counter

Dimitri grijpt net naast podium op PK Tijdrijden in Orsmaal

Jasper De Buyst pakt de Titel, Dimitri op plaats 4. 

IMG_3955-001.JPGMet een gemiddelde snelheid van 47,5km/h raasde de nieuwe Vlaams-Brabantse Kampioen tijdrijden over het 18km lange parcours in Orsmaal. Jasper deed daarmee heelwat beter dan zijn naamgenoot en ploegmakker en uittredend kampioen Jasper Stuyven. Dimitri greep net naast de 3e plaats die ging naar Brecht Ruyters. Net geen podium dus maar wel 2 plaatsen hoger dan die andere favoriet Mike De Bie die pas 6e werd. 

 

(Jasper De Buyst)

Bij de elite renners zonder contract ging de titel naar Leefdaalnaar Maarten Vlasselaer. Maarten bleek 2 seconden sneller dan Kenny Terweduwe maar bleef wel een halve minuut boven de tijd van Jasper De Buyst. Jasper werd vorig jaar nog Belgisch Kampioen tijdrijden bij de Junioren in Duisburg. Dit jaar is hij één van de favorieten bij de beloften (U23) voor de Belgische titel.

Dimitri was na de aankomst streng voor zichzelf "als ik het podium wou halen dan moest ik maar wat rapper gereden hebben"zei hij. Even later sprong hij op de fiets en reed hij huiswaarts met nog 60km erbovenop. Het zijn straffe mannen die wielrenners. 

IMG_3903.JPG 

De commentaren zijn gesloten.