counter

 • Niet Dimitri maar wel ploegmaat Kirill Pozdnyakov wint Tour de Côte d'Or.

  Gele Dimitri Côte d'Or.jpgDimitri heeft dit mooie verhaal jammerlijk genoeg niet met een happy end kunnen afsluiten. In de finale van de slotrit reden eerst 7 renners weg en later nog eens drie waaronder Dimi's ploegmaats Kirill Pozdnyakov en Michael Vink maar ook de goed geklasseerden Lebreton en Gredy waren mee. Dimitri bleef hangen in een pelotonnetje op 30" maar kon ook moeilijk de achtervolging op beide ploegmaats inzetten. Voor VL. Technics een luxe positie maar voor Dimitri een pijnlijk moment. Bij het ingaan van de laatste grote lus van 24km was de achterstand nog steeds 35" en leek het nog mogelijk. Maar bij de volgende tijdopname zagen we 50" verschijnen en was het sprookje voorbij. Dan maar hopen op Kirill en Michael die nu vol voor de eindzege gingen. Het was vooral de beresterke Nieuw-Zeelander die indruk maakte en alles counterde op de laatste klim (3km) van de dag. Michael deed dit vooral voor zichzelf met het oog op de eindzege maar het was Kirill die profiteerde. Met elf renners trokken ze naar de finish, de ritzege was voor de Fransman Mathieu Simon maar de eindzege was voor VL Technics met Kirill op èèn en Michael op twee. Bovendien pakte Michael Vink ook nog de witte jongerentrui en won VL Technics met een straat voorsprong het ploegenklassement.

  Ploeg Cote d'Or.jpg

  Dimitri mocht twee dagen in het geel rondrijden maar zou dit wel graag ingeruild hebben voor een eindzege. Jammer maar niets aan te doen. Met een een 8e plaats in de eerste rit, een overwinning in de ploegentijdrit en twee dagen in het geel mag hij best trots zijn. Ook het rondrijden met de gele trui met slechts een handvol seconden voorsprong woog heel zwaar in de slotrit. Toch moeten we positief blijven en hoopvol vooruit kijken want ook dit was een nieuwe ervaring voor Dimitri waar hij weer wat beter van zal worden.

  Uitslag 4e rit en eindstand:

  http://www.directvelo.com/actualite/19340-tour-de-cote-d-or-et-4-classements.html

 • Dimitri blijft ook na de 3e rit leider in de Tour de Côte d'Or.

  Dimitri heeft zijn leiderspositie in de 3e rit met succes verdedigd. Het was razendspannend aan het slot van deze korte rit over 100km. Negen renners hadden zich in de slotfase ontdaan van het peloton en reden een kleine minuut voorsprong bij elkaar. De gele leiderstrui was op dat ogenblik verloren maar in de slotkilometers werd de voorsprong teruggebracht tot 30 seconden. Dat bleek net voldoende om de leidersplaats te behouden en de slotetappe als leider te beginnen. Met vier renners van VL Technics staan ze bovenaan in de algemene rangschikking, allen binnen dezelfde tijd. Hopelijk kunnen we dit ook nog schrijven na de laatste rit die op maandag wordt verreden.
  Wij duimen in ieder geval, in de eerste plaats voor Dimitri maar ook voor een volledig ploegsucces.

  Bron: Directvelo

  Classement de la 3 ème étape, top 6 :
  1 Sebastien Grédy (SCO Dijon)
  2 Vincent Canard (VC Caladois)
  3 Victor Gousset (Club Champagne Charlott')
  4 Stéphane Benetière (UC Digoinaise/Creusot Cyclisme)
  5 Nicolas Marchal (ASPTT Nancy)
  6 Maxime Pinel (VC Toucy)


  Dimitri Peyskens (VL Technics Abutriek Cycling), reste leader au classement général.

