counter

 • 5e plaats voor Dimitri in Erpe-Mere

  104 renners begonnen iets na 15h00 aan de wedstrijd over 110 km en Dimitri voelde meteen dat de benen goed waren.

  IMG_9563.JPGBij het ingaan van de 2e ronde trok Dimi fors door en er vormde zich een kopgroepje van 6 man even verder sloten nog 2 renners aan en de trein was vertrokken. Ronde na ronde werd de kloof uitgediept en halfweg wedstrijd hadden de 8 vluchters al meer dan 1'30 voorsprong. Vooraan was de verstandhouding goed maar in het peloton slaagden ze er maar niet in om een tegenaanval op te zetten. De Walen Anciaux en Dernies deden een poging maar ook zij slaagden niet in hun opzet. De 8 waren dan al bezig met de finale, de verstandhouding was ook een beetje zoek en het tempo stokte. IMG_9597.JPG

  Niemand slaagde er echter nog in om de spurt te ontlopen ook Dimitri niet want hij voelde dat er een paar hem in het vizier hadden. Spurten dan maar en daarin bleken er plots enkele over heel goede benen te beschikken. Tom Van Asbroeck gooide zijn voorwiel in de laatste meter nog voor dat van Thomas Op 'T Eynde en pakte de zege. Jochen Deweer werd 3e en Dimitri 5e. De eerste achtervolgers kwamen 2' later over de eindstreep.

  Een gemiste kans voor Dimitri maar de benen waren goed en het gevoel na de wedstrijd ook en dat geeft veel vertrouwen voor volgende week. 

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2011/ErpeMere28-05-2011.pdf

 • Dimitri hervat zaterdag in Erpe-Mere

   

  28/05/2011- ERPE-MERE (O)
  1.13 U23 - Open omloop

                                   start 15h00 Broekstraat - Erpe-Mere

                                     afstand 110 km (17 x 6,5 km)

 • Dimitri had vandaag een lichte aanrijding op training.

  Een geluk bij een ongeluk maar toch was het even schrikken toen we vernamen dat Dimitri na een lichte aanrijding met een personenwagen zijn training moest afbreken. Op het eerste zicht lijkt het mee te vallen maar een doktersbezoek zal toch nodig zijn om de opgelopen schade te laten onderzoeken. Ook Dimi's fiets lijkt ok te zijn zodat alles snel zal vergeten zijn, of toch ni, steeds attent en voorzichtig blijven is de boodschap.

  Het komende weekend zal Dimitri trouwens niet koersen maar dit heeft niets met het ongeval van vandaag te maken. Deze beslissing was al eerder genomen want de batterijen moeten terug opgeladen worden na een toch redelijk zware periode met veel koersdagen en twee loodzware rittenwedstrijden.  

 • De Nederlander Brian Bulgac (OLD) wint de Triptyque Ardennais 2011.

  De laatste etappe van deze Triptyque was er ééntje die kon tellen, regen, wind en koude teisterden de al fel geplaagde benen nog wat extra.

  Verviers.jpg

  Brian Bulgac heeft met de steun van een sterk team en de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes in de laatste etappe de puntjes op de i geplaatst. De dagzege was voor de Zuid-Afrikaan maar de eindzege ging alweer naar een renner van de toch zo al succesrijke formatie Omega Pharma-Lotto-Davo van ploegleider Kurt Van De Wouwer. De hemelsluizen gingen in Verviers open net voor de start van de laatste etappe, onderweg viel er nog meer regen en bij het binnenrijden van Verviers na 150 km was het weer prijs.

  Dimitri zag zwarte sneeuw, letter en figuurlijk maar beet door en finishte in Verviers op 3'30 in een kleine groep op de 80e plaats. Even werd het zwart voor de ogen maar dan klaarde alles weer op, net zoals het weer trouwens.

  Deze laatste tocht door de ardennen was loodzwaar, niet minder dan 36 renners gaven er de brui aan en de laatste renners die de finish bereikten hadden een achterstand van meer dan 20'. Matthias Allegaert (leider tot de laatste rit) kreeg het zwaar te verduren en stond er een beetje alleen voor in de finale. Brecht Dhaene (VL Tecnics) perfect in de kopgroep zag het gebeuren maar kon niets beginnen, Bulgac in de stand op slechts een handvol seconden was vertrokken en had de steun van de Zuid-Afrikaan Meintjes. Op de steile helling van Polleur was Allegaert in de tegenaanval getrokken samen met Tim Wellens maar ook dat feestje ging niet door (Wellens ploegmaat van Bulgac) en de strijd was getreden. De spurt in Verviers werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan en Bulgac pakte de eindzege van de Triptyque, 42" later kwamen Allegaert en Brecht Dhaene in het eerste achtervolgende groepje over de eindstreep.

