counter

 • Dimitri neemt na 2 jaar afscheid van Lotto-Belisol U23

  In 2015 zal Dimitri niet meer voor de roodwitten van Lotto-Belisol(soudal-2015) uitkomen. Deze niet zo makkelijke beslissing kwam er na een lange babbel met ploegleider Kurt Van Van De Wouwer. Dimitri kon zijn verblijf  bij LB nog verlengen maar het gemis aan grotere wedstrijden - vooral profwedstrijden - zou zijn verdere groei wat afremmen. De afgelopen 2 seizoenen kreeg Dimitri heelwat mooie wedstrijden onder de wielen geschoven. maar LB wil zijn missie als opeidingsploeg voor jongeren U23 blijven verder zetten. Daardoor zou Dimitri, die elite renner zonder contract is, de stap voorwaarts missen. Een aantal wedstrijden die enkel voorbehouden zijn aan jongeren U23 zou Dimitri sowieso mislopen. De profwedstrijden zouden voor hem ook niet mogelijk zijn bij LB. Dus was het een logische keuze om het team te verlaten.

  IMG_1475.JPG

  Dimitri behaalde bij Lotto-Belisol U23 een pak ereplaatsen en ook enkele overwinningen. Bovendien reed Dimitri er ook de Ronde van de toekomst in 2013, waar hij bovendien de eerste landgenoot werd - nadat de kopmannen het lieten afweten - op de 20ste plaats.

  Dit jaar won Dimitri, in barre weersomstandigheden, de eerste rit in de Ronde van Namen. Dimitri werd de afgelopen twee seizoenen maar liefst zestien maal verslagen voor de overwinning. Tweemaal trok hij het laken naar zich toe. Maar ook in de rittenwedstrijden deed Dimitri vaak mee voor het eindklassement. Met een derde plaats in de Ronde van Namen (2014), een Dertiende plaats in de Giro Valle d'Aosta (2013) en een zesde plaats in de Tour de Moselle (2014) heeft hij meermaals bewezen dat hij over een grote motor beschikt. 

  In 2015 zal Dimitri zijn tenten opslaan bij het ambitieuze Continentale Team 3M. Een drietal andere ploegen toonden eveneens interesse in onze renner maar Dimitri krijgt bij Team 3M ook zijn persoonlijke trainer naast zich. Bovendien heeft men bij Team 3M ook de ambitie (en financiële middelen) om de volgende jaren de stap naar het profwielrennen te zetten. Dit strookt dan ook helemaal met de ambities van Dimitri.

  Geen kopzorgen meer wat dat betreft, De gemiste overwinningen, door explosieve kracht, in 2013 en 2014 wordt een werkpunt deze winter. Want dat een overwinning zoveel meer waarde heeft dan al die ereplaatsen is nu wel heel duidelijk geworden. Niet enkel erbij zijn telt maar vooral winnen !       

 • Dimitri zorgt mee voor het spektakel in Hooglede en wordt 8ste.

  Joachin Vanreyten (EFC- Omega Pharma-Quick Step)rondt ploegwerk af !

  IMG_2748.JPGDe snelle mannen van Michel Pollentier (EFC-OPQS) trokken het laken naar zich toe in de spurt. Met Vanreyten, Farazijn en Vanlerberghe bezetten zij plaats één, twee en drie. De hemelsluizen stonden toen net open, grootste slachtoffer daarvan was Nathan Van Hooydonck. Hij was weggereden uit de kopgroep maar ging in de voorlaatste bocht onderuit. Een zekere overwinning ging voor hem zo verloren. Dimitri die ook deel uitmaakte van de 14 man sterke kopgroep werd 8ste en dit na een spektaculeire wedstrijd waarin slechts 36 van de 135 deelnemers de finish bereikten.    

  Lees meer...

 • Zaterdag 4 oktober Hooglede (W-VL)

  04/10/2014- HOOGLEDE (W)

  1.12B - ind.reg.wedstr.(100-120 km) Elite z.c./U23 - Open omloop

  -

  Start - 14h30 - Hogestraat 

  Afstand 117 km - 18 x 6,5 km 

   

 • Dimitri wordt 17de in massaspurt te Tielt !

  Francesco Van Coppernole (Veranclassic-Doltcini) snelste van het hele pak !

