counter

 • Zondag 1 mei PK Wezembeek - Oppem

  Provinciaal Kampioenschap Elite z.c./U23  

  Wezembeek - Oppem

  Start 14h00 (Hernalsteenstraat)

  Afstand 140 km - 12 x 11,6 km

  http://www.everyoneweb.com/sprint.wezembeekoppem/

 • Dimitri was alweer top in Schepdaal met een 6e plaats.

  Jeroen Hoorne wint solo voor Kevin Crabbe en Maarten Vlasselaer.


  IMG_0665.JPGMet 85 renners gingen ze van start in het zonovergoten maar winderige Schepdaal. Vanaf de start zat Dimitri in de kop van de wedstrijd en dat bleef ook zo tot aan de finish. Toch glipten in volle finale nog drie renners weg uit een kopgroep van 12 en dat zinde Dimitri na de aankomst duidelijk niet. In de spurt bergop zat er bij hem nog redelijk wat kracht in de benen en moest hij enkel Stijn Van Roy en Rutger Roelandts laten voorgaan.

  Van de 85 deelnemers bleven er slechts de helft over bij de aankomst en de tijdverschillen liepen hoog op. Een selectieve omloop daar in Schepdaal zoals Dimitri ze graag heeft en dat was meteen ook duidelijk vanaf de eerste ronde. Zowat in elke ontsnapping tekende Dimitri present en het was dus niet verwonderlijk dat hij ook in de goede vlucht zat, eerst met 8 renners en daar kwamen later nog 4 renners bij waaronder winnaar Jeroen Hoorne. Dimitri zat er op gebrand om een sterke finale te rijden maar daar staken enkele concurrenten een stokje voor. Toch liet hij in de spurt bergop zien dat het vaatje nog niet helemaal af was.

  Deze twee wedstrijden van het voorbije weekend moeten het vertrouwen en de conditie naar een hoogtepunt hebben gebracht. Na de wedstrijd sprong hij net als de dag voordien weer op de fies om nog een 35 tal kilometers bij te malen en daarmee moet alles klaar zijn om er de volgende weken keihard tegenaan te gaan.  

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2011/Schepdaal25-04-2011.pdf

 • Dimitri groeit naar beste vorm en behaalt een 12e plaats in Roeselare !

  222434_1903441778515_1015836485_2164469_5647292_n.jpg

  Angelo Vandaele wint Prijs Stad Roeselare (197 deelnemers).

  In Roeselare toonde Dimitri dat zijn allerbeste conditie heel dichtbij is en had hij het gevoel dat dit misschien toch een gemiste kans was.

  Na de 2e beklimming van de Kemmelberg reed Dimitri met een drietal renners naar vier eerder ontsnapte koplopers, nog wat later dikte de kopgroep aan tot 19 en weg waren ze. Bij de eerste doortocht in Roeselare na 110 km bedroeg de voorsprong om en bij de minuut en zag het er heel goed uit. Net op het ogenblik dat Dimitri zich even liet uitzakken om nog wat drinken op te halen spatte de kopgroep uit elkaar. Zes renners hadden zich losgerukt en Dimitri kwam iets le laat om zijn wagonnetje nog aan te pikken. Meermaals probeerde hij nog om de kloof (die slechts enkele seconden was) te dichten maar telkens vielen ze hem terug op de hielen. De zes vluchters waren vertrokken en Dimitri baalde. In de slotronde reed Angelo Vandaele weg van zijn metgezellen en zegevierde solo met een kleine voorsprong op David Geldhof, Dieter Bouvry werd 3e. Dimtri spurtte zich met zijn overgebleven metgezellen 48" later naar de 12e plaats.

  "Hier zat echt meer in" was Dimitri zijn eerste reactie na de aankomst maar toch voelden de benen wat vermoeid aan na de loodzware trainingsweek waarvan hij de komende weken de vruchten zou moeten kunnen plukken. Na de wedstrijd sprong Dimitri meteen terug de fiets op om zich nog een uurtje achter de wagen los te rijden om zo de benen weer klaar te krijgen voor de volgende opdracht.

    http://www.cyclingnews.nu/BvB%202011/RoeselareElite24-04-2011.pdf    

 • Dimitr koerst zondag in Roeselare & maandag in Schepdaal.

