counter

 • Zondag 3 mei Provinciaal Kampioenschap Stok - Kortenaken !

  Wie worden zondag de opvolgers van Lennert Teugels (U23) en David Motte (Elite z/c) ?

  De Vlaams-Brabantse elite renners zonder contract en beloften U23 strijden a.s. zondag in Stok - Kortenaken voor de Provinciale titel. Na de heuvelachtige edities in Molenstede (2013) en Galmaarden (2014) krijgen de renners dit jaar een lichtlopende omloop onder de wielen geschoven. Het wordt dus een open wedstrijd die alle richtingen op kan. Alle info over deze wedstrijd vind je terug op onderstaande link.

  PK Vlaams-Brabant Stok-Kortenaken 

 • Dimitri is 10de geworden in de Rutland-Melton International Cicle Classic !

  Melton sector 7&8.jpg

  Rutland-Melton.gifKnap resultaat van Dimitri in Groot-Brittanië die ook nog eens lek reek op 40km van de aankomst. Een kopgroep van 25 renners, met daarbij Dimitri en nog twee ploemaats van Team 3M spurtte voor de zege. De Nieuw-Zeelander Steele Von Hoff trok aan het langste eind terwijl Dimitri op de 10de plaats uitkwam.

  De lekke band van Dimitri kwam op een vervelend moment in de koers want in plaats van aan te vallen werd het plots achtervolgen. Toch slaagde hij erin om weer vooraan post te vatten en zo mee te spurten voor de zege.    

  result Melton.gif

 • Zondag 26 april - UCI 1.2 Melton Cicle Classic (UK)

  Dimitri trekt zondag over de plas voor de eerste race van Team 3M in Groot-Brittanië !

  ciclec10.jpgDe Melton Cicle Classic is een speciale race die het best kan vergeleken worden met de Strade Bianche in Italië. Uit beelden van de vorige edities kunnen we opmaken dat deze wedstrijd ook wel een beetje op een veldrit lijkt.

  Melton Mowbray ligt in de Midlands van Groot-Brittanië ergens tussen Leicester en Nottingham. De wedstrijd zelf is 180km lang met heelwat onverharde wegen. Team 3M is de enige ploeg buitenlandse ploeg tussen de 34 Britse teams.

  Melton.jpg

  JDC7982.jpg 

 • Eerste zege van het seizoen voor Dimitri in Arden Challenge (Compogne) !

  Dimitri heeft de 3de rit van de Arden Challenge in Compogne gewonnen. 

  IMG_5936.jpg

  Hij versloeg na 134 km zijn vijf metgezellen in een spurt bergop. De tweede plaats was voor de jonge Alex Toelen van WSC Hand in Hand Baal, de derde podiumplaats ging naar Dirk Finders (Veranclassic-Ekoi). Niels Van Dyck blijft leider in de Arden Challenge. Zondag volgt de vierde en laatste rit in de buurt van Bertrix.

  Met 252 renners vertrokken ze in Compogne aan de 3de rit van de Arden Challenge. Het eerste wedstrijduur hield Dimitri zich goed verscholen in het peloton dat al snel herleid werd tot 150 renners. Toen zes renners ontsnapten na 40 km bleef Dimitri rustig tot aan de laatste beklimming van de grote omloop. Daar trok hij in de tegenaanval met vijf medevluchters. Bij het oprijden van de plaatselijke ronden was de aansluiting met de zes koplopers zo goed als gemaakt. Maar ook de voorwacht van het peloton keerde nog eens terug, niet voor lang echter want alweer trok Dimitri in de aanval. Met nog 25 km te gaan was de beslissing gevallen. De aankomststrook in Compogne deed ons onmiddellijk terugdenken aan Doische 2014 (Ronde van Namen), ook daar reed Dimitri heel hard naar de aankomst en kwam er niemand meer overheen. Dimitri deed het op exact dezelfde manier in Compogne en won met enkele fietslengten voorsprong. De jonge Alex Toelen, die nog in de aanval was getrokken in de laatste kilometers kwam nog het dichtst in de buurt en werd knap tweede. Dirk Finders, één van de eerste vluchters werd derde.

  Dimitri had hele goeie benen in Compogne en kreeg een parcours op zijn maat met een aankomst die hem heel goed ligt. De goede conditie komt steeds dichterbij en dat is maar goed ook want de komende weken volgen enkele grote doelen.     

 • Zaterdag 18 en zondag 19 april Arden Challenge !

  Dimitri start in Arden Challenge !

  Alle info kan je terugvinden door op onderstaande link te klikken, doorklikken op Guide Techniques !

  G-SKIN - ARDEN CHALLENGE (ESPOIRS-ELITES)

  G-Skin Arden Challenge.gif

 • Jori Vansteenberghen wint tweemaal in Wieze !

  Dimitri is 28ste geworden na 120 snelle en winderige kilometers !

  IMG_5526.jpg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Jori Vansteenberghen spurtte reeds bij het ingaan van de laatste ronde naar de overwinning maar stelde meteen vast dat er nog ééntje bij moest. Geen nood echter want 7,5 km verder deed hij het opnieuw, ploegmaat Matthias Ongena werd tweede en Jurgen Guns vervolledigde het podium. Dimitri volgde één minuut later in het peloton op de 28ste plaats. 

  Lees meer...

 • Zaterdag 11 april - Wieze (O) Elite z.c/U23 !

