counter

 • Slotrit in "Tour de Normandie" zorgt voor verrassende wending !

  Stefan Kung (Zw) wint slag om de gele trui van Lukasz Wosniowski die faalt en slechts 15de wordt in de eindstand.

  De jongens van BMC en Willems Verandas hadden er zin in en zagen dat een mooie kopgroep van 18 renners was ontstaan na de eerste beklimming van de dag. Niet onbelangrijk daarbij was de afwezigheid van de top vier van de rangschikking. Het ging er meteen hard aan toe, het eerste wedstrijduur noteerden we 47km/h en na twee uur koers stonden er 93km op de teller. De achtervolging in het peloton kwam niet echt op gang waardoor de kopgroep na 100km koers een voorsprong had van 2'50". Het was vooral het team van Thomas Moses (GBR) dat ervoor zorgde dat de kloof niet nog groter werd. Met nog 40km te gaan alvorens op het plaatselijk circuit van Caen uit te komen ging de voorsprong van de 18 plots naar beneden.

  IMG_3817.JPGOok Lotto-Belisol had zich mee in de dans geworpen en trok voluit de kaart van McLay voor een massaspurt. Op 20km van de aankomst kwamen ze terug tot op 50" maar dan brak de veer en stonden Lukasz Wosniowski en zijn Etixx team er plots alleen voor. Het werd meteen duidelijk dat het geel verloren was voor de Pool. Zij hadden de kracht van de 18 koplopers duidelijk onderschat en dat bleek achteraf een grote vergissing. De profs van de Continentale teams bleken vooraan veel sterker dan verwacht. Dimitri draaide knap mee in de achtervolging en bleef ook in de finale op de plaatselijke omlopen steevast voorin rijden. De 18 gingen voor de zege, Stefan Kung die het best geklasseerd stond in de algemene rangschikking hield het hoofd koel en pakte de eindzege met slechts 2" voorsprong op de ritwinnaar Benoit Jarrier (Fr). De grote verslagene Lukasz Wosniowski finishte net zoals Dimitri 48" later in het peloton waar Dan McLay de snelste van was. Slechts 69 van de 135 renners overleefden de finale strijd in de straten van Caen.

  De conclusie voor Dimitri na deze week in Normandië is vrij simpel, deze jongen is klaar voor een stap hogerop. Op geen enkel moment kende Dimitri de afgelopen dagen een teken van zwakte. Ook de valpartij in de 4de etappe kreeg Dimitri niet klein evenals het barslechte weer in de 3 eerste etappes trotseerde hij heel knap. Dit zal zijn vruchten afwerpen de komende weken als de wedstrijden iets zwaarder worden en de massaspurten helemaal weg zullen zijn. We kijken hoopvol vooruit, bravo Dimi ! 

 • Dimitri hield zich staande in de 5de etappe tussen alweer heel wat valpartijen !

  Massaspurt ontsiert door zware valpartij, zege voor Marco Benfatto (Astana).

  De aankomststrook in Carentan aan het slot van de 5de etappe was 900m lang en leek op een autosnelweg. Toch werd het een incidentrijke spurt met een vrij zware valpartij op 400m van de eindstreep. Lotto-Belisol renner Dan McLay was meteen uitgeschakeld voor een tweede ritzege. Hij viel net niet maar werd volledig uit koers geslagen door de val. Dimitri bleef ook overeind door zich niet te mengen in de spurt. Onderweg werden ook al onze landgenoten Geatan Bille en Jimmy Janssens gedwongen tot opgave na een valpartij. Ook Lotto-Belisol verloor Hayden McCormick na een valpartij.

  IMG_3303.JPGDe laatste etappe over 152km met aankomst in Cean kan nog wat spektakel brengen. De renners rijden onderweg nog langs de kust en maken zo ook hun eerbetoon aan 6 juni 1944, de dag dat de bevrijding werd ingezet langs de stranden van Nomandië. Dan gaat het in snelvaart richting Cean waar in ware Champs-Elysées stijl wordt afscheid genomen van deze 34ste Ronde van Normandië.

