counter

Dimitri behaalt 20ste plaats in Omloop Het Nieuwsblad.

Busnummer van Dimitri Claeys in Zottegem !

Net zoals één jaar geleden was ook nu weer niemand in staat om de beresterke Dimitri Claeys (VL Technics) van de zege te houden. Als torenhoog favoriet gaf hij zijn tegenstanders weer het nakijken. 

IMG_6320.JPGRegen en felle windstoten maakten van deze editie een zware afvalrace. In de heuvelzone, net na de Taaienberg viel de beslissing. Toen wij de kopgroep van 16 renners zagen naderen wisten we het meteen. Deze jongens zien ze niet meer terug. Dimitri volgde net achter de zestien koplopers maar kreeg de kloof niet meer gedicht. Niet abnormaal na een tiendaagse stage in het hooggebergte maar wel bepalend voor het vervolg van de wedstrijd.

De zestien trokken vooraan flink door en na de beklimming van de Berendries (80km) was de voorsprong reeds opgelopen tot 1'45". Bovendien kregen we in de achtervolging een volledige hergroepering waardoor het tempo er helemaal uit was. Dimitri zou zich nog losrukken uit deze achtervolgende groep en met een 9-tal renners in de tegenaanval gaan. De finale was boeiend met wisselende posities en pech voor Christophe Premont (lekke band) en Loic Vliegen (Valpartij). Plots reed er nog één renner aan de leiding. Jef Van Meirhaeghe (Lotto-Belisol) leek op weg naar de overwinning maar de slotklim naar de aankomst deed hem de das om. Dylan Teuns en Dimitri Claeys gingen op en over Van Meirhaeghe en spurtten voor de zege. Daarin bleek de Oost-Vlaming uit Gent alweer te sterk. Dylan Teuns werd knap tweede en Jef Van Meirhaeghe vervolledigde het podium.

IMG_6261.JPGDimitri bleef nog net binnen de top-20 en bezorgde Lotto-Belisol zo mee de overwinning in het ploegenklassement. In de tussenstand van de Lotto Topcompetitie heeft Dimitri's ploegmaat Kenneth Van Rooy de leiding overgenomen van Tim Vanspeybroeck. Dimitri zelf staat op de 16de plaats met slechts 4 deelnames op 6 wedstrijden.

Uitslag : bron KBWB   

De commentaren zijn gesloten.