counter

 • Dimitri koerst in Tombeek (3/08) en Overijse (10/08).

  De organisatoren van Tombeek en Overijse mogen gerust zijn want Dimitri koerst de komende weken in eigen streek.

  image.jpg

  Geen rondewerk voor Dimitri de komende weken. Na drie zware rondes in het buitenland zal Dimitri het nu wat rustiger aan doen. De wedstrijden van Tombeek en Overijse passen dan ook perfect in deze periode. Vorig jaar streed Dimitri in Tombeek voor de zege. Stijn Steels was toen net iets sneller in de spurt. Een week later legde Dimitri in Overijse beslag op de vierde plaats. Mike Theunissen (Wereldkampioen veldrijden bij de beloften) rondde toen knap ploegwerk af in de slotronde. Dimitri werd wel winnaar van de wielertweedaagse Tombeek -Overijse.

  Ook zaterdag wil hij zich opnieuw tonen en meestrijden om de zege. In Tombeek krijgt hij daarvoor een uitgelezen parcours, met de Bergstraat en Reutenbeek als scherprechters. Ook in Overijse krijgen de renners een heuvelachtig parcours onder de wielen geschoven met de beruchte Speelberg en de Breerijke. 

 • Tour Alsace 2013 - 6de etappe

  Dimitri trekt ook in de slotrit in de aanval maar krijgt het in de finale nog heel moeilijk.

  image.jpg

  image.jpg

  De jonge Duitser Silvio Herklotz (19) is de winnaar geworden van de 10de editie van de Tour Alsace. In de slotrit kwam hij als tweede over de eindstreep na winnaar Marcel Meisen. Dimitri gooide zich ook in de slotrit weer in het offensief en dat bekwam hem niet zo goed. De snelheid in deze slotrit lag heel hoog, 92km na twee uur koers ofwel gemiddeld 46km/h. Toch konden acht renners, waaronder Dimitri tot 2'40" uitlopen op het peloton. Ook de tussensprint op 68km inspireerde Dimitri tot deze aanval, jammer dat ook ene Jan Tratnik hier zijn zinnen op had gezet. Dimitri verloor de strijd om die trui met één puntje. Dat kostte allemaal zoveel energie zodat de tank begon leeg te lopen toen de acht koplopers op 25km van de finish werden gegrepen. De laatste beklimming van de Tour Alsace deed nog veel pijn en Dimitri verspeelde daar nog kostbare tijd. 1'39" was de achterstand aan de finish en dat kostte hem 4 plaatsen in de eindstand waardoor Dimitri net buiten de top-20 valt. Toch blijft hij met deze plaats nog steeds de beste Belg van de Tour Alsace 2013.

  Na zes zware koersdagen zit deze ronde erop en het eindresultaat is zeker positief. Toch blijft het jammer dat Dimitri geen prijs kon pakken na al zijn aanvalsgeweld van de afgelopen dagen. Dat winnen van een hoofdprijs is er nog steeds niet bij dit seizoen en hopelijk komt daar snel verandering in. Met dit vormpeil kan het zeker niet lang meer duren. De komende dagen valt de beslissing over het verdere programma van Dimitri. Ook over de twee wedstrijden in eigen streek - Tombeek en Overijse - valt dan een beslissing.

 • Tour Alsace 2013 - 5de etappe

   

  Super Dimitri in snikhete Koninginnenrit Tour Alsace.

  image.jpg

  We voelden het al zo een beetje aankomen, ook in de 5de zware etappe van Sélestat naar Markstein over 176km bij 37° C ging Dimitri voorop in de strijd. Op de laatste beklimming van de dag (Grand Ballon)reed Dimitri met een select kopgroepje naar de top, daar bleven nog 7km tot de finish. Het waren enkel de echte rasklimmers die nog wegreden uit de kopgroep. 

