counter

 • Moreno Hofland wint slotrit, Dimitri op de 19e plaats.

  Net zoals vorig jaar heeft de Nederlander Moreno Hofland de slotrit van de Kreiz Breizh Elite gewonnen.

  Ook in deze vierde rit leek alweer een massaspurt in de maak maar ook hier konden nog enkele renners de spurt ontlopen. De Fransman Florian Senechal (straks prof bij Quick Step-Omega Pharma) en de Nederlander Moreno Hofland (Rabobank Continentaal) slaagden er in om nog weg te rijden. In een spurt met twee bleek Hofland de sterkste en won hij net zoals vorig jaar deze slotrit. De eindzege kwam niet meer in gevaar voor de Deen Andre Steensen die alweer kon rekenen op een heel sterk team.

  Dimitri voelde zich goed in de slotrit en verklaarde achteraf dat hij geen zwakke dag kende in deze Kreiz Breizh. In de slotspurt kon hij zich ook redelijk goed plaatsen en werd hij 19e. In de algemene rangschikking veranderde er niet veel meer, Dimitri schoof nog wel enkele plaatsjes vooruit naar de 31e plaats op 1'05" van de winnaar. Maar de overwinning van deze editie van de Kreiz Breizh Elite was voor de man die reeds op dag één leider was geworden. Drie jaar lang reed André Steensen voor het Saxo Bank team van Bjarne Riis maar een hardnekkige achillespeesblessure verplichtte hem een stap terug te zetten. Volgend seizoen wil Steensen terug tussen de grote jongens koersen.

  Dimitri gaat zich nu opmaken voor het tweeluik in eigen streek met de wedstrijden in Tombeek en Overijse. Daar wil hij zich ook graag tonen voor zijn supporters. Nadien volgt het BK tijdrijden op 15 augustus en het BK voor
  Beloften op zondag 19 augustus in Wielsbeke.

 • Fransman Erwann Corbel ontloopt massaspurt en wint 3e rit in KBE.

  Dimitri eindigde in het peloton op de 51e plaats na een supersnelle rit over een golvend Bretoens parcours.

  Zoals we al een beetje hadden voorspeld leek een massaspurt in de maak aan het slot van de 3e rit in de KBE. Vier renners reden een voorsprong van één minuut bij elkaar maar toen het Deense team van leider Steensen de touwtjes in handen nam was het liedje van de vier vluchters snel uitgezongen. De Denen lieten het tempo niet meer zakken zodat er van wegrijden geen sprake meer was. Dimitri had allang begrepen dat een grote groep naar de eindstreep zou rijden. Toch slaagde er nog één renner in de groepsspurt te ontlopen en met kleine voorsprong (2") te zegevieren. Dimitri kwam als 51e binnen en gaat in de algemene rangschikking van de 49e naar de 33e plaats. Zijn achterstand op de leider bedraagt 1'05".

  Maandag is er de 4e en laatste rit over een afstand van 169km met aan het slot een hele zware finale. Daar zal alles beslist worden in deze Editie van de Kreiz Breizh. Dimitri hoopt zijn klassering nog wat te verbeteren maar zal daarvoor tot het einde moeten knokken. De Deen André Steensen zal als leider de slotetappe ingaan en samen met zijn ploegmakkers de koers moeten controleren.

 • De Deen André Steensen won ook de tweede rit (individuele tijdrit) in Kreiz Breizh Elite.

  Dimitri deed het voortreffelijk met een 28e plaats tussen een internationaal gezelschap van aankomende profs. Na winst in de openingsrit was André Steensen (Den) ook de beste in de korte individuele tijdrit op dag twee van Kreiz Breizh Elites 2.2. Niet echt een verrassing wetende dat deze jongen de nummer twee was van het Deens kampioenschap tijdrijden bij de profs. Dimitri moest 54" toegeven op de winnaar maar kon toch terugblikken op een geslaagde tijdrit. In de algemene rangschikking volgt Dimitri nu op 1' 05" met nog twee ritten te gaan. De 3e rit is een korte van 102km met de passage op de Mur de Bretagne. Een massaspurt behoort tot de mogelijkheden wat het sterke Deense blok van de leider zal zeker proberen de koers te controleren. Voor Dimitri zal het erop aankomen om in een goede ontsnapping te geraken en hopen dat deze dan ook zal standhouden tot aan de finish.