  1.12B - ind.reg.wedstr.(100-120 km) Elite z.c./U23 - Open omloop

  120 km - 690 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. - I: Pastorij, Sasbaan, 9280 Wieze (0499357467). - U: 14:00/15:15/15:30 - K: Ontmoetingscentrum, Schoolstraat 1, 9280 Wieze - Contact: Robert Devriese, Olmendreef 5, 9280 Wieze (Tel.: 0499357467) (robert.devriese1@telenet.be) - Extra info: 16 x 7,5 km / 5€ (31-40) - Med. Controle:: Pastorij, Sasbaan, 9280 Wieze 

 • Donderdag 9 april PK Tijdrijden in Melkwezer (Vl-B)

  Dimitri start donderdag in het PK Tijdrijden te Melkwezer.

  De elite renners zonder contract starten vanaf 15h00 voor een afstand van 18km verdeeld over 2 ronden van 9km. Dimitri begint aan zijn tijdrit om 15h05, één minuut na Maarten Vlasselaer. De start is in de Begijnhofstraat te Melkwezer.

  Pk Tijdrijden.gif

   

   

 • Dimitri werd maar karig beloond (29ste plaats) voor zijn knappe koers !

  Stefan Küng (BMC) soleert naar eerste profzege in Volta Limburg Classic !

  IMG_5433-001.jpgMet een solo van 15km snelde de Zwitserse hardrijder in Eijsden (NL) naar zijn eerste profzege. Eerst reed hij samen met enkele medevluchters naar de kopgroep, waar ook Dimitri deel van uitmaakte. De aansluiting kwam er op 25km van de finish. Küng ging er even later alleen vandoor en dan weet je het wel. Met deze Zwitser lijkt de opvolging van Fabian Cancellara verzekerd want deze krachtpatser is nog maar pas 21 jaar geworden. 

  Lees meer...

 • Dimitri maakt een goede beurt in slotrit en mocht ook nog proeven van de slottijdrit.

  Alexander Kristoff, wie anders won ook de slotrit in De Panne.

  IMG_4956.jpgHet duurde nog even maar het verdict was onverbiddelijk, Kristoff was de winnaar van de millimeterspurt ten nadele van Andre Greipel. Dimitri die 35ste werd in die pelotonspurt maakte onderweg een goede indruk. Na de mindere uitslag in de tweede rit waar hij enkele foutjes maakte moest het beter in de slotrit. Ook was het nog niet zeker dat hij kon starten in de afsluitende individuele tijdrit. Slechts de eerste 120 renners mochten daar nog aan deelnemen. Maar door zijn goede uitslag in de slotrit maakte hij nog een sprongetje naar voren (99ste plaats). Daarmee verzekerde hij zich ook van een plaatsje in de tijdrit.

  Een topprestatie zat er niet meteen in maar vergeleken met de andere renners van de Continentale teams werd het toch een meevaller. Dimitri reed hier ook voor het eerst op een totaal nieuwe tijdritfiets (Cannondale) en dat beviel hem ten zeerste.

  De slotconclusie na deze Driedaagse is dat Dimitri zeker geen slechte beurt maakte en dat hij meer van dit soort wedstrijden nodig heeft om zijn niveau op te krikken. Ook parcourkennis en wedstrijd doorzicht is van primordiaal belang want mede daardoor liep het wat mis in het Heuvelland ! Het is niet voldoende om Pozzato of Debusschere daar in je buurt te hebben want ook zij kunnen eens wat minder zijn. Toch moet hij het positieve meenemen, zoals zijn sterke openingsrit toen hij wel vooraan meereed tot die fatale bandbreuk na 170km op de Haaghoek. 

  Zaterdag volgt al een nieuwe uitdaging met de Volta Limburg Classic in het Nederlandse Eijsden. Zeg maar een mini Amstel Gold Race, vorig jaar nog gewonnen door Moreno Hofland. 

 • Dimitri haalt Koksijde maar verliest veel tijd !

  Bisnummer voor Alexander Kristoff in Driedaagse De Panne-Koksijde !

  IMG_4957.jpgDe Noor zorgt voor een uniek moment in Koksijde, door tweemaal (1ste en 2de rit) te zegevieren in de Driedaagse. Er stond alweer geen maat op het meesterschap van Alexander Kristoff, knap in positie gebracht door meesterknecht ! Luca Paolini. 

  Voor Dimitri werd het een moeilijke dag, hij verloor heelwat tijd nadat hij na de Kemmelberg in een derde pelotonnetje was verzeild geraakt. De finish halen binnen tijd was dan nog de enige opdracht maar dat lukte. Dimitri zat te ver bij het opdraaien van de Kemmelberg, het peloton verbrokkelde in de uitloper naar Loker en de wind deed de rest. Van terugkeren was geen sprake meer, zelfs kleppers als Jens Debusschere en Filippo Pozzato slaagden er niet meer in om weer aan te sluiten. 

  Al snel reden 12 renners weg uit het peloton, dat liet begaan. Katusha onderhield het tempo maar de vluchters kregen 8' voorsprong. Bij die vluchters één renner van Team 3M, de Nederlander Michael Vingerling. Hij zou alle rushes meepikken en zo ook leider worden in dat nevenklassement. Gerry Druyts (Vastgoed Service-Golden Palace) ook één van de twaalf vluchters werd beloond met de prijs voor de meest strijdlustige. Hun aanval werd pas op 20 kilometer van de aankomst onschadelijk gemaakt en dan was het de beurt aan Dennis Coenen om een knap nummertje op te voeren. Samen met twee medevluchters werd hij pas op twee kilometer van de finish door een ontketend peloton ingelopen. Kilometers langs bleef Dennis door beuken, sterven en opnieuw beuken maar de pelotonspurt was onvermijdelijk. Kristoff is klaar voor "De Ronde" en pak hem vooral niet mee voor een spurtje om de zege. IMG_4928.jpg