counter

 • 19de plaats voor Dimitri in GP des hauts de France (Fr)

  Daar we zelf niet getuigen waren van deze wedstrijd laten wij de winnaar aan het woord die zijn verhaal deed op cyclingsite.be  

  Jef Van Meirhaeghe wint GP Haute France

   
  Door Kurt Vermeerbergen op 29 May 2014 - 22:38
  Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

  "Vandaag reed ik de Grand Prix des Hauts-de-France, een wedstrijd van 172 tussen Prouvy en Douchy-les-Mines in het noorden van Frankrijk. Redelijk vroeg in de koers reden er 15 renners weg. We hebben met Lotto-Belisol wel getracht alles weer bij elkaar te brengen maar dat lukte niet helemaal. Toch zijn deze 15 nooit echt ver geraakt. Maximaal hadden ze zo'n 1 minuut 30. Het is dus nooit stilgevallen in het peloton.  In de finale veranderde de situatie steeds weer. De groep van 15 werd gepakt door een eerste peloton van 20-25 renners inclusief mijzelf. In de laatste zes kilometer ben ik uit die groep ontsnapt op zoek naar de enige overblijver van die oorspronkelijke vroege vlucht. Ik kreeg gezelschap van drie andere renners en we waren snel vooraan. Er zaten er daarmee twee van dezelfde ploeg mee in de kopgroep. Toen een van die twee aanviel, schoof ik mee. Op twee kilometer van het einde ben ik weggereden en kwam ik alleen over de meet.  Heerlijk om te winnen en grote dank aan ploegmaat Dimitri Peyskens voor het harde werk! En nu op naar zondag, naar de Hel van het Noorden!": aldus een gelukkige Jef.

   

 • Le Grand Prix des Hauts de France (FR) op donderdag 29 mei.

  Donderdag 29 mei trekt de Lotto-Belisol U23 karavaan naar het noord Franse Douchy-Les-Mines. Koersen in noord Frankrijk betekent vaak "koersen over de kasseien en dat zal hier niet anders zijn. De informatie over deze wedstrijd is maar dun bezaaid, toch kan je op onderstaande link wat meer te weten komen over deze wedstrijd.

  
Cette année encore, le peloton, ici à la sortie des pavés, aura fière allure.
VDN

  Grand Prix des Hauts de France

   

 • Loic Vliegen en BMC grote slokop, Xandro Meurisse (Lotto-Belisol) wint slotrit.

  Triptyque Ardennais 2014 was helemaal van BMC Development Team.

  IMG_5441.JPGHet slotakkoord was voor Dimitri's team Lotto-Belisol U23 met een perfect georchestreerde finale. Dimitri, Dries Van Gestel en Kenneth Van Rooy namen het peloton (35 renners) op sleeptouw en Xandro Meurisse maakte het netjes af. Net zoals de dag voordien in Lontzen kwam er ook nu weer een grote groep renners (peloton) naar de aankomst gereden. Achterin het peloton juichte de winnaar Loic Vliegen, hij heerste samen met zijn BMC Development Team over deze Triptyque Ardennais.  

  Lees meer...

 • Triptyque Ardennais - 2de rit, Butgenbach - Lontzen.

  Alexander Maes(Soenens) wint massaspurt in Lontzen, Dimitri eindigde net buiten de top-tien.

  IMG_5254.JPGDe eerste massaspurt in deze Triptyque Ardennais is een feit. Met 110 renners reden ze naar de côte de Bush, de slotklim van deze tweede rit en daar bleek Alexander Maes de sterkste te zijn. Hij was net iets sneller dan Tom Bohli (BMC) en Xandro Meurisse (Lotto-Belisol). Ook Dimitri deed mee voor de ereplaatsen en kwam als 11de over de eindstreep. Deze hellende aankomststrook lag hem wel en de benen waren heel goed.

  Leider Loic Vliegen misrekende zich in de slotkilometer door nog een aanval te plaatsen . Het peloton viel hem weer op de hielen en bovendien zag hij zijn dichtste concurrent Jelmer Asjes (Croford) het geel pakken door een betere rituitslag.   

  Lees meer...

 • Loic Vliegen (BMC) indrukwekkend !

