counter

 • Haaghoek brengt ook Dimitri geen geluk !

  Kristoff wint in Zottegem openingsrit van Driedaagse De Panne-Koksijde !

  IMG_4746.jpg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Dimitri zag zijn droom uiteenspatten op de laatste doortocht van de Haaghoek na 170km. Net op dat moment brak de koers helemaal open. Dimitri draaide als allerlaatste de stenen van de Haaghoek af na zijn bandbreuk. Als een bezetene stoof hij weer naar voren maar het peloton brak even verderop, op de Leberg in drie stukken. Het eerste deel van het peloton zou hij helaas niet meer kunnen bijhalen. 

  Vooraan had zich een kopgroep van 6 renners gevormd, waaronder drie man van Lotto-Soudal, Lars Bak Sean De Bie en Jens De Busschere, twee renners van Katusha, Alexander Kristoff en Sven Erik Bystrom en Stijn Devolder. Zij reden met 42" voorsprong richting finish in Zottegem. In de spurt stond er geen maat op de Noor Alexander Kristoff die met sprekend gemak de overwinning pakte. Hij is meteen ook de eerste leider in deze driedaagse.

  Dimitri slaagde er nog in om in het tweede deel van het peloton te finishen en deed dat op de 57ste plaats. Ook deze wedstrijd werd gekenmerkt door de stevige (rug)wind, vooral in het uurste wedstrijduur toen er 56km werd afgelegd. Dan verloren we ook alweer Gert Steegmans na een zware valpartij, hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd maar gelukkig voor hem zonder breuken. 

  Uitslag : Rit I

 • 3-Daagse De Panne-Koksijde

  Team 3M en Dimitri starten vanaf dinsdag 31 april in 3-Daagse De Panne-Koksijde !

  logo-3daagse.jpg

 • Thomas Vaubourzeix (Veranclassic-Ekoi) van start tot finish !

  Dimitri is zeventiende geworden in het uitgeregende en koude Polleur !

  IMG_4621.jpgOnthoud de naam Thomas Vaubourzeix, vier jaar profwielrenner geweest bij het Franse La Pomme Marselle. Hij ging samen met ploegmaat Serge Dewortelaere en nog een drietal renners al na enkele kilometers aan de haal. Bij de aankomst, na 111 natte en winderige kilometers hield hij nog 5" voorsprong over op een spurtend peloton. Zijn medevluchters schudde hij één voor één af.   

  Lees meer...

 • Zaterdag 28 maart Polleur (L) 1.12 Elite & U23

  IMG_4293-001.JPGDimitri heeft zich ingeschreven voor de 1.12 wedstrijd in het Luikse Polleur. Voorlopig staan er reeds 172 deelnemers op het inschrijvingsformulier. De renners maken er eerst een grote lus van 94,8 km en dan nog 2 plaatselijke ronden van 8,3 km. De start is voorzien om 13h40.

  Polleur.gif

 • Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) spurt naar de zege in Handzame !

  Dimitri haalt zonder kleerscheuren de finish maar voelt nog steeds de gevolgen van zijn val. 

  IMG_3975.jpgZoals we hadden aangekondigd kregen we alweer een massaspurt in de Handzame Classic, de derde al in drie jaar tijd. Een kolfje naar de hand van Gianni Meersman die knap werd afgezet door zijn ploegmaats. Dimitri die conditioneel niet de minste moeite had om de 200km af te haspelen kloeg toch weer over pijn. Een nieuwe wedstrijd zit er voorlopig niet in. Eerst moeten alle kwetsuren genezen zijn om zo meer onheil te voorkomen.

  De wedstrijd zelf werd gekenmerkt door een lange vlucht van vier renners die maximaal zes minuten voorsprong bij elkaar fietsten. De vier werden later herleid tot twee renners meer ook zij zagen het peloton, onder inpuls van Etixx-Quick Step en Lotto-Soudal op minder dan tien kilometer van de aankomst terugkeren. Onderweg werd een val van Kenny Dehaes (Lotto-Soudal) gesignaleerd en het medisch rapport klonk niet erg positief, men vreesde voor een pols of armbreuk. Dimitri die vooral koersritme wou opdoen bleef gespaard van pech en kwam in het peloton als 93ste over de finish. Het blijft nu even afwachten op volledige genezing alvorens Dimitri weer zal koersen. Maar een lange inactiviteit is zeker nog niet aan de orde.  

  Uitslag: bron wbv   

 • Vrijdag 20 maart - Handzame Classic UCI 1.1

  Dimitri is opgenomen in de selectie van Team 3M voor de Handzame Classic.

