counter

 • Algemene rangschikking wijzigt nauwelijks na twee massaspurten.

  Tour de Bretagne.

  Dimitri blijft op 2'08" van leider Yann Guyot (ADT) in de algemene rangschikking.

  De vierde en vijfde etappe in de Tour de Bretagne werden gecontroleerd door de ploegen van leider Yann Guyot (Armée de Terre) en onze landgenoot Dylan Teuns (BMC). Ze draaiden dan ook telkens uit op een massaspurt. Dimitri kwam tweemaal zonder tijdverlies binnen maar spurtte niet mee voor de dichte ereplaatsen. Ploegmaats Xandro Meurisse(9de en 4de) en Jorne Carolus (3de) deden dit wel maar konden vooralsnog geen zege binnenhalen voor Lotto-Belisol.  

  Met nog twee ritten te gaan blijft het razend spannend voor de eindzege. De top-tien van de rangschikking staat binnen de minuut en zelfs Dimitri met zijn 33ste plaats staat slechts op 2'08"van de leider. De voorlaatste rit over 155 km kent geen noemenswaardige hindernissen en zal waarschijnlijk weer op een massaspurt eindigen. De slotrit op donderdag is andere koek, met een aankomst in de straten van Dinan en na een beklimming die zes maal zal moeten worden beklommen. Daar pas zal de winnaar van deze 48ste Tour de Bretagne gekend zijn.

  http://www.tourdebretagne.fr/resultats/

  Aankomst 5de rit,  zie Dimitri na 13" door beeld fietsen

    

 • Dimitri beperkt de schade maar verliest toch 1'24".

  Dylan Teuns (BMC) toont (klim)talent en wint 3de rit in Tour de Bretagne.

  Dimitri moest samen met Xandro Meurisse de meubelen redden voor (L-B) in de loodzware finale van de 3de rit. Dimitri werd 29ste op 1'24 van winnaar Teuns, Xandro deed nog wat beter en werd 22ste op 1'14". Beide Lotto-Belisol renners behouden daarmee nog steeds uitzicht op een mooie klassering. Dimitri zal zich nu toch in het offensief moeten gooien wil hij zijn klassement nog verbeteren. Daarvoor zijn nog vier kansen want deze Tour de Bretagne eindigt pas op donderdag 1 mei. In het algemeen klassement kijkt Dimitri op een achterstand van 2'08" en daarmee staat hij op een gedeelde 32ste plaats.

  Maandag rijden de renners van Jugon Les Lacs naar Fouesnant over 189 km. Het zwaartepunt van deze rit ligt op 30km van de finish met een muur van 600m met een stijgingspercentage van 15%. Hopelijk krijgen de renners dan ook wat beter weer voorgeschoteld want de eerst drie ritten stonden de hemelsluizen hier steeds open.   

 • Tegenslag blijft Dimitri achtervolgen !

  Valpartij en lekke banden krijgen Dimitri voorlopig niet klein in Tour de Bretagne.

  IMG_3302-001.JPG

  Samen met ploegmaat Xandro Meurisse is Dimitri nog steeds in de running voor een goede eindklassering in de Tour de Bretagne. In de openingsetappe van vrijdag over 142 km, werden mede door de slechte weersomstandigheden grote tijdsverschillen genoteerd. Dimitri kreeg weer heelwat pech te verwerken in deze rit, de miserie begon toen hij eerst leek reed en terug probeerde aan te sluiten bij het peloton. Op dat ogenblik tikte Dimitri een volgwagen aan die een uitwijkmanoeuver maakte met een valpartij als gevolg. Met een pijnlijke pols en schaafwonden op de linker dij sloot hij even later toch weer aan bij het peloton. Dimitri hield vol en verbeet de pijn. Aan de finish bleek dat er slechts 90 renners overleefden de anderen verloren 7 minuten en meer. Daarbij ook vier Lotto-Belisol renners. 

  Ook in de tweede etappe op zaterdag over 186 km stonden de hemelsluizen weer open. Dimitri startte met een pijnlijke pols en zwaar geschaafde benen aan deze lange etappe die eindigde in een massaspurt. Geen bijkomend tijdsverlies en dus staat Dimitri nog steeds op een gedeelde 22ste plaats op 56" van de leider.

  De derde etappe op zondag is 141km lang en onderweg zijn er vier GPM's, de laatste op 25km van de finish.

     

 • 2-Daagse van de Gaverstreek - Nijverheidsprijs - Deerlijk

  Kevin Peeters wint massaspurt in Deerlijk, 10de plaats voor Dimitri.

  IMG_4268.JPG

  De snelle mannen mochten zich uitleven aan het slot van de Nijverheidsprijs in de straten van Deerlijk. Het leek een overwinning te worden voor de renners van Team 3M maar het was Kevin Peeters (Vastgoed service-Golden Palace) die met een laatste jump Gerry Druyts en Timothy Stevens verschalkte. Dimitri zag het allemaal gebeuren van op de eerste rij want hij finishte knap 10de in deze massaspurt (70 renners).      

  Lees meer...

 • 2-Daagse van de Gaverstreek - Driebergen Prijs - Stasegem.

  Zege voor Aimé De Gendt (Omega-Pharma Quick-Step), 18de plaats voor Dimitri.

