counter

 • Dimitri start zaterdag in Tombeek-Overijse

  30/07/2011 - Overijse (Tombeek) (B)

  1.12B - ind.reg.wedstr (100-120km) Elite z.c./U23 

   

  picasabackground-8.jpg

  Start 15h00

  Afstand 113.3 km

   

   

 • 2e ritzege voor Moreno Hofland in slotrit KBE.

  Dimitri finishte op de 50e plaats op 2'30 van de winnaar in een totaal uit elkaar gereden peloton.

  Moreno.jpg

  Wat een vreemde etappe vandaag, de leider in de rangschikking die er in volle finale de brui aan geeft omdat de koplopers buiten schot zijn. Kevin Pauwels die gisteren nog won komt binnen op meer dan 8' en 30 renners geven op in de slotfase.

  De younsters van VL Technics deden het daarentegen bijzonder goed want ook vandaag glipte er weer ééntje mee in de goede ontsnapping. Bryan Kouwenbergh (1e jaarsbelofte) maakte deel uit van de kopgroep van 25 renners en eindigde knap op de 20e plaats. Door dit mooie resultaat springt Bryan in de eindrangschikking naar de 14e plaats op slechts 33" van de winnaar.

  Dimitri bereikte de aankomst in een totaal verbrokkelde peloton op 2'30 van de winnaar. Achter hem liep het tijdsverschil op tot meer dan 8 minuten en een 30 tal renners stapten vroegtijdig uit de wedstrijd. In de eindstand staat Dimitri op de 32e plaats op 2'54 van winnaar Laurent Pichon (Fr) die vandaag 2e werd in de laatste etappe, de Nederlander Moreno Hofland die met 2 zeges en één 2e plaats toch nog 4 seconden te kort kwam eindigde op de 2e plaats.

  In het jongerenklassement was Hofland wel de beste, Bryan staat op een mooie 6e plaats en Dimitri op de 14e. Deze Kreiz Breizh Elites was alweer een goede leerschool want deze wedstrijd van categorie 2.2 was van een zeer hoog niveau. Hopelijk kan Dimitri hiervan de komende weken de vruchten plukken want er staan nu heelwat interessante wedstrijden op het menu. 

  http://sitekbe.com/typo/index.php/resultats-2010.html

 • Dimitri staat na 3e etappe in KBE op slechts 21" van de leider Brichot (Fr)

  Zege in 3e etappe was voor Kevin Pauwels, Dimitri eindigde in het peloton (42e) op 4" van de winnaar.  

  De 3e etappe van deze KBE was er ééntje met heelwat ontsnappingen en grote tijdverschillen bij de aankomst. Toch kwam het in volle finale nog tot een groepsspurt van een 60-tal renners. Na 30 km kwam de beruchte Mur de Bretagne en die deed zijn naam alle eer aan en liet de boel ontploffen, vooraan reden 16 renners weg maar in het peloton vielen er heelwat renners door de mand en verloren kostbare tijd. Dimitri kon zich handhaven samen met nog twee andere ploegmakkers en bovendien zaten ook nog Brecht Dhaene en Chris Jory mee in de kopgroep. Maar zoals in de andere etappes hield ook deze ontsnapping niet stand tot op het einde wat dan ook weer jammer was voor de twee VL Technics renners.

  Kevin Pauwels bleek de koelbloedigste in de slotfase en knalde iedereen in een fel sprintje uit zijn wiel. 

  Pauwels.jpg

  4 seconden na Kevin kwam Dimitri met de eerste kopgroep van 60 renners over de eindstreep. Achter hen liepen de tijdverschillen hoog op, Brecht Dhaene kon de schade nog beperken maar verloor toch nog 40", Chris Jory die andere aanvaller van de dag zakte terug tot 3'14 en de winnaar van de eerste etappe Avery Clinton verloor meer dan 11 minuten. 

  Dimitri vertelde ons ook dat de benen nog niet volledig hersteld waren van de eerste etappe waarin hij een ganse dag mee in de aanval reed. Maar toch nog net genoeg om zich te handhaven in de kopgroep.

  In de algemene rangschikking springt Dimitri nu naar een gedeelde 16e plaats (38 renners) op slechts 21 seconden van de leider. Kevin Pauwels is door deze overwinning en de kleine voorsprong opgerukt naar de 4e plaats op slechts 4 sec van de leider Brichot.

