counter

 • Dries Beatse wint Brussel - Opwijk, Dimitri 59e plaats (peleton)

  IMG_4436.JPGDe opener van het seizoen Brussel - Opwijk was een vreemde wedstrijd met slechts één grote ontsnapping en de oververdiende zege voor Lotto renner Dries Beatse.

  Dimitri kwam als 59e over de eindstreep in de buik van het overgebleven peleton. Beatse en zijn medevluchter Nachtergaele waren de twee overgebleven renners van een kopgroep van 11, zij bleven nog net uit de greep van het ontketende peleton en hielden op de eindstreep nog slechts 5 seconden over. Reeds in de eerste grote ronde van 40 km ontsnapten 11 renners waaronder ook winnaar Dries Beatse. Dimitri's ploegmakker Edward Theuns was eveneens mee in de goede ontsnapping maar moest de kopgroep na 90 km laten gaan met krampen. Dimitri reed heel vlot mee in het peleton dat enkele malen in stukken brak, telkens zat Dimitri in het eerste groepje maar ook telkens kwam het weer tot een samensmelting. De voorsprong van de leiders was nooit meer dan 45 seconden waardoor alles mogelijk bleef. Bij het binnenrijden van Opwijk na 130 km wedstrijd bleven er nog 5 leiders over met slechts een 20 tal seconden voorsprong. Dit was het sein voor Beatse en Nachtergaele om alle registers open te trekken en de bslissende aanval in te zetten. Het was nipt maar oververdiend want het aanstormende peleton kwam tot op 5 seconden van de twee leiders. In de slotkilometer gingen nog enkele renners in het peleton tegen de grond, Dimitri bleef recht maar kon zich niet meer naar voren spurten en eindigde dus als 59e.

  Helemaal tevreden was Dimitri niet met dit resultaat, maar onderweg had hij ook nog eens een koprol gemaakt toen hij van de weg raakte en in een grachtje sukkelde. Het kon dus ook helemaal anders zijn gelopen want die eerste koers van het jaar met 191 deelnemers was een nerveuze bedoening.

 • Brussel - Opwijk

  dimi Brussel Opwijk.png

 • Dimitri is terug in het land na 14-daagse stage op Mallorca

  IMG_4148.JPGNa twee weken te hebben vertoeft op Mallorca is Dimitri samen met zijn ploegmakkers van VLTechnics - Abutriek CT terug op Belgische bodem. Zoals we al eerder hadden geschreven werd de stage zondag afgesloten met een eerste wielerwedstrijd. 150 renners verschenen aan de start voor een tocht van 125 km, Dimitri legde beslag op de 23e plaats en had een heel goed gevoel tijdens en na de wedstrijd. Jammer dat het net tijdens de koers fel regende terwijl het de afgelopen 2 weken perfect weer was om te trainen.

  Mallorca is voorbij en nu komt de start van het wielerseizoen wel heel dichtbij. Zondag is het zover, met Brussel - Opwijk staat er meteen een klapper van formaat op het menu. Niet minder dan 25 ploegen staan op de deelnemerslijst waaronder 21 Belgische, 3 Nederlandse en één Franse ploeg. Wij duimen voor Dimitri en hopen op een mooi resultaat. Op de link hieronder vind je alle nuttige informatie over Brussel - Opwijk.

  http://www.brusselopwijk.be

 • Dimitri gaat koersen op Mallorca

  Na bijna twee weken te hebben rondgetoert op Mallorca gaat Dimitri als afsluiter van de stage op zondag 20 feb. een regionale wedstrijd rijden van 128 km. Over de concurrenten weten we voorlopig nog niets. Maar Dimitri voelt zich nu al klaar om van het echte werk eens te proeven. Zondagavond keert het ganse gezelschap weer terug op Belgische bodem en dan is het aftellen naar zondag 27 feb. 

 • Zondag 27 februari begint het wielerseizoen 2011 voor Dimitri met Brussel - Opwijk

  VL Technics heeft de eerste selecties bekendgemaakt voor het nieuwe wielerseizoen. Op zondag 27 februari start Dimitri samen met 7 ploegmakkers in Brussel - Opwijk. Vorig jaar reden de renners in apocalyptische weersomstandigheden het openingsweekend in, regen en stormachtige wind zorgden toen voor nooit geziene beelden. Hopelijk gaat het er dit jaar een beetje vriendelijker aan toe.

  Foto's ploegtraining

  IMG_4103.JPG

  De afgelopen weken werd er flink getraind, zowel individueel als in ploeg. Dimitri deed mee aan de laatste 2 ploegtrainingen met vertrek en aankomst in Anzegem. De ene keer ging het richting Henegouwen om aldaar de wegen van de Tryptique des Monts et Châteaux te verkennen en vorige zaterdag trokken de renners naar de Vlaamse Ardennen. 

  De laatste rechte lijn naar Brussel - Opwijk ligt in Mallorca want sinds zondagmiddag zit Dimitri samen met enkele ploegmakkers op het Spaanse eiland. Daar worden zij vanaf volgende zondag vergezeld door de andere ploegmakkers van VL Technics - Abutriek CT. De ploegstage is echt de laatste kans om de conditie optimaal te krijgen voor het openingsweekend één week later. 

  Dimitri is enorm opgetogen met zijn overstap naar VL Technics - Abutriek CT. De organisatie en de begeleiding van de renners is op en top in orde. Dimitri hoopt hierdoor een stap voorwaarts te kunnen zetten naar zijn grote droom. En dromen mogen ze daar in Mallorca want net deze week zijn een hele rits profrenners bezig aan de Ronde van Mallorca.