counter

 • Tweeluik voor Dimitri in Paasweekend


  PHOTONEWS_10417148-105.jpgZaterdag Chaumont-Gistoux en zondag Florennes, dat zijn de 2 wedstrijden die Dimitri het komende weekend zal afwerken. Dit met het oog op wat komen zal in de maand april.

  Op vrijdag 5 april start Dimitri in het "Circuit des Ardennes" 2.2 - driedaagse rittenwedstrijd - in de buurt van het Franse Charleville-Mézières, één week later is er dan al Luik-Bastenaken-Luik voor beloften U23. Voor Dimitri moet dit een eerste piekmoment in het seizoen worden. Tussendoor neemt hij ook nog deel aan het Provinciaal Kampioenschap tijdrijden in Orsmaal-Linter op dinsdag 9 april. Maar eerst dus het paasweekend 

  Chaumont-Gistoux : zaterdag 30/03/13

  114km (19 x 6km) - Start 14h30 - Av du Ronvau 8,

  Florennes : zondag 31/03/13 

  114,8km (14 x 8,2km) - Start 15h00 - Place de la Chapelle

   

 • Nicolas Vereecken houdt Dimitri van de zege in Budingen.

  IMG_1509.JPGMet nog één ronde van 8,5km te gaan reden Dimitri,ploegmaat Wouter Daniels en Nicolas Vereecken weg uit een 10 koppige kopgroep. Nicolas Vereecken trok dan fors door en alleen Dimitri kon het tempo van de Waaslander volgen. Dimitri moest in de spurt zijn meerdere herkennen in de renner van An Post die in Budingen zijn eerste zege van het seizoen behaalde, 25" later spurtte Joachim Vanreyten zich naar de derde plaats.

  Lees meer...

 • Sterke Jérome Baugnies zegeviert in Kattekoers.

  Dimitri kende een mindere dag als gevolg van een slepend achterwiel.

  Na het goede gevoel van vorige week in Brussel-Zepperen trok Dimitri vol vertrouwen naar de Kattekoers in Ieper. De opener van de Topcompetitie lijkt elk jaar wel wat meer op een profkoers. Ook dit jaar kwamen er weer heelwat continentale ploegen aan de start van deze wedstrijd in het Heuvelland.

  IMG_1166.JPGDimitri deed alle moeite van de wereld om zich in de aanvangsfase voorin te houden. Hij wou daarmee onnodige inspanningen, en het risico op valpartijen vermijden. Maar toen de eerste heuvels zich aandienden liep het een pak minder. De benen schoten meteen vol bij de minste tempoversnelling en dat zag er niet goed uit. Op het terrein waar hij zich normaal het best voelt ging het plots heelwat minder. Toen eerst een trio wegreed en later nog eens een groep van 25 renners moest hij lijdzaam toezien. Bij de eerste doortocht op de Kemmelberg na 108km ging het licht dan volledig uit. Later bleek dat Dimitri reeds kilometers lang met een slepend achterwiel aan het rondrijden was. Meteen werd ook duidelijk waarom precies vandaag de benen niet goed ronddraaiden. Dimitri verzeilde in een 3 pelotonnetje en zelfs daar ging het bij de 2de doortocht op de Kemmelberg (145km) nog te snel. De laatste 30km werd dan in een trainingstempo afgewerkt.  

  Lees meer...

 • Daan Mijngheer solo in Brussel-Zepperen !


  Dimitri deed meer dan zomaar meerijden in Brussel-Zepperen.

  IMG_0960.JPGBij het ingaan van de voorlaatste ronde gooide Dimitri zich samen met naamgenoot Dimitri Claeys vol in het offensief, een mislukte poging bleek achteraf want net toen beide renners werden ingehaald vertrok de goede trein. Acht renners kregen plots 20" voorsprong en daarmee was de beslissing gevallen. Een sterke Daan Mijngheer wist een spurt met 8 nog net te ontlopen en soleerde naar de overwinning. Dimitri bolde 20" later in de buik van het peloton over de eindstreep. 

  Lees meer...