  Vrijdag zal Dimitri de competitie hervatten na zijn val van afgelopen zondag in de Kattekoers. De Handzame Classic met start in Bredene en Aankomst in Handzame (Kortemark W) is een echte waaierkoers. Vorig jaar won Luka Mezgec voor Theo Boss en Edward Theuns. U hoort het, dit is een koers voor de snelle mannen en die zijn er ook bij Team 3M. De wedstrijd start om 12h15 in Bredene en gaat dan via De Moeren en het Heuvelland richting Kortemark waar de renners na 198km zullen aankomen. Voor meer info klik op foto

  handzameclassic2015.jpg

   

 • Dimitri uitgeschakeld door valpartij aan voet van Kemmelberg !

  Nog voor de koers goed en wel moest beginnen was ze voor Dimitri al afgelopen. Bij het positiekiezen in de aanloop naar de Kemmelberg (100km) werd Dimitri plots van de baan gereden en kwam hij vrij hard ten val. Het was even bekomen en toen hij naar zijn fiets greep bleek er van verder koersen geen sprake meer, Total loss. De kwetsuren bleken al bij al nog mee te vallen, een pijnlijke enkel en schaafwonden op beide bovenbenen en beide knieën.

  De wedstrijd verliep tot dan nochtans gunstig voor Dimitri, hij had zich vooraan genesteld op de Monteberg, de aanloop naar de Kemmelberg. Maar in de kleine afzink liep het mis. Bovendien werden de volgwagens even voordien allemaal afgeleid zodat hij ook op geen assistentie meer kon rekenen. De 100km die al waren verreden verliepen moeiteloos en dit terwijl er reeds een pak renners hadden moeten afhaken.

  De wedstrijd zelf werd gewonnen door Baptiste Planckaert die Joeri Calleeuw en de Duitser Nils Politt versloeg in de spurt.  

 • Zondag 15 maart 75ste Kattekoers te Ieper (Topcompetitie).

  Dimitri zal zondag voor de 6de maal deelnemen aan de Kattekoers. De vorige edities waren met wisselend succes, in 2012 reed Dimitri in een kopgroep van 12 renners naar Ieper tot plots een renner op minder dan 10km van de finish het versnellingsapparaat van zijn fiets in het voorwiel van Dimitri plantte.  Vorig jaar bleef Dimitri net het peloton voor en eindigde hij in een select groepje net achter de koplopers op de 29ste plaats. Eerder in de wedstrijd brak het zadel van zijn fiets en moest hij kilometers lang achtervolgen.

  Alle info over deze wedstrijd kan je terugvinden door op onderstaande foto te klikken.

  Katte.gif

    

 • Team 3M trekt het laken naar zich toe in Vollezele !

  Overwinning voor Gertjan Devos en 7de plaats voor Dimitri.

  Ploegmaat Gertjan Devos was de sterkste in Vollezele maar ook Dimitri reed een hele koers in de aanval. 120 deelnemers kwamen aan de start en met negen beklimmingen van de Congoberg kregen de renners een pittig maar zonovergoten parcours voorgeschoteld.

  IMG_4319.jpgHet duurde tot in de derde ronde alvorens een kopgroep van 11 renners zich wist los te maken van het peloton. Daarbij ook Dimitri en latere winnaar Gertjan Devos. Toen drie ronden later een hergroepering in de maak leek reden opnieuw vijf renners weg van het peloton. Dimitri en Gertjan zaten weer mee in de ontsnapping. In de slotronde Trok Gertjan Devos in de aanval, hij kreeg Angelo Van Daele mee in het wiel. De twee zouden strijden voor de overwinning. Dimitri zag in die slotronde nog enkele renners terugkeren en legde beslag op de 7de plaats.

  Dimitri was tevreden na de wedstrijd met het behaalde resultaat want de voorbije week zaten er heelwat trainingsuren in de benen, tot zelfs daags voordien, dan deed Dimitri er nog een 4 uren training bovenop. De focus ligt nog iets verderop in het seizoen maar aanstaande zondag is er al de Kattekoers die Dimitri voor de zesde maal zal betwisten. 

  Uitslag : bron WBV

 • Dimitri heeft woord gehouden en toonde zich in Kuurne-Brussel-Kuurne !

  Dimitri reed samen met 8 vluchters 100km in de aanval en haalde de finish in Kuurne in de kopgroep !

  IMG_3975.jpgWat moet je doen, als niet prof in de openingskoers van het seizoen. Dimitri wist het al een tijdje. Ik ga me tonen en proberen mee te gaan in de lange vlucht (die er normaal altijd komt) en wat zagen we na 25km wedstrijd ? Inderdaad, Dimitri wist het gewring van het peloton te ontlopen en reed samen met 7 medevluchters tot maximaal 3'30" voorsprong bij elkaar. In de heuvelzone rond de Oude Kwaremont, na 120km koers zagen zij het peloton naderen. Maar het duurde nog tot na de Oude Kwaremont alvorens zij werden gegrepen.    

  Lees meer...