counter

 • 8ste plaats voor Dimitri in GP de la Magne.

  De Nederlander Floris Gerts verschalkt medevluchters en wint in Soumagne.

  IMG_1402-001.jpgDertien koplopers beginnen met 35" voorsprong aan de laatste van 9 af te leggen ronden. Dimitri en nog twee Lotto-Belisol ploegmaats zitten mee in de goede vlucht. Eén renner maakt nog de sprong naar voren, Jerôme Baugnies, hij zal stranden op de tweede plaats. Dimitri die zijn spurt van iets te ver inzette ziet in de laatste hectometers nog 6 renners over zich heen komen en wordt 8ste.

  Uitslag: bron Directvelo

   

  Het verhaal van de koers, na 20km rijden 6 renners weg uit het peloton, hun voorsprong bedraagt nooit meer dan 50". Een tweede ontsnapping van 14 renners heeft meer succes. Met nog 60km te gaan zit Dimitri alweer in de goede vlucht samen met twee ploegmaats. De achtervolging komt op gang en ex-ploegmaat Brecht Dhaene en Dimitri Claeys lijken op weg de kloof te dichten. Tot beiden plots een halve ronde verder, achter het peloton, de remmen dichtknijpen en de wedstrijd verlaten, heel vreemd tafereel !

  Het zag er plots heel goed uit voor de 14 koplopers die hun voorsprong optrokken tot 1'10". Dimitri voelde zich heel goed en hield de benen goed onder controle. Toen het tempo van de 14 in de voorlaatste ronde plots stokte kwamen twee achtervolgers ,David Desmecht en Serge De Wortelaer tot op 35". Maar niet zij zouden de aansluiting maken maar wel één renner die nog wat verderop zat. Jerome Baugnies reed in één ruk van groep drie naar groep twee en dan solo naar de kopgroep. Vooraan had Dimitri zich op de laatste beklimming vooraan genesteld maar kreeg hij geen vrijheid. In de laatse bocht op 700m van de aankomst reed dan plots Floris Gerts zomaar weg. Dimitri zag het gebeuren en ging van vrij ver de spurt aan, de aankomststrook liep flink omhoog tot aan de finish. Even leek het erop alsof hij ging slagen maar dan kwam een onvermoeibare Jerôme Baugnies opzetten. De Nederlander Gerts keek meer achterom dan voor hem en hield nog slechts 2 fieslengten over. Dimitri zakte nog terug tot plaats 8. Het peloton werd helemaal uit elkaar gereden in de slotronde en de renners druppelden één na één binnen.

  Na de wedstrijd mochten een achttal renners zich nog melden voor de anti-dopingcontrole. Ze maken er wel werk van in Wallonië want ook vorige week zagen we dezelfde mensen in Flawinne aan het werk.    

 • Dimitri opnieuw 2de in Flawinne !

  Dimitri domineerde de wedstrijd in Flawinne en duldde enkel ploegmaat Van Besien in zijn buurt, die hem versloeg in de spurt.

  IMG_1330.JPGDe eerste van het seizoen leek in de maak maar dat was buiten ploegmaat Thomas Van Besien gerekend. Dimitri's ploegmaat kende geen genade en speelde het hard in de finale. In de spurt tikte Dimitri's voorwiel het achterwiel van Thomas aan (onvrijwillig) en het was voorbij. Lotto-Belisol op één en twee maar Dimitri was enorm teleurgesteld dat het weer niet gelukt was.

  Dimitri en Thomas waren de twee overgebleven renners van een kopgroep van vier die reeds in de vierde ronde het hazenpad hadden gekozen. Met nog 70km voor de boeg leek het ons een beetje vroeg maar niemand zou nog terugkeren. Het zwaar heuvelachtig parcours van Flawinne was in het voordeel van de aanvallers. De tegenaanval kwam er pas in de laatste ronde toen vooraan het steekspel voor de overwinning reeds was begonnen. David Desmecht naderde nog fel maar kwam te laat. Dimitri en Thomas hadden ondertussen ook hun laatste concurrent weten af te schudden. Een spurt met twee lotto-Belisol renners zou de winnaar opleveren. Dimitri die uit het wiel van Thomas kwam tikte heel even het achterwiel aan en kwam bijna ten val. De spurt was meteen gereden en het zou voor Dimitri reeds de vierde tweede plaats van het seizoen worden. De ontgoocheling droop van het gezicht in een week die al zoveel emoties had teweeg gebracht. 