  De zege was voor de Duitser Silvio Herklotz die ook de nieuwe leider is. Dimitri reed met een tiental renners 3'28" na de winnaar als 22ste over de finish. Daarmee klimt hij naar plaats 18 in de algemene rangschikking op 3'38 van de leider. Ook in de jongerenstand staat Dimitri op een mooie 8ste plaats. Met nog één etappe te gaan ziet het eindresultaat er alweer mooi uit. De 6de en laatste etappe gaat van Ribeauvillé naar Cernay over 140km, het zwaartepunt ligt in het slot van de rit met tweemaal een 3,6km lange klim aan 6,5%. Hopelijk kan Dimitri zijn mooie klassering behouden of nog wat verbeteren zodat hij na de Giro Valle D'Aosta ook  hier in de Elzas een mooi eindresultaat kan boeken.

  Tour Alsace 2013: 6de etappe

  image.jpg

 • Tour Alsace 2013 - 4de Etappe

  Chaos aan het einde van de 4de etappe in Colmar.

  Détail de la ligne d'arrivée avec les 2 côtés

  Aan de aankomstzone in Colmar, die werd aangekondigd als fantastish mooi ging het helemaal fout. Een grote viervaksbaan werd op 700m van de finish gesplitst, rechts voor de renners en links voor de volgwagens. U raad het al, de kop van het peloton ging mede door een onoplettendheid van een politie helemaal naar links en spurtte op het rijvak naast de finish. Een tweede groep renners ging wel op het goede rijvak en spurtte parrallel met de andere renners. Caleb Ewan werd eerst aangekondigd als winnaar en Dimitri zou op de 10de plaats zijn aangekomen. Maar even later kwam de officiële uitslag van de commissarissen en wat bleek, de renner die als eerste de finish was gepasseerd (met tijdsregistratie) werd als winnaar uitgeroepen. Geen Caleb Ewan meer als winnaar maar wel de Zwitser Simon Zahner die als 32ste was binnengekomen. Dimitri werd als 38ste gerangschikt net voor de eigenlijke winnaar Caleb Ewan maar zonder extra tijdsverlies. 

  Op 2km van de finish werd Dimitri samen met 6 vluchters gegrepen door een peloton van 80 renners, en precies daardoor ontstond de chaos met de volgwagens op de splitsing. Dylan Teuns probeerde in de laatste km nog weg te rijden net als Victor Campenaerts maar beiden slaagden niet in hun opzet. Alweer kwam een grote groep van 50 renners met meer dan 5' achterstand binnen waardoor het klassement er weer helemaal anders uitziet. Dimitri staat nu met nog 2 etappes te gaan op de 25ste plaats op slechts 1'16" van de leider. De 5de etappe is de Koninginnenrit van deze Tour Alsace met 4 GPM's verdeeld over 164km, de aankomst ligt 7km na de top van de Grand Ballon in Markstein. Na deze etappe zullen de kaarten weer herschud zijn en zullen we ook weten of we van meer mogen dromen met Dimitri. De conditie is zeker super en het weer in de Vogezen zou ook een bondgenoot kunnen worden, met temperaturen van 35°c en meer. Iets waar Dimitri zich zeker goed bij voelt.

  Zaterdag 5de etappe - Sélestat Markstein

      

 • Tour Alsace 2013 - 3de Etappe.

  Philipp Walsleben wint de 3de etappe in Bisschoffsheim.

  De Duitse veldrijder van BKCP Powerplus was de sterkste in een fel geanimeerde finale waarin ook Dimitri zijn rol speelde. Walsleben verschalkte zijn 11 metgezellen en zegevierde met een kleine voorsprong. Kersvers Europees Kampioen Tijdrijden (U23) Victor Campenaerts (Lotto-Belisol) maakte ook deel uit van de kopgroep, hij werd 10de.

  IMG_8103.JPG

  Met nog 10km te gaan reed Dimitri samen met een tiental renners 30" achter de koplopers. Een peloton van 40 renners volgde op korte afstand en maakte even later nog de aansluiting. Eerder in de wedstrijd had Dimitri een tussenspurt (68km) gewonnen waardoor hij na de wedstrijd mee op het podium mocht.

