counter

Pech voor Dimitri in Pérenchies, valpartij zonder erg.

Gaëtan Bille wint Franse Interclub Grand Prix de la Ville Pérenchies.

Geen geluk voor Dimitri die na 80 km koers ten val werd gebracht op de eerste kasseistrook. Bij het opdraaien van die kasseistrook reed Dimitri in 20ste positie toen drie plaatsen voor hen een renner tegen de stenen sloeg. Dimitri werd gedwongen uit te wijken en kwam daarbij in het rietveld terecht. Daar ging hij overkop en stelde hij vast dat zijn fiets was beschadigd (stuur geplooid, lekke voorband). Het duurde dan een hele poos alvorens de volgwagens langs kwamen en toen was het kalf verdronken. Al bij al een geluk bij een ongeluk, want slechts enkele dagen voor de start van de Tour Alsace zo ten val komen had veel schade kunnen berokkenen.

Het lijkt erop dat de schade zal mee vallen en dat Dimitri, zoals gepland, dinsdag aan de start zal staan van de Tour Alsace. Door dit incident even voor half koers was de beslissing gevallen. Een kopgroep van een twintigtal renners reed na de kasseizone plots met een hele grote voorsprong weg van de anderen die achter de valpartij zaten. Het peloton lag volledig verbrokkeld over het parcours en het duurde een hele tijd alvorens zich een grote groep renners kon samenvoegen.

In de slotronde bleek Gaëtan Bille (Verandas Willems) de sterkste, hij solleerde naar de overwinning. Enkele seconden later won ploegmaat Olivier Pardini de spurt voor de tweede plaats, Janis Dakteris (3de plaats) maakte het podium compleet.

De commentaren zijn gesloten.