers. Eerst trokken ze er beiden op uit in de eerste ronde en hielden het drie ronden lang vol. Even later toen een kopgroep van 18 man de vlucht nam waren ze er ook weer bij en toen op vijf ronden van het einde vijf renners in de aanval gingen zaten niet toevallig Dimitri en Jeroen weer bij de vluchters. Maar het beste moest nog komen, op vier ronden van het einde reden beide Terra Footwaer makkers weer afgezonderd aan de leiding en deze keer bleken ze ook voorgoed weg. Dimitri won licht afgescheiden voor Jeroen en daarmee lieten beide streekrenners zien dat al die grote wedstrijden uiteindelijk toch lonen, want als er al één ding duidelijk was in Overijse dan was het wel hun volledige overheersing in deze wedstrijd. Ook de Molenhoekvrienden waren heel blij met de zege van hun poulain en vooral bij Meter Martine was er een onbeschrijflijk gevoel van geluk. Dimitri wou zo graag deze bloemen maar het ook nog doen is niet zo eenvoudig ook Jeroen mogen we natuurlijk niet vergeten want ook hij verdiende de zege in Overijse. Als het nu nog niet mocht zijn dan zal die eerste zege zeker niet lang meer uitblijven. 

  Zondag reed Dimitri nog een wedstrijd en niet zomaar ééntje. De topcompetitie wedstrijd in Brasschaat over een afstand van 176 km, deze wedstrijd eindigde op een massaspurt en Dimitri kwam in de buik van het peleton als 64e over de finish.

 • Dimitri wint voor eigen volk in Overijse.

  image001.pngDimitri won in Overijse zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ploegmaat en vriend Jeroen Socquet volgde op korte afstand nadat zij beiden waren ontsnapt op 4 ronden van het einde. Eén week na zijn prachtige prestatie in de Ronde van Vlaams - Brabant is het bingo voor Dimitri. Ook Jeroen Socquet heeft in Overijse laten zien dat hij heel sterk bezig is. Na Wolkrange waar Dimitri nog als 2e eindigde na poegmaat Ludovic Mottet was het in Overijse alweer een dubbelslag voor Terra Footwaer met ditmaal Dimitri op één en Jeroen op twee. Later meer... 

 • Wielerclub Molenhoek ontvangt zaterdag 07 aug Beloften/U23

  Zaterdag rijdt Dimitri de 13e Memorial Stef Fluyt in Overijse

  20100221_45.JPGDit is een hele speciale wedstrijd voor Dimitri die tevens wordt georganiseerd door de Wielerclub Molenhoek waar ook Meter Martine deel van uitmaakt. Vorig jaar nog reden de junioren in Overijse en won toenmalig Belgisch Kampioen Joaquim Durant, Dimitri eindigde toen op de 4e plaats na een hele knappe wedstrijd. Dit jaar hebben de Molenhoekvrienden beslist om samen met Tombeek (vorig weekend) de tweedaagse te verleggen naar de beloften/U23. Om 15h00 beginnen ze eraan voor een wedstrijd over 110 km (13 ronden van 8,4 km). Na deze wedstrijd zal ook de laureaat van de tweedaagse gekend zijn, Michael Savo de winnaar van Tombeek zal zeker van de partij zijn, ook Jeroen Socquet uit Ottenburg en ploegmaat van Dimitri komt naar Overijse. Start en aankomst Cafe De Kroeg, Molenhoekplein - Overijse

 • De laureaten van de Ronde van Vlaams - Brabant - 2010

  IMG_8910.JPG
  Bergklassement (Orange) : Hamish Haynes
  Beste Vlaams - Brabander (Grijs) : Dimitri Peyskens
  Winnaar Ronde (Geel) : Stijn Steels
  Winnaar rit Dilbeek (Zwart-Wit) Joeri Stallaert
  Trofee John Steenackers : Sven Vandousselaere
  Punten (Groen) : Nicky Coquyt 
  Rushesklassement (Blauw) : Stijn Steels
  Jongerenklassement (Wit) : Stijn Steels