  In de volgende etappe mag hij dan ook een hieraan verbonden trui dragen. Dimitri spurtte niet meer mee op de eerste rij en werd 32ste maar ziet wel een vijftigtal renners op 15' aankomen, waaronder ook de geletruidrager Maxim Podikov. De nieuwe leider is nu Nicolas David (Brest Iroise Cyclisme), Dimitri volgt op een gedeelde 20ste plaats op 1'16". Ploegmaat Dan McLay, die onderweg pech kende stapte uit de wedstrijd.  

  Vrijdag 4de Etappe : Dannemarie - Colmar

  etappe 4.png

   Tour Alsace : Uitslag

 • Tour Alsace - 2de Etappe Mulhouse - Huningue

  Australië boven aan het slot van de 2de etappe met Caleb Ewan.

  Na een rit over 157km met halfweg een flinke klim werd er gespurt voor de overwinning. De zege ging naar de Australiër Caleb Ewan. Dimitri maakte onderweg deel uit van een kopgroep van 21 renners die op 15km van de finish werden gegrepen door het peloton. De snelle Lotto-Belisol man Dan McLay spurtte naar een 7de plaats, Dimitri werd 38ste. 

  De grote verschillen in de rangschikking worden vanaf de 3de etappe verwacht. De renners rijden dan enkele dagen door de Vogezen en daar liggen heelwat beklimmingen op hen te wachten.

  Alsace.png

   

 • Tour Alsace 2013 - 1ste Etappe

   

  De openingsrit van de Tour Alsace 2013 over 118km tussen Écomusée en Sausheim is gewonnen door de Rus Maxim Podikov. Hij was de snelste van een kopgroep van acht renners. Deze hielden nog 1'11" voorsprong over op het peloton. Dimitri reed als 55ste over de eindstreep en zat daarmee ergens in de buik van dat peloton.

  De tweede rit gaat van Mulhouse naar Huningue en is 157km lang. 

  image.jpg

  Uitslag: etappe 1

 • Dimitri start in Tour Alsace 2.2 van 23 tot 28 juli

  Veel tijd om op zijn lauweren te rusten - na zijn puike prestatie - na de Giro Valle D'Aosta is Dimitri niet gegund. Snel volgt er alweer een nieuwe schitterende uitdaging met de Tour Alsace 2013. 

  affiche-tour-alsace-cycliste-2013.jpg

  Deze rittenkoers over zesdagen is van een heel hoog niveau, mede door de deelname van heelwat Procontinentale ploegen, 27 in totaal. Lotto-Belisol U23 is ook van de partij en zal er met een heel sterk team, voor alle terreinen, deelnemen. Dit zal nodig zijn ook, want buiten enkele vlakke ritten zitten er ook een paar heel zware Vogezenritten tussen. De vijfde etappe lijkt ons de zwaarste, met als hoogtepunt "De Grand Ballon", de top ligt op 8km van de finish. Alle nuttige info kan je terugvinden op de webiste van Tour Alsace 2013, zie link hieronder

   http://www.touralsace.fr/

 • Dimitri behaalt knappe 13de plaats in eindstand van Giro Valle D'Aosta.

  Eindzege is voor Italiaan Davide Villella, slotrit in Aosta ging naar Jasha Sutterlin.

  Dimitri heeft de 50ste Giro Valle D'Aosta afgesloten op de 13de plaats in de algemene rangschikking. Dit is ongetwijfeld een resultaat dat niemand van tevoren had durven voorspellen. Maar wij weten ondertussen allemaal wel tot wat onze renner in staat is. Ook is Dimitri een renner waar je een huis kan op bouwen, ééntje die zich uit de naad kan, en wil rijden voor ploegmaats. Zelden stelt hij teleur als hij de kans krijgt zich te bewijzen. Alleen jammer dat die welverdiende zege nog niet binnen is.

  Dimitri's ploegmaat Louis Vervaeke (4de in eindstand op slechts 36") was de absolute kopman in deze Giro Valle D'Aosta, met zijn 19 jaar wacht hem een hele mooie toekomst. Misschien toch eens uitkijken Belgische Protourploegen zodat ook deze jongen niet in een buitenlandse ploeg zijn geluk moet gaan zoeken op een mooie wielercarriére. Of is Petacchi dan toch een betere investering op lange termijn. Ook Lotto-Belisol is op zoek naar een type ten Dam, wel heren, deze jongen wordt nog veel beter.

