counter

 • Zaterdag 1 juni Heistse Pijl - start 14h00 - 170km

  A.s. zaterdag start Dimitri in de Heistse Pijl in Heist op den Berg.

  8831366921668.jpgSamen met heelwat renners uit het Protour peloton neemt Dimitri op zaterdag 1 juni deel aan de Heistse Pijl. Na een competitie onderbreking van 2 weken zal het er vooral op aankomen om koersritme op te doen. De benen laten proeven van de hoge snelheden die zullen worden gehaald op het biljartvlakke parcours rondom Heist op den Berg. Tom Boonen, Jurgen Roelandts, Bjorn Leukemans, Niels Albert en winnaar van de vorige editie, Maxime Vantomme zijn zeker van de partij. Alle info over deze wedstrijd kan je terugvinden door op ondersaande link te klikken.

  Heistse Pijl

 • Dimitri rijdt ook dit weekend nog geen wedstrijd wegens examen.

  De zware verkoudheid die Dimitri vorige week te pakken had is bijna voorbij. Maar toch zal hij ook dit weekend nog niet te zien zijn in een wedstrijd. De reden hiervoor ligt bij de examens. Meer dan waarschijnlijk maakt Dimitri op zaterdag 1 juni zijn wederoptreden, waar dat zal gebeuren is nog niet bekend. Zodra er meer nieuws is hierover vernemen jullie dit langs deze weg.

 • En de winnaar is; Jérôme Baugnies.

  Dimitri wint enkele plaatsjes in algemene rangschikking na sterke slotrit in Soumagne.

  IMG_5366.JPG

  Het werd nog spannend aan het einde van de slotrit in Soumagne. Een beresterke Stig Broeckx (Lotto-Belisol) reed samen met de latere winnaar Silvan Dillier (BMC) weg uit een kopgroep van 40 renners met alle grote favorieten. Stig Broeckx die zelf op 1'09" stond van de leider reed met nog 5km te gaan 1' voorsprong bij elkaar  en kwam zo heel dicht bij de eindzege. Maar in de laatste kilometers werd het tempo bij de achtervolgers de hoogte ingejaagd door een tegenaanval en zakte de voorsprong terug tot 55". Jammer dat er niet meer overleg was in de finale om Stig aan de eindzege te helpen want slechts 16" kwam Dimi's ploegmaat te kort. De ritzege ging naar Silvan Dillier, Dimitri werd 26ste en was maar matig tevreden met dit resultaat, meer zat er niet in. In de eindstand klimt Dimitri naar de 22ste plaats op 1'35" van winnaar Jérôme Baugnies, Stig Broeckx werd uiteindelijk 3de en de 2de plaats bleef in handen van Frederick Backaert die strandde op 1", jawel één seconde.

  IMG_5413.JPG

  96 van 190 gestartte renners reden deze kletsnatte 47ste editie van de Triptyque Ardennais uit. Lotto-Belisol reed een collectief sterke Triptyque met een 3de plaats in het ploegenklassement en daarmee deden ze beter dan het gerenommeerde BMC Team van Rik Verbrugghe.

  Uitslag: Directvelo 

 • Jérôme Baugnies voor iedereen te sterk !

  Dimitri verliest 1'21" op winnaar Baugnies en finisht als 24ste in Eupen.

  IMG_5137.JPGHet begint ééntonig te worden maar ook in de Triptyque Ardennais blijkt dat Jérôme Baugnies de touwtjes stevig in handen heeft. Een overwinning die voorspelbaar was als je deze renner zag rijden op de Frankendelle. Drie renners ontsnapten op 25 km van de aankomst, Frederick Backaert, de Zwitser Stefan Kung en Jérôme Baugnies. Op de voorlaatste beklimming van de Frankendelle (600m tot finish) gaf het gelaat van Baugnies geen krimp en was het voor ons duidelijk dat hij en niemand anders zou zegevieren. Een ronde later jumpte hij indrukwekkend naar de ontsnapte Zwitser Kung en reed hij één seconde voor Backaert over de finish. Dat bleek net voldoende om ook de gele leiderstrui te veroveren. Dylan Teuns nochtans de ganse dag heel bedrijvig verloor 56" en zo ook zijn leidersplaats. IMG_5023.JPG

  Dimitri kon niet reageren toen de drie koplopers wegreden maar perstte er de laatste ronde (20km) nog een geweldige remonte uit. Aan de finish bedroeg de achterstand 1'21". Er blijven na deze kletsnatte rit nog 119 renners in koers, maar de tijdverschillen zijn serieus opgelopen. Johan Steens was de allerlaatste die de eindstreep haalde in Eupen, hij verloor maar liefst 23'.