  Dimitri bleef overeind in massale valpartij aan de finish.

  De openingsrit van deze 48ste Triptyque Ardennais werd alweer gekenmerkt door regen en valpartijen. Jelle Mannaerts moest al na 3km koers de strijd staken na een zware val. Hij zou geraakt zijn in de leverstreek, hopelijk raakt hij snel beter. De renners kregen een flinke stortbui over zich heen bij het passeren van Signal de Botrange.Na de doortocht in Butgenbach reden een 20 tal renners weg uit het peloton. Daarbij zat ook al latere winnaar Vliegen maar ook kleppers als Gaetan Bille, Ludwig De Winter, Gertjan De Vos en Fabio Polazzi. Slechts één Lotto-Belisol Dries Van Gestel en dat was er zeker ééntje te weinig.

  Op de plaatselijke ronden in Raeren reden de vluchters nog 1'40" voor het peloton uit, maar verschillende ploegen begonnen zich te organiseren. Nog voor de koplopers werden bijgehaald ontsnapten vijf renners. Deze vijf zouden spurten voor de zege, Gaétan Bille probeerde nog een alles of niets offensief. Het werd niets want Loic Vliegen bleek onvermoeibaar en remonteerde Bille in de laatste hectometers. De pelotonspurt was chaotisch met een massale valpartij, heelwat renners moesten stapvoets over de aankomst met totaal verhakkelde fietsen. Dimitri zat net achter de valpartij en kon zich staande houden. De achterstand op de de winnaar dedroeg 49".

  De tweede rit op zaterdag gaat van Butgenbach over Monschau naar Lontzen en is 155 km lang met onderweg 10 GPM's.

 • Triptyque Ardennais van vrijdag 23/05 tem zondag 25/05.

  Vrijdag start in Kelmis (La Calamine) de eerste rit van de 48ste Triptyque Ardennais. Alle informatie omtrent deze driedaagse kan je terugvinden door op onderstaande link te klikken.

   

  Triptyque Ardennais 2014Triptyque Ardennais 2014

 • Aanvalslustige Dimitri niet beloond met zege in Maleizen !

  Wouter Daniels spurt sneller dan Dimitri (3de plaats) en Niels Tooth (2de plaats).

  IMG_4540.JPGNa een wedstrijd waarin Dimitri vanaf ronde één in de aanval trok moest hij enkel zijn twee metgezellen in de spurt voor laten. Deze ontsnapping was in de laatste ronde tot stand gekomen op de beklimming van de Hagaard. Wouter Daniels reed weg nog voor aanvang van de beklimming waar Dimitri in één ruk naar de leider toe reed. Enkel Daniels ploegmaat, Niels Tooth kon nog aansluiten. Met z'n drieën reden ze met een kleine voorsprong naar de aankomst. Dimitri trok de spurt op gang maar zag beide ploegmaats nog over hem komen en moest zich tevreden stellen met de derde plaats.

   

   

  Lees meer...

 • Zondag 18 mei Overijse - Maleizen - Elite z.c/U23.

  Op zondag 18 mei organiseert WSC Maleizen hun jaarlijkse wielerwedstrijd voor elites zonder contract en beloften U23.

  Het parcours is volledig gewijzigd waardoor alle kasseistroken verdwenen zijn. De renners krijgen wel een stukje Brabantse Pijl in de plaats met 11 beklimmingen van de Hagaard en Reutenbeek. Start en aankomst liggen op de Hoeilaartsesteenweg ter hoogte van het ontmoetingscentrum De Rank.

  In totaal moeten de renners 115,5 km afleggen, verdeeld over 11 ronden van 10.5 km. De start is voorzien om 15h00.

  www.facebook.com/wscmaleizen

 • Maurits Lammertink (NL) wint Circuit de Wallonie.

  Stormachtige Circuit de Wallonie bracht het verhoopte spektakel.