  Het eerste deel van deze tweedaagse zorgde voor vuurwerk in de heuvelzone. Dimitri die aanvankelijk niet mee was met de eerste vluchters (12 renners) haakte zijn wagonnetje aan op de Côte de Trieu, de laatste helling van de dag. De wind maakte de koers hard in de heuvelzone waardoor het peloton in drie delen brak. Bij het binnenrijden van Stasegem waar nog 2 plaatselijke ronden van 12 km moesten worden afgelegd bedroeg de voorsprong van de 17 koplopers 1'. Maar vooraan was de verstandhouding zoek en de eerste achtervolgers naderden tot op 30" bij het ingaan van de laatste ronde. Vier renners ontsnapten dan uit de kopgroep, Tim Vanspeybroeck, Aimé De Gendt, Olivier Naesen en Christophe Degeulle.

  Uit het peloton reed nog een duo weg, Matthias Legley en Jerôme Kerf zij zouden nog aansluiten bij de groep van Dimitri. Dat peloton zelf bleef hangen op slechts 20". Aimé De Gendt trok het laken naar zich toe in de spurt en won de 53ste Driebergen Prijs voor Tim Vanspeybroeck en Olivier Naesen. Dimitri die nog enkele malen probeerde om naar de kopmannen toe te rijden eindigde achteraan in de kopgroep op de 18de plaats maar bleef wel uit de greep van het peloton.

  IMG_4062.JPG"Nooit panikeerde ik", zei Dimitri na de aankomst, toen die twaalf vooraan reden moesten we nog over de Knokteberg en laat dat nu precies een helling zijn die mij uitermate goed ligt. Met z'n vijven reden we in één ruk naar de koplopers. De wind maakte de koers hard maar de verstandhouding vooraan stokte een beetje in de finale door de overmacht van het Cibel CT. Zij zaten met z'n drieën vooraan en sprongen op al wat bewoog. Ikzelf ging in de finale ook nog mijn kans maar de loterij was mij niet gunstig gezind. 

  Dimitri die dit soort wedstrijden minder goed ligt probeert er toch ook hier het beste van te maken. Met zijn goede klasseringen in deel I zal hij ook in deel II weer super gemotiveerd zijn om een goed resultaat neer te zetten. De Nijverheidsprijs start in Deerlijk en komt er ook aan na 140 km. Alweer een stukje Ronde van Vlaanderen in deze koers met Nieuwe Kwaremont, Varentberg en Oude Kwaremont als scherprechters maar de finale is alweer vlak en dus kansen voor de snelle mannen.   

  http://www.2dgaverstreek.be/

 • Dimitri maakt indruk en pakt eerste zege van het seizoen.

  Dimitri en Brecht Ruyters reden tegenstand weg in Dommeldange (Lux).

  image.jpg

  In ware koppeltijdritstijl reden beide Lotto-Belisol renners de tegenstand weg. Met nog 40km te gaan stak Brecht Ruyters het vuur aan de lont, Dimitri monsterde de tegenstand en reed net voor de top van de 2,5 km lange klim in één  ruk naar zijn ploegmaat. Niemand kon de kloof nog dichten en al snel reden Dimitri en Brecht 1' voorsprong bij elkaar. Het was duidelijk dat de twee beste renners vooraan reden. Spurten voor de zege deden beide ploegmaats niet maar de overwinning was duidelijk voor Dimitri. Brecht Ruyters werd knap tweede, pas 2'20" later kwamen de eerste achtervolgers over de eindstreep. 

  Lees meer...

 • Zondag 13 april Grand Prix Marc Angel - Dommeldange(Lux)

  Dimitri koerst zondag 13 april in het Groothertogdom Luxemburg - elite z.c./u23

  Het parcours loopt over 6 x 23,30km = 135,2 km.

  De start wordt gegeven om 14h00 in de Rue Nicolas Hein in Dommeldange

   

  http://www.fscl.lu/calendrier/

   

   

 • Dimitri slechts 14de in PK tijdrijden.

  Dimitri zat in zak en as na zijn tijdrit in Melkwezer. Slechts een 14de plaats op bijna 50" van winnaar Atse Schoolmeesters. Na het vernemen maandagavond van zijn niet selectie voor het Circuit des Ardennes was dit een tweede opdoffer binnen de 24 uren. Het hoofd en de benen wilden niet mee. Dimitri zal nu proberen via enkele kleinere wedstrijden het goede koersritme dat hij had na Normandië weer op te pikken. Hopelijk kan hij zo snel tonen dat het wel degelijk snor zit met de conditie want daar twijfelen we niet aan.

   

 • PK Tijdrijden in Melkwezer - Linter

  Dinsdag strijden onze Vlaams-Brabanders voor de Provinciale titel in het tijdrijden. 

  Dimitri zal dit jaar uitkomen in de categorie elite renners zonder contract. De negen concurrenten voor de titel zijn, Dimitri Van De Perre, Kristof Kommerlinckx, Maarten Vlasselaer, Davy Commeyne, Geoffrey Denys, Fabio Polazzi, Kevin Suarez, Atse Schoolmeesteres, en uittredend kampioen Wesley Bellen.

  Dimitri start om 15h20 aan zijn tijdrit over 18 biljartvlakke kilometers. Meer info kan u terugvinden op onderstaande link, 

  http://www.wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be/