counter

 • Simon Yates wint ook in Châtel waar Dimitri 9de finisht.

  Jasper Stuyven en Dimitri komen net te laat met de tegenaanval en worden 8 en 9 in Châtel.

  IMG_0034.JPG

  Simon Yates pakt zijn derde overwinning in de Tour de l'Avenir, een eerste zege was er reeds twee jaar terug in 2011 en dit jaar won hij na Morzine ook de rit naar Châtel. De tweelingszonen van voormalig profwielrenner Sean Yates doen het dus heel goed want Adam Yates staat ook nog eens op de tweede plaats in de algemene rangschikking. 

  IMG_0414.JPGDe zesde etappe was er ééntje van klimmen en dalen. Dimitri kende een moeilijk moment op de laatste klim, de Col du Corbier, waar de Columbianen er stevig tegen aan gingen. Even moest hij de rol lossen maar in de afzink kon hij snel weer aansluiten net op het moment dat vier renners in de aanval trokken. De oplopende strook van 15km richting Châtel en aankomst was het ideale terrein om de tegenaanval in te zetten. De vier koplopers met daarbij de Franse topfavoriet Clément Chevrier en Simon Yates hadden reeds een bonus van 55". Dimitri en Jasper sloegen de handen in elkaar en kregen het gezelschap van vier andere renners. De voorsprong van de vier slonk naar 40" maar ook het eerste peloton van 25 renners met daarbij de Spaanse leider Ruben Fernandez volgde slechts op 1'05". In de laatste steile strook van 1,5 km, aan 12%, bleken de vier buiten schot. Simon Yates maakte het meesterlijk af en pakt zo zijn tweede opéénvolgende zege. Dimitri krieeg het moeilijk in de laatste hectometers maar superknecht Jasper Stuyven trok Dimitri in zijn zog mee naar de eindstreep. Beiden bleven nog net uit de greep van het peloton dat helemaal uit elkaar was gespat in de laatste kilometer. Dimitri en Jasper waren heel diep gegaan en stonden nog na te hijgen toen ook alle andere Belgen binnen druppelden.

  Door deze 9de plaats is Dimitri weer een plaatsje opgeschoven in de rangschikking. Hij staat nu, met nog één rit te gaan op de 19de plaats op 3'51" van de leider Ruben Fernandez.

  Zaterdag eindigt de Tour de l'Avenir met een loodzware Alpenrit van 135km over twee Cols. Le Salève (Col 1ste Cat) en de aankomst ligt op Plateau des Glieres (Col 1ste Cat). Het wordt nog een zware dobber voor Dimitri want de tijdsverschillen zijn bijzonder klein, een sprong naar voren is nog mogelijk maar ook achter hem zijn de verschillen klein. Hopelijk kan het Belgisch team nog wat steun bieden aan Dimitri zodat hij deze Tour de l'Avenir op een mooie ereplaats kan afsluiten.

  .

 • Dubbelslag voor broertjes Yates in Morzine.

  Dimitri spurt naar 12de plaats maar verliest één plaats in de rangschikking en staat nu op de 20ste plaats.

  IMG_0123.JPGDe kortste rit van deze Tour de l'Avenir leverde een dubbelslag op voor de broertjes Yates. Simon haalde het in een spurt met drie voor Adam en de Fransman Alexis Gougeard. Onze landgenoot Jasper Stuyven die in de aanval was getrokken voor Col les Gets bleef nog uit de greep van het uitgedunde peloton en werd 9de. Dimitri spurtte zich 37" na de winnaar naar de 12de plaats. Dieter Bouvry werd 14de en Dylan Teuns 22ste. Sean De Bie(65ste) en Louis Vervaeke (105de) finishten wat later.

  Met nog twee bergritten voor de boeg wacht Dimitri nog een zware uitdaging. Zijn goede klassering wil hij absoluut behouden en indien mogelijk nog verbeteren. Maar het blijft uitkijken want er liggen nog heel wat kapers op de kust. Zo kon de Nederlander Beckeringh vandaag al haasje over spelen met Dimitri. Ook Dylan Teuns zit nog op schema en kan op zijn geliefkoosd terrein nog heelwat plaatsen goedmaken. IMG_9882-001.JPG

  De 6de etappe brengt de renners over 125km van Morzine naar Châtel. Onderweg gaat het vijfmaal flink bergop met als slotakkoord de 1,5km lange klim naar de aankomst. Daar waar Dimitri één maand geleden als 10de eindigde in de Giro Valle d'Aosta.