  Maar een strijdvaardige Dimitri kondigde meteen aan dat hij volgende week een nieuwe gooi wil doen naar de zege. Bovendien werd Dimitri met een luid applaus gefeliciteerd voor zijn knap seizoen dat werd aangehaald door de plaatselijke spreker. 

 • Zondag 22 september 9de Grote Prijs Cammaerts in Flawinne.

  Zondag trekt Dimitri naar het Naamse Flawinne voor de 9de Grand Prix Cammaerts. 

  Er moeten dit jaar 12 ronden van 9km worden afgelegd op een zwaar heuvelachtig parcours. De grote ronde van 60km is er dus niet meer bij. Dimitri presteerde er in het verleden al bijzonder goed met een 2de en een 6de plaats. Ook nu wil hij dit graag nog eens overdoen met zijn huidige conditite gaat hij resoluut voor het hoogste. De wedstrijd gaat van start om 15h00. meer info vind je op onderstaande link.

  9ème Grand Prix Cammaerts

 • Geen WK-selectie voor Dimitri maar wel een topprestatie in GP de Wallonie !

  Jan Bakelants wint in WK-outfit GP de Wallonie op Citadel van Namen.

   

  Is het een voorbode of moeten wij het hiermee doen ? Feit is wel, deze Jan Bakelants is klaar voor het WK. Dat kan en gaan wij ook nog éénmaal zeggen over Dimitri. Dimitri was en is nog steeds klaar voor het WK U23. Misschien had men toch nog beter gewacht tot vandaag alvorens de WK-selectie bij de beloften-U23 bekend te maken. Op die enkele dagen kwam het toch ook niet meer aan en bovendien zou men nog heel wat renners van dichtbij kunnen bekijken. Ook stellen we ons wel wat vragen bij het vormpeil en de ingesteldheid van sommige renners.

   

  Lees meer...

 • Dimitri krijgt zijn WK-selectie NIET !

  Ons supportershart bloedt na het vernemen van deze voor ons onbegrijpelijke beslissing.

  IMG_1022.JPG

 • Geluk of koersdoorzicht, Tiesj Benoot wint Tour de Moselle met één seconde verschil.

  Slotrit in Thionville werd gewonnen door Dimitri Claeys.

  IMG_1015.JPGHet venijn zat helemaal in de staart. Tiesj Benoot zou na heelwat rekenwerk de winnaar worden van de Tour de Moselle met één seconde voorsprong. Dat zou hij te danken hebben aan de kleine wegvergissing van het peloton op 1km van de finish. Dimitri werd 19de in deze slotrit die vooral werd gekenmerkt door de lange vlucht van vier renners.

  Het waren er eerst vijf maar al snel moest Louis Vervaeke zich laten uitzakken om de vlucht met Tiesj Benoot te laten lukken. Louis Vervaeke op slechts twee seconden van leider Alaphilippe zou geen vrijgeleidde hebben gekregen volgens ploegleider Kurt Van De Wouwer.

  IMG_0939.JPG

  De vier namen maximaal 2' voorsprong en zagen in de finale nog twee renners terugvallen. Claeys en Benoot bleven geloven in hun kansen en gingen vol door. De voorsprong zakte naar 30" met nog 5km te gaan. Het leek alsof Tiesj enkele seconden zou te kort komen. Toch slaagden beide renners erin voorop te blijven en meer nog, hun voorsprong leek niet meer te verkleinen. Tiesj gaf het volle pond, Claeys wachtte geduldig af en won makkelijk de spurt voor de zege. Het tellen is dan begonnen en elke seconde is in het voordeel van Tiesj Benoot. Het peloton met Edward Theuns en Dennis Coenen helemaal vooraan komt precies 15" na winnaar Claeys over de eindmeet. Laat dat nu precies de voorsprong zijn die Benoot nodig had om deze Tour de Moselle alsnog op zijn naam te schrijven.

  Dimitri blijft met zijn 19de plaats in de rituitslag op 13 staan in de eindstand. Louis Vervaeke wordt 3de, Victor Campenaerts 2de en Tiesj Benoot 1ste. Een machtsgreep van Lotto-Belisol die buiten de overwinning van Tiesj ook nog het jongerennklassement en het ploegenklassement winnen. 

