counter

 • Nikita Novikov verspeelt de eindzege in slotklimtijdrit aan Fabio Aru (It)


  IMG_3170.JPGSpanning en spektakel op de flanken naar Champdepraz in slotrit Giro Valle D'Aosta. Dimitri eindigde op de 50ste plaats in slotrit nadat de organisatoren hem eerst uit de wedstrijd hadden geschreven in de vorige rit. Door de tussenkomst van een attente ploegleider Rudy werd alles snel gecorrigeerd en mocht Dimitri zich opmaken voor de slotrit.

  Lees meer...

 • Joseph Dombrokswki (USA) wint 5de rit in Torgnon

  IMG_3067.JPGDimitri valt in afdaling (zonder erg) en bereikt de aankomst van deze onmenselijke zware bergrit op 32' van de winnaar. Brecht Dhaene was weer een stuk beter dan de dag voordien en reed lange tijd mee in de aanval. Gregory en Bryan (valpartij met Dimitri) kwamen eveneens zonder problemen binnen zodat VL Technics morgen met vier renners aan de slottijdrit zal beginnen. 

  Lees meer...

 • Bulgaar Papok ontloopt groepsspurt in Rivara, Dimitri op de 24ste plaats

  IMG_2955-1.JPGOndanks zware kettingproblemen toch nog een 24ste plaats in de groepsspurt voor Dimitri. Brecht Dhaene op de sukkel met de gevolgen van valpartij. Christophe Sleurs stapt uit de wedstrijd.

  Lees meer...

 • Fransen pakken met Antoine Lavieu een 2de ritzege in Aosta.

  IMG_2719.JPGDe eertste volledige rit op Italiaanse bodem zorgde voor spektakel en opnieuw grote tijdsverschillen. Dimitri zat in de grote bus op 22' van winnaar Lavieu. Bulgac (OLD) stapte uit de wedstrijd en Brecht Dhaene verloor opnieuw 5'45". Maar wat erger was Brecht ging ook zwaar onderuit in de afzink van de Col des Combes.

  Lees meer...

 • Oh oh oh wat was dat vandaag, Dimitri overleeft 2de rit in Aosta.

  IMG_2569.JPGMet een grupetto op 35' minuten van de winnaar Nikita Novikov (Rus Katusha) heeft Dimitri deze loodzware Alpenrit overleeft. Brecht Dhaene kreeg een ferme tik en verloor 14 minuten, helemaal achteraan zat Brian Bulgac op 55'. Verder zagen we ook nog een sterke Floris Smeyers (8e rangschikking) en de zware val van Emiel Wastijn (open beenwonde).  

  Lees meer...

 • Fransman Clement Koretsky wint 1ste rit Valle D'aosta.

  IMG_2439.JPG

  Dimitri overleefde de eerste rit maar moest op de laatste klim toch afhaken. De achterstand aan de aankomst bedroeg 5'20" op de winnaar. Dit is zeker geen slecht resultaat want de volgende dagen zullen hier nog veel slachtoffers vallen. Bij de aankomst wees de temperatuurmeter 36°C aan.  

  Lees meer...

 • Giro Ciclistico Valle D'Aosta van din 23/08 tot zon 28/08/2011

  Dinsdag start in de buurt van Geneve (Ville La Grand) de 48ste Giro Valle D'Aosta. Deze internationale rittenwedstrijd mag aanzien worden als een Mini Giro (Ronde van Italië) .

  Valle D'Aosta.gifVoor België komen er 6 ploegen aan de start, Italië heeft met 10 deelnemende ploegen natuurlijk de meeste deelnemers. Verder zijn er ook 4 franse teams waaronder ook het nationaal team. Rusland 2 teams, Amerika 1 nationaal team, Duitsland 2 teams, 1 Australisch team en 1 Noors team.

  Vanaf dag één moet er geklommen worden en dat zal zo blijven tot de laatste dag want deze Giro sluit zondag af met een klimtijdrit over 9,2 km.

