counter

 • LE 16ème TRIPTYQUE DES MONTS ET CHATEAUX

   

  logo-centre.jpg

  Vendredi 01 avril

  1ère étape - Vieux-Condé - Quevaucamps 170.2 km 

  Samedi 02 avril

  1ère demi étape - Chièvres - Chièvres - Contre la Montre Individuel 8.0 km 

  2ème demi étape - Estaimpuis - Mont de l'Eclus 120.7 km 

  dimanche 03 avril

  3ème étape - Château de Beloeil - Tournai 162.8 km 

   

   http://www.petitereinefrasnoise.be/

   

 • Dimitri eindigt net buiten top 20 (120 deeln) in Prix Gilbert Bousquet (Brest) .

  Dimitri stuurde ons enkele bevindingen van zijn wedstrijd in Frankrijk.

  Na 65 km weggereden op de klim samen met 14 renners. In de finale spatte de kopgroep nog helemaal uit elkaar en ook een peleton van 30 man sterk kwam nog aansluiten in de laatste kilometer. Dimitri dacht nog in de top 20 te zijn aangekomen maar blijkbaar viel hij er net buiten want in de uitslag op het internet vinden we geen Dimitri in de top 20 terug. Het ging geweldig tijdens de wedstrijd, zei hij nog, enkel de maag spruttelde wat tegen.

  Zondag volgt de tweede wedstrijd op Franse bodem want dan zitten de jongens van VL Technics - Abutriek CT in Guegon (Bretagne) voor de Boucles Guegonnaises een wedstrijd over 160 km met 200 deelnemers

   

  http://www.bouclesguegonnaises.fr

 • Dimitri koerst dit weekend in Frankrijk.

  Zaterdag 26 maart 

  Prix Gilbert Bousquet - Brest

  start 13h15 - afstand 150 km

  -

  Zondag 27 maart 

  Boucles Guegonnaises - Guegon

  start 13h40 - afstand 160 km

  http://www.bouclesguegonnaises.fr

 • Dimitri finishte op de 30e plaats in de Grote Prijs Stad Waregem.

  200281_190716390965227_100000806031486_410990_4164864_n.jpg246 deelnemers stonden er aan de start van deze wedstrijd en dan mag je al blij zijn dat je dit avontuur zonder kleerscheuren kan beëindigen. Niet zo evident, wetende dat enkele pittige hellingen en kasseistroken werden voor de wielen geschoven. Dimitri nestelde zich goed vooraan in het peleton en op één van die cruciale punten zoals de Molenberg kwam hij in 10e positie de kasseien op gereden. Na deze passage bleven er nog 130 renners samen, voor alle anderen was de wedstrijd toen al voorbij. Op Nokereberg reed een viertal renners weg en dat was meteen de inzet van een boeiende finale. Bij de eerste doortocht op de Holstraat na 100 km wedstrijd reden er 14 renners voorop met een 20 tal seconden voorsprong, Dimitri zat op vinkenslag en trok even later in de tegenaanval samen met een vijftiental renners. Ze slaagden er evenwel niet meer in om de kopgroep bij te benen want vooraan werd fel doorgetrokken. De Nederlander Bram Nolten en Matthias Allegaert waagden hun kans in volle finale maar ook zij werden nog teruggegrepen door het eerste achtervolgende groepje. De zege was voor de Brit Daniel Mclay die Sean De Bie (alweer) geen schijn van een kans gaf in de spurt, op de derde plaats eindigde Tom Van Asbroeck. Dimitri volgde op 1'30 van de winnaar en spurtte zich naar de 30e plaats, het peleton kwam nog eens 30 seconden later over de eindstreep. Slechts 118 renners reden de wedstrijd uit van deze zonovergoten Grote Prijs Stad Waregem. Dimitri zat met gemengde gevoelens na de wedstrijd, eerst was hij blij dat hij nog in de tegenaanval was kunnen gaan maar anderzijds had hij het gevoel dat het nog iets sneller kon en er ook iets meer inzat. Veel tijd om hier blijven bij stil te staan is er evenwel niet want zaterdag zitten de renners van VL Technics - Abutriek CT al in Bretagne (FR) om aldaar deel te nemen aan een tweedaagse. 