  Uitslag: bron Matsport

 • Ruben Fernandez (Spanje) zet de puntjes op de i.

  Spanjaard wint 4de etappe op de flanken van de Col de la Madeleine.

  IMG_0008-002.JPGDimitri toonde nogmaals zijn goede conditie door als eerste landgenoot te finishen op de 22ste plaats. Andere topfavorieten lieten het wat afweten. De Fransen verloren niet alleen de gele trui maar ook kopman Clément Chevrier zakte een beetje door het ijs. Ook Louis Vervaeke kende een moeilijke dag en verloor heel wat tijd. Dylan Teuns deed het dan weer wel goed, na zijn lange herstelperiode is de topvorm weer dichtbij. Er resten evenwel nog drie loodzware bergritten in deze Tour de l'Avenir maar de klassementsrijders gaan nu wel de koers controleren. Dimitri zal zeker zijn klassering verdedigen of nog proberen te verbeteren. Toch kan één mindere dag nog roet in het eten gooien maar Dimitri liet dit jaar al zien dat hij het zware rondewerk aankan. 

  IMG_0046-002.JPGDe 5de rit op donderdag is kort en verraderlijk, slechts 70km moeten er verreden worden en onderweg zijn er twee hellingen, één van 3de categorie en één van 2de categorie. De aankomst ligt 7km na de top van Col Les Gets in Morzine.

  En ja Michel Wuyts, er rijden in de Ronde van de Toekomst Belgen mee. Geen drie, zoals u zei tijdens het live verslag van de Ronde van Spanje, maar wel zes. Ook de drie anderen waren het vermelden waard.

   Uitslag: bron Matsport 

 • Michael Valgren Andersen wint in Albertville de derde rit van de Tour de l'Avenir

  Dimitri behaalt knappe 13de plaats in Albertville.

  image.jpg

  Geen drie op drie voor de Australische spurtbom Caleb Ewan. Door een linke aanval in de bevoorradingszone van het Deense team werden de kansen van de snelle jongens gedwarsboomd. Drie renners van het Deense team gingen fel te keer bij het uitrijden van de bevoorradingszone en sloegen meteen een kleine kloof. De andere landen kregen de achtervolging niet dadelijk op de rails en Australië stond er alleen voor. Bovendien gingen er een heel pak renners tegen de grond op minder dan drie kilometer van de finish. Zo bleven Michael Valgren Andersen en de Amerikaan  uit de greep van het peloton. Slechts drie seconden bonus hadden beide koplopers maar ze bleven wel voorop. In de spurt maakte de Deen (2x winnaar Luik-Bastenaken-Luik voor U23) het simpel af. Drie seconden later werd de man in het groen - Caleb Ewan - derde voor Rick Zabel. Dimitri die de massale valpartij nipt had ontweken werd mooi 13de. Jasper Stuyven was alweer de eerste Belg in de rituitslag op de 8ste plaats. Enkele renners bereikten zwaar gehavend de finish in Albertville maar werden wel allen in dezelfde tijd gezet als het peloton. Toch klimt Dimitri alweer enkele plaatsjes in de algemene rangschikking en staat hij nu op 31ste plaats. Het tijdsverschil blijft ongewijzigd op 18 sec. 

  image.jpg

  Woensdag krijgen de renners een kortere etappe van 100km voor de wielen geschoven. De aankomst ligt op de flanken van de Col de la Madeleine, onderweg moeten ze ook nok de Col du Grand Cucheron bedwingen. Hier zal geen sprake meer zijn van een massaspurt maar wel van grote tijdsverschillen. Dimitri gaat er alles aan doen om een mooie klassering te behalen en verkeerd in bloedvorm. Wij houden jullie op de hoogte.

 • Caleb Ewan doet het opnieuw.