  De eerste etappe wordt volledig op Franse Bodem gereden met start en aankomst in Ville La Grand. Onderweg rijden de renners naar het Skistation Les Gets (Morzine) en zijn er in totaal al 4 GPM. 

  De 2de etappe gaat van het franse Megeve via Col du Saisies, Cormet de Roseland en Col du Petit Saint Bernard (2180m) naar het Italiaanse La Salle. Drie Alpenreuzen onderweg goed voor 60km klimwerk.

  Op dag 3 starten de renners in La Salle en is de eindstreep getrokken boven op de 12km lange klim naar Valgrisenche (1670m).

  De 4de etappe wordt gereden in de buurt van Turijn met start en aankomst in Rivara. Dit is op papier de minst zware etappe van allemaal maar ook hier zijn er 5 kortere hellingen over een afstand van 167km.

  De 5de etappe is het weer menens met drie zware beklimmingen en aankomst boven op de laatste klim in Torgnon (1525m).

  De Giro Valle D'Aosta wordt op zondag afgesloten met een klimtijdrit over 9,2km op de aartsmoeilijke beklimming naar Champdepraz. Hier werd de Giro vorig jaar beslist en liet Bart Declercq (winnaar rit in Giro 2011) zijn klimmerskwaliteiten zien. 

  Het palmares van deze Mini Giro kent heelwat bekende namen zoals Gilberto Simone, Yaroslav Popovych, Damiano Cunego en Ivan Gotti. Vorig jaar won de Rus Petr Ignatienko (Katusha). Vooral ronderenners en prima klimmers wonnen deze Giro in het verleden. Ook dit jaar zal het niet anders zijn en als wij één renner met stip mogen aanduiden voor de eindzege dan is het wel de Fransman Kenny Ellisonde. Vorig jaar als eerstejaars belofte eindigde hij op de 7de plaats en dit jaar liet de Fransman al duidelijk zien wat hij in zijn mars heeft. Ook de winnaar van vorig jaar staat op de startlijst en voor België is er kersvers Belgisch Kampioen Tim Declercq. Brecht Dhaene is het speerpunt bij VL Technics en Dimitri zal hier heel veel moeten leren maar is dolblij dat hij dit mag en kan meemaken.  

  Wij gaan proberen de koers zo goed als mogelijk te volgen en jullie dagelijks een verslag met uitslag door te sturen. Alle info over deze wedstrijd is te vinden op onderstaande link.

   http://www.girovalledaosta.it

 • 16e plaats voor Dimitri in supersnelle wedstrijd in Schaffen (Diest)

  79 renners kwamen aan de start in het zonovergoten Schaffen (Diest). Op een biljartvlak parcours trokken zij alle registers van bij de start open. Na 5 van de 17 ronden reden 11 renners weg uit de kopgroep. Het peloton liet begaan en de voorsprong liep al snel op tot boven de minuut. Dimitri had de goede ontsnapping gemist en liet zich enkele ronden terugzakken in het peloton.

  IMG_1667.JPG

  Halfweg de wedstrijd zakte het hoge tempo vooraan een beetje en slonk de voorsprong tot 40" en even was er weer hoop. Amper één ronde later was het alweer over want 3 van de 4 Nieuw-Zeelanders hadden zich losgerukt uit de kopgroep en waren definitief weg. Dimitri vondt zijn tweede adem en reed in één ruk van de 3 groep naar de eerste achtervolgers. Dichter dan 1' kwamen ze niet maar het peloton achter hen verloor nog meer terrein. Vooraan werd de kopgroep ook helemaal uit elkaar geranseld en de 3 Nieuw-Zeelanders gingen spurten voor de zege. Cameron Karwowsk versloeg zijn 2 landgenoten, 1' later kwam de 4de Nieuw-Zeelander lichtjes afgescheiden over de eindstreep. Dimitri legde beslag op de 16de plaats en voelde zich naar het einde van de wedstrijd een pak beter dan bij de aanvang.

