counter

 • GP de la Magne - Soumagne (Interclub).

  zondag 30/09/2012

  GP de la Magne - Soumagne 

  1.12 IC Nat - elite z.c./beloften 

   

   

  afstand 152,1 km - 9 x16,9 km - start 13h00 

  Rue Ladrie - Soumagne

   

 • Walt De Winter controleert en zegeviert in Flawinne.

  Dimitri verdiende meer dan een 6de plaats na een hele sterke koers in Flawinne.

  IMG_3419.JPGNa een hele wedstrijd in de aanval te hebben gereden probeerde Dimitri zijn zes metgezellen op de slotklim los te schudden maar een hele sterke Walt De Winter counterde en ging er zelf vandoor. In de spurt kon Dimitri zich echter niet meer doorzetten en moest hij zich tevreden stellen met de 6de plaats.

  Lees meer...

 • Zondag 23 september 8ste Grand Prix Cammaerts - Flawinne.

  Na een onderbreking van één jaar is er opnieuw een Grote Prijs Cammaerts in het Naamse Flawinne.


  http://www.royalnamurvelo.be/crbst_60.html

   

  Dimitri start er voor de derde maal en vind er een parcours zoals hij ze graag heeft met een lange helling op minder dan één kilometer van de finish. Bij de junioren in 2009 werd Dimitri in Flawinne verslagen door de Nederlander Bram Nolten na een millimeterspurt. Een jaar later in 2010 reed Dimitri er een eerste keer bij de elite z.c. en beloften, toen eindigde hij op de 18de plaats.

   

  De renners rijden in Flawinne één grote ronde van 70 km en moeten dan nog 6 plaatselijke ronden van 9 km afwerken. In die plaatselijke ronden zijn er telkens 2 hellingen waarvan de laatste heel dicht bij de aankomst ligt. 

 • Jens Keukeleire was de snelste in Vichte (Profkoers) Dimitri eindigde in het peloton.

  De 80ste Textielprijs in Vichte werd onder massale belangstelling gewonnen door Jens Keukeleire. De jonge Westvlaming van Greenedge was de snelste van een kopgroep van 4 renners. Het peloton volgde op 40" met daarin Dimitri (98e plaats) die zich 150 km lang goed voorin handhaafde.

  De snelheid lag heel hoog tijdens de wedstrijd zodat ontsnappen bijna onmogellijk was. Toch slaagden op twee ronde van het einde een dertigtal renners erin om weg te rijden uit het peloton. Daaruit ontsnapten in de laatste ronde nog eens 4 renners waaronder Keukeleire die het in de spurt simpel afmaakte. Joeri Stallaert won de spurt van het peloton waarin Dimitri zich wijselijk (na alle pech van de afgelopen week) niet mengde. Achteraf was Dimitri blij dat hij het hoge ritme vrij vlot kon volgen en niet veel last meer kende van zijn opgelopen blessures. Toch gaat hij deze week nog eens de kiné opzoeken om alles weer op de juiste plaats te krijgen.

   

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2012/Vichte18-09-2012.pdf

   

  De Volgende afspraak is op zondag 23 september in het Naamse Flawinne. 

 • Dimitri toonde in de laatste rit alweer zijn doorzettingsvermogen !

  De laatste rit in de Tour de Moselle eindigde op een massaspurt met winst voor de jonge Fransman Bryan Coquard.

  IMG_8805.JPG

  Dimitri startte zondagmorgen met heelwat twijfels maar kon al snel vaststellen dat de benen een stuk beter waren dan daags voordien. Het verhaal van de wedstrijd was simpel, 10 renners kregen een vrijgeleidde van het peloton en liepen uit tot maximaal 5 minuten. De ploegen van de klassementsrijders controleerden de koers en hielden de 10 vluchters onder controle. Dimitri pedelde rustig mee in het peloton en kon het tempo vlot volgen.