  Lukasz Wosniowski is nog steeds de leider maar voelt de hete adem van Bertjan Lindeman in de nek (2"). We zijn benieuwd hoe het ploegenspel zal worden gespeeld in deze laatste rit. Wat kunnen we nog verwachten van Dimitri, mogelijk gaat hij zijn kans wagen in een ontsnapping maar met slechts 40" achterstand op de leider zal ook hij niet veel vrijheid krijgen. straks om 17h00 krijgt u alle antwoorden.  

 • Dimitri redt de meubelen na valpartij en sterke remonte.

  Lukasz Wosniowski (Pol) toont ook in Normandië zijn talent.

  Na een knappe overwinning in de Kattekoers heeft de Poolse krachtpatser van het Etixx team ook in Normandië zijn zege vast. Hij was de sterkste van een kopgroep van vier renners die ontsnapten op 4km van de aankomst. Voor Dimitri liep het niet zoals gewenst, een valpartij in het peloton waarin hij was betrokken fnuikte zijn aanvalsplannen. Bijna was toen alles verloren maar hij slaagde erin om weer aan te sluiten bij de hoofdmacht. De kwetsuren van de val waren merkbaar maar blijken mee te vallen. Toch was de teleurstelling aan de aankomst groot om deze gemiste kans. 

  Lees meer...

 • Lotto-Belisol zegeviert in 3de etappe met spurtzege van Daniel McLay.

  Derde keer goede keer voor Daniel McLay (GBR).

  Dan Mc Lay.jpgDimitri's team zegeviert een eerste keer in Normandië met de snelle Brit McLay. Een opsteker voor de ploeg na heelwat ereplaatsen. Dimitri zelf kwam alweer met de schrik vrij, een valpartij onder de vod van de laatste kilometer scheurde het peloton in stukken. Dimitri die zich afzijdig hield in de aanloop naar de massaspurt verloor 12" door de valpartij maar werd na afloop samen met vijftig andere renners in dezelfde tijd geplaatst als het peloton.

  Lees meer...

 • Dylan Groenewegen(NL) wint eerste massaspurt in Normandië.

  Dimitri finisht in staart van peloton op leegloper maar verliest geen tijd op de winnaar. 

  De eerste massaspurt in deze Ronde van Normandië is een feit en daarin toonde de Nederlander Dylan Groenewegen zijn snelle benen. Daniel Mc Lay (Lotto-Belisol) legde beslag op de derde plaats. Tour Dimi.jpgDimitri kreeg het nog behoorlijk lastig in de finale want de laatste vijf kilometer liep de achtertube leeg. Toch kon hij de finish bereiken zonder tijdverlies en dit na een etappe waarin het lekker liep. Op de kleine hellingen onderweg voelden de benen goed aan en reed Dimitri steeds vooraan in het peloton. 

  Lees meer...

 • Thomas Moses(GBR) soleert naar de zege en de gele trui in Normandië.

  De renners kregen het zwaar te verduren in de langste etappe (200km) van deze Tour de Normandie. Als het waar is dat de profs beter niet starten in Dwars door Vlaanderen na een ijskoude Milaan-San Remo van drie dagen geleden dan denk ik dat er geen renners meer moeten vertrekken in de 2de etappe van de Ronde van Normandië. Tour I.jpgDe laatste 100km werden verreden in barslechte weersomstandigheden waar ook Dimitri het slachtoffer van werd. toch hield hij stand in de grote groep van 90 renners die 17" na winnaar Thomas Moses arriveerden. 

  Lees meer...

 • De zwitser Stefan Kung is de eerste leider in de Ronde van Normandië.

  Dimitri heeft in de korte proloog van 3,6km negentien seconden toegegeven op winnaar Stefan Kung (BMC Development Team) hij legde daarmee beslag op de 60ste plaats.

  Dimi Tour de Normandie.jpg

    Morgen in de eerste etappe over 200km rijdt Stefan Kung in de leiderstrui, op één seconde volgt de Rus Sergey Nikolaev en op drie seconden volgt Tom Bohli, ploeg en landgenoot van de leider.  De negenentwintigjarige Olivier Pardini (Willems-Verandas)is de eerste Belg. Hij staat 17de op 11seconden van de leider. 