  Picture1.gif       Prijs Stad Roeselare 

   Beloften U23 en Elites zonder Contract (heren) | Beker van België:

   

  Afstand: 160.9 km – 1 grote ronde van 117.9 km – 5 plaatselijke ronden van 8.6 km

   Officieuze start: 12.05u, Grote Markt

   Officiële start: 12u10 Kruispunt Rijksweg – Ieperstraat

   Aankomst: ± 16u00 Sint Amandsstraat

                                         http://www.prijsstadroeselare.be/

    

  Maandag25 april elite z.c/U23 - Schepdaal (Vl-Br)

   

  Start: 14h30 (Kothemstraat—Schepdaal)

  Afstand: 120 km

   

   

   

 • 21e plaats voor Dimitri in Luik-Bastenaken-Luik.

  Tosh Van Der Zande doet het alweer en wint na millimeterspurt.

  Na twee ritzeges in de Triptyque des Monts et Chateaux wint Tosh Van der Zande nu ook Luik-Bastenaken-Luik. Op de piste van Ans bleek hij net enkele centimeters sneller dan de Fransman Romain Bardet, Matthias Allegaert (de man van de wedstrijd) eindigde knap 3e. 

  IMG_7525.JPGDimitri volgde in een groep van 25 renners op 52 seconden van de winnaar en in de spurt liep het nog bijna helemaal fout na een valpartij vlak voor hem. Enkele renners haakten in elkaar met als voornaamste slachtoffers, Zico Waeytens, Niels Van Dijck en Jasper Stuyven, Dimitri kon de valpartij nog net ontwijken en eindigde zo nog op de 21e plaats. 

  Het zat Dimitri niet allemaal mee onderweg want aan de voet van de eerste beklimming van de dag in Houffalize werd hij aangereden en moest hij een volledig stukgereden voorwiel laten vervangen. De volgwagen van VL Technics had nummer 31 (33 in totaal en daardoor helemaal achteraan) liet lang op zich wachten. Bovendien werd er ook nog eens barrage gemaakt in de volgerscaravan waardoor Dimitri in zijn ééntje de aansluiting moest maken. Na een kilometerslange achtervolging slaagde hij er toch in om weer aansluiting te krijgen met het peloton en net op dat ogenblik zag hij een massale valpartij in dat peloton. Deze keer kon hij zijn weg zonder averij verder zetten. Vooraan werd er stevig gekoerst en na één uur wedstrijd hadden de renners 46 km/u op het tellertje staan. Op de beklimming van de Cote de Wanne trok Tim Wellens in de aanval, in zijn ééntje reed hij in een mum van tijd naar de kopgroep en daar bleef het niet bij. Want op de top van de Cote de la Redoute (140 km) reed hij samen met Matthias Allegaert in de spits van de wedstrijd. Dimitri bleef daar hangen op één minuut van de koplopers maar zat in mooi gezelschap en zou in de afzink naar Tilff helemaal terug vooraan in de wedstrijd komen. Tim Wellens bekocht zijn inspanningen en werd terug bijgehaald en vooraan kregen we een nieuwe situatie met 10 koplopers. Kenny Ellisonde (Fr) waagde zijn kans op de Saint-Nicolas en begon met een kleine voorsprong aan de laatste klim van de dag in Ans. De achtervolgers lieten echter niet begaan, Matthias Allegaert, Tosh Van Der Zande en Sven Verboven waren de 3 landgenoten in deze kopgroep. Ook de eerste achtervolgers zagen de koplopers voor zich uitrijden, Dimitri zat op de eerste rij in de beklimming van Cote d'Ans en voelde zich nog sterk. Vooraan werd Ellisonde weer bijgehaald en met 10 renners reden ze de wielerbaan van Ans op. De snelle Tosh Van Der Zande liet daar nogmaals zien hoe goed hij wel is dit jaar maar moest nog alles geven tot op de streep.  