 • Dimitri eindigde in het peloton in de eerste rit (198km) van Kreiz Breizh Elite

  De Deen Andre Steensen is de eerste winnaar in de Kreiz Breizh Elite 2012. Hij was één van vroege vluchters die nog net buiten de greep van het peloton bleef. In de laatste van 5 plaatselijke ronden was de voorsprong van de 9 vluchters die maximaal 6'58" bedroeg teruggelopen naar 27". De Deense ex prof (Saxo Bank) ging op 2 km van de finish in de aanval en hield stand. Dimitri probeerde in de laatste ronde nog de sprong naar voren te maken maar kreeg geen vrijgeleide. Het peloton met Dimitri op de 49e plaats had een achterstand van 22" seconden op de winnaar.

   

  IMG_0774.JPGIn de tweede rit een individuele tijdrit over 12,5 km zal de rangschikking er waarschijnlijk helemaal anders uitzien. Onze favoriet is de Nederlander Dylan Van Baarle maar ook de winnaar van de eerste etappe kan flink tegen het uur rijden. Voor Dimtri wordt het een test met het oog op het BK tijdrijden dat op 15 augustus zal worden verreden. Dimitri start om 10h00 aan zijn opdracht.

   

   In de namiddag volgt er dan nog een rit over 102 km met de passage op de beruchte Mur de Bretagne. Vorig jaar werd deze etappe gewonnen door Kevin Pauwels. Deze wedstrijd is te volgen op de website van Directvelo.  

    http://direct.directvelo.com/

 • 5e plaats voor Dimitri in eindstand van Ronde van Luik.

  Frederik Backaert wint slotrit in Seraing, Thomas Sprengers wint de 51e Ronde van Luik.

  De laatste etappe met start en aankomst in Seraing zorgde voor veel spanning en spektakel. Dimitri ging vol voor de algemene rangschikking en de inzet was de 5e plaats verdedigen of mogelijk nog beter doen want het verschil met de leider bedroeg slechts 14 seconden.

  IMG_0652.JPG

  Lees meer...

 • Dimitri klimt naar de vijfde plaats in het algemeen klassement

  Timothy Dupont een banddikte sneller dan Wouter Wippert in Welkenraedt !

  Dimitri kende een rustige dag en finishte zonder problemen in het peloton. Hij start morgen in de slotetappe op de 5e plaats in de algemene rangschikking op 14 seconden van leider Thomas Sprengers. Feest voor de snelle mannen in Welkenraedt aan het slot van de 4e rit. De fotofinish besliste in het voordeel van Dupont want dat was met het blote oog niet te zien.

  IMG_6669.JPG

  In de straten van Welkenraedt was de eerste massaspurt van deze Ronde van Luik een feit. De snelle mannen waren aan het feest en het was Timothy Dupont die na het bekijken van de finishfoto een banddikte sneller was dan Wouter Wippert. Dimitri gooide zich niet in de strijd voor de ereplaatsen want met twee linke bochten op 300 meter van de eindmeet kon er voor hen nog heelwat mislopen.

  Het werd al bij al een rustige rit voor Dimitri die zich geen zorgen had gemaakt over de verschillende ontsnappingen die er waren onderweg. Gertjan Devos liet zich het meest opmerken en toonde nogmaals zijn uitstekende klimmerscapaciteiten. Op de derde klim van de  dag in Xhoffrai begon hij aan een sterk nummertje. Hij ging er alleen vandoor en pakte ook de punten van de laatste 2 GPM’s mee waardoor de bolletjestrui (die hij al in zijn bezit had) nog wat steviger in zijn bezit is. Maar ook hij zag de grote groep terugkeren in de plaatselijke ronden. Jong Vlaanderen en Lotto-Belisol hielden dan de groep samen zodat zij hun spurtkanonnen in stelling konden brengen. Dimitri liet begaan en wou absoluut geen tijd verliezen op de klassementsrijders. Timothy Dupont kwam als eerste uit de s-bocht op 200 meter van de finish maar voelde Wouter Wippert naderen. Zij aan zij gingen ze over de finish en er was twijfel bij beide renners over winst. Terecht zoals later zou blijken want de finishfoto toonde een miniem verschil in het voordeel van Dupont. Voor Wippert was het alweer een tweede plaats net zoals de dag voordien in Remicourt. Dimitri kwam als 35e over de eindstreep, in dezelfde tijd als de winnaar en ging zich achteraf rustig uitrijden. 