  Dit was de laatste stap in de voorbereiding naar de Giro Vallee D'Aosta die dinsdag begint in de buurt van Geneve. Dimitri start er samen met de ploegmakkers, Brecht Dhaene, Gregory Franckaert, Bryan Kouwenbergh en Christophe Sleurs. De Giro Vallee D'Aosta start op dinsdag 23/08 en eindigt op zondag 28/08. Later meer.   

       http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2011/Diest20-08-2011.pdf

 • Zaterdag 20/08/2011 Diest (Vl-B) U23

  20/08/2011- DIEST (B)
  1.13 U23 - Open omloop

  Afstand 114 km 

  Start 15h00

  Barenbergseweg, Diest (VL-B)

 • Dimitri blijft onder de verwachtingen op BK tijdrijden in Duisburg.

  Kevin De Jonghe is de nieuwe Kampioen Tijdrijden bij de beloften U23. Maarten Vlasselaer eindigde op de 2de plaats en Arthur Vanoverberghe op de 3de. 

  IMG_1596.JPG

  Dimitri kreeg het goeie ritme niet te pakken en verloor steeds meer terrein op de 1 minuut voor hem gestarte David Desmecht. Hij finishte met een tijd van 30'42" op de 35e plaats en bleef daarmee onder de verwachtingen. Nochtans liep het lekker tijdens de opwarming maar tijdens de wedstrijd was het heelwat minder. Nergens vond Dimitri de juiste cadans hoewel hij snel was gestart verloor hij gaandeweg terrein op de renners die net voor hem startten. Jammer maar niets aan te doen en op naar de volgende opdracht.

  IMG_1549.JPG

  Kevin de Jonghe deed wel wat men van hem verwachtte en reed een heel scherpe chrono, 28'00. Daarmee bleef hij 28 seconden onder de tijd van Maarten Vlasselaer en deed hij 40 seconden beter dan de nummer 3 Arthur Vanoverberghe. Sean De Bie kende pech en moest van wiel veranderen waardoor een scherpe tijd meteen ook uitgesloten was. Christophe Sleurs (Dimi's ploegmaat ) werd heel knap 4de.

  En dan waren er natuurlijk ook nog de profs met ene Philippe Gilbert. Fast Phil reed de concurrenten weg en won na de Belgische titel op de weg nu ook het BK tijdrijden. Ben Hermans werd 2e en Dominique Cornu 3de. Uittredend kampioen Stijn Devolder werd pas 12de. Het massaal opgekomen publiek kreeg buiten een zomerse dag ook een prachtige namiddag wielersport te zien in Duisburg. En dit is maar een begin want volgend jaar is het de beurt aan de nieuwelingen die dan strijden om de nationale driekleur in Tervuren.

  http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf/2011BKTervurenUitslagTT.pdf

 • Tim Declercq wint de laatste rit op de Citadel van Namen.

  Ongelooflijk maar Sean De Bie is alweer 2e, Elliot Lietaer pakt de eindzege en Brecht Dhaene strandt op de 2e plaats. Dimitri eindigde in de laatste rit op de 32e plaats en in het eindklassement op de 40e plaats op 2'33" van de winnaar. 

  Lees meer...

 • Derde ritzege voor Wouter Wippert in Ronde van Namen.

  Brecht Dhaene en Edward Theuns werden zwaar gehinderd in de spurt voor de dagzege. Nieuwe valpartij voor Dimitri maar hij kon opnieuw aansluiten in het peloton en eindigde op 54e plaats.

  Lees meer...

 • Wouter Wippert doet het weer in Gedinne en pakt 2e ritzege.

  VL Technics CT(met Dimitri) brengt Brecht Dhaene op de 2e plaats in de rangschikking na knappe finale.

  Lees meer...

 • De Amerikaan Putt Tanner is de nieuwe leider in Ronde van Namen.

  Wat een ongelooflijke pechdag voor Dimitri met 2 lekke banden en 2 fietswissels.

  Lees meer...

 • Wouter Wippert (OLD) wint in Ciney 1e rit van Ronde van Namen.