  Voor Dimitri was het afzien geblazen want hij moest enkele malen terugkeren in het toen al fel uitgedunde peloton. Dit was een leerrijke maar moeilijke en zware onderneming waarvoor er nog wat meer ervaring en vooral kracht moet bijkomen maar ook dat ligt binnen de mogelijkheden van onze renner. Afspraak dus in 2012.

  http://www.directvelo.com/actualite/12074-triptyque-ardennais-et-3-classements.html

 • Marcel Meisen(D) wint in Monschau 2e etappe voor Allegaert en Druyts.

  Dimitri moest in de slotkilometers de wet van de sterkste ondergaan en kon de hoofdmacht niet meer bijhouden.IMG_0770.JPG Op de laatste steile klim van de dag lag het tempo net iets te hoog waardoor hij 1'14 moest prijsgeven, het werd een 64e plaats waardoor Dimitri in de rangschikking ook enkele plaatsen achteruit van 60 naar 67 op 3'30 van de leider Matthias Allegaert. 

  Vandaag is er de laatste etappe met vertrek en aankomst in Verviers, de wedstrijd is 153 km lang en onderweg worden er 7 beklimmingen voor de wielen geschoven. De aankomst is voorzien rond 16h30 en dan weten we wie deze Triptyque op zijn naam mag schrijven.

   

  IMG_0783.JPG

   http://www.directvelo.com/actualite/12049-triptyque-ardennais-et-2-classements.html

    

 • Matthias Allegaert doet het voor Ovyta en wint de 1e etappe in Lontzen.

  Geen ereplaats voor Dimitri (60e pl) nadat een kopgroep van 30 renners was weggereden op de eerste doortochtIMG_8725.JPG van Signal de Botrange. Even zag het er naar uit dat ze zouden worden gegrepen maar in de finale liepen de koplopers verder uit tot boven de 2 minuten. Enkel Brecht Dhaene van VL Technics zat mee voorin en dat was er zeker ééntje te weinig volgens ploegleider Rudy. In de laatste van 2 plaatselijke ronden kon Dimitri zijn wagonnetje nog aanpikken bij een eerste achtervolgende groep van om en bij de 40 renners zij kwamen binnen op 2'17 van de winnaar Matthias Allegaert. Die had met een sterke eindrush de zege gepakt voor Walt De Winter en Tom Oerlemans. Brecht Dhaene eindigde op de 6e plaats en reed alweer een indrukwekkende wedstrijd. Dimitri kwam zoals gezegd op iets meer dan 2 minuten over de eindstreep, het peleton volgde op 2'59. In de algemene rangschikking heeft Dimi's ploeg nog één renner voorin nl. Brecht Dhaene. Helemaal kansloos is Brecht zeker niet in deze Triptyque en hij toonde de afgelopen weken al vaker dat het goed zit met de conditie, daarom tippen we hem als grote kanshebber op de eindzege.

  Zaterdag rijden de renners de 2e etappe van Budgenbach naar Monschau (D) over een afstand van 130 km onderweg moeten er 7 beklimmingen worden overwonnen.

   http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2011/Triptyque%20Ardennais%2013-05-2011.pdf

 • Wouter Weylandt is niet meer.

  België verliest met het overlijden van Wouter Weylandt (26 jaar) een topwielertalent die nog een hele mooie toekomst voor zich had. In de eerste plaats denken wij aan de familie van Wouter maar ook aan zijn vele vrienden en collega's die Wouter heel hard gaan missen. 

  CORVOS_S3_Weylandt.jpg

  Nooit zullen we die prachtige momenten vergeten die je ons bezorgde, je vele spurtoverwinningen, beide armen in de lucht en dan die fantastische glimlach. Rust in vrede, Wouter.  

 • Vrijdag 7mei 4e etappe Vuelta al Bidasoa

  Dimitri had een rotdag in de laatste etappe

  Ganse dag regen, slechte benen, valpartij (schaafwonden) en leegloper in slotkilometers.