  Op 50 km van de finish begon de voorsprong van de 10 vluchters snel te slinken. Op de laatste klim van de dag bleven er nog slechts 2'30" over. Het peloton maakte nu plots fel jacht en was uit op een massaspurt. De 10 vluchters zagen op 10 km van de aankomst het peloton naderen en werden na een ontsnapping van 140 km gegrepen. Stijn Steels probeerde nog de 5" achterstand in de algemene rangschikking weg te werken maar dat bleek onbegonnen werk. Het team (Amicale VC Aixois) van leider Jarno Gmelich hield alles gesloten zodat er een massaspurt zat aan te komen. Kenneth Van Bilsen en Antoine Demoitie leken op de overwinning af te gaan maar moesten in de laatste hectometers nog de snelle Fransman Bryan Coquard laten voorgaan. Dimitri legde beslag op de 22ste plaats en behield ook zijn 18de plaats in de eindstand van de Tour de Moselle.

  IMG_8739.JPG

  De overwinning in deze ronde ging naar de Nederlander Jarno Gmelich hij ging zijn ploegmaat Thomas Rostollan vooraf, die wel in dezelfde tijd eindigde als de winnaar. Stijn Steels eindigde op de 3de plaats. Voor Dimitri zat er na zijn val op dag één jammerlijk genoeg niet meer in dan de 18de plaats. Een resultaat waar hij alles in acht genomen nog heel tevreden mee mag zijn gezien het deelnemersveld van deze Tour de Moselle.

   

  http://www.tourdemoselle.com/

 • Thomas Sprengers wint 3de etappe, Dimitri kreunt en kraakt maar begeeft niet.

  De derde etappe werd er ééntje van aanklampen, terugkeren en weer aanklampen voor Dimitri. Het liep voor geen meter en reeds van bij de eerste meters van de eerste GPM van de dag moest Dimitri zich beperken tot aanklampen. IMG_2854.JPGHet peloton scheurde een eerste maal in drie stukken en Dimitri zag een grote groep (50 renners) voor hem wegrijden. Een eerste achtervolging van 20 km kon beginnen. Toen de twee grote groepen samensmolten gingen ze vooraan weer serieus aan de boom schudden en weer zat Dimitri in het tweede deel van het peloton. Een nieuwe achtervolging kon beginnen. Dimitri's gezicht zag er niet mooi uit maar hij hield stand. Net voor aanvang van de laatste beklimming kregen ze de hoofdmacht weer in het vizier. De wagens (organisatie) reden alweer tussen de renners op de slotklim en bemoeilijkten zo de aansluiting. Jimmy Janssens en Frederik Verkinderen probeerden dan op de slotklim weg te rijden maar kregen geen vrijgeleidde. Dimitri was ondertussen tot aan de staart van de kopgroep weergekeerd maar moest opnieuw een gaatje laten op de steile klim. Op de top van de klim bleven er dan nog 7 km te gaan tot aan de finish. Dimitri zou alweer de schade kunnen beperken maar verloor nog 1"12" op winnaar Thomas Sprengers die iedereen verschalkte in de laatste kilometer. 

  IMG_2889.JPG

   

  Dimitri stapte helemaal verstijfd en met tintelinde vingers in zijn linkerhand van de fiets. Het was niet mooi om zien maar hij zat er helemaal doorheen. Hij bekloeg zich ook over hevige rugpijn allemaal gevolgen van de zware valpartij in de eerste etappe. Bij die val werden trouwens drie renners met zware kwetsuren afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook Dimitri bleek even groggy te zijn na zijn tuimelperte en voelde zich daarna nooit meer opperbest.IMG_2925.JPG Toch wil hij blijven doorzetten en hoopt hij in de laatste rit over 180 km weer over goede benen te mogen beschikken. Als beloning en magere troost voor al het gezwoeg stijgt hij toch weer één plaatstje in de alg rangschikking. Dimitri staat nu op de 18de plaats op 5'52" van de leider Jarno Gmelich. 

   

  http://www.tourdemoselle.com/

 • Dimitri beperkte de schade in de individuele tijdrit van 17,9 km en klimt naar de 19de plaats in alg. rangschikking.

