counter

 • Michael Blanchy was de beste in Flawinne.

  IMG_2763.JPGDimitri reed de ganse wedstrijd mee in de aanval maar kreeg het in de slotfase toch nog moeilijk en eindigde uiteindelijk op de 18e plaats.

  Lees meer...

 • Dimitri heeft getekend bij VL Technics - Abutriek Cycling Team.

  Deze keer is de keuze definitief, Dimitri zal volgend seizoen de kleuren van het VL Technics - Abutriek CT verdedigen. Deze West-Vlaamse ploeg uit Anzegem toonde al langer interesse voor Dimitri en was meteen bereid om na het afspringen van Jartazi - Construct Glass Dimitri erbij te nemen.  

  Lees meer...

 • Zondag 26 september Flawinne.

  zondag 26 september 

  7e Grand Prix Cammaerts

   elite z.c./U23

  Flawinne (Namen)

  (rue Vigneron Colin)

  start 15h15

  afstand 124 km (70km in lijn + 6 x 9km)


  http://www.royalnamurvelo.be/crbst_60.html

 • Jartazi - Construct Glass werpt de handdoek en Dimitri zit weer zonder ploeg.

  Wat met veel tromgeroffel werd aangekondigd als een nieuwe semi-professionele wielerploeg bleek al vlug een opgeblazen luchtbel die vol in het gelaat van Dimitri is ontploft. Amper enkele dagen nadat Dimitri een geschreven voorcontract had ondertekend bij deze nieuwe continentale ploeg kwam het droge bericht dat de hele zaak was afgeblazen en dat hoofdsponsor Jartazi zich had teruggetrokken. Maar wat bleek dit weekend, Jartazi had zich niet zomaar teruggetrokken want het zal zich volgend jaar binden aan het andere continentale team Jong Vlaanderen. Bovendien hebben we ondertussen ook vernomen dat er gesprekken zijn gevoerd met Mario Bulckaert om het team te vervoegen en dit is toch wel de hardste klap die Dimitri heeft moeten verwerken. Want het was precies deze Mario Bulckaert die Dimitri overtuigde om voor zijn nieuwe (sterke ?) team te komen rijden in 2011. Ondertussen heeft Dimitri niet stilgezeten en is er mogelijk goed nieuws op komst, maar deze keer zullen wij ons niet meer te vroeg wagen aan straffe uitspraken. Het is dus nog even afwachten tot alles definitief is geregeld voor wij iets zullen bekendmaken. 

 • Kevin Crabbe was de beste in criterium van Hoeilaart

  IMG_2611.JPGDimitri moest afgelopen maandag een extrasportieve opdoffer van jewelste verwerken en daardoor zat het hoofd niet goed bij de wedstrijd. Maar zoals hij het zelf zei "geen excuses ik heb de goede ontsnapping gemist en dat was het".

  Lees meer...

 • Maandagavond avondcriterium in Hoeilaart.

  Maandag 20 september

  Hoeilaart (Avondcriterium)

  Elite z.c./U23

  Start 18h00

  Afstand 66 km (33 x 2 km) 

 • Dimitri kreeg geen loon naar werken in Dilbeek (26e plaats)

  IMG_2363.JPGDe eerste aanvallers van de dag met Dimitri en Bart Peuters (midden) reden een halve wedstrijd voorop. 

  Lees meer...

 • Stijn Ennekens wint in Hoegaarden.

  IMG_2243.JPG121 renners verschenen aan de start in Hoegaarden en daar bleven er halfweg nog een 70 tal van over. De felle wind maakte er een echte afvallingswedstrijd van. Dimitri had er zin in en voelde zich een stuk beter dan vorig weekend.

  Lees meer...

 • Jerôme Giaux wint voor eigen volk in Rochefort.

  Thuisrijder Jerôme Giaux haalde het in de spurt van zijn vier metgezellen, Dimitri eindigde op de 43e plaats.


  IMG_2130.JPGSlechts 98 renners namen de start in Rochefort voor een tocht van 156 km in de stromende regen. Het werd een snelle wedstrijd met heelwat hellingen onderweg en de regen die helemaal op het einde moest wijken voor een waterzonnetje. De renners vlogen er meteen in en het peleton brak in drie stukken. Na 80 km wedstrijd kregen we een hergroepering maar één helling verder reden er opnieuw 35 renners vooraan. Daarbij geen Dimitri die zich in het begin van de wedstrijd niet zo best voelde en op de hellingen zijn eigen tempo moest rijden. Na 110 km reden 14 renners weg uit de grote groep waarin Dimitri nog steeds niet was teruggekeerd. De verschillen bleven klein en op de lange rechte stukken tussen Chevetogne en Rochefort zagen de renners iedereen voor zich uit rijden. Toch slaagden Dimitri en de rest van het peleton er niet meer in om terug te keren en werd het meteen ook duidelijk dat hij de goede ontsnapping net had gemist. Vooraan hadden de jongens van Beveren 2000 de touwtjes stevig in handen maar thuisrijders Jerôme Giaux en Ludovic Mottet lagen op de loer. Diep in de finale ontsnapten vijf renners waaronder Giaux, Tim Wellens, Kevin Fouquet en 2 renners van Beveren Klaas Sys en Frederik Verkinderen. Zij gingen spurten voor de zege en daarin toonde Giaux zich de sterkste. Dimitri kwam uiteindelijk als 43e over de eindstreep in het gezelschap van ploegmakker Nick Van Humbeeck en Joeri Bueken. "Vandaag was ik nog niet top maar hoop dit wel te zijn het komende weekend" zei Dimitri na de wedstrijd en daar kijken we dan ook naar uit. 