  Tweede etappe eindigt opnieuw in massaspurt met alweer een zege voor de snelle Australiër.

  Caleb Ewan.jpg

  De langste rit van deze Tour de l'Avenir is zoals verwacht opnieuw geëindigd in een massaspurt. Jasper Stuyven (10de plaats) moest alweer toekijken hoe Caleb Ewan de lakens naar zich toetrok.

  Dimitri zat op de tweede rij en boekte een 21ste plaats, niet slecht voor een niet spurter. Ook alle andere landgenoten zaten in het peloton. Eén grote naam zijn we kwijt, de Duitse topfavoriet Silvio Herklotz (winnaar Tour d'Alsace) ging niet meer van start.

  De derde etappe gaat van Aix-les-Bains naar Albertville meteen een eerste serieuze test voor de klassementsrijders. De top van de Col du Freine ligt op 30km van de aankomst maar is een uitgelezen kans om de sprinters uit het wiel te rijden. De aankomststreep ligt na 125km in Albertville. Avenir.jpg

 • Caleb Ewan (Australië) wint de eerste etappe in massaspurt.

  Dimitri komt zonder tijdsverlies door eerste etappe.

  Caleb.jpg

  Na 146km over meestal vlakke wegen werd er in de straten van Arbois gespurt voor de zege. De snelle Australiër Caleb Ewan trok aan het langste eind. Hij hield Rick Zabel en Julian Alaphilippe achter zich. De eerste landgenoot was Jasper Stuyven op de 8ste plaats. Dimitri kwam als 61ste aan en bleef in dezelfde tijd als winnaar Caleb Ewan. 

  De Belgen moesten meerijden met de Australiërs om de twee ontsnapte renners terug te halen. Dimitri werd voor de kar gespannen en deed wat hij kon, Sean De Bie zou de man zijn die het moest afmaken. Maar in het gewriemel voor de spurt verloor Sean het wiel van Jasper. Dimitri kon nog met de grote groep aankomen zodat er voor hem geen tijdverlies te noteren viel. In de tweede rit proberen de Belgen het opnieuw. Hopelijk met meer succes.

  In de algemene rangschikking zijn er enkele kleine wijzigingen, het geel blijft wel voor Alexis Gougeard. Dimitri schuift van de 49ste naar de 38ste plaats op 18" van de leider. Sean De Bie is de best geplaatste landgenoot op de 10de plaats.

  De tweede etappe is eveneens vlak en 164km lang, de aankomststreep is getrokken in Saint Vulbas.

  Uitslag: bron matsport

 • De kop is er af, Fransman Alexis Gougeard wint proloog in Louhans.

  Dimitri gaf 18" toe op winnaar Gougeard in proloog en kwam daarmee uit op de 49ste plaats. 

  Het was droog in de straten van Louhans zaterdagavond om 18h00 en dat was een meevaller. De renners moesten namelijk een kasseistrook van 500m over met hun tijdritfietsen en bij regenweer zou dit wel eens slecht kunnen zijn afgelopen. Sean De Bie werd met een 13de tijd de beste Belg, Jasper Stuyven bleef één seconde onder de tijd van Dimitri en werd 41ste. Klassementsrijders Louis Vervaeke en Dylan Teuns beperkten het verlies tot 21" en 30".

  Tour de l'Avenir.gif

  De Franse Hardrijders Gougeard en Alaphilippe op één en drie met daar tussen de Deense krachtpatser Lasse Norman Hanssen. Dat was het podium van deze openingsproloog van de 50ste Tour de l'Avenir. De Belgen gaan vanaf rit één jagen op een ritwinst en wie weet kunnen ze dan ook gaan voor het geel. De Fransen hebben al laten weten dat ze de leiderstrui niet gaan verdedigen, dat zien we dan nog wel.

  De eerste rit gaat van Louhans naar Arbois over 146km met op 5km van de aankomst een steil klimmetje van 1,5km. Dit zou wel eens wat tijdsverschillen met zich kunnen meebrengen. De aankomst in Arbois is voorzien om 17h15.