  Tour de Moselle dag 2; Dimitri voelde zich niet al te best voor de start van de individuele tijdrit, de gevolgen van zijn toch wel vrij zware valpartij in de eerste etappe waren duidelijk nog niet verteerd. Hij probeerde zo goed als mogelijk zijn 20e plaats in de algeneme rangschikking te verdedigen en daar slaagde hij ook in. Dimitri verloor 1'25" op de winnaar Christophe Laporte (Fr) en kwam daarmee uit op een 39e plaats. Het was afzien van begin tot het einde voor Dimi maar het leverde hem uiteindelijk toch nog één plaatsje winst op in de algemene rangschikking. Stijn Steels, leider na de eerste etappe verloor zijn koppositie aan de Fransman Jarno Gmelich, Stijn staat nu op de 3e plaats op slechts 5" van de leider.

  IMG_8581.JPG

  Dimitri vertrok met een bang hartje in de volgwagen naar het hotel van de renners. In de namiddag volgde immers nog de 3e rit, een korte maar heel verraderlijke etappe over 99 golvende kilometers. Benieuwd of hij ook daar nog zal stand houden.  

 • Tour de Moselle start met valse noot, Dimitri valt opnieuw maar wordt nog 20ste.

  Komedy Capers aan het einde van de eerste etappe van de Tour de Moselle.


  IMG_8577.JPGStijn Steels schreeuwde het uit van vreugde na het behalen van de welverdiende zege aan het einde van de eerste etappe. In een spurt met twee was hij sneller dan de Fransman Thomas Rostollan. Beide renners ontsnapten in de finale uit een kopgroep van 20 renners waar ook Dimitri deel van uitmaakte. Deze kopgroep kwam reeds na 15 km tot stand en reed de tegenstand helemaal weg. 

   

  Onderweg had Dimitri alweer een lelijke val gemaakt nadat voor hem een renner het achterwiel van zijn voorganger aantikte en tegen de grond ging. De schade viel tegen, Dimitri ging vol op zijn gezicht met als gevolg  een dikke lip, een geschaafde en gezwollen elleboog en heelwat schrammen op armen en benen. Toch sprong Dimitri terug op de fiets om snel weer aan te sluiten bij de kopgroep van 20 renners. Deze hadden ondertussen al een mooie voorsprong opgebouwd en dat wou Dimitri niet zomaar verloren laten gaan. Het was duidelijk dat deze etappe heelwat tijdverschillen ging maken en dat heelwat renners al ver zouden worden teruggeslagen.

   

  Maar dan begon de val van Dimitri toch op te spelen en kreeg hij het moeilijk. Op de laatste beklimming van de dag moest Dimitri passen en liet hij de kopgroep gaan. Samen met twee renners van AG2R (Chambery Cyclisme Formation) probeerde hij de schade te beperken. Op 15 km van de aankomst bedroeg hun achterstand 45" op het groepje met Jasper Stuyven (4e plaats) maar dan begon een nieuw hoofdstuk van een trieste, ongeziene manke organisatie. Toen de renners op een splitsing kwamen die ze eerder in de wedstrijd al tweemaal naar links hadden genomen bleek er niemand meer te weten welke richting ze nu uit moesten gaan. De ene groep draaide af naar rechts en de volgende groep draaide af naar links, complete chaos in volle finale van de wedstrijd. Plots reden Dimitri en zijn twee medevluchters aan de leiding tot het hen doordrong dat er iets niet klopte. Ze werden dan opgehouden en mochten nadat de kopgroep hen passeerde weer in de wedstrijd. Het peloton dat op meer dan tien minuten fietste kwam plots uit het niets over de finish gedenderd, amper 2 minuten na de winnaar. De eerste achtervolgers, met daarbij Dimi's ploegmaats Theuns en Vanneste die eigenlijk meer dan vijf minuten voor het peloton reden kwamen pas vier minuten na het peloton binnen, kan u het nog een beetje volgen ? En dan als klap op de vuurpijl plaatst men Dimitri op de 20e plaats (correct) maar wordt hij op 3'35" gezet van de winnaar en dit terwijl hun achterstand slechts 45" was tot aan de wegvergissingen. Nooit zouden Dimitri en zijn twee kompanen 3'35" hebben verloren in de laatste 15 km. Al bij al mogen ze nog blij zijn dat het hierbij blijft want een uitsluiting was ook mogelijk geweest. Eén probleem, dan had men ook het ganse peloton uit koers moeten zetten want ook zij gingen een heel eind van het parcours af.

