counter

 • Joeri Calleeuw is de Kampioen van België, Elite zonder contract !

  Dimitri ging tot diep in de finale mee in de aanval maar de onvermijdelijke massaspurt was een feit.

  Vossem bracht een BK zoals we er al velen zagen de laatste jaren. Het licht golvende parcours gaf de spurters voer tot passief rijden en controleren. Een vroege vlucht van 7 renners was het ideale mikpunt voor de spurtersploegen om de wedstrijd te controleren. Enkel man in vorm, Dries De Bondt wist van geen ophouden. Uiteindelijk werd ook hij gegrepen. Dimitri zat op anderhalve ronde van de finish in een kopgroep van veertien renners maar de spurters begonnen daar al de benen te sparen en lieten de ontsnapping mislukken. 

  De massaspurt werd ontsiert door een val op 400m van de finish, ook dat hadden we een beetje voorspeld. De laatste kilometer leek ons echt kamikazewerk. Kevin Peeters en Joeri Stallaert zagen daar hun kans op winst verdwijnen. Maar de man die dit seizoen al een twintigtal wedstrijden won maakte het in Vossem meesterlijk af. Joeri Calleeuw, onlangs nog winnaar van twee ritten in de Ronde van Namen en ex Belgisch Kampioen van 2011 in Geel is dan ook een verdiende kampioen. Hij bleef Timothy Stevens en Jori Van Steenbergen nipt voor. Dimitri liet de massaspurt voor wat hij was en kwam met het peloton over de eindstreep. 

  Dit leek meer een trainingswedstrijd dan een BK, "er was geen ontkomen aan" zei Dimitri, zie maar naar het aanvallende werk van Dries De Bondt, ook hij moest eraan geloven.

  Jeff Van Meirhaeghe (Lotto-Belisol) wint bij de beloften U23

  In de namiddag reden de beloften U23 hun kampioenschap en ook daar werd er gespurt voor de zege. Ploegmaat van Dimitri, Jeff Van Meirhaeghe bleek de snelste. Hij ging solo op 8 km van de finish en bleef nog net Bert Vanlerberghe voor die de spurt van het aanstormende peloton won. Ook daar gingen enkele renners tegen het asfalt waaronder de snelle Amaury Capiot (Lotto-Belisol).

   

   

   

 • GP de Bavay (Fr)

  7de plaats voor Dimitri in noord franse Bavay !

  Dimitri heeft zich in de interclubwedstrijd van Bavay (Noord Frankrijk) naar de zevende plaats gespurt. Hij zat in een kopgroep van 21 renners die eindigden op 2" van winnaar Alexis Bodiot (Armee Terre).

 • Dimitri net niet in Huldenberg !

  Dries De Bondt doet er nog ééntje bij en verslaat Dimitri in een spurt met twee.

  IMG_8609.JPGDe Halfoogst prijs in Huldenberg (3de manche van Wielerdriedaagse Druivenstreek) kreeg met Dries De Bondt, Dimitri Peyskens en Sieben Devalckeneer een mooi podium. De drie overgebleven vluchters van een ontsnapping van 8 renners die even over half koers tot stand was gekomen. Dimitri beukte een ganse koers tot er nog één renner overbleef. Laat dit nu net de man zijn die de goede vorm te pakken heeft. Het draaide uit op een spurt met twee en daarin bleek Dries De Bondt de snellere van Dimitri. Na Maleizen (3de plaats) en Huldenberg (2de plaats) rest er nog enkel een eerste plaats in eigen streek. Het BK in Vossem op zondag 24 augustus zou alvast niet mis staan en is voor Dimitri een hoofddoel.

  IMG_8557.JPG

 • Dimitri start donderdag in Huldenberg.

  Dimitri.JPGOp Donderdag 14 augustus wordt in Huldenberg ter gelegenheid van de Halfoogstkermis de derde en laatste manche (wielerwedstrijd) gereden van de Wieler-driedaagse Druivenstreek. Dimitri, die de vorige twee wedstrijden (Tombeek & Overijse) niet van de partij was zal dit in Huldenberg wel zijn. Bovendien krijgen de renners er een pittig parcours onder de wielen geschoven met heel wat mogelijkheden. Dimitri hoopt in Huldenberg goed gerecupereerd te zijn na twee slopende weken in slechte weersomstandigheden.

