counter

 • Dimitri samen met Jasper Stuyven en winnaar Sean De Bie op podium in Molenstede.

  Sean De Bie is de nieuwe Kampioen van Vlaams-Brabant bij de beloften U23 na een indrukwekkende solo.

  IMG_4104.JPGhttp://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=1468&datum=28/04/2013

  Dimitri moest het in de spurt om de tweede plaats afleggen tegen Matti Stiens (Kamp elite/z.c.) en Jasper Stuyven. Na Wezembeek-Oppem 2012 opnieuw een podiumplaats voor Dimitri in Molenstede. Ditmaal naast Sean De Bie en Jasper Stuyven. Gert-Jan Devos eindigde op de 5de plaats en een moegestreden Niels Tooth werd 6de.

  Lees meer...

 • Jérôme Baugnies wint GP Affligem, Dimitri op de 9de plaats.

  Jérôme Baugnies zet spurt van 13 koplopers naar zijn hand en wint in Affligem zijn 9de koers van het seizoen.

  image.jpgDimitri maakte deel uit van de kopgroep van 14 renners die na 80km koers ontsnapte uit het peloton. De voorsprong bleef lang schommelen rond de 50" maar de 14 bleven voorop. Op 10km van de aankomst trok Dimitri met twee metgezellen in de aanval om alzo een spurt met 14 te ontlopen. Het was echter Daan Mijngheer (EFC -Quick Step)die de groep op sleeptouw nam en terugbracht. Één man vond dit allemaal best ok, Jérôme Baugnies liet begaan en voelde zich zegezeker. in de spurt nam de 26 jarige ex-prof uit Meerbeke makkelijk de maat van zijn concurrenten en pakte hij zijn 9de seizoensoverwinning.

  Dimitri bleef nog net binnen de toptien, met een 9de plaats was hij best tevreden en de benen voelden heerlijk goed aan. Bovendien kreeg Dimitri ook nog de prijs van "Beste Vlaams-Brabander" en dat één week voor het Provinciaal Kampioenschap in Molenstede.

  Lees meer...

 • Michael Valgren Andersen(DK) doet het opnieuw in LBL U23.

  Knappe prestatie van Dimitri met 16de plaats op slechts 40" van de winnaar.

  IMG_5084.JPG

  De 21 jarige Michael Valgren Andersen heeft voor het tweede jaar op rij de Ardennenklassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam geschreven. Hij zegevierde solo op de wielerbaan van Ans, op plek 2 en 3 volgden twee renners van het Bontrager team van Axel Merckx. De Amerikaan Nathan Brown werd 2de en onze landgenoot Jasper Struyven eindigde op de 3de plaats. Dimitri kwam als 16de over de finish na een spurt voor plaats 6. Hij zat mee in de kopgroep van 25 renners die was ontstaan op 40km van de aankomst na de beklimming van Côte de La Redoute.  

  Lees meer...

 • Zaterdag 13 april Luik-Bastenaken-Luik U23

  Met start in Bastenaken en aankomst na 180km op de wielerbaan van Ans (Luik) krijgen we één week voor de Profs  de beloften U23 aan het werk in La Doyenne. Vorig jaar kregen de renners een pak ellende over hun hoofd, regen, hagelbuien en koude temperaturen. Dimitri reed toen een fantastische wedstrijd en kwam uit op de 12e plaats als tweede landgenoot. Dit jaar zit het anders, de Belgen zullen mee doen voor de overwinning, dat durven we hier nu al schrijven. We kunnen er zelfs een aantal topfavorieten bij plaatsen. Jasper Stuyven zal na het wegvallen van Parijs-Roubaix voor beloften hier proberen toe te slaan. Ook de jonge Tiesj Benoot (vorige week 4e in Circuit des Ardennes) van Lotto-Belisol verkeerd in bloedvorm en dan is er nog Dieter Bouvry, (vorig jaar 4e in LBL) hij zal zeker ook meedoen voor de zege. Dimitri hoopt zijn prestatie van vorig jaar te kunnen evenaren en misschien nog te verbeteren maar dat zal het verloop van de wedstrijd moeten bepalen. Tiesj Benoot is de beschermde renner in het Lotto kamp (en terecht ook) maar het koersverloop kan daar anders over beslissen. Zaterdag omstreeks 17h00 weten we wie de opvolger wordt van de Deen Michael Andersen. 

  http://www.pesantliege.be/LBLEsp13/AAAmenu.html

 • Dimitri valt net naast het podium op PK Tijdrijden.

  Dimitri is er niet in geslaagd zich op het podium te rijden op het Provinciaal Kampioenschap Tijdrijden te Melkwezer-Linter.