  Dimitri staat voor de slotrit in Soumagne op de 23ste plaats op 1'35" van Jérôme Baugnies. Toch denken wij dat er in die laatste rit over 168km nog heel wat verschuivingen mogelijk zijn.  

  Uitslag: velowallon    

 • Dylan Teuns maakt indruk in Triptyque Ardennais.

  IMG_4937.jpg

  Dimitri geeft 14" toe op acht koplopers en ziet ploegmaat Stig Broeckx stranden op de 2de plaats.

  De kop is eraf in deze 47e editie van de Triptyque Ardennais. Dylan Teuns is de eerste leider na een knappe zege in Bullingen. Hij spurtte net iets sneller dan Stig Broeckx en Frederick Backaert. Acht renners bleven uit de greep van een eerste peloton na een fel geanimeerde openingsrit. Dimitri zat nooit ver weg maar zag een sterk rijdende Stig Broeckx (Lotto-Belisol) vooraan strijden voor de zege. Bovendien reed Dimitri nog eens lek vlak voor de top van Signal de Botrange. Het peloton was op dat ogenblik in drie stukken getrokken, na een lange moeilijke achtervolging kon Dimitri zich terug vooraan nestelen. Een zestal was ondertussen wel weggereden en daarbij zat Dimi's ploegmaat. De wind en het vrij zware parcours zorgde meteen al voor grote verschillen, slechts 69 renners konden de schade beperken, de anderen verloren meer dan 3'. Een laatste grote groep had aan de aankomst een achterstand van meer dan 13'.

  IMG_4913.jpg

  De 2de rit brengt de renners van Monschau (D) via Butgenbach naar Eupen over een afstand van 146 km. De aankomst is getrokken op de Frankendelle voor het voetbalstadion van Eupen, daar waar Philippe Gilbert twee jaar geleden de Ronde van België naar zijn hand zette. Onderweg zijn er 12 GPM's.  

   Uitslag:  

 • Sebastien Delfosse heerst in Circuit de Wallonie.

  Dimitri deed het uitstekend met een 13de plaats op een handvol seconden van de winnaar.

   

  IMG_5932.JPGDe echte finale van deze eerste Waalse wedstrijd meetellend voor de Lotto-Topcompetitie begon na de derde beklimming van de Côte de Petit Try. De 12 koplopers die de eerste 140km in de aanval hadden gereden werden één voor één opgeslokt door de voorwacht van een verbrokkeld peloton. Sven Nys liet zich daarbij opmerken en schudde enkele malen aan de boom. Dimitri bleef gans de wedstrijd heel rustig en wist dat het nu zou gebeuren. Vooraan reden echter nog drie renners voorop met daarbij een verbluffend sterke Victor Campenaerts (Lotto-Belisol). Bij het ingaan van de laatste ronde hadden zij nog steeds een voorsprong van 55". Sebastien Delfosse, Pierre Drancourt en Victor Campenaerts waren de laatste drie overlevenden van de lange vlucht van 12 renners. Op de laatste passage van de Côte de Petit Try sloeg de 30 jarige Prof van Crelan toe, hij liet Campenaerts en Drancourt achter en reed solo naar de overwinning. Drancourt bleef nog net uit de greep van een eerste kopgroep van 13 man met daarbij Dimitri. Victor Campenaerts zag de kopgroep over hem heen denderen maar pakte wel de bergprijs. 

  IMG_4651.JPG Dimitri reed in mooi gezelschap naar de aankomst en strandde na een spurt voor de 3de plaats op de 13 plek, slechts twee plaatsen na Sven Nys. Lotto-Belisol reed een collectief sterke wedstrijd en pakte de tweede plaats in het ploegenklassement na EFC Quick Step.

  Nog één tip, deze wedstrijd moet absoluut op de kalender blijven want de Petit Try is een echte kanjer en bovendien kon men in lambusart-Fleurus op de koppen lopen.

  Uitslag:       

 • Nat. Testtijdritten in Borlo, Zege voor Victor Campenaerts.

  Dimitri moest zich tevreden stellen met een 9de plaats.

  IMG_4377.JPGTijdritspecialist Victor Campenaerts liet in Borlo de tegenstand geen schijn van een kans. Met een gemiddelde snelheid van 46,57 km/h raasde hij over het 20km lange parcours. Hij bleef daarmee bijna 10" onder de tijd van Ruben Pols en 14" onder de tijd van Jonas Viaene die 3de werd. Het licht golvende parcours en de korte afstand waren zeker niet in Dimitri's voordeel die hier nogmaals moest ondervinden dat het korte explosieve werk niet zijn ding is. Toch wil Dimitri met het oog op een goede klassering in het rondewerk blijven werken aan zijn tijdrit.IMG_4355.JPG