counter

 • Dimitri pakt handvol premies maar grijpt naast de zege !

  Gerry Druyts verslaat 3M duo Jimmy Janssens - Dimitri Peyskens in Sint-Ulriks-Kapelle !

  IMG_0403.JPGGerry Druyts is helemaal terug, bij een val in de GP Criquielion brak hij zijn sleutelbeen en liep hij ook een barst in pols en elleboog op, met een operatie en een inactiviteit van enkele weken als gevolg. Gerry was vandaag de snelste van een kopgroep van vier renners. Jimmy Janssens en Dimitri, beiden Team 3M en Kevin De Jonghe moesten hun meerdere erkennen in de Antwerpenaar. Zij waren de vier overgebleven vluchters van een kopgroep van zes, die nog voor halfweg koers wegreden uit het peloton. 

  Lees meer...

 • Dimitri klimt na Erpe-Mere naar 4de plaats in Lotto-Topcompetitie !

  Stijn Steels klopt Dimitri Claeys in millimeterspurt !

  Het werd net geen twee op twee voor Dimitri Claeys in Dwars door de Vlaamse Ardennen. De eerste editie in 2014 werd gewonnen door de Oostvlaming maar Stijn Steels (Topsport Vlaanderen-Baloise) bleek aan het slot van deze 2de editie net iets sneller dan de topfavoriet.

  Dimitri sloot in Erpe-Mere een zeer succesvolle week af, want amper twee dagen na het einde van de Ronde van Luik (3de plaats in alg rangschikking) ging hij ook van start in deze Topcompetitie wedstrijd. Die vijfde plaats in de tussenstand van dit regelmatigheidsklassement wou hij zomaar niet te grabbel gooien. En Dimitri deed weer mee voor de dichte ereplaatsen. Niet voor de zege, want de tien vroege vluchters kregen iets teveel voorsprong (meer dan vier minuten) en werden nooit meer bijgehaald. Enkel Belgisch Kampioen Preben Van Hecke, Dimitri Claeys en Floris De Tier konden de kloof nog overbruggen. Daarachter kwam er een natuurlijke schifting in de heuvelzone waardoor het peloton herleid werd tot een zestigtal renners. Dimitri overleefde maar net, machanische problemen brachten hem op de Paterberg en na elke bocht in de problemen. Maar met het mes tussen de tanden knokte Dimitri terug en net voor de Taaienberg kon hij weer aansluiten. Na de heuvelzone bleek de achterstand op de vluchters nog steeds meer dan 2', terugkeren zou dus heel moeilijk worden. Toch kon er in de finale, op de plaatselijke ronden nog een pak van de achterstand worden weggewerkt maar voor de zege kwamen ze te laat.

  IMG_0107.JPGMet vijf renners werd er gespurt voor de zege, Steels en Claeys streden tot op de meet terwijl Preben Van Hecke als derde over de finish kwam. Dimitri die met een twintigtal renners naar de finish reed mocht spurten voor een 10de plaats, hij werd als 23ste afgevlagd. Een resultaat dat er best mocht wezen. mede door dit resultaat klimt Dimitri één plaatsje in de tussenstand van de Lotto-Topcompetitie en gaat hij van vijf naar vier. 

  Uitslag : bron kbwb

 • Dimitri haalt podium in Ronde van Luik, Kenneth Van Rooy eindwinnaar !

  Tweede ritzege voor Gianni Vermeersch(Sunweb-Napoleon Games) in Seraing.

  Dimitri was blij aan het slot van deze 5de en laatste rit met het behaalde resultaat. Het was zwoegen onderweg want het liep wat minder vandaag. De maag pruttelde wat tegen en ook het warme weer eiste zijn tol. Toch bleef Dimitri tot in de laatste kilometer uitzicht behouden op de eindzege. Maar de ultieme jump zat er niet meer in. Het werd een 14de plaats op 26" van winnaar Vermeersch, leider Kenneth Van Rooy werd 9de en Rob Ruijgh 12de. Enkel Kai Reus (4de in de stand) verloor wat tijd waardoor Dimitri zeker was van zijn podiumplaats. Dimitri mag best tevreden zijn met deze geweldige week waarin hij steeds attent voorin reed en vanaf dag één meedeed voor de overwinning.

  Eindstand ; bron directvelo

   

       

 • Dimitri wordt 16de in Stoumont, zege voor Mathieu Van Der Poel !

  Top vier van algemene rangschikking wijzigt niet.

  Dimitri blijft ook na de vierde etappe in de Ronde van Luik uitzicht houden op een mooi resultaat. Mathieu Van Der Poel heeft zijn zege beet, hij was op de slotklim naar de aankomst in Stoumont net iets sneller dan Kevin Pauwels. Jimmy Janssens werd knap 3de. Dimitri kwam 4" later in het zog van de leider (Kenneth Van Rooy) als 16de over de eindmeet.   

  Lees meer...

 • Feest bij Team 3M, Janssens wint, Dimitri klimt naar 3de plaats in alg. rangschikking !

  Dimitri is 10de geworden in de verraderlijke 3de etappe te Marchin.

  Drie seconden hield Dimitri's ploegmaat, Jimmy Janssens, nog over aan het slot van een rit die op papier als de gemakkelijkste werd omschreven. Kenneth Van Rooy die de spurt won van de kopgroep wordt, mede door de 6" bonificaties, de nieuwe leider. Dimitri die ook in de kopgroep zat eindigde knap op de 10de plaats. Deze regelmaat brengt hem nu op de 3de plaats in de algemene rangschikking. Topfavorieten voor de eindzege, Mathieu Van Der Poel en Wout Van Aert verloren heel wat tijd.