   

  IMG_8519.JPGWij houden ondertussen ons hart vast voor de komende dagen, 1; hoe zit het met Dimitri zijn blessures, 2; welke problemen staan er de renners nog te wachten met de organisatie 3; gaat men de renners nog op een autoweg sturen waar het verkeer langs hen raast tegen 120km/h (ongezien) en 4; Is Stijn Steels (21/08/89) nu nog belofte of elite z/c ? wij dachten het tweede maar toch is hij hier leider in het jongerenklassement. Wij hopen alvast dat we het ergste gehad hebben maar vrezen ervoor dat het hier nog veel erger kan. 

   

  In alle geval hebben de Belgen het goed gedaan want op de overwinning van Stijn Steels valt niets af te dingen. Ook de 3e plaats van Frederik Verkinderen en de 4e van Jasper Stuyven zijn heel mooi. Een alweer sterke Gertjan Devos werd knap 10e, Sander Verhaghe 12e en Dimitri 20e. Zaterdag is er een individuele tijdrit en een rit in lijn. Laat ons vooral hopen op wat meer geluk voor Dimitri en dan komt de rest wel vanzelf.

   

  http://www.tourdemoselle.com/

    

   

   

 • Vrijdag 14/09 tem Zondag 16/09 Tour de Moselle (Fr)

  Dimitri start vanaf vrijdag 14 september in de Tour de Moselle.

   

  Deze driedaagse rittenwedstrijd in de buurt van Thionville (Frankrijk) gaat over drie etappes in lijn en één individuele tijdrit. Dimitri start er voor het laatst met zijn Team VLTechnics - Abutriek CT in een ronde. Hij had ook de mogelijkheid om met de nationale selectie deel te nemen maar wou graag zijn plaats afstaan aan een andere renner daar hij al geselecteerd was door zijn team.

   

  U kan deze wedstrijd live volgens via internet op de website van Directvelo. Ook wij houden u iedere avond op de hoogte met een wedstrijdverslag via deze website. Wij wensen Dimitri veel succes en hopen dat hij zijn prestatie van vorig jaar nog eens kan overdoen (12e plaats in eindklassement)

   

    http://www.tourdemoselle.com/

  http://www.directvelo.com/Direct/getAllEnCours

 • Dubbele pech houdt Dimitri uit finale van GP de Wallonië.

  IMG_8426.JPG145km liep alles volgens het boekje maar dan begon de miserie. Een lekke voorband zorgde voor een eerste tegenslag en net toen alles in orde leek en Dimitri terug aansloot bij het peloton gingen ze met een 20 tal renners tegen de grond. Ook Dimitri deelde in de klappen en lag erbij. Na wat gesukkel met de ketting en met een pijnlijke knie sprong hij terug op zijn fiets.Terug aansluiten in het peloton was echter uitgesloten. Vooraan werd er op dat moment keihard gekoerst en mede door de waaiervormig was het over en uit voor. Toch reed Dimitri de wedstrijd nog volledig uit in het gezelschap van de andere slachtoffers van de valpartij.

  IMG_8440.JPG

 • Dimitri Claeys klopt Dimitri Peyskens in Ophasselt.

  IMG_8366.JPG

  Dimitri reed samen met die andere Dimitri (Claeys) meer dan 50 km in de aanval en liep tot bijna 2' uit op de eerste achtervolgers. In de laatste ronde probeerde Dimitri zijn metgezel nog van zich af te schudden maar de ex prof en ex Belgisch Kampioen begaf niet. In de spurt met twee hield hij Dimitri vlot achter zich en boekte zo zijn 6e zege van het seizoen. Voor onze Dimitri nog maar eens een ereplaats erbij (en nog een heleboel andere prijzen) en dit terwijl hij zich vandaag zeker niet de mindere voelde van zijn opponent.