  IMG_6375.JPG

  Het slot van deze 51e editie van de Ronde van Luik komt er op zaterdag met de laatste etappe Seraing-Seraing over 149 moeilijke kilometers. Maar liefst 11 beklimmingen staan er op het menu en de aankomst is getrokken op de beruchte Avenue de Centenaire in Seraing. Dimitri wil zich tonen en vol gaan voor het eindklassement, waar de achterstand op leider Thomas Sprengers slechts 14 seconden bedraagt.  

  http://www.directvelo.com/actualite/20566-tour-de-liege-et-4-classements.html

 • Tom Oerlemans wint in Remicourt met een ultieme jump de 3e rit van Ronde van Luik.

  IMG_0442.JPG  Dimitri spurtte naar de 12e plaats en stijgt in de algemene rangschikking van 8 naar 6, Thomas Sprengers is de nieuwe leider.

  Lees meer...

 • Vijfde plaats voor Dimitri in Wanze (2e rit TPL)

  Lubomir Petrus (Tjechië) wint solo voor Filip Müller (D) en Gerard Hophra.

  IMG_6461.JPG Dimitri maakte deel uit van de kopgroep van 10 renners die in de eerste van drie plaatselijke ronden konden ontsnappen uit het peloton. De strakke wind blies verder alles uit elkaar en de verschillen liepen heel hoog op aan de aankomst. Dimitri kon als laatste zijn wagonnetje aanpikken maar bekloeg zich nog over de gevaarlijke zwiepers in volle spurt. Met een vijfde plaats in de rituitslag zal hij binnen de toptien duiken van het algemene klassement en zit hij tevens ook vooraan in het jongerenklassement. Volgens de koerscommissarissen pakt Lubomir Petrus ook de gele trui over van Kess Heytens die vooraan niet te bespeuren was. Eėn seconde blijkt het verschil te zijn in het voordeel van de ritwinnaar,

  Lees meer...

 • Kess Heytens verschalkt het peloton in Blegny.

  Net geen massaspurt aan het slot van de eerste rit in de Ronde van Luik.


  IMG_9869.JPG
  Dimitri moest alweer alles uit de kast rijden na een lekke band (op minder dan 10km van de finish) om geen tijd te verliezen. Het waren Gertjan Devos en Jimmy Janssens die de grootste aanval van de dag lieten noteren. Devos hield er de bolletjestrui aan over maar werd door Jimmy Janssens gelost op de laatste klim van de dag. Jimmy Janssens hield het net niet vol tot aan de aankomst en zag het peloton nog over zich heen denderen. Een massaspurt leek in de maak maar vijf renners wisten nog te ontsnappen. Kess Heytens versloeg Thomas Sprengers en Frederick Backaert in de spurt. Het peloton volgde op 10 seconden. IMG_9910.JPGDimitri was blij dat hij geen tijd had verloren aan het slot van deze eerste etappe en kwam als 46e over de eindstreep. Hij keek al vooruit naar de rit van woensdag met start en aankomst in Wanze en de passage op de muur van Hoei.

  http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=21139 

 • VL Technics-Abutriek CT reed zich opnieuw op het podium (3e plaats) in ploegentijdrit in Borlo.

  VL Technics-Abutriek CT stelde niet teleur in ploegentijdrit en moest enkel de profs van Topsport Vlaanderen-Mercator en EFC Quick-Step laten voorgaan.

  IMG_9668.jpg

  De tweede plaats van vorig jaar net achter Topsport Vlaanderen-Mercator zat er niet in maar een podiumplaats konden ze nog wel bemachtigen. Nochtans zat het niet allemaal mee voor Dimitri en zijn maats. Er werden dit jaar geen buitenlanders meer toegelaten op deze wedstrijd en laat dit nu net de specialiteit zijn van Conor Dunne (Irl) en Michael Vink (Nzl) en bovendien moesten ze ook nog in laatste instantie Brecht Dhaene van hun lijstje schrappen. Brecht kwam afgelopen dinsdag ten val in de profkoers van Houtem (Vilvoorde) en was nog niet volledig hersteld van de opgelopen schade. Maar de vervangers deden meer dan hun best en gaven het volle pond in de eerste van drie af te leggen ronden. 

  Lees meer...

 • Zondag 15 juli Ploegentijdrit in Borlo (Lotto Topcompetitie)

  VL Technics-Abutriek CT start zondag met grote ambities in de ploegentijdrit te Borlo (Limburg)

  TTT 2011.JPGVorig jaar helemaal op het einde van een lang en vermoeiend seizoen knalde het team van Dimitri aan de Lac de l'Eau d'Heure naar de 2e plaats net achter het profteam van Walter Planckaert (Topsport Vlaanderen). Deze prestatie zouden ze graag nog eens overdoen in Borlo maar de kaarten zijn een beetje herschud.