  Uitslag: bron Directvelo  

 • Tour de L'Avenir 2013

  Zaterdag 24 augustus om 18h00 start in Louhans (Fr) de proloog van de 50ste Ronde van de Toekomst. De renners van de Belgische Nationale selectie vertoeven reeds sinds donderdag in de buurt van Louhans. Zij zullen er vandaag het parcours verkennen en een laatste maal de benen losrijden. De proloog is biljartvlak en 5,1km lang.

  IMG_8426.JPGZoals eerder al meegegeven gaat Dimitri er samen met vijf andere Belgische renners onze kleuren verdedigen. De eerste en tweede rit zijn vlak maar vanaf dag drie trekken de renners de bergen in. Wat de rol van Dimitri is in deze wedstrijd is nog niet helemaal duidelijk. Eén ding staat wel vast, de conditie is opperbest en dan is hij tot veel in staat. Met renners als Sean De Bie, Jasper Stuyven en Louis Vervaeke kan deze ploeg op alle terreinen zijn mannetje staan. Toch mogen we niet uit het oog verliezen dat elk land hier zijn beste renners heeft afgevaardigd. In het verleden wonnen heel wat toppers deze wedstrijd. Vorig jaar ging de zege naar de Fransman Warren Barguil ondertussen prof bij Argos-Shimano, in 2010 was de zege voor Nairo Quintana (2de in tour 2013) in 2008 ging de overwinning naar Jan Bakelants en Bauke Mollema won de Tour de L'Avenir in 2007. U leest het goed, hij die deze wedstrijd wint, is of wordt een topper.

  Dagelijks gaan we jullie via deze weg en onze facebook pagina proberen op de hoogte te houden van alle resultaten. De Ronde van de Toekomst 2013 eindigt op zaterdag 31 augustus. Wij wensen Dimitri en de volledige Belgische ploeg heel veel succes en hopelijk kunnen onze jongens zich in positieve zin laten opmerken met klinkende resultaten.     

   

  Tour de l'Avenir 2013

 • Dimitri knokt zich naar 15de plaats in GP des Marbriers.

  Onder massale belangstelling werd in het Noord-Franse Bellignies de 52e GP des Marbriers verreden. Dimitri bekloeg zich over zware benen maar knokte zich toch naar een mooie ereplaats. De zege was voor de Fransman Benoit Daeninck.

  IMG_9443.JPG

  185 deelnemers namen deel aan deze prachtige wedstrijd over een vrij heuvelachtig parcours. Van meet af aan werd er heel hard gekoerst en dat resulteerde in een volledig verbrokkeld peloton na amper 20km wedstrijd. Een kopgroep van elf renners reed voorop met daarbij Gerry Druyts (winnaar in Overijse) 30" later volgde een tweede groep van 20 renners met daarbij Dimitri als enige renner van Lotto-Belisol en hij zag af. Een eerste peloton van 50 renners reed toen al op een achterstand van 1'. 40 renners hadden dan alle hoop al opgegeven om nog enige rol van betekenis te spelen in deze wedstrijd. Zij staakten dan ook vrij snel de wedstrijd. Vooraan kwamen na 60km groep één en twee samen maar nog steeds boterde het niet bij Dimitri. Het was echt harken om bij te blijven maar het lukte. Toen een ronde later opnieuw elf renners wegreden moest Dimitri passen. Ondertussen had zich een grote groep renners losgemaakt van het peloton en deze kregen wat later ook aansluiting bij Dimitri. Het hoge tempo was wat teruggelopen en dat was een goede zaak voor Dimitri die even op adem kon komen. De elf vooraan kregen niet zomaar de vrijheid en moesten knokken om een minuut voorsprong bij elkaar te fietsen. Toen dat wel lukte kwam er een serieuze tegenaanval opgang van vier Belgen. Frederik Backaert, Floris De Tier en Benjamin Declercq alle drie van EFC - Omega Pharma Quick-Step en Lotto-Belisol renner Tiesj Bennoot.

