counter

 • Dimitri start zaterdag in de 3e etappe van Arden Challenge.

  Zaterdag 02 juli 3e etappe van Arden Challenge in Vaux-sur-Sûre

  Het is ondertussen bijna een maand geleden dat Dimitri zijn laatste wedstrijd reed. De afgelopen weken stak hij dan ook al zijn energie in de blok en examenperiode van 3 weken die hij op woensdag 29 juli kan afsluiten. 

  IMG_9432.JPGDe honger naar koersen is dus weer groot en zaterdag wil hij een eerste keer het wedstrijdritme oppikken. De Arden Challenge lijkt daar een geschikte wedstrijd voor. 

  Zaterdag starten de renners om 13h30 in Vaux-sur-Sûre voor een tocht van 100km over Ardense wegen. 

  Na het weekend volgt er een fietsstage van 10 dagen in de Dolomieten (Italië) en daarna staan er weer heelwat wedstrijden op het menu. 

  Een parcoursbeschrijving van de wedstrijd kan u terugvinden door op onderstande link te klikken.

   

   http://www.openrunner.com/index.php?id=964040

 • Wedstrijdverslag Memorial Van Coningsloo


 • Dimitri was super in Memorial Van Coningsloo

  Met een 13e plaats na een sterke wedstrijd heeft Dimitri nu ook in de topcompetitie zijn voetje geplaatst tussen de allerbesten. IMG_9751.JPG

   De Brit Andrew Fenn (An Post) won met driekwart minuut voorsprong deze 19e editie van de Memorial Van Coningsloo. Op een licht gewijzigde omloop in de heuvelzone rond Huldenberg brak de wedstrijd open tijdens de tweede beklimming van de Holstheide, Dimitri op dat moment teruggeslagen door een valpartij in Wolfshagen moest helemaal van achteraan het peloton de sprong naar voren maken. Op de hellende weg naar Duisburg kon hij zijn wagonnetje aanpikken en maar goed ook want in de buurt van Leefdaal na 50 km reden 50 renners voorop en was het peloton (100 renners) al kansloos. De snelheid in de kopgroep bleef hoog waardoor de voorsprong opliep tot tegen de minuut. Het regende aanvallen en Dimitri bleef mee in de kop van de wedstrijd. Op de kasseistrook van Peulis werd de kopgroep telkens uiteen gereden en ronde na ronde vielen er renners weg. Dimitri moest zich ook enkele keren reppen maar keerde telkens weer en zag zo heelwat concurrenten wegvallen. IMG_9866.JPG Op anderhalve ronde (20 km) van het einde trok de Brit Andrew Fenn in de aanval, niemand bleek nog bij machte om het gat te dichten en de Brit zegevierde solo met 45" voorsprong. Dries Depoorter, nochtans lek gereden op 3km van de finish won de spurt voor de 2e de plaats voor Alphonse Vermote. Dimitri ging nog vol mee in de spurt en finishte op de 13e plaats en daarmee behaalde hij nog een mooie ereplaats na een dijk van een wedstrijd. Een mooie afsluiter van het eerste deel van het seizoen want nu begint een blok en exemamenperiode van drie weken zonder wedstrijden. Begin juli start Dimitri dan met de voorbereiding van deel 2 van het seizoen. Tot dan.  

     http://www.memorial-vanconingsloo.be/files/2011TopcomWavreRijmenamUitslag.pdf

 • Zondag 5 juni - Topcompetitie - Memorial Van Coningsloo


  Podium.jpg

  Dimitri start zondag in de Memorial Van Coningsloo

  Voor de 19e keer rijden Elite zc en beloften U23 deze wedstrijd ter nagedachtenis van de veel te jong gestorven Philippe Van Coningsloo in de wielerwedstrijd van Rijmenam in 1992. Ondertussen is de Memorial uitgegroeid tot een Topcompetitie wedstrijd over een afstand van 177 km.

  De renners starten om 12h30 in Waver (waar Philippe woonachtig was) en rijden na een lus via Huldenberg, leefdaal, Neerijse, Wolfshagen, Holstheide, Huldenberg door richting Rijmenam. De aankomst is er voorzien rond 16h30.

  Voor Dimitri is het de laatste wedstrijd alvorens hij de examenperiode induikt. Meer informatie over deze wedstrijd vind je door te klikken op onderstaande link.

   

   http://www.memorial-vanconingsloo.be