  Op maandag is er de laatste etappe van deze KBE 2011 met een rit van alweer 169 km over hellende wegen. Ook te volgen via Direct velo. De finale is loodzwaar met zeven maal een steile helling in de plaatselijke omlopen, de aankomst ligt bovenop deze helling. Wij tippen op Kevin Pauwels maar ook Brecht Dhaene moet deze finale kunnen rijden en misschien ook een hele goeie Dimitri. 

  http://sitekbe.com/typo/index.php/resultats-2010.html

   

 • Nederlander Moreno Hofland wint 2e etappe KBE.

  Dimitri eindigde op de 59e plaats in de grote groep, 13" na winnaar Hofland.

  In deze korte ochtendetappe (96 km) was er alweer een ontsnapping met ééntje van VL Technics, Edward Theuns gooide zich volop in de strijd maar zag ook zijn aanvalslust niet beloond want net zoals de dag voordien werden de koplopers in volle finale gegrepen door het peloton. 

  Het scheurde langs alle kanten maar Dimitri kon zich in de eerste groep handhaven, een 8-tal renners bleef uit de greep van het peloton en behield een tiental seconden voorsprong. Jetse Bol (Nl) trok de spurt aan en Moreno Hofland (CT Rabobank) rondde knap af de 2e plaats was voor veldrijder Kevin Pauwels.

  Deze namiddag volgt de 3e etappe van deze KBE over een afstand van 102 km en rechtstreeks te volgen op internet via Direct velo.

  http://sitekbe.com/typo/index.php/resultats-2010.html

  http://www.directvelo.com/#

 • Dimitri reed ganse dag in de aanval in de eerste rit van Kreiz Breizh Elites.

  Tijdens het live verslag op Direct velo zagen we meteen een eerste ontsnapping van een 20-tal renners met daarbij ook Dimitri. Hun maximale voorsprong bedroeg op een bepaald moment 3'30 maar toch liep het in de slotfase nog mis. Op minder dan 10 km van de finish werden de laatste koplopers van de vroege en lange vlucht nog gregrepen door het peleton. Dimitri weerde zich tot de laatste meters en probeerde toch nog de grote groep te ontlopen maar er was niets opgewassen tegen het aanstormende peloton.

  Avery.jpg

  Avery Clinton trok het laken naar zich toe en verschalkte iedereen met een laatste demarrage,de Nieuw-Zeelander (EFC-Quick Step Cycling Team) die eigenlijk al prof had moeten zijn dit jaar (Team Pegasus) was beresterk en won solo. Het peloton met ook daarbij Dimitri finishte 8 tellen later. Gegokt en verloren maar dit was een geweldige wedstrijd van Dimitri die als 52e in de buik van het peloton over de eindstreep kwam. 

  zie hieronder een stukje van het live verslag op Direct Velo.

      16h08

  Dans le groupe de tête, on a notammment : Vachon et Halleguen (Bretagne-Schuller), Bichot et Denis (Véranda Rideau), Renault (Sojasun espoir), Gong (Geusam Ginseng Asia), Sinkeldam (Rabobank CT), Hyo (Geusam Ginseng Asia), Lindeman (Jo Piels), Pauwels (Sunweb), Peyskens (VL Technics-Abutriek Cycling Team), Aistrup (Concordia), Aasvold  (Plussbank-Cervélo) ou encore Van Ginneken (Park Hotel).

  20 km Ecart 16h03

  L'échappée a une minute d'avance, au km 154.

   

  http://sitekbe.com/typo/index.php/resultats-2010.html

 • Zaterdag start Dimitri in de internationale rittenwedstrijd Kreiz Breizh Elites in Bretagne (Fr)

  banniere.png

  Deze driedaagse rittenwedstrijd heeft een internationaal deelnemersveld en wordt over 4 etappes betwist. 1 op zaterdag, 2 op zondag en de slotrit op maandag.

  Voor meer info, klik op de onderstaande link.

   http://www.sitekbe.com

   

 • Dimitri eindigde vandaag op 13e plaats in Zottegem

  Eén dag na de wedstrijd in Heide-Linter koerste Dimitri vandaag in Zottegem-Strijpen.

  IMG_0387.JPG

  Omdat het gisteren naar het einde toe wat minder werd wou Dimitri de conditie vandaag nog een beetje aanscherpen. Heelwat minder deelnemers in Zottegem (45) maar dat had waarschijnlijk ook te maken met de weersomstandigheden en de aard van het parcours. Het leek wel op een voorjaarsklassieker met regen, wind en veel te lage temperaturen, ook de kasseien en kleine pittige hellingen waren van de partij. 