  IMG_1171.JPG

  Dimitri die zich heel goed voelde tijdens deze driedaagse wachtte dan in volle spanning af wie er uiteindelijk naar het wk in Firenze zou mogen. Hij was één van de topkandidaten om plek 5 of 6 in te vullen. Hoe dit is afgelopen weten jullie ondertussen al bij het lezen van dit verslag.

 • Tweede valpartij in twee dagen, Dimitri wordt opnieuw 13de.

  IMG_0995.JPGBij het aansnijden van de rotonde op 100m van de finish ging de winnaar van de eerste rit Anthony Maldonado onderuit. Een vijftal renners ging rechtdoor over de rotonde, ééntje reed zelfs helemaal de berm op om toch maar overeind te blijven. Dimitri hield zich, net als in de eerste rit npt overeind en werd opnieuw 13de. De kopgroep werd in de barre weersomstandigheden wel uitgedund tot 40 eenheden. In de rangschikking klom Dimitri naar de 13de plaats. Ook de leider Jasha Sutterlin verloor heel wat tijd en zijn leidersplaats aan Julian Alaphilippe. De Lotto-Beliso ploeg had zich ondertussen al meester gemaakt van het ploegenklassement. In de GC stonden ze met Victor Campenaerts op twee, Louis Vervaeke op drie, Tiesj Benoot op 7 en Dimitri op 13. Alles zou in de laatste lange rit over 176km worden beslecht. 

  IMG_0799-001.JPG

 • Uitgeregende tijdrit gewonnen door Jasha Sutterlin.

  Dimitri maakt slipper en wordt pas 19de in Tijdrit.

  IMG_0786-001.JPGDe Duitser Jasha Sutterlin (volgend seizoen prof bij Movistar) verslaat Europees Kampioen Victor Campenaerts in de individuele tijdrit over 16,8km. Het regende bij momenten oude wijven over het parcours in de buurt van Thionville. Victor Campenaerts voelde zich niet in zijn sas en nam niet al te veel risico's. Ook Dimitri beleefde achelijke momenten en probeerde vooral overeind te blijven. Jammer want het parcours was heuvelachtig en moest Dimi wel liggen. Het tijdverlies bleef beperkt tot 59" en in de algemene rangschikking staat hij op de 17de plaats. Vijf Lotto-Belisol renners stonden ondertussen in de top-25.  

  IMG_0775.JPG

 • Anthony Maldonado wint tumultueuze spurt in Basse Ham.

  Ontspannen Dimitri fietst naar 13de plaats in openingsrit van Tour de Moselle.

  IMG_0728-001.JPG

  Een zware valpartij in volle pelotonspurt op slechts 20m voor de finish ontsierde de openingsrit. Dimitri kende daar zijn meest opwindende moment van de rit. Samen met ploegmaat Victor Campenaerts kon hij een val nipt ontwijken. Een vijftal renners kwamen zwaar ten val, waarvan er zeker ééntje morgen niet meer aan de start verschijnt. De zege was voor Anthony Maldonado (AVC Aix en Provence) hij was de snelste van een peloton van 70 renners. Dimitri zag er heel ontspannen uit tijdens en na de rit en was blij met de 13de plaats. Zo kan hij tussen de renners van de top van de rangschikking starten in de individuele tijdrit.   

  Lees meer...

 • Dennis Coenen vloert Lotto-Belisol duo Peyskens-Bennoot.

  Dimitri spurt zich op wielerbaan van Rochefort naar de tweede plaats.

  IMG_0632 (1).JPG

  Ook aan het einde van de Beker van België wedstrijd "Memorial Gilbert Letêcheur" in Rochefort deed Dimitri weer mee voor de overwinning. In een spurt met 8 renners moest hij het afleggen tegen Dennis Coenen. Ploegmaat Tiesj Bennoot leek op weg naar de overwinning tot hij aan de laatste rotonde bijna onderuit ging. De kleine voorsprong was meteen weg. Dimitri en Dennis Coenen sloten weer aan en draaiden wiel in wiel de wielerbaan van Rochefort op. Dimitri kwam vanuit derde stelling heel fors naar voren maar de snelle Dennis Coenen moest hij voorlaten. Tiesj Bennoot werd derde en Louis Vervaeke die eveneens deel uitmaakte van de kopgroep van 8 renners werd 8ste. 