  Dimitri eindigde 52 seconden later na een tumultueuze spurt met een valpartij op de 21e plaats. Een prestatie die mag gezien worden want laten wij er nog eens herrinneren dat hier 191 renners aan de start stonden in een wedstrijd over 182 km met acht hellingen en meer dan 2000 hoogtemeters. De winnaar legde deze afstand af met een gemiddelde snelheid van 41km/h.    

   http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2011/LuikBastenakenLuik16-04-2011.pdf

 • Zaterdag 26e Luik-Bastenaken-Luik - UCI Elite - U23

  Zaterdag rijden de beloften hun Luik-Bastenaken-Luik over een afstand van 181 km. De start wordt gegeven in Bastenaken, onderweg zijn er de bekende hellingen zoals Cote de Wanne, Cote du Rosier, Cote de la Vecquée, Cote de la Redoute, Cote de Tilff, Saint-Nicolas en de Cote d'Ans de eindmeet is getrokken op de openlucht wielerbaan van Ans. Liefst 33 ploegen hebben zich ingeschreven waaronder 14 buitenlandse.

  IMG_6742.JPGSelectie VL Technics-Abutriek CT - Kouwenbergh Bryan - Decock Mathieu - Theuns Edward - Peyskens Dimitri - De Witte Yannick - Lodewijks Gert . 

  Deze klassieker heeft een prachtig palmares, de eerste winnaar was de Nederlander Frans Maassen in1986, Marc Janssens (meermaals Belgisch Kampioen veldrijden) won in 1993, Tom Boonen eindigde op de 2e plaats in de editie van 2001 de overwinning was toen voor de Rus Gryshchenko, in 2003 won Johan Van Summeren voor Jurgen Van den Broeck en Pieter Weening (Nl), Jan Bakelandts was beresterk in 2008, Romain Zingle eindigde toen 2e en Jan Ghyselinck 3e. Ook ex-prof Rasmus Guldhammer (Denemarken) zette al eens zijn naam op de erelijst (2009) en dit jaar zal de Deense ex-prof (HTC-Highroad) weer van de partij zijn. Zaterdag om 17h00 kennen we de opvolger van Ramunas Navardauskas de Litouwer die vorig jaar zijn naam bijzette op deze prachtige erelijst 

   

  http://www.pesantliege.be/LBLEsp11/LBLEsp11Accueil.html

 • Dimitri strandt op 3e plaats in PK Tijdrijden te Orsmaal.

  Enkel Jasper Stuyven (winnaar) en Maarten Vlasselaer bleven Dimitri voor na 20km tijdrijden.

  IMG_6965.JPG

  2 ronden van 10 km moesten er worden afgelegd op een bijna biljartvlakke omloop in Orsmaal. De wind was wel van de partij en gelukkig hadden we de laatste hagelbui gekregen net voor de start van de eerste renner. Dimitri vertrok 1 minuut na de voor hem gestartte Ward Mommaers en dat bleek een ideaal mikpunt want na 10 km (1 ronde) had hij hem te pakken. Na 14 minuten en 13 seconden passeerde hij een eerste keer aan de finishlijn. Jasper Stuyven deed daar nog eens 50 seconden vanaf en had toen ook al de beste tijd neergezet. Maarten Vlasselaer volgde op 7 seconden. In de tweede ronde zette Dimitri nog een tandje bij om uiteindelijk na 27'29"17 te finishen op dat ogenblik veruit de beste chrono. Maar al snel bleek dat Jasper Stuyven deze tijd zou verbeteren, met 26'38"92 bleef hij 51 seconden onder de tijd van Dimitri. Maarten Vlasselaer, de uittredende kampioen strandde op 7" en daarmee stond het podium vast. Dimitri vertelde ons na de wedstrijd "Misschien kon ik de eerste ronde nog iets sneller maar wat zou er dan gebeuren in de tweede, nu bleef ik goed in mijn ritme en kon ik nog versnellen naar het einde waardoor ik geen tijd meer verloor op de winnaar en dat is toch een echte klasbak". Inderdaad, want van Jasper Stuyven hebben we het laatste nog niet gezien. De ex wereldkampioen van 2009 (junioren) is goed op weg om één van onze absolute toppers te worden in het wielrennen, mocht hij dat nu nog niet zijn. Ook Maarten Vlasselaer blijft een specialist in het tijdrijden alhoewel hij toch een beetje twijfelde over de conditie werd hij toch maar mooi 2e. Dimitri blijkt een allrounder te zijn die graag alles onder de knie zou krijgen en vandaar ook dat hij zich fel kan motiveren om ook in het tijdrijden zijn mannetje te staan.