  IMG_3040.JPG

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

    

   

  Het waren geen ideale onstandigheden om een tijdrit in af te werken met regen en bijgevolg natte wegen. Dit was echter het geval voor alle beloften U23 die onder dezelfde omstandigheden moesten rijden. Dimitri had het gevoel dat het goed draaide tijdens de 18km lange tijdrit maar toen de eindtijden bekend raakte viel het ietwat tegen, 14sec trager dan de winnaar Atse Schoolmeesters en slechts een vierde plaats, dat was niet wat hij verhoopte. De snelste tijd werd gerealiseerd door Elite z.c. renner Wesley Bellen maar hij reed dan wel onder betere weersomstandigheden. Toch nog één woordje naar de organisatie; sorry maar dit leek nergens op, misschien toch nog eens ergens anders proberen, en waar zijn de eindtijden naartoe op jullie website ? 

  Uitslag:

   

 • 2de etappe Circuit des Ardennes, Dimitri 100km in de aanval en dan was het over.

  Na het grote tijdverlies in de eerste etappe (fietswissel in finale) kreeg Dimitri de opdracht om zich in een lange vlucht te mengen.
  IMG_2406.JPGHet ploegbelang was belangrijk geworden met vier Lotto-Belisol renners in de top vijftien en een super Tiesj Benoot op plaats drie.
  Dimitri reed na 20km weg uit het peloton, er vormde zich een kopgroep van 14 renners en deze zouden het 100km volhouden. Hun maximale voorsprong liep op tot bijna 6' maar op 40km van de finish zat de voorwacht van het peloton hen weer op de hielen. Dimitri ging nog goed mee tot aan de lange slotklim van 6km, maar toen was het op. De aankomst (steile klim van 200m) bracht spektakel met alweer een knappe vierde plaats voor Tiesj Benoot(eerstejaars belofte).

  IMG_2570.JPG

   De zege was voor de Oostenrijker Riccardo Zoidl die zijn ploegmaat Marcus Eibegger vooraf ging. Dimitri verloor in de laatste 20km nog heelwat tijd meer deed wat van hem verwacht werd.  

 • Dimitri meteen teruggeslagen in Circuit des Ardennes.

  IMG_2066.JPGOp slechts 25km van de finish kende Dimitri mechanische problemen aan zijn voorversnellingsapparaat en moest hij de kopgroep laten gaan. Jammer, want daarmee was ook meteen een goede klassering weg. Dimitri verzeilde in een tweede peloton en verloor bijna 7' op de winnaar Louis Verhelst. Later bleek dat hij niet meer kon schakelen naar zijn grote plaat (53 tanden) en zo voeling verloor met de kopgroep. Tiesj Benoot (ploegmaat) spurtte zich knap naar de 3de plaats en Lotto-Belisol greep ook meteen de leiding in het ploegenklassement door de goede klassering van vier ploegmaats. Een magere troost voor Dimitri maar een opsteker voor het team.

  Lees meer...

 • Dimitri grijpt ook in Florennes net naast de zege.

  Sterke Daniel Peeters ontloopt spurt met drie in slotronde.

  IMG_1984-001.JPGMet nog één ronde van 8km te gaan reden Dimitri, Daniel Peeters en Gerard Hophra 55" voor een eerste groep achtervolgers. De beslissing was gevallen, één van deze drie ging zegevieren in Florennes. Op de laatste helling trok Daniel Peeters nogmaals ten aanval, Dimitri kon niet dadelijk reageren en zag dat ook Gerard Hophra het moeilijk had. Daniel Peeters sloeg een kleine kloof maar Dimitri liet niet begaan en zette de achtervolging in. De samenwerking liep echter niet helemaal vlot waardoor Dimitri er alleen voor stond. De Waal bleef zitten en wachtte de spurt af terwijl Peeters slechts vijf seconden voor hen uit reed. Toch hield de sterke Kempenzoon stand en zegevierde hij solo, in de spurt voor de tweede plaats ging Hophra nog over Dimitri terwijl hij dit in de laatste kilometer niet meer had gedaan. Dimitri was een beetje boos want met volle steun zat een terugkeer er zeker nog in. Toch gaf hij ook eerlijk toe dat Daniel Peeters heel sterk was in Florennes.  

  Lees meer...

 • Britten nekken Dimitri (7de plaats) in Chaumont-Gistoux.

  image.jpgJonathan Dibben (GB) maakt ploegwerk af in de spurt.

  Reeds in de openingsronde trok Dimitri met drie metgezellen in de aanval. Het begin van een hele lange vlucht die zou standhouden tot aan de finish. Na vier van de in totaal 19 af te leggen ronden leek alles weer samen te lopen maar net op dat moment maakten enkele renners de sprong naar voren. Een nieuwe kopgroep van 10 renners kwam zo tot stand. Met een knappe inspanning reed Niels Tooth in zijn ééntje nog naar de tien leiders toe. Het achtervolgende peloton zag de koplopers telkens weer voor zich uitrijden op de lange klim maar van terugkeren was geen sprake meer.

   

  Lees meer...