  VL Technics was goed vertegenwoordigd en zat met 5 renners in de kopgroep van 16 die de ganse koers domineerde. Brecht Dhaene moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Mario Willems, Dimitri bereikte de finish als 13e in fel spurtje met z'n tweëen en was daarmee één van de laatste renners die de wedstrijd volledig volmaakte.

  Vanaf zaterdag zit Dimitri alweer in het buitenland, want dan begint in Bretagne (Fr) de rittenwedstrijd Kreiz Breizh. In totaal zijn er 4 ritten met op zondag twee korte etappes en de passage op beruchte Mur de Bretagne. Kreiz Breizh is een internationale wedstrijd voor Elites.  

 • 21e plaats voor wederoptredende Dimitri in Heide-Linter.

  150 deelnemers verschenen er aan de start in Heide-Linter, voor Dimitri het signaal om er meteen in te vliegen. Reeds van bij de aanvang van de wedstrijd koos hij meteen voor de aanval. Samen met de latere winnaar Sam Lennertz sloeg hij eerste kloofje, later ontstond er een kopgroep van een dertigtal renners en het peloton kwam nooit meer terug. In de finale van de wedstrijd reed er nog een klein groepje weg, zij zouden ook spurten voor de  overwinning. Dimiri kon zich ook nog losmaken van de overgebleven kopgroep en reed met een 12-tal renners naar de finish, in de spurt waren de beste krachten echter weg en moest hij vrede nemen met de 21e plaats.

  IMG_0328.JPG

  Dimitri was heel tevreden met het verloop van de wedstrijd en het feit dat hij heel veel heeft kunnen aanvallen. Naar het einde toe speelde het gebrek aan wedstrijdritme hem wel wat parten. Op naar de volgende opdracht nu, met een boost aan vertrouwen want binnen twee weken wil Dimitri terug top zijn.

 • Zondag 17 juli Heide-Linter

  Dimitri is weer in het land na een 10-daagse stage in Italie.

  Samen met de ploegmakkers Edward Theuns, Brecht Dhaene,Gregory Franckaert en neoprof Pieter Serry trok Dimitri de afgelopen week naar de Dolomieten in Italië. Daar werd op grote hoogte getraind om zo een stevige conditie op te bouwen voor de komende weken en maanden. Dimitri kan nu alles op het wielrennen zetten tot eind september want ook de examens zijn een succes geweest zodat ook dat even uit het hoofd mag.

  Zondag begint Dimitri aan deel 2 van dit wielerjaar met een eerste wedstrijd in Heide-Linter. De start is voorzien om15h00 en de wedstrijd gaat over een afstand van 120 km

   

  17/07/2011- HEIDE-LINTER (B)
  1.12B - ind.reg.wedstr.(100-120 km) Elite z.c./U23 - Open omloop

  Heidestraat 89 - Heide-Linter

 • Dimitri hervat met 22e plaats in Vaux-sur-Sûre.

  Met een goed gevoel stapte Dimitri zaterdag van de fiets na zijn eerste wedstrijd in een maand tijd.

  Het ging redelijk vlot tot aan km 110 en dan voelde het plots wat stroever om naar het einde toe er weer helemaal Vaux-sur-Sûre.JPGbovenop te komen en tenslotte op een 22e plaats te eindigen. De zege in Vaux-sur-Sûre was voor de Nederlander Sjors Roosen die zijn 9 metgezellen afschudde en afgescheiden won. Dimitri spurtte volop mee voor een mooie ereplaats maar moest nog eens vol in de remmen en verloor daardoor nog enkele plaatsen.

  Ondertussen is onze renner met enkele ploegmakkers al vertrokken voor een 10-daagse stage in de Dolomieten (It). In het weekend van 16/17 juli zal hij weer in competitie komen. Een week later start hij in het Franse Bretagne aan de rittenwedstrijd Kreiz Breizh. Tombeek volgt dan op zaterdag 30 juli en op zaterdag 6 augustus begint de Ronde van Namen. De wedstrijd in Overijse zal Dimitri dus niet rijden, daar waar hij vorig jaar nog won. Eind augustus is er ook nog de Giro Ciclistico Vallee D'Aosta (It) een vijfdaagse rittenwedstrijd en in september volgt ook nog de Tour de la Moselle. Een mooi programma voor een ambitieuze wielrenner die Dimitri wel is.

   http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=18690