  37e plaats in etappe op 7' en 26e plaats in eindstand op 9' van winnaar Shalunov (Rus)   

 • Vrijdag 6 mei 3e etappe Vuelta al Bidasoa

  Leider Shalunov (Rus) pakt 2e ritzege in Irun

  Dimitri 25e op 1 minuut van de winnaar in 3e etappe

  19e plaats in alg. rangschikking op 1'40 van de leider Shalunov 

  http://www.vuelta-bidasoa.com/2011/index.html

   

  Dimitri stuurde ons zijn verhaal door.

  2e etappe De etappe van gisteren eindigde ik 20e op 35". Ik was goed en na een snelle koers werd ik goed afgezet aan de klim. In het begin van de Jaizkibel reden ze niet erg snel en kwamen er van alle kanten nog mindere renners.Ik zat daardoor iets te ver wanneer het echt snel ging. Ik kwam dan in een groepje met de Spaanse kampioen en samen probeerden we naar de kop van de wedstrijd te rijden maar daar zaten ze natuurlijk ook niet stil. We kwamen boven op 20" van de leiders. In de afdaling ging er nog een renner voor mij tegen de grond en daardoor verloren we nog tijd. Na de rit stond ik op de 22e pl. in gelijke tijd met de 13e.


  3e etappe De rit van vandaag was er een met een lastige aankomst op de Alto de San Marcial. Van in het begin van de koers werd er doorgekoerst en snel geraakte Edward met een groepje weg. Ideaal om zijn tussenspurtentrui te verdedigen en uiteindelijk mathematisch veilig te stellen. Voor de eerste klim brak er een spaak uit mijn achterwiel. Modelploegmaat Bryan gaf zijn wiel af en Conor bracht me snel terug in de kop van het peloton. Mooi ploegwerk. Ik kwam op de top van deze klim in een 2e groep op 15" van de groep gele trui. In de afdaling kwamen we snel terug. Dit mag je letterlijk nemen want het ging snel naar beneden. De kopgroep werd ingehaald en met een razende vaart ging het naar de slotklim. In het begin van de slotklim werd er direct doorgereden door de Russen. Ik zocht mijn eigen tempo en kwam op 1min van de winnaar binnen op een 25e plaats. In het algemeen schuif ik nu 3 plaatsen op naar de 19e plaats op 1min40 van de russische leider Shalunov. 

 • Donderdag 5 mei 2e etappe Vuelta al Bidasoa.

  Dimitri op Jaizkibel in youtube filmpje (vanaf 1:21)

  http://www.youtube.com/watch?v=JE1dx2APDvY

  20e plaats voor Dimitri op 35 sec van de winnaar

  Dimitri stijgt naar 13e plaats in de alg. rangschikking.

  Edward Theuns (VL Techics-Abutriek) pakt de Groene trui.

   

  http://www.vuelta-bidasoa.com/2011/index.html


  Dimitri heeft zich vandaag staande gehouden in de lastige 2e etappe met de slotklim over de Jaizkibel. Slechts 35 sec moest hij toegeven op de winnaar, tel daar nog eens de 5 sec bij van in de 1e etappe en daardoor springt Dimitri van de 58e naar de gedeelde 13e plaats op 40sec van de leider. Onderweg pakte ploegmakker Edward Theuns ook nog de Groene trui (punten) en daarmee was het alweer een geslaagde dag voor VL Tecnics. Er volgen nu nog 2 etappes met daarin ook nog heelwat klimwerk, het blijft dus uitkijken naar Dimitri want hij mikt op een goed eindklassement.  

 • Dimitri eindigt in kopgroep op 5 sec van de winnaar.

  Dimitri stuurde ons volgend verslagske van de 1e etappe.

  Vandaag de 1e rit, 125km over golvende wegen met 4klimmetjes van 3km. Er werd van in het begin hard gereden en dit eigenlijk heel de rit(44,2 km/u gem). De eerste klim moest ik nog wat in men ritme komen maar ik kwam bij de 1e 30 boven. Daarna ging het met een razende vaart naar de 2e helling. Ondertussen waren er vele pogingen om weg te rijden maar de aanvallers sloegen niet in hun opzet door de hoge snelheid. De 2e klim reed ik echt vlot naar boven en ik kwam bij de 1e 20 boven. In de afdaling reden een 25-tal mannen weg. Wij hadden 2 mannen mee Kouwenberghs en Theuns. Hun voorsprong groeide tot 55" maar op de laatste klim werd er fors doorgetrokken en was de voorsprong binnen de kortste keren teniet gedaan. 1 man was wel nog weggesprongen uit deze groep. Een rus, de naam weet ik niet, maar allesinds gene gewone. Hij won de etappe. In het peloton van 50 man hadden wij nog Theuns die fris zat en hij was de naar voorgeschoven man indien het op een spurt aankwam. Op 3km van het einde zette we een treintje op Sleurs-Dunne-Ik-Theuns. Maar op 2 km van het einde moest ik al komen. Ik reed dan nog tot op 700m van het einde en Edward pikte dan aan bij een ander treintje. Hij zat echter wat ingesloten. Spijtig. Ik bolde in het peloton binnen(plaats weet ik nog niet) op 2 of 3 sec van de winnaar. Alles ziet er dus nog goed uit voor het algemeen klassement. Morgen laatste klim Jaizkibel met de top op een 10-tal km van de finish.