  IMG_2757.JPGDe 180 deelnemers konden er niet mee lachen aan de start in Lambusart. Net voor de renners vertrokken kregen ze al een eerste stortbui over zich heen en was het zoeken achter een plekje om te schuilen. Ook een soms vrij stormachtige wind deed hen niet vrolijk kijken. En toch werd er meteen serieus de pees opgelegd met als resultaat een totaal verbrokkeld peloton na 40km koers. Dimitri had zich voorgenomen zich niet te laten verrassen in de waaiervorming en reed steeds attent vooraan. Toch slaagden heelwat renners erin om terug te keren nadat de koers zich verplaatste in noordelijke richting. Jammer voor Dimitri die reeds in de aanval was getrokken na de doortocht in Strepy-Braquegnies. 

  Lees meer...

 • Zondag 11 mei - Circuit de Wallonie - Fleurus.

  Wallonie.jpgOp een alweer gewijzigd parcours heeft zondag de 48ste editie van het "Circuit de Wallonie" plaats. Dit is tevens de tweede wedstrijd van de Topcompetitie. Na de (financiële)problemen die er vorig jaar waren met enkele Burgemeesters van verschillende gemeenten (die de kost van de ordediensten niet meer wilden dragen) hebben de organisatoren dit jaar een compleet nieuw parcours uitgetekend. De finale met 3 x de beklimming van de Petit Try en de aankomst in de Rue de la fraternelle blijft wel behouden.

  Alle info over "Circuit de Wallonie" kan je terugvinden door op onderstaande link te klikken.

  Facebook/Circuit de Wallonie

 • Dimitri (5de) deed zijn stinkende best maar zag David Motte zegevieren.

  David Motte (Elite z/c) en Lennert Teugels (U23) zijn de Vlaams-Brabantse kampioenen.

  IMG_4599-001.JPGWat een vreemde wedstrijd zagen we in Galmaarden. Zij die een zware afvallingswedstrijd verwachten kwamen bedrogen uit, niets daarvan. Wat we dan wel kregen was een gesloten koers met een spannende finale. De Bosberg had een averechts effect en zorgde ervoor dat elke aanval teniet werd gedaan. Enkel David Motte slaagde er in om vanaf de voet van de klim tot aan de top (finish) een kloof te slaan. Hij wachtte heel de wedstrijd met deze aanval, tot aan de slotklim. Als een raket schoot hij weg en niemand bleek nog in staat om te reageren, ook Dimitri niet die tijdens de koers zelf heel wat kruid had verschoten. Lennert Teugels (U23) bood nog het meeste weerwerk maar moest toch nog 10" toegeven aan de winnaar. Dimitri greep nog net naast een podiumplaats door als vierde Elite renner zonder contract te eindigen. 

  Lees meer...

 • Zondag 4 mei Provinciaal Kampioenschap Vlaams-Brabant.

  Zondag 4 mei - Gamaarden

  PK Vlaams-Brabant Elites z/c & U23 

  Start 14h00 - afstand 139 km (13 x 10,7 km)

  Heirbaan - Bosberg

  http://www.wielerbondvlaanderen-vlaams-brabant.be/

 • Dimitri staakt de strijd in laatste rit van Tour de Bretagne.

  Berjan Lindeman (Rabo) houdt Dylan Teuns van eindzege in Bretagne.

  10268663_10202772871616679_3616486164363338081_n.jpgDe slotrit was er voor vele renners teveel aan in Bretagne, temeer daar de hemelsluizen alweer openstonden. Dimitri bekloeg zich over heelwat kwaaltjes en moest net zoals zoveel renners er de brui aan geven. Slechts 69 van de 120 gestartte renners haalden de finish.

  De finale was spannend, met onze landgenoot Dylan Teuns in de hoofdrol. Slechts 4" kwam hij tekort tegen de ex-prof Bertjan Lindeman (2 jaar Vancansoleil). Petje af voor Dylan Teuns die nog steeds belofte is twee weken geleden werd hij ook al tweede in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften U23. 

  TdB.jpg

  Voor Dimitri is er wat oplapwerk nodig met het oog op komend weekend. Maar hij klonk alweer strijdvaardig na zijn terugkeer uit Frankrijk. Die val in de eerste rit hypothekeerde meteen al zijn goede voornemens. Drie dagen lang kon hij amper sturen en rechtstaan op de pedalen. Met twee dagen herstel hoopt hij zondag toch weer het goede ritme vast te hebben.