  Dimitri was uiteraard zeer tevreden met dit resultaat en hoopt van dit seizoen nog meer mooiere uitslagen neer te zetten. In de derde rit van Châtel naar Châtel kreeg en greep hij zijn kans. Jammer dat de renners van Astana vooraan bleven doorbeuken zodat de aansluiting niet meer mogelijk was. De slotkilometer was er teveel aan waardoor een overwinning er niet meer in zat. Die inspanning met een 10de plaats als gevolg brak hem wat zuur op in de loodzware vijfde rit naar Morillon. Toch kon Dimitri zijn goede klassering handhaven maar een toptien plaats zat er niet meer in. In de slotrit werd er voor het eerst in deze Giro gespurt op vlakke wegen voor de zege. Een val in het peloton op één kilometer van de finish zorgde nog voor verbrokkeling maar zonder tijdverlies. Xandro Meurisse gooide zich vol in de strijd ben werd mooi 8ste, een nieuw Duits sprintkanon, Jasha Sutterlin won de slotrit, evenals de proloog en daarmee is de cirkel van deze 50ste Giro Valle D'Aosta helemaal rond. 

  Toch nog één kleine bemerking, schaf de tijdslimiet af in Italië, zodat de geloste renners geen kilometers lang aan de wagens van de, notabene organisatoren mogen hangen om tijdig binnen te komen. Want het zijn net die renners die in de slotrit met frisse benen met de prijzen gaan lopen. 

  Nous remercions également les gens de Direct Velo pour leur publication journalière très rapide des résultats des etappes

 • Dimitri kende moeilijke momenten in 4de rit maar behoudt goede klassering.

  Davide Villella boekt tweede ritwinst in Morillon en is de nieuwe leider.

  IMG_7648.JPGSpanning troef aan het einde van de vierde rit in de Giro Valle D'Aosta. Davide Villella, die ook al de 2de rit won op Champorcher was nu ook weer de sterkste van een kopgroep van vijf renners waar ook Louis Vervaeke van deel uit maakte. De leider Marc-Christian Garby verloor 1'30" op Villella en meteen ook zijn leidersplaats. Louis Vervaeke klimt naar de vierde plaats en heeft met nog één rit te gaan slechts 36" achterstand. Toch zal het moeilijk worden om van die achterstand nog iets weg te werken want de slotrit is slechts 89km lang en loopt over meestal vlakke wegen.

  Dimitri kende een mindere dag in deze toch weer loodzware bergrit doorheen de Haute-Savoie. De inspanningen van de vorige rit zaten duidelijk nog in de benen. Maar zijn goede klassering gaf hij niet zomaar weg, slechts één plaats moest hij toegeven in de algemene rangschikking waardoor hij nu op de 13de plaats staat. Top 10 zal heel moeilijk worden nu, maar een 11de plaats behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Dimitri vertelde ons ook nog dat hij de vorige rit (Chatel-Chatel) in volle finale, 15km lang jacht had gemaakt op de drie ontsnapte renners en dat slechts 10" hem nog scheidde van de aansluiting. Op de klim naar de aankomst kwamen de anderen dan weer aansluiten en moest ik er nog enkele laten voorgaan. IMG_7908.JPGDeze inspanning voelde hij vandaag op de beklimmingen nog goed in de benen zitten, bovendien reed Dimitri ook nog lek in de (gevaarlijke) afdaling van de Col De La Ramaz. Op de 5km lange slotklim naar Morillon kon hij zijn metgezellen nog achter zich houden waardoor hij als 22ste over de eindstreep bolde. Twee Lotto-Belisol renners verdwenen uit de wedstrijd. Jeroen Vrolijkx, een dag eerder nog goed op dreef in de lange ontsnapping met Dimitri werd getroffen door diarree en kon niet verder ook Thomas Van Besien was toen al uit de wedstrijd gestapt. Xandro Meurisse voelde zich beter als bij aanvang van de Giro en zou in de slotrit nog wel eens kunnen verrassen.