  De etappe van morgen is dus 200km lang en zal moeilijk te controleren vallen met al die kleine tijdverschillen. Toch behoort een massaspurt tot de mogelijkheden. Heelwat ploegen hebben wat snelle mannen mee en die willen hier heel graag scoren. Ook Lotto-Belisol zou wel eens de kaart McLay - Carolus kunnen trekken. Maar een lange vlucht met een grote groep renners behoort eveneens tot de mogelijkheden. 

 • Tour de Normandie 24 - 30 maart

  2014-parcours-tour-normandie-cycliste.jpg

 • Dimitri ondergaat wet van de sterksten en moet zich tevreden stellen met een 29ste plaats.

  Zege in Kattekoers gaat naar Polen, Lukasz Wosniowski (Etixx) reed iedereen in de vernieling ! 

  IMG_2090.JPGDimitri blies koud en warm na het behalen van de 29ste plaats in de Kattekoers. "Het was een hele zware wedstrijd vandaag" zei hij, met een konstant hoog tempo en de toch wel strakke wind die er bij momenten was. Bovendien sloeg het noodlot al meteen toe, want na amper 25km koers brak Dimi's zadel af en kon hij meteen aan een eerste serieuze achtervolging beginnen. Mogelijk was dit nog een gevolg van de valpartij van vorige week in Brussel-Zepperen. Bij die achtervolging ging het vooraan in het peloton al snoeihard en moest Dimitri kilometerslang tussen de wagens laveren alvorens hij weer zijn plekje kon innemen.  

  Lees meer...

 • Dimitri gedwongen tot opgave na val in Brussel-Zepperen !

  De zege in Brussel-Zepperen was voor Dieter Bouvry, Lotto-Belisol was collectief sterk maar greep alweer naast de overwinning.

  IMG_2977.JPGGeen overwinning voor Lotto-Belisol aan het eind van een snelle Brussel-Zepperen in zomerse toestanden. Dimitri maakte deel uit van de kopgroep van 28 renners die zich nog voor het opdraaien van de kasseien in Jodoigne wisten los te rukken van het peloton. Alle Lotto-Belisol renners zaten mee in de ontsnapping en bepaalden het ritme over de bonkige stenen van Melin. De voorsprong ging over de minuut na 80km koers maar slonk even later tot 45" en alle volgwagens werden staande gehouden. Maar plots liep het fout voor Dimitri, een kleine strook zand net voor een rotonde verraste Dimitri en nog voor hij het besefte lag hij op de grond. Robin Venneman die in zijn spoor volgde ging vol over Dimitri en smakte eveneens tegen de grond. Dimitri probeerde terug te vertrekken maar stelde meteen vast dat de averij groter was dan hij wel wilde. Vooral zijn linker schoen bleek helemaal stuk en maakte het onmogelijk om verder te koersen. Ook beide knieën en ellebogen droegen de sporen van een ferme smak tegen het asfalt. En zeggen dat hij tot dan nog geen trap teveel had gegeven.

  Lees meer...

 • zondag 9 maart Brussel - Zepperen

  Zondag 9 maart 2014

  Brussel - Zepperen 

  Start 13h30 A. De Cockplein - Diegem

  Aankomst +/- 16h45 Eynestraat - Zepperen

  Afstand : 148km

  Meer info :  Parcours.xls

 • Dimitri begint met een 19de plaats en een lekke band in volle finale.

  Matthias Legley profiteert na val (in de laatste bocht) van medevluchters en wint Brussel - Opwijk.

  IMG_2722-001.JPGDimitri had in de openingskoers van het seizoen meteen het goede ritme te pakken. Na de eerste beklimming van de Putberg (35km) reed hij samen met een veertigtal renners weg uit het peloton, een kleine val op die Putberg zorgde voor de verbrokkeling. Het grote peloton zou niet meer aansluiten en enkele grote namen lieten zich zo verrassen. De Lotto-Belisol ploeg was in tegenstelling tot de profs wel goed vertegenwoordigd met maar 6 renners zaten zij mee vooraan. Ook een sterk BMC blok zagen we in de hoofdmacht. De voorsprong bleef heel lang schommelen rond de minuut maar in de derde grote ronde brak de veer achteraan en liep de achterstand plots op tot 3 minuten.

  Lees meer...