 • Dimitri is de nieuwe leider in de Tour de Côte d'Or na winst in de ploegentijdrit

  Dimitri heeft samen met zijn ploegmaats, Kirill Podznyakov, Michael Vink, Bryan Kouwenbergh en Christophe Sleurs  deze ochtend de ploegentijdrit over 18,8 km gewonnen. VL Technics-Abutriek CT deed 6" beter dan het gerenommeerde Centre Mondial du Cyclisme (UCI beloftenploeg) en dit betekent ook dat Dimitri na zijn 8e plaats in de eerste etappe de nieuwe leider is in de Tour de Côte d'Or. Bovendien is hij ook de leider in het jongerenklassement en staat VL Technics op één in het ploegenklassement. Achter Dimitri volgen in het algemeen klassement nog 3 andere renners van VL Technics. 

  Dimitri mag best fier zijn op deze prestatie want hij heeft de afgelopen weken heel zwaar geïnvesteerd in zijn wielercarrière door enkel en alleen grote wedstrijden te rijden. De uitslagen lieten niet altijd vermoeden dat de conditie goed zat maar Dimitri bleef onverstoord doorgaan en vertelde ons voor afreis naar Frankrijk "In de Côte d'Or moet en zal het gebeuren" en zie nu. 

  Er volgen nu nog twee ritten, ééntje vanmiddag over 100km en maandag de slotrit over 135km dan zullen we weten wie de opvolger is van Kenny Elisonde. Maar laat ons nu even genieten van dit succes en hopelijk krijgt het ook een mooi vervolg.

   

  Bron: Directvelo


  Arrivée
  10h39

  Dimitri Peyskens, 20 ans, est le nouveau leader du Tour de Côte d'Or. Il a terminé cette année 12e de Liège-Bastogne-Liège Espoirs.

    Arrivée 10h37

  Classement non-officiel :
  1 VL Technics Abutriek les 18,8 km en 23'18''
  2 Centre Mondial du Cyclisme 23'24''
  3 CM Aubervilliers 93-BigMat 23'26''
  4 Club Champagne Charlott' 23'38''
  5 VS Chartrain 23'54''
  6 Team Hörmann 24'03''
  7 VC Caladois 24'12''
  8 SCO Dijon 24'15''
  9 ASPTT Nancy 24'21''
  10 Guidon Chalettois 24'31''
  11 Bourg-en-Bresse Ain Cyclisme  24'32''
  12 Team Rémy Meder Haguenau 24'35''
  13 UVCA Troyes 24'52''
  14 VC Toucy 25'04''
  15 Mixte UC Digoin-Creusot Cyclisme 25'11''
  16 France Police 25'14''
  17 VCA Saint-Quentin 25'18''
  18 AC Bisontine 25'39''
  19 GS Rufalex Rolladen 26'58''

    Arrivée 10h35

  Le VL Technics Abutriek remporte ce chrono par équipes ! C'est un coureur de cette équipe qui va porter cet après-midi le maillot jaune de leader.

   


  Arrivée
  10h31

  23'18'', meilleur temps, pour le  VL Technics Abutriek !

  http://direct.directvelo.com/live-course/1355/tour-de-cote-d-or-2e-etape-elite-nationale.html

 • Dimitri begint met een 8e plaats in Tour de Côte d'Or.

  Dimitri heeft meteen het goede ritme te pakken in Frankrijk. Hij maakte deel uit van een 30 koppige kopgroep die zich op de laatste helling van de dag wist los te maken van het peloton. Samen met Dimitri zaten ook nog 4 van de 5 VL Technics renners mee in de kopgroep. In de eindspurt finishte Dimitri op de 8e plaats en da's mooi meegenomen voor de ploegentijdrit die volgt op dag twee.