   

  U23
  Aantal deelnemers: 13
  1.   STUYVEN Jasper OVYTA-EIJSSEN-ACROG CYCLING TEAM  
  2.   VLASSELAER Maarten ROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL  
  3.   PEYSKENS Dimitri VL TECHNICS - ABUTRIEK CYCLING TEAM  
  4.   DE VOS Gertjan GEOX FUJI TEST TEAM  
  5.   SEGHERS Tim ROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL  
  6.   ERTVELDT Julien ROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL  
  7.   MOMMAERS Ward WSC HAND IN HAND BAAL  
  8.   VAN ROY Stijn PROFEL-BOFROST-PRORACE CYCLING TEAM  
  9.   DENYS Geoffrey VAN EYCK SPORT  
  10.   BUEKEN Joeri PROFEL-BOFROST-PRORACE CYCLING TEAM  
  11.   MEEUWENS Sven ROYAL CUREGHEM SPORTIF - BRUSSEL  
  12.   MARISSENS Jitse WK NOORD WEST BRABANT

    

 • Dimitri start om 14h34 in PK Tijdrijden te Orsmaal.

  IMG_0257.JPG

  Dinsdag 12 april PK Tijdrijden te Orsmaal. Om 14h34 begint Dimitri aan zijn 20km individuele tijdrit te Orsmaal na hem vertrekken nog 3 deelnemers. Maarten Vlasselaer is de uittredende kampioen en start als laatste en net voor hem start ex-wereldkampioen bij de junioren (2009) Jasper Stuyven. Stijn Van Roy start één minuut na Dimitri.

 • 4e plaats voor Dimitri in Hoeilaart.

  IMG_0475.JPG

  In een zonovergoten Hoeilaart kwamen niet minder dan 191 deelnemers aan de start voor de jaarlijkse "Grote Lenteprijs",daaronder heelwat buitenlanders en ééntje daarvan zou de wedstrijd helemaal bepalen. In de 4e van 17 af te leggen ronden trok de Fransman Clement Lhotellerie ervandoor, veel te vroeg dacht iedereen maar niets bleek minder waar. Zijn voorsprong bedroeg op een bepaald moment 1'40" op het peloton waar men er maar niet in slaagde om een tegenaanval op te zetten. Dimitri gooide zich volop in de strijd met enkele uitvallen maar telkens liep alles weer samen. Heelwat renners hadden ondertussen de wedstrijd al moeten verlaten mede door het selectieve parcours van Hoeilaart. Op minder dan 3 ronden van het einde slaagden 6 renners er toch in om zich te ontdoen van het peloton, Dimitri was mee en ditmaal bleek het de goede tegenaanval te zijn. De voorsprong van de Fransman dook ook meteen onder de minuut maar terugkeren zat er niet meer in.

  Clement Lhottelerie, geen onbesproken naam in het wielermilieu, werd wereldkampioen veldrijden in 2005 bij de junioren in Hooglede, in 2008 eindigde hij 2e in de 3e etappe van Parijs-Nice en won hij het bergklassement, in 2009 eindigde hij 11e in de Waalse – Pijl maar liep hij ook tegen de dopinglamp en werd hij ontslagen bij zijn toenmalige werkgever Vacansoleil. In Hoeilaart won hij met veel machtsvertoon maar ondertussen weten wij nu ook hoe dit kan.

  Dimitri mocht spurten voor de 2e plaats maar die moest hij laten aan Floris Smeyers, op de 3e plaats eindigde Gil Suray eveneens een ex-prof maar plaats 4 was wel voor hem. Net geen podium en dat hadden de organisatoren in Hoeilaart blijkbaar ook uit het oog verloren want voor Dimitri was er geen eervolle vermelding, waarvoor onze dank. De trouwe supporters van Dimitri hadden het wel gezien en gaven hem na de wedstrijd heelwat bemoedigende schouderklopjes. Een opsteker die kan tellen deze 4e plaats en dit met het oog op de volgende klassieker die er a.s. zaterdag aankomt, Luik-Bastenaken-Luik. 