   

  Met 90 renners begonnen ze in Ophasselt om 14h30 en onder een stralende hemel aan hun wedstrijd over 120km. Onder de 90 deelnemers waren maar liefst 12 renners van het Russiche Katusha beloftenteam vertegenwoordigd. Zij zouden vooral in het begin van de wedstrijd de koers animeren en dan vooral telkens bij het overschrijden van de aankomststreep. Want daar viel iedere ronde wat geld te verdienen. Dimtri hield zich wat op de vlakte maar was toch al tweemaal attent toen een klein groepje zich wist af te scheiden. 

   

  Toen net voor halfweg koers een kopgroep van 10 renners in de aanval trok was ook Dimitri weer present en maar goed ook. Dimitri Claeys, één van de tien koplopers had er genoeg toen telkens weer bij het overschreiden van de aankomststreep de jongens van Katusha naar voren sprongen. Hij ging eens flink aan de boom schudden en zag nog slechts één renner in zijn wiel terugkomen. Claeys en Peyskens waren ervandoor met nog 50 km te rijden. Even twijfelde Dimitri Claeys nog maar toen die andere Dimitri, Peyskens fors doortrok was de trein vertrokken. 8 km verder was de voorsprong al opgelopen tot om en bij de minuut en nog een ronde later tot 1'30". Dimitri P. voelde zich in zijn sas op het heuvelachtige parcours in Ophasselt en bleef met Dimitri C. maar rondbrommen tot ze bijna 2' voorsprong hadden.

   

  Met nog twee ronden te gaan (16 km) zagen we plots op een helling dat Dimitri Claeys 10 meter moest laten en dachten we even dat hij het moeilijk kreeg. Maar dit bleek maar een schijnmanouvre te zijn want in de laatste ronde probeerde Dimitri nog enkele malen om zijn opponent los te rijden maar deze gaf geen krimp meer. Spurten voor de zege dan maar en alweer moest Dimitri zich tevreden stellen met de tweede plaats. Dimitri Claeys die door deze overwinning ook de superprijs "een wielerstage in Spanje" mocht ontvangen behaalde in Ophasselt zijn 6e zege van het seizoen. Voor Dimitri werden er naast de bloemen en beker ook nog andere prijzen boven gehaald, zo won hij een klassement van de tussensprinten en kreeg hij daarbovenop ook nog een electrisch huishoudtoestel. Op de derde plaats eindigde dan toch een jongen van Katusha Mamyr Stash, Joris Descamps (Dimi's ploegmaat) legde beslag op een knappe 6e plaats.

  IMG_8399.JPG

  Na de wedstrijd en de podiumverplichtingen sprong Dimitri vlug de fiets op om richting Hoeilaart te rijden en er zo nog 55 km bij te doen. Woensdag wacht er immers een nieuwe opdracht met de GP de Wallonie. Dimitri start dan tussen de grote jongens van het profpeloton samen met een 9 koppige nationale beloften selectie.

  http://www.cyclingnews.nu/uitslagen/2012/Ophasselt09-08-2012.pdf   

   

   

 • Dimitri rijdt in 2013 voor Lotto-Belisol U23.

  Sinds een paar weken is de overgang definitief, maar Dimitri wou het nieuws pas bekend maken nadat hij eerst zijn huidige ploegleider Rudy Vandenheede  ervan op de hoogte had gebracht. Na het Belgisch Kampioenschap tijdrijden aan het Meer van l’Eau d’Heure was het dan zover.


  IMG_0024-001.JPGVolgend seizoen rijdt Dimitri dus onder de vleugels van ploegleider Kurt Van De Wouwer. Lotto-Belisol U23 (voorheen Davo Lotto) is sinds twee jaar de jongerenploeg van de grote Lotto-Belisol  UCI Protour ploeg.  Het team heeft ieder jaar grote ambities en rijdt een internationaal programma. Dit jaar maken ook weer enkele beloftevolle renners  van Lotto Belisol U23 de overstap naar de profs, het uiteindelijke doel van het team. Tim Wellens (Lotto Belisol), Willem Wauters (Vacansoleil), Wouter Wippert (stagiair Lotto Belisol), Thomas Sprengers (stagiair Lotto Belisol) en Steve Beckaert (Stagiair Aqua & Sapone)rijden nu al tussen de profs. Kersvers Kampioen van België bij de beloften  Jorne Carolus maakt eveneens deel uit van Lotto Belisol maar zou in 2013 het team verlaten. En dan zijn er natuurlijk ook nog  de vele anderen, waaronder Stig Broeckx, Stef Van Zummeren, Niels Reynvoet, David Desmecht, Nicolas Vereecken,  Jef Van Meirhaeghe, Martijn DeBaene en nog anderen. Voor Dimitri zijn de meeste onder hen geen onbekenden want enkele renners waren eerder al ploegmaat bij Balen BC (Junioren).