  Bron: Direct velo

  Julien Bernard (SCO Dijon) a remporté ce samedi la 1ère étape du Tour de Côte d'Or, disputée sur 158 kilomètres entre Dijon et Châtillon. Il s'impose devant Romain Lejeune (Club Champagne Charlott') et Sébastien Hoareau (VC Caladois). Julien Bernard devient le premier leader de l'épreuve organisée par son club.

  Classement de la 1ère étape, Top 10 :
  1 Julien Bernard (SCO Dijon)
  2 Romain Lejeune (Club Champagne Charlott')
  3 Sébastien Hoareau (VC Caladois)
  4 Nicolas Marchal (ASPTT Nancy)
  5 Mathieu Simon (CM Aubervilliers 93-BigMat)
  6 Cédric Gaoua (Team Rémy Meder Haguenau)
  7 Christophe Betard (ASPTT Nancy)
  8 Dimitri Peyskens (VL Technics Abutriek)
  9 Geoffrey Corniau (Club Champagne Charlott')
  10 Anthony Thomas (Bourg-en-Bresse Ain Cyclisme)

 • Opnieuw buitenlandse rittenkoers voor Dimitri in het Pinksterweekend.

  Tour de Côte d'Or (Dijon - Frankrijk) van 26/05 tem 28/05

  Vanaf zaterdag 26 mei zal Dimitri weer op Franse bodem koersen. In de buurt van Dijon wordt de driedaagse rittenwedstrijd Tour de Côte d'Or gereden. Drie ritten in lijn en één ploegentijdrit staan er op het menu. Dimitri hoopt de goede benen van zondag mee te hebben in Frankrijk en start met hoge verwachtingen.  

   

  picto-fleche 26 mai : Dijon - Châtillon-sur-Seine

  picto-fleche 27 mai matin : Alise-Sainte-Reine - Vitteaux (Contre la montre par équipe)

  picto-fleche 27 mai après-midi : Bligny-sur-Ouche - Norges-la-Ville

  picto-fleche 28 mai : Saint-Jean-de-Losne - Nuits-Saint-Georges

  Lees meer...

 • Tom David zet de profs te kijk in Deux-Acren.

  IMG_5765.JPGEén week na zijn exploot in de Triptyque Ardennais deed de Nieuw-Zeelander Tom David het opnieuw. En we zijn er heel blij om want de profs van Landbouwkrediet, Willems Accent en Wallonie Bruxelles gingen het hier eens gauw komen klaren in Deux-Acren. Niet dus, en maar goed ook want profs horen thuis in profwedstrijden, waarom zijn ze anders profrenner geworden. Dit is natuurlijk onze mening als wielerliefhebber, als wij profs aan het werk willen zien dan gaan we wel naar de Druivenkoers of naar de Brabantse Pijl kijken. 

  Lees meer...

 • Antoine Demoitie doet het in Lierneux, Tom David wint Triptyque Ardennais

  De 22 jarige Nieuw-Zeelander Tom David is de opvolger van Brian Bulgac op de erelijst van de Triptyque Ardennais. In de afsluitende rit van Lierneux naar Lierneux over 161km controleerde hij samen met zijn ploegmakkers de wedstrijd en was er van ontsnappen gaan sprake. Dimitri was weer helemaal de oude en deed

  IMG_8725.JPGonderweg knappe dingen, eerst voor Michael Vink op de hellingen en later in de finale voor hemzelf. De vermoeidheid van de vorige dagen was helemaal verdwenen en dat scheelde een pak. In Lierneux eindigde Dimitri in de groepspurt als 28e en verloor hij geen seconde op de winnaar Demoitie. Jammer van de mindere dag en het tijdverlies in de 2e rit want anders had een top-20 plaats er zeker ingezeten. Dimitri eindigde nu op een gedeelde 24 plaats samen met 25 andere renners op 1"49" van eindwinnaar Tom David.

  http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=20686

  Lees meer...

