counter

 • Wederoptredende Dimitri start zondag in Molenbeek-Wersbeek.

  Dimitri testte met een stevige training (Dinant) van 4 uur zijn herstelde lichaam en voelt zich klaar om het zondag opnieuw te proberen. Het bezoek aan de dokter afgelopen dinsdag stelde Dimitri gerust want de blessures bleken enkel kneuzingen te zijn. Ook de intensieve behandeling bij de kiné deden de pijn in de rug snel verdwijnen. Buiten enkele lichte pijnscheuten in de pols en de ribben had hij op de fiets nog weinig last van de valpartij van vorige week in de Franse Pyreeën. Meteen zette hij dan ook zelf het licht op groen om zondag zijn wederoptreden te maken.


  Molenbeek - Wersbeek
  Netelzeepstraat-Bekkevoort
  Start - 15h00
  Afstand - 116km

 • Gevolgen van val dwingen Dimitri tot opgave.

  Dimitri heeft zoals verwacht na 50km in de 2e etappe opgegeven in de Tour du Piémont Pyrénéen.


  Het lukte echt niet meer, de rug voelde helemaal stijf aan en de benen konden geen kracht meer zetten. Ook de ademhaling was beperkt door de gekneusde ribben waardoor verder koersen totaal onmogellijk was geworden.

   

  Hopelijk herstelt Dimitri goed de komende dagen zodat hij snel weer de fiets op kan want de conditie is nog steeds prima. Het valt dan ook nog wat af te wachten hoe de komende weken er gaan uitzien. Morgen (maandag) komt Dimitri terug thuis en dan zal een verder onderzoek nodig zijn, pas dan weten we allicht meer.

   

 • Dimitri komt ten val in de eerste etappe maar finisht nog in de kopgroep (24e plaats)

  De Tour du Piémont Pyrénéen is niet goed begonnen voor Dimitri. Aan het einde van de eerste etappe bekloeg Dimitri zich over hevige pijn aan de ribben en de heup, de gevolgen van een valpartij en dit al nà 45km. Dimitri eindigde nog mooi in de kopgroep op de 24e plaats op 3'17" van de winnaar Thomas Girard.

  Tour.JPG

   Het valt nog wat af te wachten of Dimitri de volgende dagen nog zal verder koersen want de ribben baarden hem toch wat zorgen. Ook de pijn in zijn heup deden hem niet vrolijk klinken. Jammer, maar niets aan te doen want de benen voelden goed vandaag liet hij ons weten. Hopelijk brengt een nachtje rust wat beterschap want anders zou Dimitri geen risico's nemen en de strijd staken.

   

  VL Technics Abutriek CT reed trouwens een collectief sterke wedstrijd want vier renners maakten deel uit van de grote kopgroep van 38. Morgen is er een kortere etappe van 120 km maar met aankomst op de top van een 14 km lange klim.

   

   http://jpn40.pagesperso-orange.fr/thb12-1.htm

     

 • Nieuwe buitenlandse wedstrijd voor Dimitri.

  Vanmorgen is Dimitri - via Charleroi - richting Pau (Fr) vertrokken waar hij vanaf vrijdag (24/08) zal deelnemen aan de driedaagse rittenwedstrijd  - Tour du Piémont-Pyrénéen -.

   

  Drie dagen rijden de renners in de schaduw van de grote Pyreneeën Cols in de buurt van het Zuidfranse Pau. De koersdirecteur aldaar is de gewezen Franse wielervedette Gilbert Duclos-Lasalle.

   

  affiche_piemont_2012.jpg

  Vrijdag  24/08 - 1ste  etappe:  Gan – Billere  151,3 km, met 4 GPM’s  

  Zaterdag 25/08 - 2de etappe: Rebenacq – Artouste 119 km, met 4 GPM’s

                                 (aankomst na 14km lange beklimming )

  Zondag 26/08 - 3de etappe: Lembeye- Serres-Castet 140 Km, met 4 GPM’s

  www.tourdupiemontpyreneen.fr

 • Jorne Carolus is de nieuwe Belgische Kampioen bij de beloften U23.

  Dimitri een ganse dag mee in de aanval wordt in de laatste ronde op 6km van de streep gegrepen door een fel uitgedund peloton (46e plaats).

  IMG_1801.JPG

  Wielsbeke - 200 deelnemers namen de start van dit BK in een verzengende hitte van 35° C. Toch zouden we ondanks deze niet ideale weersomstandigheden een boeiend kijkstuk krijgen.