  IMG_9458.JPG

   Dimitri zag het gevaar en jumpte naar de vier maar kreeg de laatste vijftig meter niet gedicht. De tegenaanvallers gingen snel en reden in een mum van tijd de helft van hun achterstand op de elf koplopers weg. Dimitri probeerde het opnieuw en kreeg vier Fransen mee in zijn kielzog. Maar echt naderen deden ze niet meer. Bij het ingaan van de laatste ronde (10km) bleven er nog 45" tussen de koplopers en de eerste achtervolgers maar die kloof werd nog helemaal dichtgefietst. Zodat de vier achtervolgers in de laatste 500m de elf (ondertussen nog slechts 8 renners) op de hielen vielen. In de spurt bergop kwamen ze echter niet meer op het voorplan zodat Benoit Daeninck de armen in de lucht mocht gooien. Gerry Druyts die de hele wedstrijd een uitstekende indruk maakte kreeg af te rekenen met krampen en werd 7de, Tiesj Bennoot sleepte er na een ganse achtervolgingswedstrijd een 8ste plaats uit en Dimitri die in het gezelschap van enkele Fransen de grote groep voor bleef werd nog mooi 15de. De laatste renners die de finish bereikten deden dat 10' na de winnaar, 98 renners werden in de uitslag opgenomen, de rest was reeds huiswaarts.

  Uitslag: 

 • Dinsdag 20 augustus GP des Marbriers - Bellignies (Fr)

  52e Grand Prix des Marbriers à Bellignies (course continentale Europe Tour UCI, catégorie 1.2). Départ ce mardi 20août à 14 h, rue de la Chapelle. Seize tours de 10 km.

  Grand Prix des Marbriers

 • Lotto-Belisol heerst in Liedekerkse Pijl, Frederick Frison wint, Dimitri 5de plaats.

  Dimitri moet zich tevreden stellen met 5de plaats na ware demonstratie van Lotto-Belisol.

  IMG_9034.JPG

  De wildcard die Lotto-Belisol kreeg voor de Liedekerkse Pijl werd met dank in ontvangst genomen door de renners. Reeds in de tweede van tien af te leggen ronden (17km) reden 11 renners weg uit het peloton. Daarbij vier jongens van Lotto-Belisol, Frederick Frison, Dries Van Gestel, Tiesj Bennoot en Dimitri. Meteen werd duidelijk dat een monsterontsnapping in de maak was. De voorsprong van de elf vluchters schoot de lucht in en niemand zou nog terugkeren. Robin Stenuit en Jens Wallays bleven het langst in het gezelschap van de vier Lotto boys, voor de andere 5 ging het net iets te snel, zij moesten afhaken. Met nog 30km te gaan begonnen Dimitri & Co aan het slotoffensief, om beurten trokken ze met twee in de aanval. Tiesj en Dimitri waagden hun kans maar kregen geen ruimte van Stenuit en Wallays. Dan was het de beurt aan Van Gestel en die zag meteen Frison in zijn wiel opduiken de anderen aarzelden even en Dimitri en Tiesj hielden de benen stil. De twee reden seconde per seconde verder weg en zouden ook gaan spurten voor de zege. Van een echte spurt was niet veel sprake want Frederick Frison bleek de sterkste en dat begreep zijn vriend en ploegmaat heel goed. Tiesj Bennoot vervolledigde het Podium dat er helemaal Lotto-Belisol uitzag. Dimitri moest het afleggen tegen Robin Stenuit voor de vierde plaats en werd vijfde, Jens Wallays werd zesde. Achter de zes kwam een volledig uit elkaar gereten peloton met mondjesmaat binnen. 

  IMG_9161-001.JPG

  Dimitri voelde zich goed vandaag en wist meteen in de tweede ronde dat de goede vlucht was vertrokken, hij kon, samen met Tiesj, nog net de aansluiting maken. Vanaf dat moment liep het vlot tot in de finale toen de ploegtactiek bepalend was. Want dit mochten ze toch niet meer uit handen geven en dat deden ze ook niet meer.

 • Dimitri naar Ronde van de Toekomst.