  IMG_2416.JPGMet een rotvaart werden de 117 km in en om Tielt afgelegd, na amper 2h35" vlogen de renners over de eindstreep. Dimitri zat op brede aankomststrook in Tielt op de tweede lijn, hij reed als 17de door het oog van de fotofinish. De vele aanvalspogingen leverden helaas weer niets op daarvoor lag de snelheid veel te hoog. Ook de drie late aanvallers die de slotronde met 25" boni inreden werden gevat. De talrijk opgekomen toeschouwers zagen een massaspurt op de mooie brede aankomststrook in Tielt. Van Coppernolle was de snelste voor Jo Maes en Bert Van Lerberghe.

  uitslag: bron WBV

   

  Dimitri was top van februari tot oktober !

  IMG_2360.JPGVoor Dimitri zijn het de laatste loodjes van een lang en slopend seizoen met vele ups en enkele dows. Maar nooit had Dimitri een lange mindere periode. Reeds in de openingskoers van het seizoen - Brussel-Opwijk -  zat hij mee in de vlucht die zou spurten voor de overwinning. Dimitri reed lek net voor de slotronde maar kon weer aansluiten om als 19de te eindigen, een week later ging Dimitri plat op de buik aan een rotonde in de finale van Brussel-Zepperen nadat hij in de kopgroep zat.

  Maar al snel won hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen, begin april in het Luxemburgse Dommeldange. Midden juli in de Tour Alsace reed Dimitri voor een top-tien plaats, tot in de slotrit het noodlot toesloeg op de slotklim. Dimitri reed lek in de kopgroep na 5km klimmen op de slotklim (Grand Ballon), weg top-tien plaats ! Maar Dimitri sloeg terug en won amper drie dagen later de openingsrit van de Ronde van Namen na een slopende koers in de regen. Hij droeg één dag het geel, één dag het groen en werd 3de in de eindrangschikking van de Ronde van Namen.

  In september stapelde Dimitri de ereplaatsen op maar een nieuwe overwinning was er niet bij. In de Tour de Moselle werd Dimitri 6de in de eindstand na een fantastische slotrit waarin hij lange tijd virtueel eindwinnaar was. Vorige week nog legde hij beslag op de zevende plaats in de profkoers van Tienen. Daar was het Jens Keukeleire die Dimitri diep in de finale tot de orde riep. 

  Mits een betere spurt zou het overwinningstellertje al veel hoger hebben gestaan maar spurten maakt ook deel uit van het wielrennen. Dat winnen belangrijk is, heeft Dimitri ook meermaals ondervonden dit jaar en is iets waar hij heel hard aan gaat werken. Want zijn droom is en blijft profwielrenner worden !

  Einde seizoen !

  Op zaterdag 4 oktober zal Dimitri het seizoen 2014 afsluiten in Hooglede. Twee jaar Lotto-Belisol zijn dan voorbij en die balans held naar depositieve kant, wat de toekomst brengt valt nog even af te wachten maar er is nieuws op komst. Zodra dit officieel is dan maken wij dit ook bekend. 

   

 • Donderdag 02 oktober Tielt (W-Vl)

  Tielt (W-VL)Omloop van het Hoogserlei

  1.12B - ind.reg.wedstr.(100-120 km) Elite z.c./U23 - Open omloop

  afstand 117 km - 10 x 11,7 km

  Start 14h00 - Markt 

 • Niels Lievens verschalkt favorieten in Sint-Lieverns-Houtem !

  Veel volk, mooi weer en schoon volk aan de start in Sint-Lievens-Houtem.

  Dit alles zou een mooi spektakel moeten opleveren maar helaas dit werd het niet. Eén na één werden de favorieten die in de aanval trokken terug gevat door een jagend peloton. Bovendien waren de weersomstandigheden gunstig en was ook het parcours heel lichtlopend. De gemiddelde snelheid op Dimitri's teller bedroeg 44km/h. Deze wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een massaspurt, tot plots op 2 ronden voor het einde acht renners in de aanval trokken. Meteen kregen zij een halve minuut voorsprong cadeau, niet de verwachte toppers (met alle respect voor de acht aanvallers) zaten vooraan. De acht vonden mekaar en gooiden alles in de strijd om voorop te blijven. Het bleek de goede tactiek want het peloton kwam niet meer terug. De overwinning ging naar de 21 jarige Niels Lievens (Van Der Vurst Development Team), 18 seconden na de winnaar won Jens Demeyere de spurt van het peloton waarin ook Dimitri zich bevond.

  Vreemde koers, zei Dimitri achteraf, ze koersen tot op het wiel en houden dan de benen stil, ook de lange afdaling (1km), op die brede weg, net voor de aankomst zorgde telkens voor een hergroepering. Maar geen excuses, de acht deden het slim en goed. Donderdag in Tielt (West-Vlaanderen) en zaterdag in Hooglede (West-Vlaanderen) probeer ik het opnieuw, zei Dimitri nog.

  uitslag: bron WBV