  De renners (Elite z.c./U23) starten in Huldenberg om 18h00 voor 107 km. De Koxberg en Keyhofberg liggen in het parcours en zullen meermaals moeten worden beklommen ! 

 • Ronde van Namen, rit V Walcourt - Namur

  Sander Cordeel (Vastgoedservice-Golden Palace) wint Ronde van Namen, Dimitri wordt 3de.

  IMG_8312.JPGHet venijn zat in de staart, de beklimming naar de Citadel in Namen gooide alle maskers af. Sander Cordeel en Joeri Calleeuw trokken na amper enkele honderden meters op de Route Merveilleuse ten aanval. De concurrentie kon alleen maar vaststellen dat de vogels waren gaan vliegen. Dimitri voelde de vermoeidheid van bijna twee weken koers in de benen. Het was aanklampen en proberen toch zo dicht mogelijk te eindigen. Dat lukte hem ook want Dimitri kon zijn derde plaats behouden. Joeri Calleeuw boekte in Namen zijn tweede ritzege (18de van het seizoen) en pakte ook de groene puntentrui. Sander Cordeel die tweede werd balde de vuist bij het overschrijden van de aankomstlijn. Hij is de oververdiende winnaar van deze 67ste Ronde van Namen.

  Lees meer...

 • Ronde van Namen, rit IV, Dinant - Dinant

  Aimè De Gendt (EFC - Quick Step)wint voor Dries Van Gestel (Lotto-Belisol)

  Dimitri staat met nog één rit te gaan nog steeds op de gedeelde eerste plaats in de Ronde van Namen. Ook na de toch wel zware rit (finale) in Dinant was er geen speld tussen te krijgen. Sander Cordeel behoudt het geel maar Jimmy Janssens, Dimitri en Axel De Corte blijven in dezelfde tijd op 2,3 en 4 staan. Alles zal moeten gebeuren in de slotetappe naar de Citadel van Namen.  

 • Ronde van Namen, rit III Philippeville - Florennes

  Joeri Calleeuw met lichte voorsprong.

  Calleeuw.gifGeen grote wijzigingen na afloop van de 3de rit in de ronde van Namen. Toch merken we op dat er blijkbaar iets is fout gelopen met de fotofinish want vanaf plek 17 staan alle renners gelijk gerangschikt. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de ranking van het algemeen klassement. Laat Dimitri nu net als 16de zijn gerangschikt in de rituitslag, dan vragen wij ons af waar de twee andere concurrenten Axel Decorte en Jimmy Janssens zijn binnengekomen, in het peloton dat is zeker maar op welke plaats ? Onze vraag is nu, wat er gaat gebeuren bij de opmaak van het algemeen klassement mocht dit niet meer wijzigen. Vergeet niet dat Dimitri door plaatsing in de rituitslagen zijn gele trui voorlopig is kwijtgeraakt ! We zijn benieuwd !    

  Lees meer...

 • Ronde van Namen, rit II: Bièvre - Gedinne

  Dimitri ruilt het geel voor groen !

  Podium TN.gif

  Veldrijder Kevin Pauwels (Sunweb - Napoleon Games) won in Gedinne de tweede rit van de Ronde van Namen. Dimitri eindigde eveneens in de kopgroep en leek eerst zijn leiderstrui te behouden maar in de berekeningen achteraf zou blijken dat hij enkele puntjes (plaats in de rituitslag) tekortschoot. Sander Cordeel (Vastgoedservice-Golden Palace) neemt het geel over maar Dimitri kreeg dan weer het groen als leider van het puntenklassement.  

  Lees meer...

 • Ronde van Namen, Rit I: Namur - Doische 157 km !

  Wat een heroïsche overwinning van Dimitri !

  Namen.gifPrecies zoals hij het graag heeft, beukend door weer en wind en het dan zo mooi afmaken, dit moet deugd hebben gedaan na alle ellende van de afgelopen weken. Wij waren er met z'n allen van overtuigd dat dit vroeg of laat ging gebeuren, dikke proficiat Dimitri. 