  De KBWB heeft de selectie voor de Ronde van de Toekomst van bondscoach Jean-Pierre Dubois bevestigd. Naast Europees Kampioen Sean De Bie en Jasper Stuyven is Dimitri de derde Vlaams-Brabander die deel uitmaakt van de zeskoppige selectie. De andere drie renners zijn, Dieter Bouvry, Dylan Teuns en ploegmaat Louis Vervaeke. De Ronde van de Toekomst start op zaterdag 24 augustus met een proloog in Louhans en eindigt één week later op zaterdag 31 augustus. 

  parcours-2013-large.jpg

  http://www.tourdelavenir.com/

 • Zondag 18 augustus Liedekerkse Pijl.

  Liedekerke.jpg

 • Dimitri grijpt net naast bronzen medaille op BK Tijdrijden in Maldegem.

  Victor Campenaerts pakt na de Europese ook de Belgische titel in het Tijdrijden. 

  IMG_8659.JPGDe plaatsen één en twee waren voor de Lotto-Belisol renners Victor Campenaerts en Frederick Frison. Ongetwijfeld de twee sterkste tijdrijders van de Belgische beloften U23. Maar net daarachter kregen we een spannend duel voor de derde plaats tussen Dimitri en ex-ploegmaat Edward Theuns. 

  IMG_8888.JPGHet regende in Maldegem tijdens de tijdrit van Dimitri en dat maakte het nog wat moeilijker om een snelle tijd neer te zetten. Heel lang stond Dimitri met de snelste chrono op de tabellen tot het trio favorieten eraan kwam. Edward Theuns zat heel de tijd dichtbij de chrono van Dimitri en bleek aan de finish toch nog 10" sneller. Ook Frison en Campenaerts deden nog beter waardoor Dimitri de verhoopte derde plaats net aan zich zag voorbijgaan. Maar de verschillen bleken na 30km niet zo groot, 36" trager dan de winnaar en 30" achterstand op de nummer twee. Toch is dit een geweldige prestatie en ook in Maldegem kreeg Dimitri heelwat schouderklopjes. Maar ook besefte hij dat deze vierde plaats alweer snel zal vergeten zijn bij de meesten en daarom moet het nog beter in de toekomst.

   

  Uitslag: bron velowallon

   

 • Gerry Druyts spurt het snelst in Overijse.

  Dimitri moest zich tevreden stellen met een twaalfde plaats.

  IMG_8549.JPG

  Het was de snelle Gerry Druyts die het ploegwerk van EFC Omega-Pharma Quick-Step mooi afrondde. Dimitri probeerde in de voorlaatste ronde een laatste keer zijn medevluchters af te schudden maar het Sterke Omega-Pharma Quick-Step trio Havik-Loncin-Druyts liet niet begaan. In de langgerekte spurt trokken deze drie ploegmakkers alles op een lint en maakten zo het podium compleet. Eén Druyts, Twee Havik, Drie Loncin.

  De Momorial Stef Fluyt kreeg alweer een prachtig deelnemersveld aan de start met maar liefst 100 renners. Al snel werd het duidelijk dat Dimitri het niet makkellijk zou krijgen in Overijse. Enkele ploegen waren met vier en vijf renners afgezakt naar Overijse om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Het was soms heel genant hoe sommige renners Dimitri zijn wiel hadden gekozen. Toch slaagde hij erin zich in de kopgroep te nestelen. Maar het trio Druyts-Havik-Loncin had in die kopgroep de touwtjes stevig in handen. Met drie snelle jongens stuurden zij aan op een groepsspurt en die kwam er dan ook. Dimitri werd 12de en zag de Tsjech Vejmelka als vijfde finishen en dat betekende ook dat hij winnaar is geworden van de Wieler-tweedaagse Tombeek-Overijse. Niels Tooth die ook in de kopgroep zat werd met een 10de plaats de beste streekrenner. 

  IMG_8435.JPG

  Dylan Teuns, in Tombeek nog derde, kende alweer pech in Overijse en viel weg uit de kopgroep na een lekke band. Toch knokte hij terug en kwam als 16de en eerste achtervolger aan. 63 renners haalden de finish in Overijse. Voor Dimitri stond de focus dan al op het BK Tijdrijden in Maldegem dat een dag later

  IMG_8566.JPG

  Uitslag: bron WBV

 • Dimitri behaalt knappe 3de plaats op Nationale Testtijdrit in Angreau - Honelles.

