counter

Dimitri ondanks pech toch op podium (3e plaats U23) in PK Wezembeek-Oppem

Jasper Stuyven (U23) en Stijn Van Roy (elite z.c) zijn de nieuwe kampioenen van Vlaams-Brabant. 

IMG_4539.JPGDimitri eindigde in het PK op de vierde plaats na een fel bevochten spurtje met Stijn Van Roy. 30 seconden eerder kwam Jasper Stuyven over de eindstreep, hij had zijn enige metgezel Wouter Daniels in de laatste kilometer achtergelaten. Dimitri moest nipt de duimen leggen in een spurtje om de derde plaats tegen Stijn Van Roy die ook de titel pakte bij de elite z.c.   

Regen tot net voor de start en dan zagen we de zon opduiken en konden de 170 renners beginnen aan hun titelstrijd. Het spel zat meteen op de wagen en daar zorgden vooral de broertjes Van Roy voor. Een eerste groepje van een 25 tal renners kon zich ontdoen van het peleton en Dimitri gleed heel goed mee. De groep dikte aan tot 30 renners en vreemd genoeg bleek dit al meteen de goede ontsnapping. We zagen een heel gedreven en attent rijdende Jasper Stuyven die in zowat elke aanval betrokken was. Ook Wouter Daniels viel ons op door veel aanvalslust.

Voor Dimitri begon de miserie één ronde later toen de kopgroep een 30 tal seconden voorsprong had. Plots stond hij alweer aan de kant met een kapot achterwiel. Gelukkig zat de neutrale wagen achter hem en kon hij een nieuw achterwiel steken. Maar het duurde zo lang dat het ganse peloton alweer over hem heen was gegaan. Vol van woede en adrenaline om deze zoveelste pech begon hij aan de achtervolging. Het peloton schoot hij in een mum van tijd voorbij en nog voor de klim halfweg het parcours was Dimitri alweer op zoek naar de leiders. 20 seconden moest hij samen met ploegmakker Sven Verboven en nog een tiental renners goedmaken. Eén ronde later was de kloof nog steeds 10" maar toen hadden ze de koplopers in het vizier. De samensmelting was een feit en de finale kon beginnen. Het peloton was teruggeslagen tot boven de minuut en zou later ook niet meer terugkeren.

IMG_7059-001.JPG 

Wouter Daniels trok vooraan nogmaals alle registers open en zag in zijn rug Jasper Stuyven opduiken. Dimitri kon op deze actie niet meteen reageren en wachtte zijn moment af. Dat moment kwam snel, samen met Stijn Van Roy en Leopold Huybrechts ging hij op zoek naar de twee leiders. Slechts tien seconden bedroeg de achterstand maar dan bleek waarom dit Provinciaal Kampioenschap moet herbekeken worden. Vooraan twee beloften en daarachter nog één belofte met twee elite renners z.c. Dimitri voelde de bui meteen hangen en zag zijn twee concurrenten verder wegrijden terwijl Stijn en Leopold bezig waren met hun titel. Stijn Van Roy gunde het Dimitri wel maar dacht ook aan zijn kansen en terecht. Misschien had de ontknoping er anders uitgezien mochten er vooraan één belofte en één elite renner z.c. hadden gereden. Toch moeten we ook eerlijk zijn en zeggen dat Jasper Stuyven en Wouter Daniels de betere waren in dit kampioenschap maar daar behoorde zeker ook Dimitri bij. In de laatste kilometers ging Jasper Stuyven dan nog eens aanzetten en kwam hij solo over de eindstreep Wouter Daniels eindigde 10 tellen later knap 2e. Dimitri en Stijn Van Roy gingen spurten voor de derde plek. Het was nipt maar Stijn bleek net iets sneller dan Dimitri en pakte zo nog de 3e plaats maar wat veel belangrijker was, werd hij net als Jasper Stuyven de nieuwe Vlaams-Brabantse Kampioen. Een moegestreden maar fantastisch sportman Leopold Huybrechts kwam als 5e over de eindstreep. "Dimitri reed zo hard dat ik hem weinig of niet kon helpen in zijn achtervolging op de leiders, jammer voor hem maar de zeges kunnen niet lang meer uitblijven" zei hij na de aankomst. Broer Simon Van Roy maakte het podium in Wezembeek volledig met een 6e plaats en een 3e plaats bij de elite z.c.

   http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2012/WezembeekOppem29-04-2012.pdf

De commentaren zijn gesloten.