   

  Als een bende losgeslagen wilde dieren stoven de renners weg alsof de aankomst één kilometer verder al getrokken was. Het spel zat meteen op de wagen, vijftien renners gingen meteen volop in het offensief. Een tweede groep van een tiental renners volgde dichtbij en in het peloton zaten ze ook niet stil. In de tweede ronde van in totaal 16 af te leggen ronden zagen we een kopgroep van 25 renners met daarachter het duo - Sander Helven, Yves Lampaert - en nog wat verderop een viertal met daarbij Kenneth Van Bilsen, Floris Smeyers,  Alphonse Vermote en Dimitri. In het peloton liet men de teugels wat losser en een ronde later reden 31 renners voorop met een voorsprong van 35"

  Lees meer...

 • Zondag 19 aug Belgisch Kampioenschap U23 Wielsbeke-Ooigem (W-VL)

  Zondag rijden de beloften U23 hun Belgisch Kampioenschap op Westvlaamse bodem. Op een biljartvlak parcours zijn de kanshebbers op de titel op één hand niet te tellen. De snelle jongens zien waarschijnlijk een mooie kans om hier de titel te pakken. Vorig jaar in Geel - eveneens een vlak parcours - ging de titel naar Tim Declercq die toen bijzonder goed op dreef was. Tim ondertussen prof bij Topsport Vlaanderen is er zondag dus niet bij. De snelle mannen zijn alom gekend, Roy Jans (winnaar Kattekoers) en Antoine Demoitie (winnaar III rit TMC & III rit Trytique Ardennais) zijn misschien wel de snelsten. Maar er zijn ook nog heelwat andere kapers op de kust.

   

  Dimitri zal het moeten hebben van een lastige wedstrijd met een goede ontsnapping en warm weer. Drie zaken die in zijn voordeel kunnen spreken, bij een massaspurt slinken Dimitri's kansen. De wedstrijd start vreemd genoeg pas om 14h00 (dat worden overuren) en dit omdat de Elite renners zonder contract hun kampioenschap in de voormiddag afwerken (nog vreemder). Zij mogen al om 9h30 de baan op voor hun titelrace.

  Na 16 ronden van 10,8km kennen we dan de opvolger van Tim Declercq en dat zal pas na de klok van 18h00 zijn.

   

  Alle info over het Belgisch Kampioenschap kan je terugvinden door op onderstaande link te klikken.

  http://www.cyclingwielsbeke.be/index.html

 • Belgische titel tijdrijden (U23) voor Yves Lampaert, Dimitri 14e plaats.

  Afgelopen woensdag is de 21 jarige Yves Lampaert Belgisch Kampioen tijdrijden geworden bij de beloften U23.


  IMG_7343.JPGDimitri reed een behoorlijke tijdrit en werd 14e op 1'43" van de winnaar. Een paar technische foutjes onderweg kostte hem waarschijnlijk een toptien plaats waar hij toch had op gehoopt. Yves Lampaert was veruit de sterkste en won met ruim verschil (37"). Fredrik Frison reed een geweldige tweede ronde op de hellende wegen rond de stuwmeren van l'Eau d'Heure en kwam uit op de tweede plaats. Hardrijder David Desmecht vervolledigde het podium. Ploegmakker en favoriet Christophe Sleurs ontgoochelde met een 13e plaats. 

  Lees meer...

 • Rabo-blok zette Dimitri een hak in Overijse

  Met een 4e plaats in Overijse en de 3e vorige week in Tombeek is Dimitri de eindwinnaar geworden van de Wieler-Tweedaagse van de Druivenstreek. 

  IMG_1389.JPG

   

  In de slotronde van een zeer nerveuze wedstrijd reed Dimitri samen met het Rabo duo Mike Theunissen - Emile Dofsma en Bram Van Broekhoven naar de eerder ontsnapte Tom Goovaerts. Mike Theunissen knalde vanuit Dimitri's achterwiel naar de koploper en zat meteen in een zetel want ploegmakker Dofsma gaf geen krimp. Toen Dimitri aansloot bij de koplopers ging Theunissen nogmaals aanvallen en met succes. De jonge Nederlander van het Off-Road Team Rabobank soleerde naar de overwinning. Ook zijn ploegmakker Emile Dofsma verschalkte Dimitri nog in de slotkilometers. Dimitri legde beslag op de 4e plaats na een fel spurtje met Van Broekhoven. Daarmee verzekerde hij zich ook van eindwinst in de Wieler - Tweedaagse van Tombeek - Overijse, een prijs die hij liever had omgeruild voor een zege in één van deze twee wedstrijden.       