    182 deelnemers verschenen er aan de start in Rochefort voor de 5de Memorial Gilbert Letêcheur. Slechts 20km ver waren de renners toen een kopgroep van 20 man zomaar wegreed uit het peloton. Dimitri en Louis Vervaeke zaten meteen mee in de goede vlucht die het zou uitzingen tot aan de aankomst. De voorsprong ging op en neer. Van 1'30 tot plots 30". De kop van het peloton reed plots achter de wagens van de kopgroep zonder dat er barrage werd gemaakt.

  IMG_0486.JPG

  Toen dat dan toch gebeurde zagen de leiders plots het peloton achter zich verschijnen. Het sein om er weer een snok aan te geven. De kopgroep spatte uit elkaar en twee renners van BMC vielen letterlijk weg. Loic Vliegen was het grootste slachtoffer en staakte even verder de wedstrijd. Tiesj Bennoot die de vroege vlucht miste profiteerde en reed als enige renner nog naar de vluchters. Met 9 koplopers en daarachter een groep van 17 renners begon de zware finale in en om Rochefort. De twee steile hellingen op de plaatselijke omloop maakte de wedstrijd bijzonder zwaar. Dimitri, Tiesj en Louis beukten maar kregen geen vrijheid van een vooral sterk rijdende Dennis Coenen die onderweg ook nog heelwat GPM's had meegenomen. Met nog 2 ronden van 9 km te gaan reden vijf renners aan de leiding. Dimitri en Tiesj Bennoot gaven het volle pond maar zagen de anderen terugkeren. Twee renners kwamen nog fel opzetten en sloten aan in de laatste ronde. Jerome Giaux had het weer klaargespeeld om zich in de kop van de wedstrijd te rijden. Maar de inspanningen wogen ook bij hem door. De laatste beklimming van de wedstrijd, de côte de Genly bracht de beslissing.

  IMG_0613.JPG

   Tiesj Bennoot trok in de aanval, Dennis Coenen reageerde en Dimitri pikte aan. toen Tiesj een tweede maal fors doortrok bleef Dennis zitten en gaf ook Dimitri geen trap teveel. In de laatste afdaling ging het bijna mis voor Tiesj en moest hij fel bijsturen. De rotonde teveel en weer zaten Dennis Coenen en Dimitri in het wiel. Zo draaiden ze ook de wielerbaan op waar er na een halve ronde meteen moest gespurt worden voor de zege. Tiesj trok aan, Dennis reageerde en Dimitri moest van ver komen. In de laatste rechte lijn brak de veer bij Tiesj en Dennis Coenen hield Dimitri een volle fietslengte achter zich. 

  Dennis Coenen de verdiende winnaar, alhoewel Tiesj de zege voor het grijpen had. Dimitri deed nog maar eens wat hij al een heel seizoen doet, sterk presteren en ereplaatsen opstapelen.

  Uitslag: bron Velowallon

   

 • Dimitri praat in Het Nieuwsblad over zijn toekomst !

  WielrennenBeloften - Dimitri Peyskens beste Belg in Ronde van de Toekomst

  ‘Het had nog beter gekund’

  Dimitri Peyskens: ‘Indien ik mij van bij het begin had kunnen concentreren op de eindstand, had een dichtere plaats erin gezeten.’

  Dimitri Peyskens: ‘Indien ik mij van bij het begin had kunnen concentreren op de eindstand, had een dichtere plaats erin gezeten.’

  Lees het hele verslag door op onderstaande link te klikken.

   

   

   

   

  http://www.nieuwsblad.be/SportWereld/cnt/DMF20130905_00727929

 • Dimitri haalt top-20 in eindstand Tour de l'Avenir.

  Slotrit op Plateau des Glières is voor Fransman Julian Alaphilippe, eindwinst voor Ruben Fernandez.

  IMG_0105.JPGDe Tour de l'Avenir zit er helemaal op en Dimitri heeft zich als beste landgenoot weten te plaatsen op een 20ste plaats in het eindklassement. In de slotrit moest hij zich nog éénmaal volledig geven om tot dit schitterend resultaat te komen. Stiekem hoopte hij nog enkele plaatsjes te winnen maar uiteindelijk werd het net top-20. Voor aanvang van deze Tour de l'Avenir sprak Dimitri nog van top-20 als doelstelling maar daar geloofden er toen niet veel in en zie nu.

   

  Lees meer...