  Door deze overwinning is Dimitri natuurlijk ook de eerste leider van de Ronde van Namen. Morgen start hij dus met de gele leiderstrui in de tweede rit. Naast het algemene klassement is Dimitri ook de leider in het puntenklassement (groene trui).

   

  Lees meer...

 • Ronde van Namen, 6 augustus tem 10 augustus.

  TPN.png

  06/08/2014 NAMUR - DOISCHE  157 km 

  07/08/2014 BIEVRE - GEDINNE  151 km

  08/08/2014 PHILIPPEVILLE - FLORENNES  160 km 

  09/08/2014 DINANT - DINANT  154 km 

  10/08/2014 WALCOURT - NAMUR  (Citadelle)  157 km

 • Karel Hnik (Etixx) wint Tour Alsace 2014.

  Slotrit in Huningue was voor Jan Brockhoff (Giant-Schimano).

  De slotrit van Dannemarie naar Huningue, met een biljartvlakke finale verliep zoals verwacht. 5 renners kozen al vrij snel het hazenpad en bleven nog net uit de greep van een aanstormend peloton. Een valpartij in de voorlaatste ronde ontregelde het achtervolgingswerk in dat peloton waardoor de vijf vluchters net niet werden gegrepen. Jammer, want Dan McLay (Loto-Belisol) won met groot overmacht die pelotonspurt op slechts 4" van de winnaar.

  Dimitri die een dag eerder nog in zak en as zat liet alweer een gretige indruk en richtte zijn vizier al op de toekomst. Die toekomst, begint al op woensdag 6 augustus met de Ronde van Namen. 

  Nog één woordje over de Tour Alsace, dit is een toporganisatie, van het allerbeste wat we al hebben gezien.

   

  Uitslag: bron Tour Alsace

   

   

   

 • Dimitri moet kopgroep op Grand Ballon(slotklim) laten rijden na lekke band.

  Tsjech Karel Hnik (Etixx) wint koninginnerit op Le Markstein.

  Hoeveel pech kan een renner hebben ? Beginnen aan de slotklim in de kopgroep en na 5 km moeten afhaken door een lekke band. 

  IMG_7497.JPGWenend op de fiets kwam Dimitri, volledig ontmoedigd over de top van de Grand Ballon. Aan de aankomst zou zijn achterstand oplopen tot 5', alles kwijt in enkele seconden tijd. Na de versnellingsbreuk in de 3de rit was er nu een lekke band op het meest ongelukkige moment van de wedstrijd. De toppers (40 renners) hadden zich bij de eerste doortocht aan de aankomst in Le Markstein (95 km) gemeld, met in derde positie Dimitri die nog net zijn etenszakje aan het ledigen was. Nog één zware klim zou volgen, de Col du Grand Ballon. Niet het hoge tempo zou Dimitri daar de das om doen maar wel een lekke band.

   

  Meer hebben wij helaas niet te melden, ook onze motivatie is na zoveel pech een beetje weg.  

   

 • Mathieu Van Der Poel (BKCP-Powerplus) doet het weer !

  Materiaalpech voor Dimitri in 3de rit maar toch slechts 18" achterstand aan de finish.

  Het werd geen vrolijke rit voor Dimitri die één kilometer voor de top van de eerste beklimming van de dag voet aan de grond moest zetten met een afgebroken versnellingsapparaat. Het duurde een tijdje vooraleer hij zijn weg kon verder zetten op een reservefiets. Maar de ploegmaats Dan McLay en Jeff Van Meirhaeghe brachten Dimitri terug in de groep waar hij hoorde te zitten.

  IMG_4614-001.JPGDe koers zat dan lange tijd op slot tot in de slotronde alle registers werden opengetrokken op de laatste beklimming van de dag. Met nog een tiental kilometers te gaan gingen ze plots fors aan de boom schudden en bleven er niet veel renners meer over. Ex prof Julien El Fares (La Pomme Marseille) en Mathieu Van Der Poel (BKCP-Powerplus) doken dan als twee vallende stenen naar de finish. Daar stokte het tempo even zodat de achtervolgers fel naderden maar in de spurt stond er geen maat op de jonge Nederlander. Dimitri die even moest passen bij die forse tempoverhoging kwam in een tweede groepje als 33ste op 18' van winnaar Van Der Poel over de eindstreep. Bij hem zat ook de leider Grégoire Tarride en ook ene Lars Van Der Haar.