  Dimitri op 26e plaats, 21" na winnaar Wippert. VL Technics-Abutriek CT leidt in ploegenstand.

  Lees meer...

 • Zaterdag 6 augustus start Dimitri in de Ronde van de Provincie Namen voor Elite z.c./U23

  VL Tecnics - Abutriek CT heeft zich gemeld voor deze 64e uitgave samen met 30 andere teams uit binnen en buitenland.  Alle info over deze 5-daagse rittenwedstrijd vind je terug door op onderstaande link te klikken.

  Presentatie1.jpg

  http://www.royalnamurvelo.be/crbst_26.html

 • Dan Mclay (GBR) spurt naar de zege in Tombeek, Dimitri 18e plaats.

  De organisatoren van Tombeek konden hun ogen niet geloven toen de rugnummers aan de inschrijvingstafel maar bleven oplopen en pas stopten bij 153. Nog nooit zagen ze zoveel renners aan de start en bovendien zaten er ook nog heelwat toppers tussen. Opvallend de vele oranje truitjes van het Ovyta Eijssen CT die blijkbaar in Tombeek nog iets te bewijzen hadden één week voor de start van de Ronde van Namen.

  IMG_0843.JPG
  Voor het tweede jaar op rij reden de renners ook niet de befaamde Bergstraat op (wegeniswerken) maar liep het parcours over de Lanestraat via het kamp naar Terlanen en Abstraat terug naar Tombeek, bovendien was het bijna windstil en meteen was het ook duidelijk dat deze wedstrijd moeilijk open te breken zou zijn. De enige grote aanval kwam er iets voor halfweg toen een twaalftal renners tot maximaal 30" wegreden, daarbij een zeer bedrijvige Floris Smeyers (Ovyta) en Bryan Kouwenbergh (VL Tecnics) die zich kiplekker voelde. Maar op de lange golvende wegen in het kamp naar Terlanen zag men de koplopers steeds voor zich uitrijden en op 2 ronden van het einde liep alles weer samen. Dimitri deed nog zijn uiterste best om zich in de laatste ronde los te rukken uit het peloton, met een vijftal renners reden ze honderd weg maar in de Abstraat was het over. Wat iedereen een beetje vreesde gebeurde ook, een massaspurt in de licht dalende aankomst richting Tombeek met nog een hele linke bocht op 250m van de streep. Iedereen kwam er heelhuids door en de Brit Dan Mclay (winnaar Grote Prijs Stad Waregem) schoot als een komeet weg en pakte met 10m voorsprong de zege voor Andre Kruger (D) en de Nederlander Geert Dijkshoorn. Eerste landgenoot werd Niels Reynvoet op de 4e plaats.

  IMG_0762.JPGDimitri reed als 18e over de eindstreep, alhoewel dit eerst aan de commissarissen was ontgaan maar achteraf toch werd rechtgezet. Het duurde bovendien nog een hele poos alvorens iedereen zijn rugnummer kon inleveren want er bleken nog renners niet in de uitslag te staan.

  Geen dichte ereplaats dus voor Dimitri in eigen streek maar met de 18e plaats in een redelijke kamikazespurt was hij toch nog heel tevreden. Heelwat renners kwamen naar Tombeek om de benen nog eens te testen voor de blijkbaar heel belangrijke Ronde van Namen die volgende zaterdag 06 augustus start, precies op de dag dat de mensen van Wielerklub Molenhoek hun wedstrijd organiseren in Overijse. Dimitri zal er dus niet bijzijn in Overijse want ook hij trekt richting Namen zaterdag.

  Na de wedstrijd vernamen we ook dat men in Tombeek nu al heeft beslist om volgend jaar weer over te stappen naar het aloude parcours over de Bergstraat en Reutenbeek (als alle werken zijn afgelopen tenminste). Het zal dan zeker geen massaspurt worden zoals afgelopen zaterdag het geval was.  

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2011/OverijseTombeek30-07-2011.pdf