 • Grote Prijs Stad Waregem voor Beloften U23.

  Woensdag 23 maart 2011

  32e Grote Prijs Stad Waregem voor Beloften 

  Start 12h00 Waregem (Zuiderlaan)

  Afstand 127 km

  Aankomst 15h15 - Waregem

   

  http://www.ddvl.eu/nl/grote-prijs-stad-waregem

 • Sterke prestatie van Dimitri in Kattekoers, Jonas Van Genechten pakt de zege.

  IMG_0150-1.jpg

  Na een wedstrijd van 177 km kwam Dimitri als 47e over de eindstreep op slechts 26 seconden van winnaar Jonas Van Genechten. Alweer een zege voor een prof in deze Topcompetitie en die Jonas Van genechten is niet zomaar de eerste de beste. In de Druivenkoers van 2008 was hij ook al 2e na Dominic Klemme en vorige week in Harelbeke won hij net zoals vandaag met veel overmacht de peletonspurt voor de 7e plaats. Dimitri reed een heel sterke wedstrijd maar kwam na de tweede beklimming van de Kemmelberg (na 140 km) toch even in moeilijkheden toen het peleton in stukken brak. Samen met 7 andere renners en na een helse achtervolging van 10 km konden zij terug aansluiten in de kopgroep. Met nog 25 km voor de boeg ging het dan supersnel richting finish in Ieper. In volle finale gingen Pieter Serry en Jeröme Baugnies (2 renners van Topsport Vlaanderen) in de aanval maar de verstandhouding was zo slecht dat zij de zege nog verspeelden. Dit geschenk liet Jonas Van Genechten niet liggen en hij maakte het af in de spurt. Hij liet zijn 12 metgezellen geen schijn van een kans. Het uitgedunde peleton van 55 renners spurtte 26 seconden later voor de 14e plaats met daarbij dus ook Dimitri. Na de wedstrijd vertelde hij ons dat hij werd aangereden nog voor de eerste bekimming van de Kemmelberg en dat het versnellingsapparaat helemaal geplooid stond waardoor hij niet meer kon terugschakelen en zo tweemaal met een veel te grote versnelling de Kemmel op moest. Eerder in de wedstrijd reed Dimitri ook nog lek maar kon hij zonder problemen weer aansluiten. 

  Na drie topwedstrijden in evenveel weken komt er nu een weekend zonder wedstrijd maar met heelwat trainingsarbeid. Op woensdag 23 maart volgt dan de Grote Prijs Stad Waregem voor beloften en daar wil Dimitri heel goed zijn.    

   


  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2011/DeinzeIeper13-03-2011.p

   

 • Frédéric Amorison wint de Vlaamse Pijl, offday voor Dimitri (110e plaats) .

  IMG_4911.JPGDe eerste wedstrijd van de topcompetitie werd gewonnen door de 33 jarige Frédéric Amorison (elite met contract) De waal van Landbouwkrediet klopte een andere elite met contract Pieter Serry. Op plek drie eindigde Sean De Bie (2e jaarsbelofte) en hij is ook meteen de eerste leider in de topcompetitie. Jammer voor de beloften maar wij vrezen dat de profs het brood van de plank gaan komen eten in deze topcompetitie. Hoezeer Zico Waeytens en Sean De Bie ook hun best deden voor de hoofdprijs kwamen zij niet in aanmerking want tegen profs die al een Ronde van Qatar en Ronde van Oman in de benen hadden waren deze jonge gasten niet opgewassen. Jammer en vreemd dat dit kan in deze editie van de topcompetitie. 