  De slotrit op zondag is kort (89km) en vertrekt in Pré Saint-Didier, de aankomst is in Aosta waar er vijf plaatselijke omlopen moeten worden afgelegd. Dan weten we ook wie de opvolger is van tweevoudig winnaar Fabio Aru.

  Uitslag: Bron Directvelo

   

    

 • Dimitri blijft stunten in Giro Valle D'Aosta met een 10de plaats.

  Nieuwe Italiaanse zege in het Franse Châtel maar ook een nieuwe glansprestatie van Dimitri.

  IMG_7466.JPGAndrea Toniatti spurtte alle tegenstand weg op steile slotklim in Châtel. Een kopgroep van 18 renners met daarbij Dimitri en ploegmaat Jeroen Vrolijkx reed weg op de tweede beklimming van La Beunaz na 61 km. Loic Vliegen die zich reeds twee dagen op 20' liet fietsen had blijkbaar al zijn zinnen gezet op deze rit.Hij was zeer bedrijvig in de kopgroep maar moest aan de finish ook zijn meerdere erkennen in de sterke Italianen. Dimitri gaf alles op de slotklim in Châtel en dat leverde hem een 10de plaats op, op 1'30" van de winnaar. Jeroen Vrolijkx werd 14de en dan was het wachten op het peloton dat onderweg maximaal 7' achterstand had. Aan de finish bleven daarvan nog 5' over.

  Meteen werd duidelijk dat Dimitri een goede zaak zou doen in de alg. rangschikking.

  IMG_7376.JPG

  De achterstand op de Leider Garby bedraagt nu nog 5'49" en Dimitri gaat ook van de 14de naar 12de plaats. Louis Vervaeke kwam binnen op 5' van de winnaar maar staat nog steeds uitstekend geplaatst in de alg. rangschikking op slechts 57" van de leider.

  Morgen volgt de laatste zware bergrit op Franse bodem, een echte Alpenrit in de Savoie. Ook zal de eindstand na deze etappe zo goed als zeker vastliggen. Hopen maar dat Dimitri ook nog deze rit tot een goed einde kan brengen en wie weet waar hij dan uit komt.

  Uitslag: bron Directvelo

 • Dimitri onderstreept puike conditie met een 12de plaats in Koninginnenrit.

  Italiaan Davide Villella wint op Champorcher ,leider Garby (Den) houdt nipt stand.

  IMG_7301.JPG

  De tweede rit van de Giro Valle D'Aosta zorgde voor spektakel, met de voor velen, gruwelijke Col Tzecore en de finish na 152 km boven op de lange slotklim (15km) naar Champorcher.

  Dimitri wist voor de start niet goed wat denken over deze etappe en zou de benen laten spreken, en dat deden ze ? Met een 12de plaats in de rituitslag op 4'38" van de winnaar deed Dimitri het meer dan voortreffelijk. 

  Het ging redelijk vlot zei Dimitri na de aankomst"op die aartsmoeilijke Tzecore lag het tempo niet zo hoog en kon ik vlot mee naar boven rijden. Op de lange slotklim naar Champorcher hield ik mijn eigen tempo tot vier kilometer van de finish, dan begon ik te versnellen waardoor ik alle metgezellen(9 renners) nog kon afschudden om zo als 12de te finishen".

  IMG_7324.JPG

  Ploegmaat Louis Vervaeke kende een moeilijke dag en werd pas 9de op 1'40" van de winnaar. In de algemene rangschikking zakt Louis enkele plaatsjes en staat hij nu op de 5de plaats op 1'04" van de leider. Dimitri gaat er dan weer enkele plaatsen op vooruit en staat 14de op 9'32".

  Na een korte proloog en twee zware bergritten op Italiaanse bodem trekt het peloton nu naar Frankrijk. Vrijdag is er de rit Châtel - Châtel en zaterdag volgt er nog een zware dobber met de voorlaatste rit van alweer Châtel naar Morrillon.

 • Dimitri hele dag in de aanval en een 18de plaats in zware bergrit.

