counter

 • Dimitri botst op sterk BMC blok en wordt 4de in Romsée-Stavelot-Romsée.  De Australische ex-prof Tim Roe (BMC) wint voor ploegmakker Loic Vliegen en de Nederlander Bram Nolten.

  image.jpg

  Pas op de voorlaatste helling van de dag op 5km van de aankomst moest Dimitri zich gewonnen geven, samen met de Nieuw-Zeelander Tom David kreeg hij het kloofje op het eerder ontsnapte trio; Roe, Vliegen, Nolten niet meer gedicht. Dimitri strandde op de vierde plaats na een snikhete wedstrijd waarin hij alweer 130 km in de aanval koerste.

  Na minder dan 30 kilometer lag de koers al in de plooi. Een kopgroep van 18 renners had zich op de eerste helling van de dag (Sprimont) losgemaakt van het peloton. Niemand zou de sprong naar voren nog kunnen maken, ook niet het duo Giaux - Campenaerts, zij kwamen aan de voet van de Vecquee tot op 30" maar zagen dan vooraan Tom David de kopgroep op sleeptouw trekken. Dimitri die al heel de wedstrijd een goede indruk maakte ging prompt mee in de aanval en zorgde er zo mede voor dat vooral Giaux niet kwam aansluiten. Ook de kopgroep werd door de aanval van David gehalveerd zodat er nog slechts negen renners vooraan bleven. Het overgebleven peloton van 50 renners volgde dan al op 4'. Na de 6de helling (cote de Mont-Theux) bleven er vooraan nog 6 renners over, Dimitri en ploegmaat Stig Broeckx, de BMC mannen Loic Vliegen en Tim Roe en de enkelingen Tom David en Bram Nolten. Zij zouden met nog 20 km voor de boeg gaan strijden voor de zege. Tom David trok nog eens ten aanval en weer was het Dimitri die reageerde en hoopte met de Nieuw-Zeelander weg te rijden. Toen dat niet lukte probeerde Stig Broeckx om zijn metgezellen kwijt te spelen maar ook dat feestje ging niet door. Tenslotte kwam er dan de aanval van Tim Roe en die had nog wel de kracht om alleen door te zetten tot aan de aankomst. Nolten en Vliegen trokken nog in de tegenaanval terwijl Dimitri alleen het kloofje niet meer kon dichten. Tom David die duidelijk door zijn beste krachten heen zat kon Dimitri niet meer aflossen. Ook voor Stig Broeckx werd het teveel en hij moest de rol eveeens lossen.

  image.jpg

  Één; Tim Roe, op plaats twee zorgde Loic Vliegen voor de dubbel voor BMC en op plaats drie volgde Bram Nolten. Dimitri werd na zijn zware Tour des Pays de Savoie, met slechts één rustdag tussenin, vierde. Tom David werd vijfde en Stig Broeckx 6de. Alweer een knappe prestatie van Dimitri die nu verder focust op het rondewerk dat volgt in de maand juli.

   

  Uitslag; Romsée-Stavelot-Romsée

 • Dimitri start dinsdag in Romsée-Stavelot-Romsée.

  2013_programme_sponsors.JPGDimitri is veilig en wel teruggekeerd uit Frankrijk na een bevredigende Tour des Pays de Savoie. In drie van de vier ritten ging hij telkens mee in de vroege en lange ontsnapping. Dimitri wou absoluut klimritme opdoen in de Franse Alpen en deed dit ook telkens tot diep in de finale. Enkel in de slotrit hield hij zich enigzins rustig en reed hij zonder zich te forceren en met het oog op Romsée-Stavelot-Romsée de wedstrijd uit.

   

  De volgende weken zal Dimitri nog vaker in het hooggebergte vertoeven want volgend weekend trekt hij alweer richting Franse Alpen (Chatel) voor een 8-daagse stage met de Belgische Wielerbond. Van 9 tot en met 14 juli volgt dan de Giro Ciclistico Valle D'Aosta. Een stevig programma als je het ons vraagt, maar dit is dan ook de enige manier om die stap hogerop te kunnen zetten. Dimitri beseft dat het belangrijke weken worden en zal er alles aan doen om zich op het voorplan te fietsen, te beginnen met Romsée-Stavelot-Romsée.    

 • Dimitri voor de derde dag op rij vol in de aanval.

  Savoie.jpgOok in de derde etappe van de Tour des Pays de Savoie ging Dimitri vol in het offensief. Maar ook ditmaal werd hij weer gegrepen door de groep der favorieten net voor aanvang van de slotklim. Toch zette hij met dit offensief ploegmakker en medefavoriet Louis Vervaeke in een zetel.


  Onderweg deed Dimitri ook nog mee in de tussensprinten wat hem enkele seconden boni opleverde. Toen Dimitri werd gegrepen door de groep der favorieten reed hij zijn eigen tempo op de slotklim om uiteindelijk als 36ste te finishen op 12' van de Zwitserse winnaar Mirco Saggiorato (2de ritzege). Louis Vervaeke hijst zich met een knappe vierde plaats in de etappe op de negende plaats in de algemene rangschikking. Ook  Thomas Vanbesien zit nog net binnen de top twintig. Dimitri heeft enkele plaatsjes moeten toegeven en staat nu 31ste maar is hier helemaal niet bezig met het klassement. Lotto-Belisol is ondertussen wel opgeklommen naar de vierde plaats in het ploegenklassement. Zondag volgt de slotrit van deze Tour des Pays de Savoie met een korte maar misschien wel de allerzwaarste etappe van de vier. De aankomst ligt op de top van de klim naar La Toussuire. Hopelijk kan Louis Vervaeke zijn mooie positie in de stand behouden of nog verbeteren en wie weet kan Dimitri hem daarbij nog een handje helpen. 