  Geen buitenlanders dit jaar in de ploeg en een heel ander parcours daar in Borlo. Ook de afstand kan een bepalende factor worden want bijna 60km tegen het uur in ploegverband lijkt ons een moordende opdracht. Toch moeten we hoopvol zijn want het team lijkt ons ook nog zeer sterk zonder de buitenlandse specialisten. Het weer zal ook een heel belangrijke rol spelen zondag en het valt te hopen dat de wegen rond Borlo droog blijven. Om 15h52 start VL Technics-Abutriek CT met Dimitri aan hun 56,1 km, verdeeld over 3 ronden van 18,7 km. Twee minuten voor hen vertrekt het team Melbotech Prorace en 2 minuten na hen is het de beurt aan Profel Prorace. Vorig jaar reden ze met een gemiddelde snelheid van 47,3 km/h over de golvende wegen rond de Lac de l'Eau d'Heure en dat gemiddelde zou zondag zelfs nog iets hoger moeten liggen voor een podiumplaats.

  Borlo TTT Start.gif

 • Dimitri strandt op de 5e plaats in Ophain, Maxime Anciaux pakt de zege.

  52 deelnemers tekenden het wedstrijdblad in Ophain en die gingen een half uurtje later dan voorzien van start. Wegens hevige regenval voor de start van de wedstrijd was een deel van de omloop bedekt geraakt met modder. 

  IMG_9526.JPG

  De renners vlogen er meteen in en na één ronde zagen we een kopgroep van 18 renners licht afegescheiden passeren. De koers had dan al een beslissende wending genomen want niemand slaagde er nog in om vanuit de achtergrond terug te keren. Dimitri had zich mooi in de kopgroep genesteld en zou zijn plaatsje daar niet meer afstaan. Jurgen De Winne kreeg af te rekenen met pech en moest de kopgroep laten rijden na een lekke band. Ook streekrenner Jorgen Flion moest afhaken, hij kreeg krampen en staakte even later de wedstrijd. Kevin Grieten probeerde het dan in zijn ééntje maar zag al snel in dat dit onbegonnen werk was tegen een sterk Waals blok van Idemasport met drie renners vooraan vertegenwoordigd. Met nog vier ronden te gaan viel de kopgroep wat uiteen en bleven er vooraan nog slechts 9 renners over. 

  Sven Verboven (ploegmaat van Dimitri) trok dan alle registers open hij kreeg even later het gezelschap van thuisrijder Maxime Anciaux en Kevin Grieten. Dimitri volgde bij het ingaan van de laatste ronde op slechts 5" van de drie leiders. In de slotronde slaagde enkel Cedric Collaers er nog in om naar voren te rijden terwijl Dimitri en Ludwig De Winter bleven hangen op 5 seconden. 

  IMG_9589.JPGIn de spurt bleek thuisrijder Maxime Anciaux veruit de sterkste, Cedric Collaers werd nog mooi tweede en Sven Verboven maakte het podium kompleet, Kevin Grieten werd vierde. Dimitri die toch wel een beetje de vermoeidheid voelde van een zware trainingsweek in de Ardennen werd 5e op slechts 10 seconden van de vier koplopers. 

  Het was geen pretje vandaag om te koersen in Waals-Brabant want regenvlagen en felle windstoten wisselden elkaar regelmatig af. Op de koop toe mocht Dimitri samen met vijf andere renners na de wedstrijd ook nog een plasje afleveren voor de dopingcontrole. Maar ook dat behoort bij het wielrennen dat net zoals jij en ik snakt naar wat zonneschijn.   

   

     

 • Dimitri ziet opnieuw een ereplaats wegglippen na lekke band.

  Sander Helven oppermachtig in Omloop Het Nieuwsblad.

  IMG_6075.JPG

  Toen Dimitri na de Molenberg in een select groepje naar de eerder ontsnapte vluchters toereed sloeg opnieuw het noodlot toe. De zevende lekke band al dit seizoen knikkerde Dimitri uit de kop van de wedstrijd. Zijn medevluchters bleven voorop en reden nog meer dan 2 minuten weg van de eerste achtervolgers. Sander Helven toonde zich andermaal de sterkste van het lot en zegevierde in Zottegem solo voor zijn ploegmakker Gregory Franckaert en Dimitri Claeys, Dimitri werd uiteindelijk 43e.

  Lees meer...