counter

 • De Supportersvrienden en Dimitri danken jullie allen voor het welslagen van ons eetfestijn.

  Voor het 7de jaar op rij hebben wij ons bezoekers aantal opgetrokken. Dit jaar stopte de teller pas op 623 schotels. Dikke proficiat aan jullie allen, ook onze vele vrijwilligers willen we langs deze weg nog eens hartelijk danken want ook zonder hen zou dit niet lukken.

  De Tombola, waaraan jullie massaal aan meededen heeft natuurlijk een winnaar opgebracht. Daarvoor moest een extra vraag worden gesteld aan de twee personen die het dichtst in de buurt kwamen van de schiftingsvraag. Uiteindelijk gaat de hoofdprijs, een reischeque ter waarde van 200 euro naar Mevrouw Julienne Flion uit Overijse.

  De andere 8 winnaars zijn, Karin Van Aerschot, Urbain Wieme en Myriam Van Voorhuyzen (2-daagse testrit Skoda-Jennes Machelen) de 5 waardebons van 60 euro (Sportcentrum Watermolen) gaan naar; Nancy Gregoir, Lise Ackermans, Jordy Van Pee, Kristof Marius en Tristan Fieve.

  De juiste antwoorden waren; vraag 1 : C, A, B.  vraag 2 : CV Devroe - Taxi Etienne - Orpheus - VV Elek.

  schiftingsvraag = 2 min 2 sec 47 honderdsten.

   

 • SVDP nodigt jullie allen uit !

  affi SVDP2013.jpg

 • Fransman Flavien Dassonville wint Paris-Tours U23.

  Dimitri sluit het seizoen af met een 39ste plaats (pelotonspurt).

  De klassieker van de vallende bladeren was de allerlaatste wedstrijd van Dimitri bij de U23. Na vier jaar beloften begint Dimitri in 2014 aan een nieuw hoofdstuk als elite renner zonder contract. Onze nog steeds 21 jarige belofte zal volgend seizoen ook nog uitkomen voor het jongeren team van Lotto-Belisol waar weer heelwat nieuwe namen zullen worden voorgesteld. De overstap naar het profpeloton zit er voorlopig nog niet in maar contacten met enkele profploegen zijn wel al gelegd. 

  Paris-Tours was weer de vluchtkoers zoals we die kennen. Van ontsnappen was niet veel sprake maar toch lukten er enkele in om een pelotonspurt te ontlopen. De Fransman Flavien Dassonville en de Nederlander Daan Olivier slaagden erin om 30 seconden uit te lopen. Achter hen volgden een tiental rennners die één na één binnenliepen. Het eerste grote peloton volgde op 1'06" van de winnaar. Dimitri zat er midden in en kwam als 39ste over de finish. 90 van de 160 vertrokken renners plaatsten zich nog binnen de 1'06" de overige kwamen volledig verbrokkeld binnen op vele minuten. 

  Uitslag: bron matsport

 • Zondag 13 oktober Paris - Tours U23.

  Net zoals de profs rijden zondag de beloften U23 Parijs - Tours met een iets kortere afstand. De start is voorzien om 10h30 in Bonneval, 185km verder is de aankomststreep getrokken op de Avenue de Grammont in Tours.

  vignetteParisTours.gif

  Voor Dimitri is deze wedstrijd ook de afsluiter van het vierde seizoen belofte U23. De komende dagen maken wij dan ook nog eens een overzicht van dit bijna afgelopen wielerjaar.

 • 18de zege van het seizoen voor Timothy Dupont in Hooglede.

  Dimitri strandt op de 10de plaats na een hele snelle en zware wedstrijd.

  IMG_1888.jpgNog eens volle bak vlammen in Hooglede dachten de 112 renners en dat deden ze dan ook. Met een rotvaart werden de 19 ronden rond de kerktoren van Hooglede afgelegd. De bedrijvigste man in dat openingsoffensief was ongetwijfeld Ludwig De Winter. De renner uit Binche trok alle registers open en zat mee in iedere ontsnapping.In de derde ronde reden acht renners weg uit het peloton en daarbij heelwat bekende namen. Dimitri zat niet bij de acht koplopers maar knokte zich uit het peloton na meerdere vluchtpogingen. Toen het uiteindelijk toch lukte reden de vluchters (herleid tot 5 eenheden) al met 2' voorsprong. De zege was zeker weg maar een mooie ereplaats zat er alweer aan te komen voor Dimitri. Ludwig De Winter werd iets te overmoedig en trok reeds op 5 ronden van het einde in de aanval maar zag de vier anderen snel terugkeren. Voor Mario Willems ging plots het licht uit en ook hij moest de koplopers laten gaan. Met z'n vieren trokken ze de slotronde in nadat ook Belgisch beloften Kampioen Jens Wallays een ontsnappingspoging had ondernomen die op niets uitdraaide. Dimitri reed in het gezelschap van zes renners als eerste achtervolgers.

  IMG_1858.jpg

  In de spurt voor de overwinning nam Timothy Dupont vrij gemakkelijk de maat van Ludwig De Winter die nogmaals tweede werd. Dimitri die zich helemaal uit de naad had gereden om toch maar uit het peloton te raken eindigde op de 10de plaats. Van de 112 renners reden er slechts 24 de hele wedstrijd uit. Dimitri liet ook dadelijk na de wedstrijd weten dat hij niet zal starten zondag in Rumst. 'Dit heeft krachten gekost vandaag' zei hij en die zal ik morgen zeker tekort komen. 

  Dimitri zal dus nog één wedstrijd betwisten dit seizoen, Parijs - Tours U23 op zondag 13 oktober.