  Tour des Pays de Savoie

 • Dimitri reed zich in de kijker in de Tour des Pays de Savoie.

  Halfweg de Tour des Pays des Savoie staat Dimitri op de 29ste plaats. In de eerste etappe over drie Alpencols had Dimitri wat last van de maag, nadat hij een hele tijd in de aanval had gereden. Op de slotklim naar de aankomst deed hij nog wag wat ploegwerk voor Thomas Van Besien en Louis Vervaeke om dan zelf op eigen tempo naar de finish te rijden. waar de achterstand om en bij de 8' bedroeg. Veel zou je denken, maar niet in deze wedstrijd.

  De tweede etappe van Chambery naar de slotklim in Bonneville (12km aan 9%) over 149 km liep aan pak beter voor Dimitri. Meteen zat  hij mee in de goede vlucht die het zou uitzingen tot aan de finish. Drie Gpm's onderweg en daar voelde Dimitri dat het klimritme heel goed zat. De maximale voorsprong van de 12 vluchters bedroeg 7'. Op de slotklim werd de kopgroep al snel uitgedund, Dimitri hield stand, maar moest wel de Spaanse berggeit Jezus del Pino van het Spaanse continentale Burgos BH Team laten gaan. Op eigen tempo en in het gezelschap van drie andere renners reed Dimitri de 12 aartsmoeilijke kilometers naar boven. Zeven renners uit het peloton, waaronder Louis Vervaeke konden Dimitri nog bijbenen. alle anderen kwamen te laat. Het werd een 13de plaats op 5'24 van winnaar Jezus del Pino en dit na een hele dag in de aanval te hebben gereden. Dimitri vertelde ons na de wedstrijd dat het nog beter kan en moet en gaat ook de volgende dagen proberen nog iets te tonen want volgende maand in Aosta moet de conditie top zijn. Ook in etappe drie en vier zullen de klimmersbenen het weer zwaar te verduren krijgen met telkens vier cols op het menu.

  De wedstrijd kan u live volgen via de website van Directvelo. 

 • Dimitri start donderdag in Tour des Pays de Savoie (Fr)


  tour.jpgDeze vierdaagse rittenwedstrijd start op donderdag 13 juni in Chatel (Fr) en eindigd op zondag 16 juni op La Toussuire. Vier ritten met telkens aankomst op de top van een col. Hier zal snel blijken hoe het zit met de klimmerskwaliteiten van de Lotto-Belisol jongens. Alle info over deze mini Dauphiné Libéré of Tour des Pays de Savoie kan je vinden door op onderstaande link te klikken.

  http://tourdespaysdesavoie.com/

 • Dimitri ontsnapt aan vreselijk ongeval in Aubel.

  Wat een drama in de 8ste ronde van de wielerwedstrijd in Aubel.


  IMG_6261.JPGEen Nederlandse motorrijder negeerde na het passeren van de wedstrijdwagen (rode vlag) alle bevelen van de wegcode, nl. signaalgever en verbodsplaat en reed frontaal in op de kopgroep. De ravage was verschrikkelijk, een achttal renners werden tegen de grond gesmakt, Dimitri ontsnapte als bij wonder want hij had net achteraan aansluiting gemaakt met de kopgroep. Meteen werd duidelijk dat er zwaar gewonden waren en dat de wedstrijd afgelopen was. De renners die nog konden reden samen naar de aankomst en daar werd de wedstrijd stopgezet. Twee uur na het ongeval was de weg nog steeds afgesloten en reden de ambulances nog steeds af en aan. 


  Lees meer...

 • Jérôme Giaux wint in Wolvertem, 8ste plaats voor Dimitri.

  In een langgerekte spurt bleek Jérôme Giaux te sterk voor zijn tien medevluchters. Dimitri die de ganse wedstrijd heel vlot meedraaide in de kopgroep moest passen op die laatste uithaal van de Waal en kwam als 8ste over de finish. later meer,

  IMG_6016.JPG

  Lees meer...

 • Dimitri koerste 3 uur mee in Heistse Pijl.

  Tom Boonen wint in Heist op den Berg zijn tweede kermiskoers ooit.

  Na 125 km verdwenen Dimitri en nog een heel pak andere renners uit de koers wegens te grote achterstand. Dit was het resultaat van een fel geanimeerde wedstrijd waarin Tom Boonen er duidelijk zin in had. Dimitri wou vooral koersritme opdoen na een inaktiviteit van twee weken. Drie uur lang ging het goed maar dan verdween hij uit de wedstrijd, slechts 20 renners van de 150 gestartte reden deze kermiskoers uit.

  Dimitri besloot dan maar onmiddellijk om ook op zondag nog een wedstrijd mee te pikken. De keuze viel op Wolvertem. Ook daar zal het er op aankomen om de snelheid terug in de benen te krijgen. De start zal er worden gegeven om 15h00 waar de renners dan 117km dienen af te leggen, verdeeld over 13 ronden van 9km. Startplaats Sportschuur - Populierenlaan, Wolvertem