counter

 • Dinsdag 30 september 2014 - Sint-Lievens-Houtem (O-Vl)

  Grote Prijs Burgemeester Lieven Latoir  - Wielerwedstrijd Elite ZC + Beloften 

  Start om 15u Marktplein Sint-Lievens-Houtem 
  13 ronden van 8.7 km (113km totaal) 

   

 • Jens Keukeleire met WK vorm in Tienen !

  Dimitri geeft zich pas in spurt gewonnen en wordt 7de.

  IMG_2264.JPGJens Keukeleire (Orica-Greenedge)die wij eerder in Ponferrada (WK) hadden verwacht was de sterkste in Tienen. Je moet het toch maar doen, na het vernemen van je niet selectie voor het WK een kermiskoers gaan winnen in Tienen. Jens wachtte de spurt niet af en ging in het slot van de wedstrijd aanvallen tot hij alleen over de finish reed. Ook Dimitri zat mee in de 10 man sterke kopgroep die op 20 km van de aankomst tot stand was gekomen. Dimitri werd uiteindelijk 7de nadat zijn late aanval, om een spurt met 10 te ontlopen werd gecounterd door ... Jens Keukeleire. 

  Lees meer...

 • Zaterdag 27/09/2014 - Elite 1.12 open ind. Tienen.

  Zaterdag 27 september 2014

  Tienen - Elite 1.12 open ind.

  Start 13h30 (stadion KVK Tienen)

  12 x 13 km - 156km

 • Mike Teunissen wint Rabo Baronie Breda Classic !

  Lotto-Belisol U23 mist de boot na bevoorradingszone !

  IMG_2064.JPGMike Teunissen (Rabobank Development Team) heeft voor het tweede jaar op rij de Baronie Breda Classic gewonnen. De ploeg die de wedstrijd wou winnen is er ook in geslaagd om de koers te domineren en te winnen. Rabobank Development Team trok meteen in de aanval op het vlakke maar winderige parcours op en rond Breda. Acht renners sloegen de handen in elkaar en reden vlot één minuut voorsprong bij elkaar. Toen een ronde later (40km) er nog eens 15 rennners aansloten ging ook het peloton plots hard op de trappers staan. Er kwam een algemene hergroepering maar even later gingen opnieuw 14 renners in de aanval. Lotto-Belisol kwam niet in het stuk voor, enkel Amaury Capiot kon zijn wagonnetje aanhaken. IMG_2062.JPGToen bij de laatste bevoorrading enkele LB renners zich lieten uitzakken om de bevoorrading mee te nemen brak het peloton in twee stukken. De wind deed de rest en meteen zaten Dimitri & co in de laatste waaier. Vooraan lieten de jongens van Rabobank hun prooi niet meer los. Mike Teunissen maakte de klus in de spurt meesterlijk af. 

  Koersen in Nederland blijft wel een vreemde bedoening, de talloze wegversmallingen en geparkeerde auto's langs beiden zijden van de weg zorgen er voor heelwat nervositeit in het peloton. Maar organisatorisch doen ze daar wel flink hun best, het fietsland bij uitstek heeft veel respect voor de wielrenners aldaar. De beleving aan de aankomst is er ook heel sterk. Kortom, het wielrennen in Nederland is nog steeds populair.  

   

 • 6de plaats voor Dimitri in Dilbeek !

  Afscheidnemende Fabio Polazzi doet er nog een overwinning bij.

  IMG_1775.JPGBinnen enkele weken zet Fabio Polazzi een punt achter zijn lange wielercarrière, dat nieuws maakte hij bekend na zijn overwinning in Dilbeek. De overwinning kwam er na een late aanval die hij kon rekken tot aan de aankomst. Dimitri die ook in de kopgroep van 18 renners zat legde beslag op de 6de plaats.

   

  Lees meer...

 • Zaterdag 20/09/2014 - Dilbeek , zondag 21/09/2014 Breda (NL).

  Dilbeek (Vlaams Brabant) - zaterdag 20 september om 14h30 - 19 x 6km = 114km

  Gemeenteplein 1 - Dilbeek

  -

  Breda (Nl) Baronie Breda Classic - zondag 21 september om 12h30 - 5 x 39km = 195km

  Breda.gif

  Website:  Baronie Breda Classic

 • 6de plaats voor Dimitri in de eindstand van de Tour de Moselle.

  IMG_1368-001.JPGDimitri reed drie geweldige ritten in de Tour de Moselle, alleen jammer dat het niet liep in de individuele tijdrit. Toch is de balans uiterst positief na deze driedaagse. Die 6de plaats is er ook niet zomaar gekomen, daarvoor heeft Dimitri heel hard moeten knokken. Het verhaal van de Tour de Moselle kan je hier onder lezen. 

  Lees meer...

 • Phil Bauhaus (D) wint 7de Kernen Omloop in Echt -Susteren (Nl)

  Massaspurt in Kernen Omloop na 191 km bochtige maar vlakke kilometers !

  IMG_0829.JPGDimitri was blij dat het na 4h15 koers gedaan was. Niet dat de benen niet mee wilden maar wel het hectische gedoe onderweg met vele ronde punten, wegversmallingen en geparkeerde auto"s. Bovendien leek het scenario van deze wedstrijd flauw en voorspelbaar. Dimitri vond het dan ook een prima training aan hoge snelheid.

  Een kopgroep van 12 renners werd al snel gevormd en mocht tot 2' voorsprong nemen. Van dan af werd de wedstrijd gecontroleerd door enkele spurtersploegen. De 12 zouden worden gegrepen op 30 km van de aankomst. Door het hoge tempo en de vlakke wegen was er geen ontkomen meer aan. De massaspurt die vooraf werd aangekondigd was van dan af een feit. Dimitri zag hoe de spurters zich in ware kamikaze stijl naar voren murwden, tussen de vluchtheuvels en geparkeerde auto's door.

  IMG_0964.JPG

  Onze snelle landgenoten kwamen niet in het stuk voor, enkel Joeri Stallaert kon zich enigzins handhaven op een 4de plaats. Dimitri deed niet mee in de massaspurt en was al blij dat hij de laatste kilometer zonder kleerscheuren was doorgekomen. 162 van de 190 vertrokken renners haalden de finish zodat er van een zware koers hier geen sprake was. Toch was de organisatie piekfijn, op een parcours met wel 100 bochten in en geen helle lange files door onnodig oponthoud van het verkeer. Nogmaals een bewijs dat men het verkeer, zoals zo vaak in België, geen kwartier voor aankomst van de renners moet ophouden.

  Uitslag: bron directvelo

   

 • Dimitri blijft ereplaatsen opstapelen !

  4de plaats voor Dimitri in zondvloed van Soumagne !

  IMG_0737.JPGAimé De Gendt kon nog net uit de greep van de aanstormende achtervolgers blijven en zo de overwinning pakken. Dimitri die nog 45" achterstand had bij het ingaan van de slotronde strandde in een ware zondvloed op enkele meters van het podium. 

  Lees meer...