  Maar Dimitri was vooral teleurgesteld over zijn krachtenslopende achtervolging na zijn materiaalpech. Meteen na de wedstrijd sprak hij ook zijn dank uit aan de ploegmaats McLay en Van Meirhaeghe die er alles aan deden om hem zo snel mogelijk terug te brengen, wat ook lukte. In de algemene rangschikking blijft de achterstand van Dimitri op leider Grégoire Tarride nog steeds 48". Toch zakt hij na deze derde rit naar de 20ste plaats.

  IMG_7231.JPG

  De koninginnerit op zaterdag met aankomst op Le Markstein, net na de beklimming van de Grand Ballon, zal alles bepalen in deze Tour Alsace 2014. Nog steeds staan 42 renners op minder dan één minuut van de leider. Mocht Dimitri er in slagen om zijn klassement nog te verbeteren dan zou dit een geweldige prestatie zijn. Want met toppers als Julien El Fares (5 jaar profrenner Cofidis) Remy Di Gregorio (9 jaar profrenner FDJ en Astana) Bertjan Lindeman (3 jaar Profrenner bij Vancansoleil) Silvio Herklotz (GER - winnaar Tour Alsace 2013), Jan Hirt (CZE), Mathieu Van Der Poel en andere Olivier Le Gac-en (ex wereldkampioen bij de junioren) zitten hier allemaal renners met een stevige ronde reputatie.

   

  uitslag: bron Directvelo

 • Zeer attente en bedrijvige Dimitri in tweede rit Tour Alsace !

  IMG_7102.JPG

  De Rus Dimitriy Ignatiev verslaat vier medevluchters en wint in Bischoffsheim.

  Ook de tweede rit tussen Strasbourg en Bischoffsheim bracht niet de verwachtte strijd maar wel de zon ! De twee beklimmingen van 1ste cat, na 40 en 55 km deden alleen de mindere klimmers afhaken. Toch reden na de derde beklimming van de dag (Bischoffsheim 4de cat) een 20 tal renners voorop met een voorsprong van 55". 

  Dimitri had zijn wagonnetje aangehaakt en zat vooraan in mooi gezelschap. Bertjan Lindeman, Sam Spokes, Mathieu Van Der Poel, Philipp Walsleben en de geletruidrager Grégoire Tarride maakten allemaal deel uit van de kopgroep.

  Op de voorlaatste beklimming, 35 km van de aankomst, trokken de renners van het Australisch team plots het tempo in het uitgedunde peloton de hoogte in en nog voor het in gaan van de laatste ronde (25 km) werden de vluchters gegrepen. Dimitri had wel alweer 2" boni opgepikt waardoor hij zijn goede klassering zou behouden. 

  IMG_7128.JPG

  In de slotkilometers reden nog vijf renners weg uit het peloton met daarbij Dimitriy Ignatiev (Katusha-Itera). Hij won de spurt voor honderden uitzinnige toeschouwers op de prachtige aankomststrook in Bischoffsheim.

  Dimitri werd als 24ste renner afgeklokt en staat, mede dankzij de gesprokkelde bonificaties onderweg nu op de 10de plaats in de algemene rangschikking. De Fransman Grégoire Tarride (La Pomme Marseille) behoudt zijn gele leiderstrui. Mits een goede samenwerking in de kopgroep zat er hier veel meer in voor Dimitri maar het allerbelangrijkste was wel dat hij op de afspraak was. Niet gokken op een goede rangschikking maar er wel volle bak voor gaan !

  Rit 3 lijkt een kopie van rit 2 maar zou toch een lange ontsnapping kunnen krijgen door renners die reeds op vele minuten werden gereden. De vrijbuiters zullen hun kans moeten grijpen want in het slot zit er een klim van 2de cat op enkele kilometers van de aankomst. Daar zullen de grote kanonnen in stelling worden gebracht. Rit 3 is 153 km lang en gaat van Soultz naar Cernay.

  Uitslag : bron directvelo