counter

 • Dimitri meteen uitgeschakeld (lekke band na 500m) in BK Tijdrijden !

  Amper 500m kon Dimitri zich meten met zijn tegenstanders in Postel (Mol) ! Dan was het avontuur voorbij na alweer een lekke band. Bovendien waren er geen reservewielen in de volgwagen zodat er een oponthoud van bijna 3 minuten ontstond. Tot de volgwagen van het team Mecano Dimitri een reservewiel toereikte (waarvoor dank). De drie minuten na hem gestarte Dries De Bondt reed Dimitri voorbij toen hij net terug op de fiets was geklommen. Toch zette Dimitri terug aan, wetende dat een mooi resultaat weg was. Het gevoel op de fiets vond hij belangrijk en daarom maalde hij de resterende 24 kilometer netjes af.  

 • Sterke koers en 11de plaats voor Dimitri in IWT Oetingen !

  Dimitri Claeys (Verandas Willems) solo naar de zege in Oetingen !

  Dimitri nestelde zich mooi op de 11de plaats tussen de profs in Oetingen. Het was meteen werkendag na het startschot in Oetingen. Dimitri die aanvankelijk de eerste vlucht had gemist mocht dadelijk gaan achtervolgen maar kon toch ook nog zijn wagonnetje aanpikken. Maar goed ook, want heelwat renners mochten meteen inpakken. Nadat de renners het plaatselijke parcours in Oetingen waren opgereden ontplofte de boel opnieuw. In de slotronde reden een achttal renners met een kleine voorsprong op de eerste achtervolgers. Dimitri die sukkelde met een wegzakkend zadel (vele kasseistroken) volgde in een eerste groepje op enkele seconden van de acht koplopers. Dimitri Claeys ging er in de laatste kilometer vandoor en won met kleine voorsprong. Floris Gerts (BMC) werd tweede,Tim De Troyer (Wanty-Groupe Gobert) legde beslag op de derde plaats.

  Dimtri kon zich in de slotkilometer ook nog ontdoen van zijn metgezellen een werd knap 11de, Toch sakkerde hij opnieuw op zijn materiaal omdat het zadel, diep in de finale, steeds verder begon weg te zakken in het kader. 

  Vrijdag start Dimitri in het BK Tijdrijden te Mol-Postel. Zijn race tegen de klok, van 24,4km,  begint om 12h21 ! 

 • Ster ZLM Toer tilt Dimitri naar hoger niveau !

  Na vijf dagen koers tussen de profs bleek Dimitri in Boxtel(aankomst laatste rit) nog over heelwat krachten te beschikken. Hij ging zowaar mee in de massaspurt en pakte de 26ste plaats. Dit na een slotrit waarin de regen met bakken uit de hemel viel en waarin de 30-jarige Ier Matt Brammeier(MTN Qhubeka) soleerde naar de overwinning.

  De eindzege in deze Ster ZLM Toer ging naar Andre Greipel, de Duitse spurter van Lotto-Soudal pakte tevens ook nog de overwinning in rit twee en drie en lijkt klaar voor de Tour. Dimitri kende pech aan het slot van de Ardennenrit (4de rit), Verviers - La Gileppe waar hij op 15 km van de finish lek reed, op dat ogenblik bevond hij zich in de kopgroep van 30 renners die de slotronde ingingen en zouden spurten voor de zege. In de eerste rit in lijn verloor Dimitri kostbare tijd toen hij in een derde waaier was verzeild geraakt. Maar in de drie daaropvolgende ritten reed hij wel met de toppers naar de aankomst. Het mag duidelijk zijn dat Dimitri in deze Ster ZLM Toer, waarin elke etappe meer dan 180 km lang was. weeral stappen vooruit heeft gezet.

  Aanstaande woensdag starten Dimitri en zijn ploegmakkers van Team 3M in de IWT te Oetingen. Een UCI 1.2 wedstrijd met een zeer attractieve omloop, over o.a. Bosberg en Muur van Geraardsbergen. 

 • Dimitri toont ook in Velothon Wales zijn goede vorm met een 14de plaats !

  Deen Martin Mortensen (Cult Energy) wint eerste Velothon Wales in Cardiff !

  PIC528216352-728x350.jpgDe Deense ex-prof van Vacansoleil , Martin Mortensen  heeft in Cardiff zijn allereerste profzege op zak gestoken. Met een kleine voorsprong op zijn twee metgezellen won hij de eerste Velothon op Britse bodem. Het massaal opgekomen publiek joelde van de pret toen de renners de finishlijn in Cardiff overschreden.

  Ook Dimitri was danig onder de indruk van het dolenthousiaste publiek in Wales. Onderweg maakten de renners er een harde maar mooie wedstrijd van. Dimitri ging ook weer stevig tekeer en reed opnieuw een zeer aanvallende koers. Toch glipten er drie renners weg die het uitzongen tot aan de finish. Dimitri eindigde, een kleine minuut na de winnaar, in het eerste achtervolgende groepje op de 14de plaats.

  Uitslag : Velothon Wales 

   

   

 • Zondag 14 juni - Velothon Wales

  Dimitri rijdt op zondag 14 juni in de buurt van Cardiff (UK) de Velothon Wales. Deze UCI wedstrijd heeft al wat ronkende namen op de erelijst staan, zoals Andre Greipel (2012), Marcel Kittel (2013) en Raymond Kreder (2014). Alle koersinfo kan terugvinden door op onderstaande foto te klikken.

  velothon_wales.png

 • Dimitri (8ste pl) buigt enkel het hoofd voor de spurters in 23ste Memorial Van Coningsloo !

  Robin Stenuit (Veranclassic-Ekoi) toont nog maar eens zijn goede vorm in Bonheiden !

  IMG_8044.JPGMocht er in deze wedstrijd een prijs voor de meest strijdlustigste renner bestaan, dan zou Dimitri hiervoor zeker in aanmerking zijn gekomen. Zijn eerste aanval plaatste hij al na 25 km, op de Waversesteenweg in Overijse, zijn laatste aanval kwam er op 10 km van de aankomst en toen reden ze met elf renners naar de finish in Bonheiden. Robin Stenuit toonde daar nogmaals dat hij op dit ogenblik de beste elite renner zonder contract van België is. 

  Lees meer...

 • Zondag 7 juni Memorial Van Coningsloo (Topcompetitie)

  Zondag 7 juni wordt voor de 23ste keer de Memorial Philippe Van Coningsloo, tussen Waver en aankomstplaats Bonheiden gereden. Deze wedstrijd werd opgericht ter nagedachtenis van de jonge wielrenner, die het leven liet in de wedstrijd te Bonheiden 24 jaar geleden. Ook dit jaar maakt de Memorial weer deel uit van het Topcompetitie circuit. De renners starten in Waver om 12h30 en rijden dan via een lus in de Druivenstreek richting Bonheiden waar nog vijf plaatselijke ronden moeten worden afgelegd. 

 • Dimitri kende goede en minder goede momenten in Ronde van België !

  Greg Van Avermaet wint slotrit in Sankt-Vith en pakt eindzege !

  De loodzware slotrit zorgde voor een mooie apotheose van deze Baloise Belgium Tour. Voor Dimitri ging het met ups en downs, goede en minder goede momenten wisselden elkaar af. Van dit hoge niveau van koersen heeft hij helaas nog niet vaak mogen proeven en dat maakte het verschil.