  http://www.vuelta-bidasoa.com/2011/index.html

 • "Vuelta al Bidasoa" (Spanje) van 4 tot en met 7 mei.

  http://www.vuelta-bidasoa.com/2011/index.html

  Bidasoa.jpg

  VL Technics-Abutriek CT neemt deel aan de vierdaagse rittenwedstrijd "Vuelta al Bidasoa" in Noord - Spanje. Deze rittenwedstrijd voor beloften U23 wordt verreden in de buurt van San Sebastian. Meer info kan je terugvinden door op de link bovenaan deze pagina te klikken.

   

 • Sean De Bie en Kurt Van Goidsenhoven zijn de Vlaams-Brabantse Kampioenen.

  Pech voor Dimitri en weg waren ze. 

  Wat valt er te beginnen tegen zoveel onrecht, net op het moment dat Dimitri van fietsIMG_8376.JPG moest
  wisselen helemaal achteraan het peloton (kapot achterwiel) brak de wedstrijd vooraan open. Hij kon echt niet meer verder met een wiel dat van links naar rechts tegen zijn rem aansloeg. Na een korte maar hevige achtervolging en "zonder volgwagen" zag hij helemaal in de verte een groepje wegrijden. Tot aan de fietswissel zat Dimitri trouwens steeds mee in de voorste linie en was hij meermaals de aanstoker van verschillende aanvallen. Van helemaal achteraan begon Dimitri aan een onwaarschijnlijk nummertje, in een mum van tijd reed hij het hele peloton voorbij en ging hij op zoek naar de 15 koplopers. Maar het was duidelijk dat de beste kwaliteit vooraan zat. De laatste 25" kreeg hij echter niet meer overbrugd en dan brak de veer mede omdat ze vooraan ook niet stilzaten. De ploegmakkers Sean De Bie en Jasper Stuyven waren samen met Kurt Van Goidsenhoven weggereden uit de kopgroep en kregen even later nog het gezelschap van Kenny Terweduwe en Maarten Vlasselaer. Zes overgebleven achtervolgers van de 15 man sterke kopgroep waren niet meer bij machte om de kloof nog te dichten, de andere 4 werden terug bijgehaald door een eerste trio met daarbij ook Dimitri. Deze waren weggereden op 10km van de finish en zouden 3' na de winnaar spurten voor de 11e plaats. In de eindspurt stond er geen maat op Sean De Bie die perfect gepiloteerd werd door superknecht Jasper Stuyven. Kurt Van Goidsenhoven legde beslag op de tweede plaats en werd hiermee ook de kampioen bij de Elite z/c. Jasper Stuyven reed juichend als 3e over de streep en enkele tellen later volgden Kenny Terweduwe en Maarten Vlasselaer. Dimitri werd 14e en was ook 7e belofte U23 maar trok de schouders op, Pff wat ben ik daarmee en zijn hoofd zakte minuten lang weg tussen zijn schouders. Als de benen goed zijn en het moreel staat torenhoog dan is het echt balen dat je dit door brute pech niet kan laten zien. Een podiumplaats, daarvoor was Dimitri naar dit Kampioenschap gekomen en daar had hij de afgelopen weken ook keihard voor gewerkt maar helaas besliste het lot er anders over.

  Veel tijd om hierbij stil te staan is er echter niet want dinsdag vertrekt Dimitri samen met zijn ploegmakkers naar Spanje. Vanaf woensdag rijdt hij er in de buurt van San Sebastian de "Vuelta al Bidasoa" een vierdaagse rittenwedstrijd voor beloften U23. We houden jullie op de hoogte.

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2011/WezembeekOppem01-05-2011.pdf