  Lees meer...

 • Dimitri bleef onder de verwachtingen in Angreau (testtijdrit)

  Slechts 16 van 21 uitgenodigde beloften U23 verschenen aan de start in Angreau voor de testtijdrit van 34,4 km.

   

  IMG_1036.JPG

  Met alle respect voor de organisatoren maar dit leek ons toch niet de mooiste locatie (lees omloop) van het land om dit soort van wedstrijden op te organiseren. Een omloop van 17,2 km met heel wat technische stukken en 2 verschrikkelijke kasseistroken waarop het ultraduur tijdritmateriaal het hard te verduren kreeg werden onder de wielen geschoven. Enkele toppers zoals Arthur Vanoverberghe en Frederik Frison werden hier kansloos door uitgeschakeld.  

   

  IMG_1043.JPGDimitri deed wat hij kon en bleef overeind maar moest vaststellen dat het nog wat beter moet wil hij ook hier in uitblinken. Toch enkele indrukwekkende cijfers, Dimitri reed met een gemiddelde snelheid van 45,57 km/h en kwam daarmee uit op een 9e plaats en een totaaltijd van 45'17". Nicolas Vereecken bleef gespaard van pech en reed een fantastische tijdrit die hij ook won in 43' 50" zijn gemiddelde snelheid kwam uit op 47,07 km/h. Zonder de mechanische pech en fietswissel van Arthur Vanoverberghe had er voor hem mogelijk een zege ingezeten. Nu strandde hij met een gewone wegfiets en de één minuut voor hem gestartte Jens Vandenbogaerde in zijn wiel op 12" van de winnaar. Frederik Frison, een andere hardrijder had eveneens pech en moest van fiets wisselen, hij eindigde pas op de 12e plaats. Edward Theuns kende een mindere dag en zag dat het niet goed was. 

  IMG_1082.JPG

  En de motard van de wedstrijdleiding zag dat het goed was !

   

  Volgende week krijgen al deze renners een herkansing op het BK Tijdrijden aan het Lac de l'Eau d'Heure, dan wel op een mooie, maar ook heel zware omloop. 

   

  http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf2012/2012TTANGREAUUITSLAG.pdf

 • Donderdag 9 augustus nationale testtijdritten in Angreau-Honnelles (Ht)

  Dimitri mag zich a.s. donderdag nog eens testen in het tijdrijden. Bondscoach Jean-Pierre Dubois heeft Dimitri samen met 20 andere Beloften U23 geselecteerd voor de nationale testtijdritten in het Henegouwse Angreau-Honnelles.

   

  De Beloften U23 starten vanaf 16h50 om de minuut voor een afstand van 34,4 km, verdeeld over twee ronden van 17,2 km. Dimitri zal om 16h59 aan zijn opdracht beginnen, naast Dimitri start ook ploegmaat Edward Theuns (Provinciaal Kampioen tijdrijden Oost-Vlaanderen).

   

  Eén week na de testtijdritten volgen dan op woensdag 15 augustus de Belgische Kampioenschappen Tijdrijden aan de Lac de l'Eau d'Heure. Ook hiervoor werd Dimitri reeds geselecteerd door de afdeling Provincie Vlaams-Brabant.

   

  http://uitslagen.kbwb-rlvb.com/index_bestanden/pdf2012/2012TTANGREAUDEELNEMER.pdf

 • Stijn Steels voor Sven Verboven en Dimitri in Tombeek-Overijse.

  Dimitri overtuigde zijn vele supporters in Tombeek met een sterke wedstrijd en een 3e plaats.

  IMG_6817.JPG

  De overwinning zat er net niet in voor Dimitri die het in de spurt met drie moest afleggen tegen Stijn Steels en ploegmaat Sven Verboven. Jammer want Dimitri reed een zeer aanvallende en sterke wedstrijd maar datzelfde kon ook gezegd worden van winnaar Stijn Steels en Sven Verboven.

  Lees meer...

 • Wieler-Tweedaagse Tombeek (4 Augustus) en Overijse (11Augustus)

  Dimitri zal de komende twee weken te zien zijn in de Wieler-Tweedaagse van Tombeek en Overijse.

  Geen rondewerk de komende weken voor Dimitri vandaar dat hij dit en volgend weekend in eigen streek kan koersen. Op zaterdag 4 Augustus start Dimitri in Tombeek en één week later komt hij eveneens aan de start in Overijse.

  Tombeek - Overijse.png