 • Tom David (NZL) wint na solo van 50km in Elsenborn

  IMG_8510.JPGSterk nummertje van de Nieuw-Zeelander aan het slot van de 2e rit in de Triptyque Ardennais. Met nog 50km te gaan op een heuvelachtig parcours ging Tom David ervandoor. Hij degradeerde iedereen tot tweederangsrenners en nam in een minimum van tijd één minuut voorsprong. Niemand slaagde er nog in de Nieuw-Zeelander bij te benen, Paavo Paajanen werd tweede en Antoine Demoitie derde. Dimitri voelde zich niet te best en finishte in het peloton op 1' 49" van de winnaar. Een zieke Edward Theuns stapte uit de wedstrijd en de positieve noot kwam er van Michael Vink die nog steeds in het wit (leider bergklassement) mag rondrijden.

   

  http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=20678

 • Thomas Sprengers (Lotto-Belisol) wint de eerste rit in de Triptyque Ardennais.

  Thomas Sprengers (Lotto-Belisol U23) heeft de eerste etappe in van Saint-Vith naar La Calamine op zijn naam geschreven. Sprengers haalde het na 142,3 kilometer in een massaspurt voor Mathhias Alegaert en Kenzie Boutte. Joeri Calleeuw werd vierde, Gerry Druyts vijfde. Thomas Sprengers (Lotto-Belisol U23) is de eerste leider in het algemeen klassement. Dimitri reed een onopvallende wedstrijd naar zat wel in de buik van het peloton en kwam zonder averij over de finish. Onderweg waren er enkele valpartijen, Edward Theuns was één van de slachtoffers maar kon zijn weg verder zetten. We noteerden ook nog de 9e plaats van Chris Jory en de 11e van Edward. Michael Vink is de eerste leider in het Bergklassement en vertrekt dus met de witte trui in de 2e rit.

  1. Thomas Sprengers (Lotto-Belisol U23)
  2. Matthias Allegaert (Ovyta-Eijssen-Acrog)
  3. Kenzie Boutté (BCV Works)

 • Triptyque Ardennais van vrijdag 11/05 tem zondag 13/05

  Dimitri start vrijdag in de Triptyque Ardennais 2012.


  Samen met 6 ploegmaats zal Dimitri dit weekend te zien zijn in de driedaagse van de Hoge Venen. Vrijdag starten de renners in Saint-Vith en is de aankomststreep getrokken in Kelmis (La Calamine). Zaterdag rijden ze van Eupen via Monschau (Duitsland) naar Elsenborn (Butgenbach) en de slotrit wordt gereden in Lierneux. 29 ploegen uit binnen en buitenland hebben zich gemeld bij VL Technics Abutriek CT zullen naast Dimitri ook Edward Theuns, Michael Vink, Kirill Pozdnyakov, Chris Jory, Maarten Dhondt en Bryan Kouwenbergh aan de start verschijnen. Meer info over de Triptyque kan je terugvinden door op onderstaande link te klikken.

    http://www.cchawy.be/Tryptique.html

 • Dimitri had één slechte dag in Italië en zag een mooi klassement verloren gaan.

  VL Technics scoort heel hoog in Giro del Friuli Venezia Giulia.

  IMG_5257.JPG

  Met Edward Theuns, 3e in eerste rit en winnaar van de tussenspurten (maglia Fucsia) en Kirill Pozdnyakov, 7e in bergrit en 16e in eindklassement scoorde VL Technics hoge toppen in Italië maar ook Dimitri, Michael Vink en Bart Kuypers kenden topmomenten. Jammer genoeg had Dimitri op de voorlaatste dag een slechte dag en verloor hij in de 2e zware bergrit naar Tarvisio meer dan 20'. De regen stroomde die dag met bakken uit de hemel en de motor van Dimitri sputterde waardoor hij al heel vroeg in de achtergrond verzeilde. Spijtig van die inzinking want in de laatste rit op zondag sloeg de motor wel weer aan en deed Dimitri weer mee op de eerste rij.  

  Lees meer...