 • Programma voor volgende week.

  Zondag 10/04/2011 - Hoeilaart

  Dinsdag 12/04/2011 - Orsmaal (PK Tijdrijden)

  Zaterdag 16/04/2011 - Luik - Bastenaken - Luik (U23) 

 • Dimitri koerst zondag in zijn Hoeilaart.

  10/04/2011- HOEILAART (B)

   

  1.12B - ind.reg.wedstr. Elite z.c./U23 - Open omloop

                                         Afstand - 110,5 km

                                             Start - 14H30

 • Tosh Van Der Zande wint in Doornik, Tom Dumoulin (Rabobank) pakt de eindzege.

  IMG_6538-1.JPG

  De derde en laatste rit van TMC eindigde in de straten van Doornik op een massaspurt en daarin toonde Tosh Van Der Zande alweer zijn snelle benen. Voor Dimitri en de ploegmaats van VL Technics - Abutriek CT was het werken geblazen in deze etappe want de bolletjestrui van ploegmaat Brecht Dhaene moest kost wat kost in de ploeg blijven. De twee koplopers Gijs Van Hoecke en de Amerikaan Lawson Craddock vormden een bedreiging voor de bollen van Brecht. Na de heuvelzone rond Flobecq werden alle renners van VL Technics samen geroepen om de jacht op de leiders in te zetten want de voorsprong van Brecht bedroeg nog slechts één puntje. Nog voor het oprijden van het plaatselijk parcours in Doornik werden de vluchters gegrepen en was het gevaar geweken. Zonder ongelukken was de trui binnen voor Brecht. Twee renners ontsnapten nog in de finale en daarbij de winnaar van de rit op Mont de L"Enclus, de Deen Rasmus Guldhammer. Het fel jagende peloton met vooral het Team Wallonie van de snelle Roy Jans en Omega Pharma - Lotto - Davo van Tosh Van Der Zande wilden een koninginnespurt. Dimitri probeerde de snelle Edward Theuns nog in gunstige positie te brengen maar moest alles uit de kast rijden om daarin te slagen. De massaspurt werd een feit want op minder dan één kilometer van de finish werden de koplopers bijgehaald. Tosh Van Der Sande en Roy Jans maakten er een strijd van tot op de eindstreep met het gekende resultaat. Jonas Van Genechten legde beslag op de derde plaats. Edward Theuns (ploegmaat Dimi) werd 20ste en Dimi kwam als 55ste over de eindstreep. Brecht Dhaene balde de vuist bij het overschrijden van de eindstreep want de bolletjestrui was nu definitief van hem ! Ploegleider Rudy Vandenheede was in de wolken met het behaalde resultaat. Hij was zeer tevreden over het ploegwerk en daarom kon er na de wedstrijd ook een eerste glaasje champagne vanaf. Dimitri eindigde in deze TMC op de 46ste plaats op 3'43" van de eindwinnaar Tom Dumoulin. 

     http://www.alarrivee.be/

 • De Deen Rasmus Guldhammer wint op Mont de l'Enclus.

  Dimitri eindigde op de 27e plaats na een fenomenale eindjump.

  IMG_6386.JPG

  Wat een sterke wedstrijd van Dimitri in deze toch wel niet te onderschatten 2e etappe van de dag. Een aankomst zoals hij ze wel graag heeft met eerst een flinke klim van 1 km en dan nog een uitloper tot aan de finish. De Deen Rasmus Guldhammer kon nog net de snel naderende Jonas Van Genechten afhouden en hield op de eindstreep nog 2 seconden over. Onderweg zagen we ook een beresterke Brecht Daene die samen met zijn vier metgezellen pas op 3 kilometer van de finish werd ingelopen door een ontketend peleton. Hij hield er wel zijn bollentrui van beste klimmer aan over door onderweg nog heelwat punten bij te sprokkelen. Dimitri voelde zich heel goed op de beklimmingen maar had het wel moeilijk om in de waaiers te rijden die er telkens weer werden getrokken "Dit kost mij ongelooflijk veel krachten om steeds weer in de goede positie te blijven zitten" zei hij na de wedstrijd maar hij hield vol. In de laatste beklimming van de Mont de l'Enclus perstte hij er nog eens alles uit om als 27e over de finish te komen op slechts 22" van de winnaar. En dan zagen we een groot slagveld met heelwat toppers die kraakten en veel tijd verloren. Het hele team van Ovyta werd weggeblazen, grootste slachtoffer was Sean De Bie maar ook de goed geklasseerde Matthias Allegaert verloor veel tijd (pech), Moreno Hofland (Rabobank) kwam binnen met een achterstand van 2'34", Tim Haex verloor meer dan 3 minuten en ook Kevin De Jonghe kende niet zijn beste dag ook hij verloor meer dan 3 minuten.