  Lees meer...

 • Dimitri blijft op koers na 2de etappe in Ronde van Luik !

  Zege voor Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games) in Plombières.

  Gianni.JPGDe tweede etappe van de Ronde van Luik is net niet geëindigd op een massaspurt. Twaalf renners bleven nog uit de greep van het peloton en hielden 8" boni over. Mathieu van Der Poel die op de derde plaats eindigde en daardoor 4 extra seconden bonificaties kreeg is de nieuwe leider. Lawrence Naesen zakt één plaatsje en staat nu met slechts 2" achterstand op de tweede plek. Dimitri die niet mee in de kopgroep zat moest een miniem tijdsverschil van 8" toestaan. In de algemene rangschikking stijgt hij één plaatsje en staat hij nu op de 8ste plaats op 12" van de nieuwe leider.

   

   

  Het werd een natte druilige rit door de Hoge Venen gekenmerkt door één grote ontsnapping van 11 renners. Deze niet ongevaarlijke kopgroep reed 1'50" voor op het peloton op 60 km van de aankomst. Dimitri die twee ploegmaats in de kopgroep had zat een beetje in de tang. Want ook enkele goed geplaatste renners maakten deel uit van deze vluchters. Toch werd de kloof al snel teruggebracht tot onder de minuut en hoe dichter de renners het lokale circuit van Plombières naderden, hoe kleiner de voorsprong werd. De samenstelling van de kopgroep wijzigde in de finale nog want enkele renners vielen vooraan weg en een paar andere sloten aan. Toen iedereen zich opmaakte voor een massaspurt gebeurde net het omgekeerde. De twaalf vluchters bleven voorop en hielden nog 8" seconden over aan de finish. De snelste was Gianni Vermeersch, die het haalde voor Corne Van Kessel en Mathieu Van Der Poel. Dimitri die in het peloton als 41ste over de finish kwam zag dat de schade beperkt bleef tot die 8 luttele seconden. Opdracht volbracht en op naar rit 3 !     

 • 9de plaats voor Dimitri in openingsrit Ronde van Luik !

  Lawrence Naesen (Team Cibel) wint in Blegny de 1ste rit van de 54ste Ronde van Luik.

  Met 13 renners bleven ze over in de kopgroep waaruit Lotto-Soudal renner Kenneth Van Rooy in de slotkilometer was weggesprongen. Dmitri voelde zich sterk en reed naar zijn ex ploegmaat maar zag dan in de spurt nog enkele renners over zich komen. Lawrence Naesen bleek tot zijn eigen verbazing de snelste en was dolgelukkig met de zege, hij is meteen ook de eerste leider. De grote tijdsverschillen aan de aankomst nam Dimitri er graag bij want hij wil hier in Luik graag een mooi eindresultaat neerzetten.

  Uitslag : bron alarrivee   

   

 • Dimitri en Team 3M worden 4de in TTT te Borlo, overwinning voor Verandas Willems !

  Regen grote spelbreker in ploegentijdrit te Borlo !

  De ploegentijdrit van de Lotto-Topcompetitie kende een matig succes in Borlo. De ongelukkige datum, één dag voor aanvang van de Ronde van Luik zal hiermee wel veel te maken hebben. Bovendien werd de wedstrijd ook nog geteisterd door het slechte weer. Net voor de start van de laatste tien ploegen begon het te regenen, de renners van Vastgoedservice-Golden Palace (3de plaats) en de winnaars Verandas Willems kwamen dan net over de eindmeet. Voor de starters werd het andere koek, een nat wegdek zorgde ervoor dat de renners behoedzaam te werk moesten gaan. Vooral in het bochtenwerk gingen heel wat seconden verloren. In de laatste ronde van 18,8 km begon het wegdek dan weer op te drogen en meteen gingen ook de rondetijden naar beneden. Toch reden de jongens van Verandas Willems een geweldige tijdrit, want het team van Wout Van Aert, (Vastgoedservice-Golden Palace) 2de plaats, moest 41" toegeven op de latere winnaars en dit onder dezelfde weersomstandigheden. Dit gold echter niet voor de Lotto-Soudal trein, zij kwamen slechts 10" te kort na een halve race in de regen. Team 3M volgde op de vierde plaats en dat was een heel mooi resultaat voor Dimitri en zijn ploegmaats. Die allen vanaf morgen zullen te zien zijn van de Ronde van Luik.  IMG_9253-002.JPG

   

      

   

   

 • Floris Gerts (BMC Development Team) oppermachtig in tropische Omloop Het Nieuwsblad !

  Dimitri wordt na een lange achtervolging nog knap 13de en stijgt naar de 5de plaats in de Lotto-Topcompetitie !

  De 23 jarige Nederlander Floris Gerts won afgescheiden de Omloop Het Nieuwsblad voor Beloften in Zottegem. Dimitri Claeys werd, 50" na de winnaar, tweede voor Gianni Vermeersch en Wout Van Aert. Dimitri die na een lange achtervolging met ploegmaat Jimmy Janssens, Tom Bosmans en Dries Van Gestel pas aansloot bij de kopgroep in het zicht van de finish werd 13de. De hertekende finale van deze Omloop, met de kasseistroken van de Paddestraat en Lippenhovestraat, was niet in het voordeel van Dimitri bovendien kwam de kopgroep tot stand na een valpartij op de Paddestraat. 

  Lees meer...