counter

5e plaats voor Dimitri in Hotton (Arden Challenge)

Jerome Giaux wint na een solo van 20km de 3e rit van de Arden Challenge.

IMG_4255-001.JPGDimitri behaalde zaterdag een knappe 5e plaats na een wedstrijd waarin hij samen met Stijn Ennekens 80km in de aanval reed. Regen en hagelbuien (alweer) over het heuvelachtige parcours rond Hotton maakten van deze 3e rit van de Arden Challenge een zware wedstrijd. Na 30km trokken een viertal renners in het offensief, daarbij ook Dimitri. Even later gingen Dimitri en Stijn Ennekens hard door en reden ze met z'n tweeën voorop.  

80km duurde de ontsnapping maar tijdens de eerste plaatselijke ronde werden ze teruggegrepen door een kopgroep van 14 renners. Er bleven toen nog 25km te rijden, het peloton volgde op 2'. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde trok Jerome Giaux in het offensief, even vertwijfeling in de kopgroep en de vogel was gaan vliegen. In een echte tijdrijdersstijl en met een felle regenbui erbovenop reed hij een voorsprong van 1' bij elkaar.
IMG_6562.JPGDimitri moest nog even bekomen van zijn avontuur maar ging in de laatste ronde toch weer mee in de tegenaanval. 7 renners konden zich loswerken uit de kopgroep van 15 en zouden gaan spurten voor de tweede plaats. Dimitri kwam als 5e over de streep en kreeg meteen de titel van strijdlustigste renner van de dag mee. Na de wedstrijd niets dan lovende commentaren voor onze renner die ook de laatste rit van de Arden Challenge zal betwisten in Vaux sur Sure. 

 

De commentaren zijn gesloten.