   

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2010/Rochefort12-09-2010.pdf

 • Dimitri trekt naar nieuwe ploeg in 2011.

  Jartazi-Construkt Glass is de nieuwe ploeg van Dimitri in 2011.

  b.250.167.16777215.0.stories.2010.09september.peyskensploeg.jpgDimitri zal volgend seizoen in de kleuren van het continentale team Jartazi-Construkt Glas rijden. Het nieuwe team van Mario Bulckaert mikt op beloftevolle renners en wil hen begeleiden tot volwaardige profs. Eind september zal er op een persconferentie meer bekend raken over het team en de ploegmaats van Dimitri in 2011 maar het beloofd alvast een hele sterke ploeg te worden. Het programma van deze nieuwe ploeg ligt reeds in grote lijnen vast en één ding is zeker Dimitri zal volgend jaar nog meer dan het afgelopen jaar deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden in binnen en buitenland. Alle nieuwtjes over deze overgang krijgen jullie de komende dagen.

 • Laatste Interclubwedstrijd van het seizoen in Rochefort.

  Zondag 12 september

  Rochefort (Interclub) Elite z.c./U23

  Start - 14h00 (rue du Parc Activités Economiques)

  Afstand 159 km  159km (1x 70km + 1x 25km + 1x 36km + 2x 14km)

 • Niels Albert toont goeie benen in Izegem Koers.

  De grootste kermiskoers van het land werd gewonnen door een hele sterke Niels Albert.

  Voor Dimitri ging het weer de goeie richting uit na een periode van ziekte en zonder competitie. Hij kwam dan ook binnen in het grote peleton dat 1 ronde voor het einde mocht spurten voor de plaatsen. Het ging er snoeihard aan toe in Izegem waar 170 deelnemers aan de start verschenen met o.a. heel wat profrenners. 9 renners reden weg en liepen uit tot 1'30 maar toen de jongens van Vacansoleil zich aan de kop van het peleton zetten waren ze er aan voor de moeite. De koers brak dan helemaal open op 4 ronden (40 km) van het einde toen er een breuk in het peleton kwam en zo 45 renners voorop reden. Het grote peleton (met Dimitri) hield de benen stil en de voorsprong liep meteen hoog op. Bij het ingaan van de laatste ronde na 150 km was de wedstrijd dan ook voorbij voor Dimitri. Vooraan reden twee renners met lichte voorsprong naar de finish maar een sterke Niels Albert remonteerde hen nog en won vrij makkelijk. Dimitri gaat zondag nog een laatste interclub wedstrijd rijden in Rochefort en hoopt om daar weer helemaal terug te zijn. Want afgelopen dinsdag zat hij 5 uur op de fiets, woensdag deed hij er nog 2 uur bij en in Izegem reed hij toch ook 150 km mee in de koers.       

 • Dimitri hervat de competitie in Izegem.

  Donderdag 9 september - Izegem Koers

  IMG_1176-1.JPG

  Elite m.c./z.c./U23

  afstand 157 km (17 x 9,250 km)

  start 14H15

   

   

 • Geen wedstrijden dit weekend voor Dimitri.

  Dimitri heeft na een bezoek aan de de dokter (donderdag) besloten om dit weekend niet te koersen. De zware verkoudheid die hij vorig weekend opliep is nog steeds niet uit zijn lichaam en om alle krachten niet helemaal kwijt te spelen raadde de dokter dan ook aan om de komende dagen niet te koersen. Dimitri zal het nu enkele dagen rustig aan doen en hoopt om volgende week weer helemaal terug te zijn. 

 • Michael Van Staeyen wint de Stadsprijs in Geraardsbergen

  Michael Van Staeyen heeft in een spurt van een omvangrijke kopgroep de Stadsprijs van Geraardsbergen gewonnen. Van Staeyen was na 168 km sneller dan Björn Leukemans en Gorik Gardeyn. Voor Dimitri was het een leuke ervaring om te mogen deelnemen tussen de echte profs (225 deelnemers) maar de naweeën van zijn verkoudheid zaten nog in zijn lichaam. Na ongeveer 115 km was voor hem dan ook de wedstrijd afgelopen nadat hij de rol had moeten lossen. Het tempo bleef maar de hoogte ingaan en Dimitri voelde de tank helemaal leeglopen Nog enkele stevige trainingskes en dan zal de conditie weer helemaal goed zitten want hij wil graag blijven koersen tot het einde van het seizoen (begin oktober). Het is nog niet helemaal zeker waar en wannneer Dimitri de volgende dagen zal koersen maar wij houden jullie hier verder op de hoogte.