counter

Wout Van Aert neemt fakkel over van Van der Poel.

Dimitri ganse dag in de aanval maar betaalt dan inspanningen in dolle slotronde.

Eerst beginnen we met het goede nieuws van de dag, geen annulering van de 3de rit in de Ronde van Luik. Dus wel een winnaar en een uitslag en niet zomaar ééntje. Beloften Wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert (Vastgoed Service-Golden Palace) heeft in Amel de puntjes op de i geplaatst. Wout won met groot overmacht deze aartsmoeilijke 3de rit. Na het debacle van Burdinne was dit een sportieve opsteker. Toch stelden we ook vast dat de aanvallers van rit 2, op enkele renners na niet op de afspraak waren.  Wout.jpg

 

Maar niet alles was top in deze 3de rit, zo noteerden we al vrij vroeg in de wedstrijd een val van leider Mathieu Van der Poel. Bovendien zou deze valpartij veroorzaakt zijn door een motor van de organisatie, daar gaan we weer. Ook heel opmerkelijk zijn de vele opgave's van renners door ziekte, zo was er al de opgave van Hayden McCornick (lotto-Belisol) darminfectie, Stef Van Zummeren (3M) en Jeremy Burton(Willems-Verandas) allen met dezelfde klachten. Wetende dat 15 ploegen onderdak hebben gekregen op dezelfde locatie ziet ook dit er niet goed uit.

Het koersverhaal dan, vroege ontsnapping van 22 renners die later zou aandikken tot een 40-tal renners. Dimitri zat toen al mee in kopgroep, het peloton volgde na 60 km koers op 1'. Dan de val van de leider en even hield men in het peloton de benen stil zodat Mathieu Van der Poel kon terugkeren. Vooraan werd er door gekoerst en de voorsprong liep snel op. De ploegen Cibel en BKCP-Powerplus sloegen dan de handen in elkaar en naderden fors op de kopgroep. Maar toen het team van Van der Poel de achtervolging staakte was het verloren. De tijdsverschillen zouden flink oplopen.

Met nog 30 km te gaan reed Dimitri in een groep van 20 renners helemaal vooraan in de wedstrijd. De eerste achtervolgers keken al tegen een achterstand van 1'25", het peloton volgde op 2'45". De slotronde (14,5 km) op een zwaar heuvelachtig parcours zou nog voor grotere verschillen zorgen. Ook Dimitri zat door zijn beste krachten en moest eerst een viertal laten rijden en later ook nog 10 achtervolgers. Helemaal vooraan bleek niemand bestand tegen Wout Van Aert die solo zegevierde. Mike Terpstra (broer van) eindigde op de tweede plaats voor Gianni Marchand. Dimitri kwam als 21ste moegestreden over de finish op 1'02" van de winnaar. "Jammer van die slotronde maar het vat was helemaal leeg" zei hij. Heel opmerkelijk feit was dat Dimitri samen met Jean-Albert Carnevali (4de) en Sieben Devalckeneer (19de) de enige renners waren in de kopgroep die een dag eerder in Burdinne ook in de kopgroep zaten tot ze werden tegengehouden door de politie. De anderen verloren in Amel allemaal vele minuten.

Dimitri zat een beetje in zak en as na de aankomst want hij voelde zich plots helemaal leeg gereden. Ook Jean-Albert Carnevali (4de) bekloeg zich over buikkrampen, hopelijk is het vals alarm maar het blijft toch wat afwachten. 

Uitslag: bron ucseraing.be

Commentaren

  • Andere Vakantiegeneugten

    Wat zijn weeaboo's?
    Dit filmpje steekt er de draak mee:
    https://www.youtube.com/watch?v=NPzCZcM9Jrs

De commentaren zijn gesloten.