   

  Dimitri hoopt bij Lotto Belisol U23 zijn geliefkoosde wedstrijden te kunnen rijden en dat zijn voor hem vooral het klim en rondewerk. In die wedstrijden wil Dimitri zich in 2013 net zoals dit jaar laten opmerken, Luik-Bastenaken-Luik blijft “de” wedstrijd bij uitstek. Dimitri  beseft ook  dat de druk van te moeten presteren altijd aanwezig zal zijn want Lotto Belisol is nu éénmaal een team dat gewoon is om wedstrijden te winnen en zal dat ook van Dimitri verlangen.

   

  Volgend jaar scheiden dus de wegen van Dimitri en VL Technics – Abutriek CT. Een samenwerking die twee jaar lang meer dan voortreffelijk was en waar Dimitri ook heel dankbaar voor is. Bij Vl Technics – Abutriek CT heeft hij zich perfect kunnen ontwikkelen als wielrenner door te mogen deelnemen aan heel wat binnen en buitenlandse wedstrijden van hoog niveau. Ook de ploegmakkers waar hij zo vaak mee op buitenlandse missie vertrok waren geweldig en zal hij toch een beetje missen.

   

  Voorlopig blijft Dimitri zich dan ook nog volledig geven, zowel voor zichzelf als voor het huidige team VL Technics-Abutriek CT waarmee hij nog enkele mooie wedstrijden zal af werken. Pas in januari 2013 zal Dimitri te bewonderen zijn in de kleuren van zijn nieuwe team.

 • Dimitri zit in nationale selectie voor Grand Prix de Wallonie.

  Bondscoach Jean Pierre Dubois heeft Dimitri samen met 7 andere beloften geselecteerd voor de Grand Prix de Wallonie (12/09).

   

  Op woensdag 12 september zal Dimitri starten in de Grand Prix de Wallonie. Dimitri kreeg een uitnodiging in de bus van bondscoach Jean Pierre Dubois om deel te nemen samen met een selectie van Belgische beloften.

   

  De volgende acht renners werden geselecteerd, Steve Bekaert, Dieter Bouvry, Martijn Debaene, Gertjan De Vos, Sander Helven, Yves Lampaert, Dimitri Peyskens en Jasper Stuyven. Voor Dimitri is het de eerste selectie en komt deze op een ideaal moment. Meteen na het bekend raken van zijn selectie wou Dimitri alles weten over het parcours van deze profwedstrijd. Aanstaande woensdag zal hij het parcours dan ook gaan verkennen.

  De Grand Prix de Wallonie start in Chaudfontaine en komt na 203km aan in Namen. Onderweg zijn er enkele pittige hellingen en de aankomststreep is getrokken boven op de Citadel van Namen. Tussen de deelnemers zitten heel wat toppers uit binnen en buitenland o.a. Oscar Freire, Bjorn Leukemans, Nick Nuyens, Greg Van Avermaet en Tom Boonen zullen hun opwachting maken.

   

   http://www.trworg.be/gpw/news.php

 • 3e plaats voor Dimitri bij wederoptreden in Molenbeek-Wersbeek.

  Dennis Coenen spurt sneller dan Stijn Van Roy en Dimitri na een fel geanimeerde wedstrijd.  IMG_2110.JPGDimitri reed een perfecte koers maar kon het in de spurt met vier niet afmaken. Deze kopgroep was tot stand gekomen op 2 ronden van het einde. Guy Vanbroekhoven, Stijn Van Roy, Dennis Coenen en Dimitri reden toen weg uit een 9 koppige groep en zouden even later spurten voor de zege.    

  Lees meer...