  Dit betekent dat Dimitri 36 plaatsen stijgt in de algemene rangschikking en nu op de 48e plaats is terechtgekomen. Zijn achterstand op de leider Tom Dumoulin bedraagt 3'43". De laatste etappe van deze Triptyque wordt zondag gereden met start in Beloil en aankomst na 162 km in Doornik en dan kennen we ook meteen de opvolger van Jetse Bol de winnaar van de vorige editie.  

    http://www.alarrivee.be/

 • Tom Dumoulin (Rabobank) grijpt de macht.

  USA boven in de individuele tijdrit, Dimitri presteerde matig (73e plaats).

  IMG_0257.JPG

  Dimitri reed 10'59 over de 8km tussen Tongre-Notre-Dame en Ladeuze en dat was precies 52" trager dan de winnaar Lawson Craddock. Deze jonge Amerikaan is één van de beste tijdrijders van zijn land want vorig jaar pakte hij de titel bij de junioren. Tom Dumoulin, gisteren nog tweede in de eerste etappe van TMC is de nieuwe leider want hij deed het heelwat beter dan Tosh Van Der Zande die pas de 96e werd op meer dan 1' van de winnaar. Opmerkelijke prestaties kwamen er van eerstejaarsbelofte Jens Vandenboogaerde (2e plaats) en Sean De Bie (5e plaats) die slechts 16" moest prijs geven op de Amerkaanse specialist. Dimitri gooide niet al zijn krachten in deze tijdrit want in de namiddagrit met aankomst op de Mont de l'Enclus zou blijken waarom. 

 • Rabobank controleert eerste rit maar Tosh Van Der Zande (Lotto-Davo) wint.

  Dimitri eindigt in het peleton (72e plaats) op 2'49 van de winnaar.

  IMG_5758.JPG

  Rabobank heeft in de 1e etappe van de Triptyque meteen de puntjes op de i gezet. Het controleerde de wedstrijd van begin tot het einde maar liet de zege toch ontglippen door een beresterke Tosh Van Der Zande die Tom Dumoulin (Rabobank) klopte in de spurt. Na 40 km wedstrijd reden 21 renners weg en omdat heelwat ploegen een mannetje mee hadden zag het er niet goed uit voor de achtervolgers. De voorsprong liep in een mum van tijd op tot boven de minuut. De maximale voorsprong van de vluchters bedroeg op een bepaald moment zelfs meer dan 4 minuten. Ook Dimitri zag de bui hangen en wist dat een mooi klassement waarschijnlijk ver weg was. In de twee plaatselijke ronden spatte de kopgroep uiteen, Tom Dumoulin, Jonathan Dufrasne, Tosh Van Der Zande, Tom Oerlemans en de Noor Stake Vegard kozen het hazepad en liepen nog één minuut uit op de kopgroep waar de verstandhouding helemaal zoek was. De vijf spurtten voor de zege en daarin bleek Tosh Van Der Zande veruit de snelste. Eén minuut later klopte Roy Jans de Australier Chris Jory (ploegmaat van Dimitri) in de spurt voor de 6e plaats. Het peleton kwam nog eens 2 minuten later over de eindstreep, Dimitri zat er ergens middenin (72e plaats). Buiten de 7e plaats van Chris Jory heeft Vl Technics-Abutriek CT ook nog met Brecht Daene de bolletjestrui in zijn bezit.

  Morgen nieuwe afspraak in Chièvres voor een ind. tijdrit over 8 km en een rit in lijn van 120 km met aankomst in Mont de l'Enclus.

   http://www.alarrivee.be/