  Louis Vervaeke grijpt net naast de zege op Col La Magdeleine, zege voor Deen Marc-Christian Garby.

  De eerste rit van Pont-Saint-Martin naar La Magdeleine over 154 km met 3 beklimmingen en aankomst op de 9km lange slotklim naar La Magdeleine bleek een zware dobber. 

  IMG_7183.JPG

  Dimitri pikte na 20 km wedstrijd zijn wagonnetje aan in een omvangrijke kopgroep van 38 renners ook ploegmaat Xandro Meurisse zat mee in de vroege vlucht. Meteen een gunstige situatie voor Louis Vervaeke die zich rustig kon schuilhouden in het peloton. De maximale voorsprong van de koplopers bedroeg 3'30". Na 125km begon dan het zware werk met de 14 km lange klim van St Pentaléon en de slotklim van 9km naar La Magdeleine. Xandro Meurisse trok alle registers open en begon met een kleine voorsprong aan de voorlaatste klim. Dimitri volgde met de kopgroep op 30", het peloton nog wat verder op 1'. Na de St Pantaléon zagen we een andere kopgroep met daarbij Louis Vervaeke. Dimitri reed in een eerste groepje. Op de slotklim naar La Magdeleine gingen de aangekondigde hemelsluizen open.

   

  IMG_7046-001.JPG

  Louis vocht een duel uit met de Deense winnaar en moest daarbij 54 seconden prijsgeven. Dimitri reed in een strak tempo naar de finish en kwam in een ware plensbui als 18e over de eindstreep op 6'27" van de winnaar. Een uitstekende zaak voor zowel Dimitri als voor de ploeg die met 3 renners binnen de top-30 finishten. Thomas Vanbesien werd 24ste, Jeroen Vrolijkx 40ste en Xandro Meurisse 42ste.

  Morgen volgt de tweede etappe over 162km van Saint-Vincent naar Champorcher met maar liefst vier beklimmingen van 1ste categorie en één van 2de categorie. Het wordt ongetwijfeld een loodzware rit hopelijk kunnen onze jongens standhouden en zijn de weersgoden de renners gunstig gezind. 

  Uitslag: bron Directvelo

 • Dimitri begint met een 14de plaats in de proloog aan de Giro Valle D'Aosta

  Duits tijdritkampioen Jasha Sütterlin wint proloog , Xandro Meurisse (Lotto-Belisol) valt net naast  podium met knappe 5e plaats.

  Met een gemiddelde snelheid van net boven de 50km/h bleef de Duitse tijdritkampioen 8 tiende van een seconde onder de tijd van zijn landgenoot Maximilian Schachmann. Xandro Meurisse die zijn ambities niet onder stoelen of banken had gestoken en vol voor de winst ging strandde op de 5de plaats.

  IMG_6785.JPG

  Dimitri deed het meer dan voortreffelijk in deze korte proloog van amper 2,490 km. Samen met 9 andere renners eindigde hij in dezelfde tijd op 6 seconden van de winnaar. Dit is dan ook niet echt dè specialiteit van Dimitri maar met een goede conditie en een supermotivatie is veel mogelijk.

  De volgende dagen zal het niet meer om seconden gaan maar zullen de tijdverschillen in de minuten lopen.

  Uitslag: bron Directvelo

    

 • Dimitri trekt met Lotto-Belisol U23 naar de Giro Ciclistico Valle D'Aosta

  Van dinsdag 9 juli tot en met zondag 14 juli wordt de 50ste editie van de Giro Valle D'Aosta verreden. Lotto-Belisol maakte afgelopen week de vijf namen bekend van de geselecteerde renners. 

   Louis Vervaeke, Xandro Meurisse, Thomas Vanbesien, Jeroen Vrolijkx en Dimitri Peyskens

  download.jpg

 • 7de plaats voor Dimitri in Denderwindeke.

 • Dimitri koerst vandaag in Denderwindeke.

  Na een week stage in Frankrijk (Châtel) gaat Dimitri vandaag de benen testen in Denderwindeke. 

  Denderwindeke (O-Vl) start 15h30 - afstand 113 km - Edingsesteenweg 303