  Dimitri kende geen goede dag en zat constant in de achterste gelederen van het peleton. Dit was natuurlijk een zeer ongunstige positie en vooral in die belangrijke heuvelzone rond Kwaremont. Na de Paterberg zag het er al beroerd uit voor Dimitri en wat we toen vreesden bleek bij de passage in Ronse ook zo te zijn. Een eerste groot peleton van 90 renners passeerden op de top van de Kruisberg en daarbij zat geen Dimitri meer, de achterstand was daar al opgelopen tot boven de minuut. Vooraan werd er op dat moment flink gekoerst, 7 renners reden in de aanval die was opgezet door een beresterke Zico Waeytens op de Paterberg. Na de eerste doortocht in Harelbeke (120 km) reden de koplopers ondertussen teruggebracht tot 6 renners met 1' 30 voorsprong de plaatselijke ronde in. In het peleton zetten vooral de renners van Willems - Accent de achtervolging op gang. Dimitri volgde toen al in een peletonnetje van 30 renners op 2' achterstand maar bleef in de wedstrijd. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden de zes nog slechts 40" voorsprong maar de veer leek gebroken bij de achtervolgers en de winnaar moest worden gezocht bij de zes koplopers. Pieter Serry trok als eerste in de aanval maar werd al snel gecounterd door Amorison en met z'n tweeën spurten zij voor de overwinning 8" later was het Sean De Bie die Olivier Pardini (winnaar koers Zavelenborre 2010) klopte voor de 3e plaats. Zico Waeytens werd 5e en Eliot Lietaer 6e. Spurtkanon Jonas Van Genechten won 40" later de spurt van het peleton.

  Dimitri kwam binnen in een 30 koppige groupetto met een achterstand van 7'. Jammer maar niets aan te doen en op naar de volgende wedstrijd en die zal zeker niet gemakkelijker worden want zondag is er de Kattekoers (Deinze - Ieper) over een afstand van 177 km.          

 • Dimitri verkende woensdag Vlaamse Pijl.

  184280_167904409926014_100001193688016_349650_6761795_n.jpg

  VL Technics - Abutriek CT verkende woensdag 4 uur lang het parcours van de Vlaamse Pijl. Dimitri wou ze ook nog eens zien, de beruchte hellingen rond Kluisbergen en het zal drummen worden zaterdag als de renners in Ruien beginnen aan de Kluisberg de eerste van 6 hellingen. Een beetje verderop volgt meteen Cote de Trieu en na een supersnelle afdaling komen de renners aan de voet van de Oude Kwaremont, na de Oude Kwaremont volgt de Paterberg die slechts 2 km verderop ligt.

  Na deze eerste heuvelzone gaat het dan richting Ronse via de kasseien van de Donderij in Etikhove. In Ronse zelf ligt de Kruisberg, de 5e helling op het parcours en dan gaan de renners via Amougies (provincie Henegouwen) terug richting Ruien. De Tiegemberg is na 95 km de 6e en laatste helling van de dag, na Tiegem volgen nog Anzegem, Deerlijk en Harelbeke waar er nog 3 plaatselijke ronden moeten gereden worden. 

 • Zaterdag start Topcompetitie met Vlaamse Pijl in Harelbeke.

  De topcompetitie start zaterdag met de 44ste editie van de Vlaamse Pijl. layout_vlpijl_2011_links.jpg
  28 ploegen (200 deelnemers) uit binnen en buitenland hebben zich ingeschreven voor deze wedstrijd die loopt over een afstand van 151 km.  Eén grote ronde van 130 km gaat via bekende hellingen zoals Knokteberg, Oude Kwaremont en Paterberg, eens terug in Harelbeke volgen er nog 3 plaatselijke ronde van 10 km om uiteindelijk na 151 km te finishen in het centrum van Harelbeke.

  Deze wedstrijd zal vanaf zondag 6 maart ook te bekijken zijn via EXQI SPORT.

  VL Technics - Abutriek CT start met volgende renners


  92 KOUWENBERG Bryan BEL19920422
  93 THEUNS Edward BEL19910430
  94 PEYSKENS Dimitri BEL19911126
  95 DEPRAETERE Hannes BEL19910203
  96 DHAENE Brecht BEL19881121
  97 VAN HUMBEEK Nick BEL19880521
  98 JORY Chris AUS19870312

   

  http://www.devlaamsepijl.be