counter

 • Tour Alsace start met een uitgeregende openingsrit.

  Fransman Grégoire Tarride (La Pomme Marseille) wint in Sélestat.

  IMG_6908.JPGDe eerste rit van de Tour Alsace 2014 werd door hevige regenbuien geteisterd. Ongeziene toestanden aan de aankomst waar het water met bakken uit de hemel viel. Twee renners bleven het peloton voor, Grégoire Tarride en Maxim Pokidov spurten om de zege, het peloton volgde op 34". Dimitri kwam binnen in de buik van het peloton maar pakte onderweg wel één seconde bonificatie waardoor hij op een gedeelde vijfde plaats staat in de algemene rangschikking. Het was vooral zaak om recht te blijven en hier geen tijd te verliezen want de regen zorgde voor spekgladde wegen.

  IMG_6818.JPG

  De tweede rit gaat van Strasbourg naar Bischoffsheim over 153 km. Onderweg liggen enkele bekimmingen waardoor er toch wel wat afscheidingen zullen komen, 2 cols van 1ste cat en 4 x een col van 4de cat in de plaatselijke omloop.

   

 • Tour Alsace 2014

  touralsace2014-cartegenerale.png

 • Pech voor Dimitri in Pérenchies, valpartij zonder erg.

  Gaëtan Bille wint Franse Interclub Grand Prix de la Ville Pérenchies.

  Geen geluk voor Dimitri die na 80 km koers ten val werd gebracht op de eerste kasseistrook. Bij het opdraaien van die kasseistrook reed Dimitri in 20ste positie toen drie plaatsen voor hen een renner tegen de stenen sloeg. Dimitri werd gedwongen uit te wijken en kwam daarbij in het rietveld terecht. Daar ging hij overkop en stelde hij vast dat zijn fiets was beschadigd (stuur geplooid, lekke voorband). Het duurde dan een hele poos alvorens de volgwagens langs kwamen en toen was het kalf verdronken. Al bij al een geluk bij een ongeluk, want slechts enkele dagen voor de start van de Tour Alsace zo ten val komen had veel schade kunnen berokkenen.

  Het lijkt erop dat de schade zal mee vallen en dat Dimitri, zoals gepland, dinsdag aan de start zal staan van de Tour Alsace. Door dit incident even voor half koers was de beslissing gevallen. Een kopgroep van een twintigtal renners reed na de kasseizone plots met een hele grote voorsprong weg van de anderen die achter de valpartij zaten. Het peloton lag volledig verbrokkeld over het parcours en het duurde een hele tijd alvorens zich een grote groep renners kon samenvoegen.

  In de slotronde bleek Gaëtan Bille (Verandas Willems) de sterkste, hij solleerde naar de overwinning. Enkele seconden later won ploegmaat Olivier Pardini de spurt voor de tweede plaats, Janis Dakteris (3de plaats) maakte het podium compleet.

 • Wout Van Aert neemt fakkel over van Van der Poel.

  Dimitri ganse dag in de aanval maar betaalt dan inspanningen in dolle slotronde.

  Eerst beginnen we met het goede nieuws van de dag, geen annulering van de 3de rit in de Ronde van Luik. Dus wel een winnaar en een uitslag en niet zomaar ééntje. Beloften Wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert (Vastgoed Service-Golden Palace) heeft in Amel de puntjes op de i geplaatst. Wout won met groot overmacht deze aartsmoeilijke 3de rit. Na het debacle van Burdinne was dit een sportieve opsteker. Toch stelden we ook vast dat de aanvallers van rit 2, op enkele renners na niet op de afspraak waren.  Wout.jpg

   

  Lees meer...

 • Beslissing van de commissarissen !

  2de rit Ronde van Luik geannuleerd !

  Wegens een gebrek aan seingevers werd de wedstrijd eerst geneutraliseerd en later geannuleerd. Toch werden de punten die onderweg werden behaald, voor bergprijs en tussensprints behouden, dus toch niet geannuleerd ! Vreemd dat men punten kan behalen in een rit die er eigenlijk geen is geweest. Ook blijkt nu dat er aan de aankomst bonificaties zijn te verdienen waardoor het niet helemaal zeker zou zijn geweest dat Dimitri ook leider zou zijn geworden. Een zege en 12" voorsprong waren dan vereist. 

 • Politie rekent af met organisator en legt koers plat in volle finale.

  2de rit Ronde van Luik stilgelegd op 20 km van de aankomst !

  Dit leek op een afrekening van politie met organisator want dit doe je niet meer na 140 van de 162 af te leggen kilometers. De renners werden hier gebruikt (misbruikt) als pasmunt en het grootste slachtoffer (sportief) bleek Dimitri te zijn. 

   

  Lees meer...

 • Mathieu Van der Poel (BKCP-Powerplus) toont zijn ambities in openingsrit.

  Dimitri begint met een knappe 12de plaats in Wanze.

  Luik.jpgDe openingsrit van deze 53ste Ronde van Luik werd aan een razend hoog tempo gereden. Met een gemiddelde snelheid van 45km/u kwamen de renners 20' voor het snelste schema toe in Wanze. Eén van de renners die hiervoor zorgde was Nederlands veldritkampioen Mathieu Van der Poel. Hij versloeg in de spurt zijn laatste twee overgebleven kompanen. De pelotonspurt werd 11" na de winnaar gewonnen door de Brit Dan McLay (Lotto-Belisol), Dimitri kwam als 12de over de eindstreep.

  Lees meer...

 • Ronde van Luik, van 14/07 tem 18/07.

   TPL.gif

 • Dimitri behaalt 20ste plaats in Omloop Het Nieuwsblad.

  Busnummer van Dimitri Claeys in Zottegem !

  Net zoals één jaar geleden was ook nu weer niemand in staat om de beresterke Dimitri Claeys (VL Technics) van de zege te houden. Als torenhoog favoriet gaf hij zijn tegenstanders weer het nakijken. 

  IMG_6320.JPGRegen en felle windstoten maakten van deze editie een zware afvalrace. In de heuvelzone, net na de Taaienberg viel de beslissing. Toen wij de kopgroep van 16 renners zagen naderen wisten we het meteen. Deze jongens zien ze niet meer terug. Dimitri volgde net achter de zestien koplopers maar kreeg de kloof niet meer gedicht. Niet abnormaal na een tiendaagse stage in het hooggebergte maar wel bepalend voor het vervolg van de wedstrijd.

  Lees meer...

 • Dimitri start in Omloop Het Nieuwsblad

  Omloop Het Nieuwsblas.gifZaterdag 5 juli is er de 6de manche van de Lotto Topcompetitie, Omloop Het Nieuwsblad in Zottegem. Dimitri die de afgelopen tien dagen vertoefde in de Italiaanse Dolomieten mag zich dus meteen opmaken voor alweer een topwedstrijd. 17 Vlaamse hellingen moeten worden overwonnen, de aankomst ligt na 168 km op de top van Grotenberge in Zottegem.