  Dimitri heeft zich alweer in de kijker gereden op de Nationale testtijdrit in het Waalse Angreau.

  IMG_3040.JPGMet een 3de plaats op enkele honderdsten van een seconde van de nummer twee, Jens Wallays heeft Dimitri ook in het tijdrijden laten zien dat hij klaar is voor het grote werk. Ploegmaat Frederik Frison was de sterkste en ging nog 37 seconden onder de tijd van Dimitri. Jens Wallays bleek enkele honderdsten sneller over de 32,2 km lange tijdrit. Dimitri hield heelwat hardrijders achter zich, al moet gezegd worden dat topfavoriet en kersvers Europees Kampioen tijdrijden Victor Campenaerts onderuit ging in een bocht. Toch is dit een prachtige prestatie en een serieuze opsteker voor het Nationale Kampioenschap van a.s. zondag in Maldegem.

  Uitslag: bron KBWB 

 • Tsjech Daniel Vejmelka snoept de zege af van Dimitri.

  Dimitri stelde niet teleur in Tombeek maar kwam een nobele onbekende tegen in zijn rush naar de zege.

  IMG_8142.JPG

  Onder een loden zon kwamen afgelopen zaterdag 54 renners aan de start van het eerste deel van het tweeluik Tombeek - Overijse. Onder de deelnemers enkele bekende en stevige concurrenten voor Dimitri, zoals ploegmaat Wouter Daniels, Dylan Teuns, Brecht Ruyters, Niels Tooth en de heroptredende Jade Julius. Stuk voor stuk renners die heel goed over de beklimmingen van Bergstraat en Reutenbeek komen. Toch had Dimitri zijn zinnen gezet op het allerhoogste in Tombeek. Daar waar het lokaal van SVDP zich bevindt.  

  IMG_8181.JPGDe wedstrijd verliep goed voor Dimitri en halfweg zat hij mee vooraan in een omvangrijke kopgroep. Het warme weer was een bondgenoot want zo werd de koers nog wat zwaarder voor de concurrentie. Wouter Daniels verdween dan halfweg uit de wedstrijd met een lekke band, nochtans vol in het offensief op dat ogenblik. Twaalf renners gingen dan de finale kruiden met daarbij alle favorieten. Sam Lennertz probeert het solo maar zag de anderen een ronde verder terugkomen. Op anderhalve ronde van het einde trok Dimitri in de aanval, in zijn zog volgde de nobele ombekende Tsech Daniel Vejmelka. De voorsprong is klein meer blijkt net groot genoeg om ook de laatste beklimming van de Bergstraat te overleven. Met z'n tweeën gaan ze naar de eindstreep, onderweg probeert de Tsech nog wat te onderhandelen maar Dimitri wil de zege in Tombeek. In de spurt lijkt Dimitri het even te gaan halen maar in de laatste hectometers breekt de veer. Weer net niet na een wedstrijd waarin hij de lakens naar zich had toegetrokken. Dylan Teuns werd 15" later 3de na een spurtje met Niels Tooth.

  IMG_8218.JPG

  Je kan er prat op gaan dat ook deze namen volgende week in Overijse weer te noteren vallen. Of onze lieve vriend uit Tsechië er ook zal bij zijn valt af te wachten maar ook die kans lijkt ons heel groot. In Overijse vallen er ook heelwat centen te verdienen. Misschien een uitgelezen kans voor Dimitri om meteen wraak te nemen.

  Ook willen wij SVDP en Dimitri in het bijzonder iedereen bedanken voor de vele aanmoedigingen van de talrijke supporters in Tombeek. Ook de positieve commentaren over deze en zijn vorige wedstrijden zijn een hart onder de riem voor Dimitri. Zaterdag 10 augustus maken wij een nieuwe afspraak in Overijse bij Meter Martine voor de Grote Prijs Molenhoek. Daar mogen de renners over de Speelberg en Breerijke en na deze twee wielerwedstrijden in de druivengemeente kennen we ook de winnaar van Wieler-Tweedaagse.  

  Uitslag: bron WBV